BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #995216 przez kasia_asia
Chyba dziś jestem pierwsza ;) Nie śpę od 3 jak wstałam na siku, wczoraj było to samo. Nie dopisuje mi ostatnio humor chyba z tego zmęczenia. Jurada ja też mam już ten wstydliwy problem. Nie martw się tym tak mocno, słyszałam że to potem wraca do normy. No mam taką nadzieję.
ZAZ, piękne białe meble, pokój Bartusia będzie śliczny :cheer:
Ja niestety komponuje z tym co mam, ale nie narzekam, zrobię i dostosuję tyle ile będę w stanie. Kącik tylko dla Piotrusia jest, tylko trzeba go podrasować. Już niewiele czasu zostało. Tak zazdroszczę niektórym z Was tej energii, pozytywnego nastawienia. Mam z tym problem, szybko ostatnio dopadają mnie złe emocje, obawy, zaczynam nagle płakać, tak że zanoszę się spazmami. Już nie wychodzę nawet na spacery i za tydzień już mam zamiar jechać taksówką do lekarza. Chodzenie po mieszkaniu już jest mało komfortowe, często czuję szyjkę, choć wg lekarza jest w normie choć krótsza. Tak dużo obaw się rodzi im mniej czasu zostaje.
Ech, poużalałam się.
Torbę mam już spakowaną, jeszcze wodę i coś na ząb dorzucę.
Pisałyscie o laktatorze, ją też odkładam ten zakup na potem bo nie wiadomo czy będę miała mleczko. Jak będzie to z czasem kupię żeby czasami dzielić się przyjemnością karmienia z tatusiem ;) Monitora oddechu nie miałam w planach kupować i mam nadzieję że nie będzie potrzebny.
Grupa na FB też mnie rozbraja. Czasem nie wiadomo co myśleć o tych przyszłych mamuśkach które zadają totalnie dziecinne pytania :dry:
Wstaje bo mój M. też wstaje do pracy, więc wspólne śniadanko :) Miłego poranka kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #995217 przez jurada
Hej!

Zaz ja jestem, tylko się nie udzielam... Wlasnie szykuje się na wizytę do ginekologa... Za 20 minut budzę D. śniadanko zje i lecimy... Biedny wszędzie musi ze mną chodzić... No ale niestety samego go w domu nie zostawie...
Ma 7lat ale dla mnie jest jeszcze za głupiutki aby samemu zostawać.

Kącik cudo, ja zacznę urządzać dopiero po urlopie. Jak przywiozę łóżeczko.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995218 przez asiekasiek
Dzień dobry :D
[/b]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zazanna kącik śliczny!!!! faktycznie białe mebeleki wymiatają w pokoiku dziecka!! Najładniej wyglądają :D
Basia no to super że tak mama Ci pomoże, bo jednak Ty odpoczywaj :D to fajnie że kupi mama jeszcze twoja łóżeczko:D zawsze to coś. U mnie mama kupuje kołderkę i kupiła mi szlafrok i kilka ubranek w ciuchach dla małej, zawsze to coś :D jejku no to następne zwolnienie zagubione..., dobrze że mi płaci praca a nie zus może... chociaż nie chwalę dnia przed zachodem słońca bo dzisiaj pojadę zawieść zwolnienie i okaże się że też poprzednie zgubili ;)
Armelka ja mam od koleżanki ręczny z avent'u i jej wystarczał karmiła do 3 miesiąca, a później "zanikło" jej mleko ;) więc nie potrzebowała jakiegoś wypasionego... ja na razie będę używać tego ręcznego bo też nie chce karmić długo, no jakoś nie czuje jak na razie instynktu takiego, potrzeby... jeszcze jak chcę wrócić do pracy po pół roku, to już w ogóle muszę dziecko przyzwyczaić do pokarmu proszkowego ... bo nie będę przyjmowała ludzi w biurze i odciągała pokarm w tym samym czasie ;)
Kasandra to dobrze że przeszedł Ci zły humorek, a dzisiaj wrócisz do swojego królestwa i będziesz musiała wszystko układać dla Agaci i na pewno przyjemne chwile Cię czekają :D
Kasia to cieszę się że poprawiają Cię wpisy nasze ;) bo Jasiek czuje że mamusia cieszy się i on tez ma w brzuszku lepszy humorek ;)
Kasia Asia już za nie długo będziesz tulić swoje maleństwo :D chyba każda z nas ma teraz coraz większe obawy i już jest troszkę znudzona swoim stanem, bo ileż można nic nie robić... poszłabym nad basen czy nad wodę ale z moim szczęsciem pewnie zaraz złapałabym coś a smażyć na słońcu mi się nie chce :S męczę się szybko itp...
Jurada no to super że masz wizytę dzisiaj, zazdroszczę że rano masz wizytę ja mam dopiero o 16:20 mam nadzieję, że nie przesuną godziny tak jak ostatnio dwie godziny opóźnienia miałam :dry:

9 lata 5 miesiąc temu #995222 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Meldujemy się z poranną kawką :) Dziś Mama też będzie i jutro, więc dalej będę z doskoku :)

Pesqu dziękuję :*
Basiek u nas Mama też kupiła łóżeczko ;) -Miała kupić tylko pościelki, a potem stwierdziła, że chce aby cały "zestaw łóżeczkowy" był od niej :) I jeszcze taka zadowolona, że akurat wczoraj przywieźli jak była, bo dzięki temu tak odczuwa, że to naprawdę od niej :)
A wiecie, że je źle złożyłyśmy na początku hahahah B)

Bo wzięłam boki odwrotnie (dziurkami na kołeczki do góry) i skręciłyśmy i zadowolone podziwiamy i tak mimochodem przejechałam ręką na "dole" i mówię do Mamy, że chyba to na górze powinno być bez dziurek, a Mama ..że tak jej się wydawało, ale nie chciała się wtrącać i skoro stwierdziłam, że ma być tak to tak :P -No i musiałyśmy od nowa rozkręcić i skręcić jeszcze raz heh B)
Poprosiłam aby następnym razem się jednak "wtrąciła" w takiej sytuacji B)

Aaaa w ogóle Dziewczyny dziękuję ! :kiss: I też jestem zachwycona :blush: :woohoo: Tak mi się ten kącik podoba, że pół nocy spałam na prawym boku, że jak się budzę to żeby go sobie oglądać czy to prawda <wariatka> B)

Sylwia mi T. na zakupach powiedział, że łoo w sumie to powinniśmy dębową komodę aby pasowało do naszych mebli,a ja stanęłam jak wryta i mówię "o nie mój drogi, trzeba było wybierać i zastanawiać się jak był na to czas, teraz to ja już mam białe łóżeczko zamówione" i w ten oto sposób my mamy "drewno" w sensie łóżko, szafeczki noce, półki, a Malutek ma swój biały kącik :) Ale nie gryzie mi się to w żaden sposób -po prostu mamy w sypialni strefę naszą i wydzieloną strefę Malutkową przez kolory :)
Co do nastroju ahh no ciężko jest, ale obawy są normalne.. jak się chce płakać, to płacz i się nie przejmuj! Najważniejsze to nie dusić emocji w sobie :*

Juradka teraz inne czasy, strach zostawić dziecko w tym wieku samo, bo to jeszcze ..dziecko :)
A pamiętam jak pierwszy raz jechałam SAMA do Warszawy heh -bo mieszkaliśmy na obrzeżach i Mama mnie wsadziła w minibus i powiedziała kierowcy gdzie mam wysiąść (jakbym się zagapiła) i Ciocia mnie odebrała z przystanku "Szembeka" -miałam 7 lat właśnie -ale byłam z siebie dumna B)

9 lata 5 miesiąc temu #995223 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Łoooo przypomniałyście mi, że w piątek mam USG :woohoo: I zobaczymy ile waży Bartuś :woohoo: Ale jestem ciekawa.... Chciałabym aby ważył ponad dwa kilo... byłabym spokojniejsza.. choć pewnie jeszcze tyle nie waży, bo ostatnio miał 1275 ;)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #995224 przez asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #995225 przez Zazanna

9 lata 5 miesiąc temu #995227 przez jurada

9 lata 5 miesiąc temu #995228 przez Rita87
Cześć poranne robaczki :)

Zaz, kącik cudowny <3

Asiek, gratuluję awansu! To fajnie, że Cię doceniają i o Tobie pamiętają nawet jak jesteś na zwolnieniu :)

Basiek, wsparcie mamy jest bezcenne, dobrze, że możesz na swoją liczyć i że tak pomaga :)

Kropka, sporo tych gadżetów dali :) Ja część z tego co widzę na Twoich zdjęciach dostałam od położnej przy wizycie u gina. Dawała takie przygotowane paczki na każdy trymestr. Najbardziej to mi się śmiać chciało jak dostałam w paczce na pierwszy trymestr jogurciki Hippa, chyba od 4 mies. życia, które miały półroczny termin ważności :laugh: Staś raczej ich nie posmakuje :laugh:

Juradka, kasia_asia, bidulki, chyba większość z nas ma już takie gorsze dni. Ja to już sama nie wiem jak się czuję... miejsca sobie znaleźć nie mogę, już też mam wszystkiego dość czasami... Same obawy, o zdrowie Stasieńka, o to czy jeszcze wytrzyma trochę w brzuszku, czy nie zacznę nagle rodzić, a tu jeszcze te nieszczęsne torby mam nie spakowane, obawy o sam poród, o to jak damy radę potem... Ale wiem, że jak tylko zobaczę tego mojego robaczka kochanego to już nic się nie będzie liczyć innego i chyba pęknę z radości :cheer:

Juradka, Asiek, powodzenia dziś na wizytach!

Ja dzisiaj jestem średnio wyspana, bo wczoraj wieczorem skręciliśmy łóżeczko (jak to by powiedziała Zaz "po polsku", czyli ja kierownik i nadzorca, D. wykonawca:P ) i jak się położyliśmy to się napatrzeć nie mogłam, ale śmierdziało mi trochę nowością i drewnem i oczywiście zaczęłam schizować czy ten zapach Stasiowi nie zaszkodzi i się przeniosłam na kanapę do innego pokoju :P Po tej wczorajszej akcji z tym dymem nad Łodzią, gdzie nawet prezydent miasta na fb ostrzegał mieszkańców, żeby nie otwierać okien, to nie mogliśmy nawet wywietrzyć, a ja jeszcze cały czas miałam w myślach te toksyczne opary i jak się obudziłam w środku nocy to już zasnąć nie mogłam z tym zapachem i musiałam się przenieść. Choć przecież takie łóżeczka są z atestowanych materiałów i specjalnymi farbami malowane (a przynajmniej mam nadzieję, że jest tak jak piszą), no ale widzę, że pod koniec to mi już naprawdę odbija :blush:
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #995229 przez Rita87
Przez pierwsze miesiące Staś będzie z nami w sypialni, więc łóżeczko będzie zaraz obok naszego łóżka :) Miejsca za dużo nie mamy w sypialni, więc będzie spał zaraz przy mnie, także spróbujemy bez monitora oddechu początkowo. A po kilku miesiącach przeniesiemy łóżeczko do jego pokoiku :)

Meszku, Ty najbardziej byłaś ciekawa jak to wygląda, więc special for you :P

Załącznik nie został znaleziony

Tych rys na szczebelku to teraz w ogóle nie widać, bo jest to akurat na samym dole, ale podmalujemy białą farbką.
Szynę D. bez problemu naprostował, tam gdzie była podgięta. Szuflada też nie jest taka zła jak tą dyktę przytwierdziło się do bocznych deseczek. Ogólnie jak zwrócą te 100zł i wyjdzie 260zł za łóżeczko, to będę bardzo zadowolona :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995231 przez Zazanna
O matko Juradka zwału bym dostała :blink:

Rita haha my to samo, tyle, że moglismy otworzć okno :D Ale mi też "śmiardziało nowością" więc okno otwarte cały czas i się wietrzy :)

Ja już mam pozmywane i wstawiłam fasolkę i dziś na obiad będzie .... kurczak z fasolką w beszamelu z makaronem <3 Chcecie nauczyć mnie gotować coś jeszcze? :D

Rita ŚLICZNIE to łóżeczko wygląda, w ogóle nie widać nic z tych rzeczy co pisałaś :)

A teraz idę się kąpać póki Mama jeszcze śpi, bo jakoś wolę mieć zawsze wszystko ogarnięte jak ktoś u mnie jest i już potem sobie na spokojnie wypijemy herbatkę na balkonie razem ;)
Podziękowania: Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #995234 przez Kasia888
Cześć dziewczynki pochwalę się najlepszym wynikiem ciśnienia od trzech dni: 138/77 :)
Zazanka fajnie, że spędzisz jeszcze czas z mamą, ja ze swoją wybieram się jutro oglądać wózki na żywo :woohoo: już nie mogę się doczekać. To ma być prezent od rodziców nie chce ich za bardzo naciągać, ale też nie będę żałować :evil:
A dziś wieczorkiem koleżanka mnie odwiedzi także cieszę się poplotkujemy troszeczkę ;) Tak się już umówiłam, że za bardzo daleko nie mogę już jeździć sama, więc wolę żeby przejeżdżali do mnie. Kasandra zrób to samo powiedz, że jesteś zmęczona i jak ktoś chce się z Tobą spotkać to może przyjść do Ciebie :)
Rita łóżeczko śliczne, w ogóle każda ma inne i wszystkie piękne :woohoo: też uważam, że białe mebelki mają swój największy urok.
Jurada, Asiakasia doskonale rozumiem co czujecie im bliżej tym bardziej się myśli o rozwiązaniu i o tym wszystkim.
Muszę jeszcze odebrać książkę "pierwszy rok z życia dziecka" chyba Mech też ją ma. Będę miała lekturę do poczytania ;)

9 lata 5 miesiąc temu #995237 przez asiekasiek
Rita fajnie wygląda łóżeczko :D śliczne jest. a te rysy pomalujecie i nie będzie widać ;) na zdjęciach ich nie widać :)
Kasia oj to gratulacje z ciśnienia :D może coraz lepiej będzie!! A Twoja lekarka nie odezwała się???
ufff ja poprasowałam :D

9 lata 5 miesiąc temu #995238 przez kasia_asia
Rita, lozeczko piekne! Sama o takim marze. Pozniej powiedz koniecznie jak sie sprawdza, bo moze to byloby kolejne lozko dla Piotrka. A czy bok mozna zdejmowac tak w calosci? Wspolczuje smrodu nad Lodzia, jak kojarze to zewsze jak tam kiedys przejezdzalam to cos cuchnelo ;)
Kasia, dobrze z cisnieniem, oby tak dalej:)
No i gratuluje awansu, niezwykla wiadomosc, nie co dzien sie to zdarza, a w ciazy to prawie niemozliwe ;) a tu prosze :laugh: Super :laugh:
Ja zastanawiam sie jak to sie robi ze skladaniem wniosku o urlop macierzynski. Czy trzeba wczesniej sie o to starac, czy juz po urodzeniu. Rozne zrodla czytalam i mam juz metlik w glowie. :blink:
Przepraszam za brak PL znakow, dorwalam niemiecka klawiature.
Podziękowania: asiekasiek, Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #995242 przez pesq
Czesc kochane!

Rita, Zaz, Mech i możliwe ze któraś jeszcze ale nie pamietam :blush: - macie piekne łóżeczka i całe kąciki.. zgadzam się, że białe najladniej wyglada w dzieciecym pokoju. No ale ja nie bede narzekała na moją sosnę, trudno niech juz zostanie :)

Dziewczyny u mnie zniecierpliwienie daje sie we znaki.. ja naprawde juz chcialabym chociaz 28 sierpnia... szyyyyyyybciej!
Podziękowania: me.ch, Rita87

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia