BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #995353 przez kasandra9
I Ty też jaki talent masz Meszku! Widocznie takie zdolne tam kobietki u Was;)
Rety, myslałam, że jak dziś upału nie ma, to odejdzie mi wieczorne swędzenie/pieczenie/puchnięcie itp. dłoni i stóp, ale niestety już się zaczyna, może mniej usilnie niż np. wczoraj. Jestem taka nijaka, naczyń mi się do zmywarki wsadzić nie chce nawet:/ łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, marudzenie mi się załączyło i najchętniej poszłabym spać! Chyba spróbuję się jeszcze raz położyć na sofce, a jak nie, to biorę się za kuchnię, bo inaczej sfiksuję, jeśli będę się dalej nudzić!
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #995356 przez kasandra9
Myślałam, że ten ost. trymestr to będzie taki spokojny, błogi, leżący...że już będę czekać na Dzidzi, wszystko gotowe, ja będę słodką kuleczką i w ogóle będzie pięknie i szybko minie...a tu kurde swędzi mnie wszystko (dobrze, że znalazła się moja "łapka-drapaczka", bo chociaż nie muszę czekać, aż mąż się zlituje albo mama podrapie, jak u niej jestem). A tak w ogóle to fajnie klikać z laptopa wreszcie;)

9 lata 5 miesiąc temu #995358 przez jurada
Kasandra a mówilas o tym swędzeniu ginekologowi...?
U mojej koleżanki jakos między 30a32tyg takim drapaniem objawiła sie cholestaza.

9 lata 5 miesiąc temu #995361 przez kasandra9
Juradka, ja zawsze miałam ogólnie mega swędzenie i uwielbiam byc drapana:) w ciąży gdxies w marcu tez mnie swedzialo i mówiłam swojej lekarce, robiłam badania i nic nie wyszlo i swędzenie tez po kilku dniach minelo.
Teraz nie jest tak zle jak wtedy, a z tymi stopami to cos w stylu"zespołu niespokojnych nóg mam":)
No i Agatka widocznie bardzo lubi ze mną sprzątać i sir troszczy o porządeczek w domku i mówi, ze nie ma leżenia, wstawaj mama i bierz się za robotę:)
Zaraz o tej cholestazie znow poczytam i zobaczę czy mam jakieś Ew. Objawy. Ogólnie wizytę mam za tydzień w srode u prowadzącej.

9 lata 5 miesiąc temu #995362 przez Rita87
Meszku, to najwazniejsze ze kontrola ok :-) to Twoj Kornelek wagowo jak moj Stas :-) Wiewior superancki! Czemu ja tak nie umiem i nie mam nikogo kto by mi takie cudo sprezentowal?:P

Kas, z makaronem to mi przychodzi do glowy tez tylko rosol i pomidorowka, ale ja kiepska jestem jesli chodzi o kulinarne pomysly :P

D. poszedl do biedronki na zakupy bo oboje mielismy na cos ochote tylko ciezko bylo wymyslec na co :laugh: a teraz juz wiem! Monte i tortellini z barszczykiem bym zjadla :laugh: no nic ide zobaczyc co tam za pysznosci rozpakowuje :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995371 przez kasandra9
Właśnie u mnie też tylko rosół i pomidorowa z makaronem...niektórzy chyba jadają jeszcze inne zupy, więc pomyślałam, że coś odmienię, ale weny brak;)
W ogóle jutro robię leczo;)
Monte górą!;)
No i córeczka grzeczna, że hej, jak zaczęłam coś robić;) umyłam doniczki storczykom, "wykąpałam je", wytarłam listki;) Teraz są przepiękne;) akurat dwa mi chwilowo nie kwitną, odpoczywają, ale listki nowe wypuściły, czyli żyją i mają się dobrze; ile można mieć piękne kwiaty w końcu;) za to teraz biały mi wytrzelił;) (taka trochę łamaga z niego, ale kwiaty ma przeogromne i piękne!!!!!!!!!!) :)

9 lata 5 miesiąc temu #995373 przez asiekasiek
Już po wizycie jestem taka padnięta bo jeszcze byliśmy w Auchan i ja już nie nadaje się do chodzenia :blink:
U małej wszystko w porządeczku :D waży 2280g :) i ważę 75kg :blush: doktor powiedział, że byłoby dobrze jakbym w ogóle już nie przytyła :P i pytał się czy daje mi się ograniczyć te słodycze czy nie ;)
Mech cycki mi opadają jakie Ty cuda masz hande made !!! Też chcę takiego wiewóra!!!!!!! Twoja siostra ma zrobić mi i przesłać :P

9 lata 5 miesiąc temu #995377 przez kasandra9
To fajnie, że wszystko dobrze u Laury. Rety, jakie już duże te Wasze Dzidzie...to ja tylko myślę, żeby moja miała w sb z 1,5 kg <błaga>

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995379 przez pesq
Czesc kochane :)

Ja dzis czwarty dzien z rzędu okropny nastroj.. i Łukasz tez jakis przybity sam mowi ze juz mu sie dłuzy to wszystko.. i tak lezelismy i jęczelismy az w koncu zabral mnie na salatke i jedna galke lodow :silly: :silly: I nie mierzyłam zadnych cukrow po tym bez przesady, a czuje sie sto razy lepiej! czasami po prostu trzeba wyjsc na miasto, posiedziec w jakims przytulnym ogrodku i zjesc cos dobrego :) :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mech - ale wieeeeeeeeeewiór! pokazywalam aż Łukaszowi jakie zdolniachy sa na swiecie. Kupilabym takiego! :O

Rita - co tam w siatkach z biedronki masz fajnego? :D teraz podobno jakis chinski tydzien czy cos... :)

Asiek - hmm Laurka jest tydzien starsza od Agatki to może Agatka już tez dobija do 2000 kg :)))) ale super ze wszystko dobrze! A co do tych 75 kg to Ty chyba i tak wysoka jestes prawda? Z jaka waga zaczynalas? Ja niby nic nie przytylam a juz uslyszalam trzy pytania ile przytylam bo jestem 'okragła' .. siema :/ .

Kas- poczytaj o tej cholestazie ale tez bez przesady az tak sie nie zagłębiaj bo wiesz jak jest... co do kasy to my juz nie mamy nawet oszczednosci a wyplata dopiero jutro :D oszczednosci poszly na... hmm zgadnijcie na kogo :whistle: :whistle: :huh: :) :)

9 lata 5 miesiąc temu #995380 przez pesq
hahahha cytuje sama siebie : " to może Agatka już tez dobija do 2000 kg"
tak tak pesq, Agatka dobija do dwóch ton :laugh: :laugh: jak mamusia :laugh: :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995381 przez Rita87
Kas, jakie piekne storczyki! Ja to nie dosc ze nie mam reki do kwiatow to przy moim kocie i tak zadna roslina sie w domu nie utrzyma :( a szkoda bo uwielbiam jak w domu jest duzo kwiatow.

Asiek, czyli same dobre wiesci, super :)

Ja zajrzalam do tabelki i patrze a tam 43 dni do porodu <panika>

A i jest fajna promo w jysku - za zapisanie sie do newslettera 20zl mniej za zakupy pow 100zl :) kupon wazny jak cos miesiac

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995385 przez Rita87
Pesq Twoje dwie tony mnie powalily :laugh: :laugh: :laugh: ale jakbys nie napisala to bym nie zwrocila uwagi :P

A z biedronka to juz wole nie opowiadac :P

9 lata 5 miesiąc temu #995386 przez pesq
Hahaha Ritka kochanie, sery w Polsce jesli sa z mleka niepasteryzowanego (a są to sporadyczne przypadki - z reguły oryginalne importowane sery z np. grecji czy włoch) muszą miec info ze sa z mleka niepasteryzowanego :) . Jedynie ser koryciński (nie wiem czy znacie - u nas to przysmak) nie ma takiej info bo jest sprzeadawany na wage i trzeba pytac sprzedawce - a on jest niepasteryzowany (jadlam go wiele razy bo nie wiedzialam... a poza tym mam przeciwciala igg wiec az tak nie przezywam i zdarza mi sie jesc jajka na miekko, łososia wedzonego albo wlasnie kawalek sera niepast. ) To tak dla uspokojenia i na przyszlosc :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #995387 przez kasandra9

pesq napisał: hahahha cytuje sama siebie : " to może Agatka już tez dobija do 2000 kg"
tak tak pesq, Agatka dobija do dwóch ton :laugh: :laugh: jak mamusia :laugh: :laugh:

Hahaha, to niech odda trochę mojej Agatce, tak z 2 ton np. z pół kg to nawet nie odczujecie:D
Super, że wyszliście i oboje humorki lepsze:) Właśnie też o tym myślałam pisząc swój post - że myślałam, że pod koniec to będzie super, taka już prawdziwa ciężarówka ze mnie będzie i będziemy sobie leżeć albo spacerować za rączkę i będzie pięknie niczym w filmie :D Taaaaaaaaaaaaaa, im bliżej końca, tym gorzej; już teraz wiem, co mieli na myśli niektórzy, kiedy mówili, że będę marzyć, żeby się już rozpakować;) no i powoli zaczynam myśleć, że tak będzie:D tzn. na razie Agatka ma zakaz opuszczania Agatkolandii, to wiadome, no ale oby nie czekała po terminie na oklaski czy nie wiadomo co;))) :silly:
Rita, dziękuję!:) Ja też kocham kwiaty, mój mąż w sumie też nie ma nic przeciwko, tylko miejsca nie mam na nie:D no ale po kątach ustawiam:P Tzn. w sumie w domu mam 4 + 5 storczyków;)

A co do jedzenia - ja ost. przecież codziennie jem sałatkę grecką z fetą, dziś też jadłam;)
I o tej cholestazie czytałam trochę i nie zdiagnozowałam u siebie ;) :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu #995388 przez Rita87
Pesq serio musi byc info ze jest z niepasteryzowanego? Bo najczesciej to jest info ze jest pasteryzowane i dlatego juz dzis zglupialam... Ja niestety nie przechodzilam toxo i nie mam przeciwcial. Jakos bardzo sie nie stresowalam bo skoroprzez cale zycie sie nie zarazilam to bylby niesamowity pech zarazic sie w ciazy... No ale lezalam w szpitalu z dziewczyna, ktora zarazila sie w pierwszymtrymestrze :dry: i ostatnio kolezanka do mnie pisala, ktora jest teraz w 9 tyg ze ma takie jazdy z toksoplazmoza, salmonella itp i ze tak uwaza ze wszystkim, ze mi tez sie to wlaczylo :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia