BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #670718 przez MyMelange
Już sie chwale pokojem :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670721 przez pyzaura
MyMelange napisał:

o kurde ale swietny pokoich :) bajka ... az zadroszcze bo moja malenka narazie bedzie dzielila z nami pokoik ale Twoj jest mega odjazdowy :D:D

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #670727 przez kalina
a ja mam odruch bicia po lapach jak ktos sie zbliza do brzucha :-) i mowie ze nie lubie. tylko maz ma do tego prawo i to bardzo lubie:-) tak jak badanie usg tez dla mnie jest tylko dla rodzicow. ostatnio szwagierka chciala sie wprosic to poszlam sama bo nie chcialam zeby wchodzila na trzeciego. ona miala swoje. my mamy swoje i nie mam ochoty z nikim sie tymi chwilami dzielic

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670738 przez akina_zet
MyMelange napisał:

łaaaaał :ohmy: ale piękny :lol:

Co do macania brzucha,cholera mnie wtedy bierze! Najgorsze,że teściowa ciągle do mnie leci z łapami a mnie aż telepie ze złości wtedy... Chyba będę mówić tak jak Iwonka o tych skurczach.

Słonko,trochę mnie uspokoiłaś,że też masz takie ciągnięcie w pępku.

Pyzaura tylko +4? Ale masz dobrze :)

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #670743 przez kalina
Pyzaura wczoraj jak bylam na weselu to wiekszosc dziewczyn miala rozpuszczone wlosy

Kinga slicznie ten pokoik wyglada i ta lampa super:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 10 miesiąc temu #670748 przez MyMelange
Dziekuje Kochane :)

Mi glaskanie zupelnie nie przeszkadza :) Nawet uwazam to za urocze - nic mi sie nie stanie, jak ktos 2 razy przejedzie lapka :)

Pepek mnie tez potwornie ciagnie - i w ogole czasami sie czuje jakby mi brzuch mial peknac :)

11 lata 10 miesiąc temu #670753 przez pyzaura
Akina to narazie pamietaj my mamy dopiero pocztek 6 miesiaca no a moze to dlatego ze bylam za gruba i na poczatki nic nie tylam tylko lekko schudlam i potem i wszystko wchodzilo w brzuszek... jakos 5 lat temu wazylam 49kg potem wiecie pizza imprezki praca dom dom praca i sie przytylo ponad 10kg i wydaje mi sie ze to dlatego :P a Ty sloneczko rob tam zdjecia co bedziemy mogly ci odpoczynku pozazdroscic :P

Ania

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670756 przez pyzaura
No Kalinka stwierdzilam ze na jedno teraz bede miala ladnie wyprostowane a na nastepne loki bo to weselicho ta sama rodzina od mojego ze strony wiec cos musze zmienic a nie chce mi sie siedziec teraz u fryzjera i wydawac kase kiedys by mi to nie przeszkadzalo :P a teraz odkad jestem w ciazy zrobilam sie taka zlotowa ... szkoda gadac :angry:

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #670767 przez iwonta_kg
Kinia super pokój! A od razu chcecie tam malego dac czy za jakis czas dopiero? Moja sąsiadka tez ma przygotowany pokoik dla małej. Wszystko w nim jest poza łóżeczkiem ktore stoi u nich w sypialni. A ich córeczka skonczyla w styczniu rok i sąsiadka nie ma sumienia Wstawic łóżeczka do pokoju małej. Najpierw mowila ze jak skończy rok to już będzie spala sama, potem mowila ze jak zrobi sie ciepło, teraz mowi ze da ją do jej pokoiku we wrześniu jak pojdzie do żłobka. Ciekawe czy teraz to sie sprawdzi hehe

Od wczoraj zaczelam smarowac sie Maltanem. Smaruje brodawki. Moze troche za wcześnie ale pewnie nie bede tego robic codziennie wiec nadrabiam tym ze zaczynam wczesniej.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #670778 przez nefeli
Tak na szybciutko ile udalo mi sie przeczytac ;) Natalka ogromne gratulacje!!! :lol:
Co do brzuszka to ja tez nie chce zeby mnie glaskano :( ,jak ktos ze znajomych chce kiziac to mowie o skurczach,ale jak gdzies w sklepie na sekunde ktos dotknie jakas kobita naturalnie to takie mi sie to jakies nienormalne wydaje.
Co do glupich komentarzy to ostatnio zjechalam ta laske w szkole mojego syna,bo co mnie widzi to sie drze ze ty do konca ciazy to wszystkie kilogramy stracisz,ze brzucha nie masz...ze cos nisko itp.
Ja wciaz powtarzam ze najchetniej bym brzuch do kieszeni schowala zeby mi nikt nie dotykal i nie walil glupich komentarzy,uwazam ze ciaza jest przepiekna ale raczej prywatna,dla meza,zony,ludzi ktorzy kochaja a nie szczypia i jadem obzrucaja albo zazdroscia :(ja przynajmniej nigdy nie macalam kobiet po brzuchach i nie uprzykrzalam im ciazy durnymi uszczypliwosciami,bo przeciez w takim mlomencie to tylko mozna dobrze zyczyc i pieknie mowic do takiej mamusi :)
dobranoc kochane,sciskam Was mocno!!! i dziekuje za trzymanie kciukow !!!
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #670782 przez nefeli
no w koncu mi sie udalo,kiedys dawno temu Wam mowilam o sukieneczce z flamingiem :) oto ona :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670785 przez Nubi
Magda, tez dzis dostalam tekst o brzuchu, nie od obcej babki tylko od Mojego P. Oczywiście sobie żartował, i to był jego błąd, ktorego wiecej nie powtorzy!
Natalia, gratuluje napisania pracy i daj znac jak trzeba bedzie trzymać kciuki :)
Ciągnięcia w pępku jeszcze nie czuję, jak za dużo pospaceruje to mi ciągnie brzuch ale bardziej to takie miednicowe niż skórne...
Kinga super pokoik, swietna lampa i czekam na fote z mebelkami, i az sie pochwalisz ta ryba... W sumie nigdy nie lowilam, raz za dzieciaka pstrag mi w rece wplynal ale brzydzilam sie, zaczelam wrzeszczec i pozniej przez tydzien do rzeki nie wlazlam :D

Z glaskaniem brzuszka jest tak ze sama uwielbiam sie z mala bawic. Gdzie kopnie ja ja lekko musne i ona kopie znow w to miejsce(dzis pierwszy raz kopnela powyzej pepka) jeżeli chodzi o rodzine, nie mam z tym problemów, sama mowie jak sie kreci zeby sie z nią przywitać. Co do obcych unikam kontaktu jakiegokolwiek cielesnego a wrecz naruszania strefy osobistej, nienawidze jak poznaje kogos i ten lub ta buzke na dowidzenia policzkami chce dawac bleee... Wiec obcej osobie bylabym w stanie chyba reke zlamac... W tym kontekscie czuje sie nieswojo w zwiazku z porodem... Dam rade.

dobranoc ;)

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #670790 przez MyMelange
iwonta_kg napisał:

Kinia super pokój! A od razu chcecie tam malego dac czy za jakis czas dopiero? Moja sąsiadka tez ma przygotowany pokoik dla małej. Wszystko w nim jest poza łóżeczkiem ktore stoi u nich w sypialni. A ich córeczka skonczyla w styczniu rok i sąsiadka nie ma sumienia Wstawic łóżeczka do pokoju małej. Najpierw mowila ze jak skończy rok to już będzie spala sama, potem mowila ze jak zrobi sie ciepło, teraz mowi ze da ją do jej pokoiku we wrześniu jak pojdzie do żłobka. Ciekawe czy teraz to sie sprawdzi hehe

Od wczoraj zaczelam smarowac sie Maltanem. Smaruje brodawki. Moze troche za wcześnie ale pewnie nie bede tego robic codziennie wiec nadrabiam tym ze zaczynam wczesniej.

Juz mam łóżko wstawione do tego pokoju. Razem z małym będę tu spać. Chodzi o odizolowanie psa, bo nie jestem w stanie zapanować nad jego klakami. Chociaż już dziś i tak mnie namówił i spal ze mna w tym lozku :)

11 lata 10 miesiąc temu #670806 przez nefeli
Kinia pokoik rewelacyjny Mikolaj bedzie zachwycony !!! Ale cos nie wierze ze psinka tam nie wejdzie,oj ciezko bedzie ciezko,moje psiaki,ktore sa u mamy zawsze jakims fartem sie wladowaly i zagladaly do lozeczka malego ;)

11 lata 10 miesiąc temu #670819 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Akina to narazie pamietaj my mamy dopiero pocztek 6 miesiaca no a moze to dlatego ze bylam za gruba i na poczatki nic nie tylam tylko lekko schudlam i potem i wszystko wchodzilo w brzuszek... jakos 5 lat temu wazylam 49kg potem wiecie pizza imprezki praca dom dom praca i sie przytylo ponad 10kg i wydaje mi sie ze to dlatego :P a Ty sloneczko rob tam zdjecia co bedziemy mogly ci odpoczynku pozazdroscic :P

No Kochana 6 zaczęłyśmy dziś, teraz to już z górki :woohoo:

Monika Z.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka