- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva śliczna ta Nadusia
łobuziara nasza kochana

to miałbyc jednak chlopiec

ale kochana jest niesamowicie

Prasować nie znoszę ale robię to do dziś prawie ze wszystkim....poza bielizną

Małej ciuszki będę wszystkie prasować. Wysoka temperatura działa jak sterylizator. Usuwa wszelkie drobnoustroje,których nawet pranie nie jest w stanie zlikwidować

No i nie czarujmy się-wyprasowane ciuchy wyglądaja nieporównywalnie lepiej od tych nie wyprasowanych...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Alivva jaka cudna ta Nadia! No tylko ją schrupać!

Zaraz sie okaże, że w większości szpitali nie myją maluszków lub radzą tego nie robić, ja nie mam swojego zdania na ten temat jeszcze, ale może mnie dokształca w szkole rodzenia albo jakieś gazetki czy książki, zobaczymy, a może ze strachy to i miesiąc nie będę myła

Iwonta ja nie chcę separować dziecka od bakterii, nie uważam to za dobre, nasze ubranka w większości są wyprane i "chłoną" otoczenie, a płynu do płukania nie zamierzam używać wcale. Nowych ciuszków ze sklepu nie pralas i nie bałaś sie a używane przez własne dziecko maja mu być straszne?

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Alivva napisał:
Prasować nie znoszę ale robię to do dziś prawie ze wszystkim....poza bielizną
Małej ciuszki będę wszystkie prasować. Wysoka temperatura działa jak sterylizator. Usuwa wszelkie drobnoustroje,których nawet pranie nie jest w stanie zlikwidować
No i nie czarujmy się-wyprasowane ciuchy wyglądaja nieporównywalnie lepiej od tych nie wyprasowanych...
Masz rację w 100%!!!! W pełni się z tym zgadzam i też tak będę robić.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A wie ktoś jak wyprać taki kocyk miękki z polaru?
ja swoje normalnie piore w plynie perwoll (i te polarowe i te z mikrofibry)
i do płukania dodaje plynu więc z tymi dla malej tak samo będę robila... tyle,że perwoll zastapię lovela

Dla mnie prasowanie to naprawde męka ale wszystko moje i Filipa prasuję sama i nikomu nie pozwalam tego robić,bo po swojemu skladam i prasuję t-shirt'y,spodnie,ręcznniki czy pościele i nie lubię jak w szafach potem kilka ciuchów jest po mojemu a inne tak jak sklada np moja mama czy przyjaciółka

I dokładnie-mi glównie chodzi o wyglad ciuszków i to jakie sa miękkie po wyprasowaniu a jesli chodzi o funkcje sterylizacji.... Połozna,ktora teraz bedzie do nas przychodzila (przy okazji okazało się,że to moja znajoma

delikatny proszek+dodatkowe płukanie+prasowanie i powinno byc git

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Iwonka ten kocyk to nic innego jak poliester i tak tez trzeba go potraktować, czyli 30 stopni - tak ja bym zrobiła.
A te ubranka, które już mamy wyprane, nie były prasowane i wyglądają ładnie dlatego poza wyjątkami nie będę tego robiła, tak jak z pieluchami, mam ich chyba 60sztuk i też nie chcę ich gotować ani prasować, o matko, tak co drugi dzień to ja bym nic nie robiła innego

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
iwonta_kg napisał:
Iwonka ten kocyk to nic innego jak poliester i tak tez trzeba go potraktować, czyli 30 stopni - tak ja bym zrobiła.
A te ubranka, które już mamy wyprane, nie były prasowane i wyglądają ładnie dlatego poza wyjątkami nie będę tego robiła, tak jak z pieluchami, mam ich chyba 60sztuk i też nie chcę ich gotować ani prasować, o matko, tak co drugi dzień to ja bym nic nie robiła innego
Juz Cie widzę Aga....czerwona chusta na głowie,spódniczka w grochy i przy desce do prasowania pól dnia hahahaha
Przepraszam....nie mogłam sie powstrzymac

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
kocham_cie napisał:
ach no i te podkłady: ja mam taki wielorazowego użytku który nakłada sie na materac, nie przepuszcza wody ale "oddycha" kiedyś tam mi mama w lidlu kupiłam
ach ta Twoja mama, Biedrona, Lidl, Tesco z całej okolicy zjeździła, oszalała na punkcie Waszego Antosia
a to jeszcze nic, wczoraj o 21 zadzwoniła do mnie że właśnie wraca z tatą z zakupów i widziała sklep z wózkami z wielką reklamą quinny i musimy jechać zobaczyć... padłam ze śmiechu bo moja mamuśka mimo tego że wyluzowana kobietka, aktywna zawodowo to ma już swoje 59 lat, i tak pięknie zapamiętała nazwę wózka... bo nie powiedziała "ten" wózek tylko "Magda widziałam reklamę Quinny"

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prasować będę wszystkie ciuchy Wojtka, bo nasze też wszystkie prasuję (jedyny element garderoby, którego nie traktuję żelazkiem to skarpetki).
Jakiego proszku użyję do prania ubrań młodego, jeszcze nie wiem, ale muszę powoli podjąć decyzję, bo w lipcu mam zamiar zrobić wielkie wojtkowe pranie

Chyba Serek pisała o praniu w orzechach - jak już wypróbujesz, to bardzo Cię proszę daj znać jak to wychodzi.
A co myślicie o pieluchach wielokrotnego użytku? np. takich? www.krainapieluszek.pl/pieluszki-wielorazowe
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja malucha nie bede kąpać codziennie ale dwa tygodnie tez nie zamierzam czekać Myśle ze co dwa trzy dni bede kąpać w zalerznosci tez jak bardzo będzie sie brudzil Wiadomo jak zwymiotuje za dużo czy umazia sie kupka po pól pleców to nie bede trzymać go w brudach! Ale przez pierwsze dwa tygodnie myśle ze postaram sie co trzy dni Zobaczymy jak to wyjdzie! Co do prania i prasowania. Jestem okropnym leniem jeśli chodzi o prasowanie! I jedyne co prasuje to koszule i spodnie na kantke, lniane no i jeśli cos jest strasznie zmiete Ale dla malenstwa na pewno bede wszystko prac i prasowac bez względu czy używane czy nowe i nawet nie ze względów estetycznych ale higienicznych Zwłaszcza na początku nie chciałabym zeby mały dostał jakichś alegri skornych czy zeby łapał bakterie w pierwszych dniach Ale jak widać to tez ile mamusiek tyle opini i kazda juz z nas bedzie robic po swojemu!
No i Nie zdarzylam nic napisac odnosnie ruchow małego A wiec jak ja dotykam brzucha to na ogół daje znak albo sie rusza albo kopnie jak maz to juz zalerzy od jego humorkow Ale jak ktoś obcy dotyka mi brzucha to mały sie chowa nawet gdyby właśnie w trakcie swoich najwiekszych kopniakow! Jak byłam w pl moja mama cos mówiła to często kopał ale nie wiem czy ze względu ze mama głośno mówi czy ma podobny głos do mnie! I ogólnie Kacperek jest umiarkowanie ruchliwy! Za to od około dwóch tygodni ciągnie mnie na słodkie czekoladowe rzeczy No i ciekawa jestem czy to jakiś nowy przysmak młodego Bo jak do tej pory to żadnych zachcianek ani smaczkow nie miałam!
Ps wkoncu do domu i teraz dwa dni wolnego! Ummmm a pogoda u mnie dzisiaj piękna!
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja też niestety będę wszystko prać i prasować...

Jednak z drugiej strony rozumiem to o czym pisze Serek... bo... tak jak pranie jest dla mnie oczywiste, ponieważ sama pracowałam w sklepie odzieżowym i wiem jak wygląda produkcja, magazynowanie, i transport to, to namiętne prasowanie, żeby zabić wstrętne bakterie już troszkę mniej... a tym bardziej że zaleca się aby ubranka dla dzieciaczka poprać około 2 miesiące przed urodzeniem abym miały na sobie całą tą florę bakteryjną, która jest w otoczeniu w którym będzie przebywał maluszek...
ooo! i to tak jak czytałam żeby rodzice spali z kocykiem który zabiorą potem do szpitala dla maluszka, też ze względu na ich zapach i bakterie

sama już tego wszystkiego nie ogarniam...bo podobno płynu do płukania też się nie powinno używać....

a co do pieluszek wielorazowaego użytku- u mnie odpadają... po pierwsze nie mam balkonu i nie miałabym gdzie tego suszyć, a poza tym nie przeżyłabym chyba tego namaczania, zapierania, prasowania... oj dla mnie to już za dużo

A wiecie to słoneczko którego szukacie jest u mnie

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-