- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- ana23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- ana23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Armelka_le
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam !!! Ja dziś byłam u lekarza, ale jestem bardzo zawiedziona prócz tego że posłuchaliśmy tętna to nic nie wiem. Zbadał mnie ginekologicznie i powiedział że widzimy się za dwa tyg. U mnie łożysko jest bardzo nisko ale ujście wszystko trzyma (i lepiej niech nie puszcza )
Strasznie długo mi zajęło przeczytanie co pisałyście. Piękne macie te białe łóżeczka , zacznę żałować że zamiast na biało pomalowałam na beżowo hahah
Zazanna jeśli chodzi o imiona to każdemu się podoba inne. W domu mam Jasia i Michałka, mąż ma na imię Łukasz a jeśli chodzi o te co nam się podobają to wymieniam : najbardziej Franuś, Staś, Karolek następnie Adrian , Adam i Rafałek.
Jeśli chodzi o laktator to ten ręczny z avent-philips najbardziej do mnie przemawia zwłaszcza cenowo. Bo jak sobie pomyślę że miałby się znów nie przydać to wolę coś innego dziecku kupić. Pierwszy syn ważył 4600 już w szpitalu kazały dokarmiać więc Łukasz przywoził mleczko w małych szklanych buteleczkach- pokarm zanikł w 3 mcu drugi syn też był duży i ta sama bajka. Teraz bym chciała aby było inaczej......
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Jestem w domku, ale nie mam na nic sily, ten 3 trymestr nam cos nie pasuje i z Agatka mamy inne potrzeby;)))
Pomalowane jest pięknie na zywo, wszystko mi się podoba:)))mąż uprzatnal, jest jak przed malowaniem, czyli po prostu trzeba sprzątnąć.
Puscilam 2 pralki, ledwo co sie na balkonie zmieściło:) dostalam mnóstwo ubrań ciążowych, spodni to nie wiem ile par, spodenki, bluzki. Takze bede teraz szaleć i sie stroić niektóre na pewno za duże na mnie, ale do wrzesnia to pewnie jeszcze zaloze:) łóżeczko na razie zostalo, ustaliliśmy, ze weźmiemy je ale tam do babci, żeby bylo jak przyjedziemy;) a do nas kupimy nowe:)
Spac mi sie chce, położyłam sie, ale Mala w tym czasie nie chce spać...nakarmilam Glodomorra i moze teraz da mi się zdrzemnąć
Juradka dobrze kojarzyla, ze nasza jest malutka- w 30 i 3 miala 1312.
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sylwia, to Twoja Natalka już duża babeczka jest mój Staś na ostatnim usg jak niby było 30 i 2 to ważył 1510g. Lekarz powiedział, że taki średniaczek jest, ani duży ani mały, ale że nie powie nam ile będzie miał w planowanym terminie porodu, bo to może różnie być. Ale z tego co widzę to tak od początku utrzymuje się własnie pośrodku tej tabeli centylowej z wagą.
Basiek, to w piątek dopiero będzie szał ciał
A co do pościeli i rożka od tego sprzedającego co mam łóżeczko to też się zastanawiałam nad zamówieniem u niego rożka i przybornika, bo rożek mi się bardzo podobał, ale poczytałam sobie negatywne komentarze i mi się odechciało
Armelka, super, że po badaniu ginekologicznym jest ok. A co do imienia to oczywiście dla mnie Staś najpiękniejsze <3 ale Franio też jest piękne i tak ostatnio rozmawialiśmy z mężem, że jak kiedyś byśmy mieli drugiego synka to byśmy dali mu chyba imię Franio.
Meszku, jak po kontroli?
Asiek, jak po wizycie? Co do pościeli to naprawdę polecam, możesz zamawiać D. się śmieje, że te gratisy to dlatego, że mu powiedziałam, że zrobię reklamę na forum ale obawiam się, że z tym drugim baldachimkiem to pomyłkowo dali i właśnie się zastanawiam czy o tym pisać... Niestety, ale jestem mega uczciwa i dostaje przez to od życia po tyłku, no ale... Tylko jeśli napisze to i tak to nic nie da, bo przecież nie będę im odsyłać na mój koszt a odsyłanie na ich koszt też im się nie opłaci przy jednej rzeczy, więc chyba sobie daruję i po prostu podziękuję za gratisy
No dziś zamówiłam w końcu koszule i staniki do karmienia i szlafrok Jakoś ostatnio wieczorem kiepskawo się czuję i zaczynam mieć wrażenie, że mogę wcześniej wylądować w szpitalu i zaczynam się stresować oby mi to wszystko zdążyło przyjść i żebym na spokojnie sobie spakowała torbę. Pesq, Asiek, Wy już chcecie szybciej, żeby minęło a ja się zaczynam stresować czy ze wszystkim zdążę, bo jeszcze torba moja i Stasia do ostatecznego ogarnięcia, pościel do wyprania i wyprasowania do łóżeczka i całe mieszkanie do wysprzątania i zastanawiamy się jeszcze nad malowaniem salonu, ale już mojemu D. sił brakuje, więc nie wiem w końcu jak to będzie, a wg ostatniego usg to dziś już 33 i 6
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Rita, piękna pościel i fajnie ze tyle gratisów bardzo mi się przybornik podoba:)
Co do rozmiaru i wagi to Kornel miał 1570g w 30+4, teraz będziemy mieć usg w piątek i będzie 32+2 więc ciekawe czy już do 2kg dobijemy:) dobrze by było no ale zobaczymy
W czwartek będziemy mieli wizytę u lekarza wtedy może czegoś się dowiem więcej na temat mojego planu tzn jak długo planują Kornela w brzuchu przytrzymać itp no i jaka metodę porodu w naszym przypadku sugerują...
A po kontroli ok, nic nowego:) ktg ok, mocz ok - nikt nic nie mówił więc mam nadzieję że to dobry znak;)
Dostaliśmy paczkę z Polski dziś, a tam w prezencie od siostry super słodkie reczniczki
Załącznik nie został znaleziony
I ręcznie robionego wiewiórka szaro niebieskiego, sama szyla ciocia dla Kornelka
Poza tym jeszcze trochę ciuszków na 68-74 od szwagierki których wcześniej mama nie poslala - wrzuciłam już do prania więc pokaże jak wyprasuje
A mój P zbudował dziś komórkę w ogrodzie i teraz poszedł grać w piłkę - nie wiem skąd tyle energii
Mi zostało siły tylko na leżenie i patrzenie na brzuch
Kasandra, super ze na żywo dalej Ci się podoba no i wystrojona będziesz jak ta lala
Pisze tego posta już drugi raz, bo pierwszy mi się skasował, więc zapomniałam połowę rzeczy które chciałam powiedzieć... Ech
No nic, jak mi się przypomni to dopisze
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Próbowałam zasnąć ale nie mogę pozycji dobrać;((( buuuu, nic mi nie pasi, sprzatac tez sie nie chce;( żebym chocisz sile znalazła przejrzeć szafki kuchenne w nich poukładać, przetrzeć.. Niby nie jest brudno ani nic wysypane, no ale skoro komody ogarnelam w środku to i kuchnie by wypadało...zjem Monte, wlacze tv...moze jakimś cudem bedzie mi się chciało skoro corka zasnąć nie dala. Gagat jeden!
Nie mam weny...jaka zupę ugotować? Co można z makaronem?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na gotowanie dziś weny nie miałam, więc zjedliśmy barszczyk z tortellini zamiast uszek A z makaronem to ja jem tylko rosół chyba... Jakoś nic innego mi do głowy nie przychodzi - może jeszcze pomidorowa ale ja wolę z ryżem jeśli już...
A tu wstawiam wiewiórka, bo taka jestem dumna z tego rękodzieła mojej siostry że aż muszę:
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jurada, ona jest logistyk:) u nas jakoś tak hobbistycznie to idzie i mama i siostra jak już czasem siada to cudeńka wychodzą, ale żeby zaraz więcej czy częściej to już im się nie spieszy:)