- Otrzymane podziękowania: 100
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Sylwia-89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kropka, my zamówiliśmy dokładnie taki materac www.tomi.pl/hevea-materac-duo-activia-piankowy-120x60.html
Wydał się najbardziej odpowiedni, no i z każdej strony ma niby inną "twardość" żeby po kilku miesiącach móc zmienić dziecku na półtwardy.
Co do nawilżacza, to my też zamówiliśmy i dzisiaj ma do nas dotrzeć. Zdecydowaliśmy się ze względu na ogrzewanie, które u nas zimą strasznie wysusza powietrze w mieszkaniu. Ciężko dorosłemu się oddycha a co dopiero takiemu maluszkowi...
Basiek, ale Ci fajnie, że mamusia przyjechała

Rita, bardzo ładna pościel

Kasia, dobrze, że kontaktujesz się ze swoją lekarką lepiej za wczasu i potem czekać na spokojnie na poród niż ciągle się zamartwiać. Będzie dobrze, głowa do góry

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
My zjadłyśmy z Agacia, zaraz sie stroimy, mam ochotę pidjechac do ciucha tu w Ciechanowie, bo przyszla chrzestna Agaci mowila, ze super, o ile mnie nie staranują

No i dzis wpadam do przyszłego chrzestnego takze, moze mu powiem w ogóle...co on by ba to;) i mam od nich dostać kulka gadżetów i moze nawet łóżeczko:P odwiedzę tez babcie, bo blisko od nich:) a po poludniu do rodziców, mama ma zrobić kopytkaaaaaa
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Sylwia aha porządek zobaczymy na jak długo

Rita właśnie czytam opinie o tych wszystkich podgrzewaczach ale zróżnicowane są opinie

Ja co do nawilżacza nie pomogę bo nie kupuję bo bałabym się że pleśń zacznie wyłazić

- Rita87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 95
i to całkiem niedaleko mnie. Ja w domu nic nie czułam, ale D. wpadł na chwilę i mówi, żebym pozamykała okna, bo ten dym może być toksyczny...

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245
Sylwia, boskie dresiki!!

Kasandra, jak ślicznie, uwielbiam zdjęcie z zyrandolem

U mnie róż jednak też by nie przeszedł, P by się nie przekonał a tym bardziej nie zaproponowałby sam, no ale cóż... Nacieszyć się Twoim pozostaje

Basiek przecudne zdjęcia! A Boy wymiata!!

Pesq,Basiek pokaże Wam później jak to zamontowalismy i karuzele i monitor, tylko jak do pokoju się dokulam

Dziewczyny nic się nie martwcie, Ana i Armelka, ano się obejrzeć a i Wasze wyprawki będą gotowe, zresztą w razie wątpliwości przeczytajcie Sobie wstecz jak Zaz i Pesq to szybko ogarnely

Kasiu, super ze wszystko ok z maluszkiem, zawsze lepiej pojechać i Sprawdzić niż się martwić niepotrzebnie!
Dziewczyny, ja też za dieta eliminacyjna jestem jak najbardziej, nie ma co się katowac a dziecku nie dać posmakować

A moja teściowa nic tylko mi mówi że mam się teraz najeść co lubię bo potem bardzo długo nie będę mogła.. Ech. A ja już tylko kiwam głową bo brak mi słów.

Ok wczoraj nadrobione idę czytać dziś

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Koleżanka niech rzeczywiście się przykreci sama, jak Kasandra polecala...
Na pocieszenie dodam że na wszystkich meblach które kupiłam (wszystko Ikea) jest informacja o przykreceniu do ściany a ja każda z nich skrupulatnie ignoruje i nic się nie dzieje, a ja jestem gorsza niż słoń w składzie porcelany więc jakby coś miało rzeczywiście spaść to nie wiem czy by się przy mnie ostalo...

Kas, teściowa wybaczy

Rita, dziękuję że mile słowa, a kopara nawet Kornela rozbawila chyba bo aż kopnął

A opryszczke już miałam więc mam nadzieję że to tylko upierdliwosc dla mnie... Też słyszałam że pierwszy raz złapać ja w ciąży to nic dobrego...
Asiek, ile Ty tego masz!!!!

Armelka, my tu już większość mamy torby popakowane od niedawna, a imiona powybierane i to już od dłuższego czasu

Ja też na dziś planuje dopisać moja na ostatni guzik już chyba;)
Asiek, taka wyściółka jest banalna do zrobienia, nawet bez maszyny, poszukam linka i Ci potem wkleje

Kropka, my chyba z Baskiem i Rita mamy z Ikei taki piankowy bodajże to jest!
Ale wiem ze cześć dziewczyn brała też gryka-kokos.
Ach, ja dziś na raty bo z telefonu próbuje to ogarnąć bo za leniwa jestem żeby iść po komputer...
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A tak jak Kamka pisała, pewnie wszystko będzie ok, dostaniesz leki i się wszystko unormuje, zobaczysz!!

Rita, niech już D wraca bo my tu czekamy żeby nasze kopary z ziemi zbierać jak Stasiowe królestwo pokażesz:)
Co do podgrzewacza i nawilżacza to niestety nie doradze, bo nie wiem, u nas blisko do kuchni i mikrofalówka już jest więc chyba ok, a w UK wilgoć jest sama z siebie więc my to nawet pochłaniacz wilgoci mamy zamówiony właśnie żeby pleśni unikać...
Kasandra, nie dość że fajny dzień Ci się szykuje to jeszcze ucieszysz cioteczki na forum zdobyczami później:) już czekamy! Trzymamy kciuki za piękne skarby;)
Rita, to zamykaj te okna i to migusiem!

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Idę cyknac foty z montażu dla Pesq i Basi!
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Niestety mój maż ma tylko czerwone koleczki rozporowe więc trochę widać ale cóż

Załącznik nie został znaleziony
Pesq, a ten monitor u nas pod materacem wygląda tak:
Szału nie ma

- Sylwia-89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 100

Znalazłam na fejsie fajną stronkę, może komus się przyda www.facebook.com/lepszyporod?ref=profile
Dużo ciekawych informacji tam jest. Moją uwagę przyciągnęło wywoływanie porodu oksytocyną. Kobiety piszą, że tylko wzmaga skurcze i nie zawsze pomaga. Czy któraś mamusia ma już jakieś doświadczenie z tym? Kurcze, człowiek taki niedoświadczony

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Armelka - mi brzuch nie twardnieje albo tego nie zauwazam (to predzej :/ )
Rita - ależ Ty nadrabiasz dziewczyno

Meszka - dzieki wielkie za fotke, mąż bedzie cos kombinował na ten wzór

Asiek, Sylwia - wiecie co Zaz fajnie powiedziala na temat tej grupy - że tam często zdają jakby raport...

Sylwia - plytke monitora angelcare kładzie sie pod materac - jest na tyle czuły że dokładnie tak sie robi jak zrobila Mech

Materac mam kokos-pianka.
Zaz - ja mam komody ktore rzeczywiscie sie przechylaja i trzeba przymocowac do sciany. Nie wiem w jakiej intencji to kolezanka powiedziala ale moze nie miala zlych zamiarow.. Ja np. o tych komodach moich sie nasluchalam od matki i siostry w kolko to samo mimo ze juz dawno przymocowane... coz.
Dobrze ze juz jestem w domu. Uh
- Armelka_le
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Piękne wyprawki zakupy, pokoiki gratulacje dziewczyny. Oby szybciutko poszło podczas porodu ja na wcześniejsze dwa nie narzekam

Jeśli chodzi o podgrzewacz to miałam Avent posłużył mojej dwójce dzieci i jeszcze jednemu dużo wcześniej więc kilka lat popracował polecam!!!
Imię jak ju ż wcześniej pisałam jeszcze nie wybrane moje maluchy Jaś i Michaś mówią na dzidziusia od prawie początku Franuś ale ostatnio stwierdzili że Franciszek już nie jest takie ładne i będą się śmiać w szkole. Mi i mężowi podobają się różne więc nie jest łatwo jak coś do powiedzenia mają aż 4 osoby w domu hahaha
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Melduję, że Mama mi zrobiła niespodziankę i przyjechała rano i wejdę do Was później ponadrabiać i popisać, więc się nie martwcie jak coś

Łóżeczko przyszło !!! I złożyłyśmy !!!

A teraz lecimy na obiadek do kawiarni

Buziaki :*
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182
Jestem jakaś rozbita, moja doktor się nie odzywa, pisałam do niej dzwoniłam, pierwszy raz mam taką sytuację

Trochę to jest tak jak Pesq napisała mam te wysokie ciśnienie i muszę się z tym pogodzić tylko powinnam dostać jakieś leki na obniżenie, bo w przeciwnym wypadku będę dalej się zamartwiać i mieć lęk przed mierzeniem, tym bardziej że dziś te pomiary też są kiepskie a głupio mi znów latać na ip

Mech pięknie urządziłaś ten swój kącik, naprawdę

Sylwia ślicznie masz już poukładane w szafkach i widać, że to kącik dla dziewczynki

co do monitora oddechu to na razie nie zakupuje, zobaczę po porodzie, ale znając mnie pewnie i tak go kupię jak się będę stresować maluszkiem...
Pesq dziewczyny z pracy potrafią gadać od rzeczy, troszkę moim zdaniem zero wyczucia. Jak ma Cię to stresować to więcej ich nie odwiedzaj a o tym kiedy ktoś zobaczy Twoją malutką decydujesz Ty nikt nie ma prawa się na chama wpychać

Zazanka miłego dnia z mamą