BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #670575 przez zuzuzanta
Niagara, gratuluję. Teraz tylko obronić i po studiach.

Kasia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670593 przez kalina
ha ha Iva dobrze powiedzialas. ludzie czesto z zazdrosci mowia ze sie zle wyglada. ja mam taka kolezanke co jak mam za dobry humor a chce mnie wkurzyc to pyta czy bardzo zle sie czuje bo tak wygladam. od razu gorzej sie czuje. ale tez nastepnym razem ja w jej wygladzie zawsze cos znajde zeby skrytykowac:-)
i Magda nie ma co sie przejmowac bo to to masz ten brzuszek zeby go z duma nosic. a moze baba cycow zazdrosci i do czegos musi sie przyczepic?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 10 miesiąc temu #670594 przez MyMelange
Dzien dobry :)

Wrocilismy juz do domu
ku :) Pogoda dzisiaj zupelnie sie zepsula :( Zimno, mokro, ale dlugi spacer wzdluz jezioro zaliczony.

Za to jaka rybe zlapalismy!!! Sandacza 60cm!!! Jutro wstawie fote, bo jestem mega dumna :)

Madzik, Ty nic sie nie martw Skarbie. Ciaza to najpiekniejszy stan w zyciu kobiety i zadne panienki, zadnymi slowami tego nie zmienia :) Mi tez brzuchol rosnie jak szalony - zastanawiam sie, gdzie tn moj syn sie zmiesci w 9 mc, jak juz mam momentami wrazenie, ze pekam hehe :)

Buziaczki

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670617 przez iwonta_kg
Kinia, myslalam dzis o Tobie gdzie Cię wcięło ;) zastanawiałam się jak postępy pokoiku Małego :laugh:

Madzia, nie przejmuj się! pięknie wyglądasz w ciąży, masz śliczny brzuszek a ta co Ci tak powiedziała to pewnie stara gruba baba która Ci zazdrości!!!!

Natka, jeszcze ja chyba Ci nie gratulowałam :laugh: a więc: GRATULEJSZYN :lol: :lol: :lol: Twoje zdrówko :lol: :lol: :lol:

a gdzie Ty masz te studia? w Poznaniu?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #670626 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

Co do wizyty ja mam w srode ...jestem ciekawa jak wyniki z glukozy ;( cos mam zle przeczucia...

A nie odebrałaś jeszcze wyników?

11 lata 10 miesiąc temu #670631 przez akina_zet
Iva,ależ ta mała rozkoszna :)

Niagara,no właśnie,kiedy oblewamy pracę soczkiem :D?

Dobrze,że poruszyłyście temat prania,bo ja pojęcia nie miałam,że wszystko trzeba prasować :dry:

Pyzaura,Ty chyba niebawem masz wizytę,czekam na wieści :)

Dziewczyny coraz częściej zaczyna mnie tak jakby ciągnąć brzuch w okolicy pępka,szczególnie jak szybko chodzę,też tak macie :unsure:

Ściskam z sosnowego lasu :)

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #670634 przez papi88
madzia na pewno ci przykro ale nie ma co sie przejmowac pewnie wiekszosc z nas chcialaby miec male zgrabniutkie brzuszki i figure modelki niestety tak nie zawsze jest jedna wyglada lepiej druga gorzej a ludzie sa zazdrosni i zlosliwi tej co ma duzy brzuszek dokuczaja a tej co ma maly tym bardziej bo czy dziecko dobrze sie rozwija itp
mi np szczere osoby np moja mama czy babcia mowia ze ladnie wygladam w ciazy i szczuplo ale od strony mojego partnera sa juz złosliwe osoby i jak pytaja to mowie ze przytylam 4kg i tylko w brzuch mi poszlo to odrazu dodaja: ale cie strasznie wywalilo ostatnio i zobaczysz jak przytyjesz jeszcze wszedzie ci pojdzie itp a ostatnio tesciowa mi powiedziala ze mam pupe wieksza co oczywiscie jest kompletna bzdura bo powiedzialabym ze nawet mi z niej ubyło ale ludzie chyba juz tak maja ze ciaza kojarzy sie z zaniedbaniem i tyciem tylko ze my zyjemy w 21 wieku i teraz kobieta w ciazy chodzi do fryzjera,kosmetyczki ładnie sie ubiera bywa ze cwiczy wiec nie wyglada jak kobiety 30 lat temu

a powiedzcie czy was tez drazni glaskanie po brzuszku?ostatnio jak byłam na komuni to tyle rak mnie głaskalo ale jakos nie umialam powiedziec ze sobie tego nie zycze

PAULINA

11 lata 10 miesiąc temu #670640 przez agamo
Papi u mnie w pracy jest taka jedna wredna baba Strasznie jej nie lubie bo fauszywe babsko Ale co chwile lata za mna i gada a to o moim brzuchu a to o malych dzieciach No i na samym poczatku jak brzuch zaczal mi sie pokazywac to ona chciala mnie po brzuchu macac A ze ja sobie tego nie zycze to jak ona wyciagnela reke to ja automatycznie odsunelam sie do tylu I w taki sposob ja nie musialam mowic ze nie chce byc dotykana i ona zrozumiala i od tamtej pory nawet nie proboje mnie dotykac! Moj brzuch moje cialo nie bedzie mnie jakies glupie babsko dotykac Ja jej nie macam wiec ona mnie tez nie bedzie!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670642 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

a powiedzcie czy was tez drazni glaskanie po brzuszku?ostatnio jak byłam na komuni to tyle rak mnie głaskalo ale jakos nie umialam powiedziec ze sobie tego nie zycze

ja lubię tylko ja mąż mnie głaszcze po brzuchu. nikomu innemu nie daję go dotykać. poza tym mówi się że nie wolno głaskać brzucha bo to wywołuje skurcze. tłumacz to każdemu z kolei jak chcą Cię dotykać :blush: ja tak przeważnie mówię :blush: a poza tym kobieta ciężarna to nie figura woskowa w muzeum że trzeba jej dotknąć. ja nie wiem co to za dziwny zwyczaj. jak kobieta sobie cycki powiększa to też każdy jej znajomy ich dotyka? paranoja... niech się patrzą na brzuszek ale jaki cel ma dotykanie go? to intymna część ciała dla rodziców dziecka a nie dla całej wiary z rodziny.

11 lata 10 miesiąc temu #670649 przez papi88
a i jeszcze co zaobserwowałam czekajac w kolejce do gina ze przychodza babeczki naprawde eleganckie zadbane ładnie ubrane ale sa tez takie co maja przetłuszczone włosy sa w dresie i adidasach no wygladaja niekorzystnie ale mimo wszystko staram sie ich nie oceniac bo kto wie jak taka kobieta czuje sie w ciazy i jakie ma problemy sama wiem po sobie ze jeszcze pare miesiecy temu jak musialam lezec chodzilam w dresie z niezbyt swiezymi wlosami i zarosnietymi brwiami i dobrze ze nikt mnie wtedy nie widzial bo dopiero bylyby komentarze

PAULINA

11 lata 10 miesiąc temu #670664 przez agilla.r
ja od czasu jak na szkole rodzenia dowiedziałam się że głaskanie po brzuchu czy smarowanie kremem może wywołać skurcze to nawet sama się nie głaszczę, krem wklepuje a mąż może tylko całować a co dopiero żeby ktoś obcy mnie głaskał!!! wrrr

11 lata 10 miesiąc temu #670672 przez papi88
iwonka no wlasnie zaczne mowic o tych skurczach zwlaszcza ze zaczol sie juz 3 trymestr i na prawde bedzie to juz nie wskazane pod koniec ciazy

a jak tam wasze ruchy?moj maly juz czuje ze coraz wiekszy i coraz wiecej sily ma bo czasami jak sie rusza to juz mnie boli i w nocy mnie juz ruchy budza bo sa mocniejsze

wiecie co ostatnio libido mi wzroslo bo caly czas mi sie chce :) ale od kad moj sie dowiedzial ze mały glowka juz ulozony to jakby na prawde uwierzyl ze moze go dotknac :laugh: i nie moge sie doprosic zenada aby kobieta musiała sie prosic :silly:

u mnie sie zbliza burza...

PAULINA

11 lata 10 miesiąc temu #670685 przez iwonta_kg
Papi odeślij mi tą burzę :laugh: ja uwielbiam :laugh:

Mój Kacperek skacze cały czas! a że leci mecz to jeszcze bardziej go czuję :blush: mały piłkarz :lol: męża skopał dzis po twarzy jak całował brzuszek hehe

Moje libido się ani troche nie podniosło... nie wiem czy coś się zmieni do końca ciąży. to chyba przez moją psychikę i strach o dziecko... odkąd jestem w ciąży każdy dzień to strach... teraz jest jeszcze gorzej jak jest coraz bliżej... zostało 86 dni !!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #670690 przez słonko
A ja się witam na koniec weekendu :) Spaliśmy wczoraj u rodziców, bo pojechali na wesele. Ale mi było niewygodnie - całą noc miałam przez to koszmary (nie związane tematycznie z ciążą). Jak to dobrze być znów u siebie :)

Mój Młody od kilku dni kopie tak często, że zastanawiam się, gdzie podziały się drzemki w ciągu dnia... Czy po urodzeniu też ich nie będzie? :ohmy:

Dziewczyny, ja też mam prawie 9 kg na plusie... Zobaczymy co jutro na to powie lekarka... Jestem też ciekawa co wyszło z tej glukozy...

Kocham_cie
, tak, ja jeszcze pracuję i chyba będę pracować do końca, jeśli wszystko będzie ok :)

Natalko, gratuluję skończonej pracy. Teraz trzymamy kciuki za obronę :)

Akina
, ja też miewam ostatnio czasem takie kłucia-ciągnięcia w okolicy pępka i w dół.

Dobrej nocy Wam wszystkim, do jutra :)

Paulina i Piotruś

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670716 przez pyzaura
Hej mamuski :D

A wiec 3 dni sie nie odzywalam podczytywalam was ale jakos nie mialam sily pisac :(
poza tym wylegiwalam sie u babci na podworku musze troszke sie opalic przed weselem :D

Nefeli dzieki za rady odnosnie zelaza :kiss: poczytalam troszke i widze ze wachania wynikow sa rozne takze nie zamartwiam sie i czekam na wizyte :D Myslami jestem z Toba i 3mam za Was kciki.

Papi88 ja tez nie lubie jak mnie dotykaja po brzuszku ale tez jakos ciezko mi o tym mowic poza tym powiem Ci ze tez podoba mi sie jak kobieta caly czas jest zadbana w ciazy chodz powiem ze ja sie dobrze czuje ale jakos wole chodzic w leginsach albo alladynkach i adidasy lub baletki bo mi wygodniej ale staram sie dbac o wlosy itd chodz czasami tez mi sie nie chce i wygladam jak pol dup* za krzaka :P Ale co tam :)

Alivva gratulacje chorobowego ja juz tak siedze od 1 marca i dobrze mi tak takze Ci tez pewnie laseczka bedzie dobrze na wolnym :D a co tam nalezy nam sie troszke teraz odpczynku :D

Zuzanta jak tam Twoje przygotowania do weselicha?? Masz juz kreacje jak masz zamiar sie uczesac?? Ja teraz bede zamawiala sukienke bo w zadna nie wejde a wloski chcialam isc do fryzjera ale chyba sobie wyprostuje to male skromne wesele co tam bede za duzo sie stroic tym bardziej ze w sierpniu czeka mnie duze chuczne weselicho :)

Natka GRATULACJE napisania pracy :)

Akina Ty masz pamiec kochana wypoczywaj tam opal sie . Wizyte mam we wtorek na 13 oczywiscie dam znac co tam pan dr powie na te moje wyniki i czy potwierdzi mi plec Michaski :P mam nadzieje ze tak bo juz sie tak nastawilam na dziewczynke :D

troszke sie rospisalam a co tam :D powiem wam ze wieczorami mam silne bole kregoslupa niby duzo spaceruje nie zamulam a tu takie cos . Rozmawialyscie tez o wadze ja narazie mam + 4kg :D ale to dopiero poczatek 6 miesiaca wszystko przede mna :d

Buziaki laseczki

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka