BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996321 przez kasandra9
Dzien dobry:) Jurada, a czytalam, ze w 3 trymestrze duuzo sie śpi, a ha tez mam wrażenie, ze potrzebuje mniej snu niz jeszcze niedawno:)
W ogóle to pisałam Wam, ze co ranek mam problem z palcami u rak i nie moge ich zgiąć, ale dzis to nieźle grabie sa wyjątkowo:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996324 przez Scarlett86
Dzien dobry :laugh: Me.ch gratuluje :woohoo: Synys sliczny :woohoo: Tez bym nie powiedziala ze wczesniaczek. Zycze duzo zdrowka. Wszystko bedzie dobrze i pewnie szybciutko wyjdziecie do domku. Calusy dla Kornelka :kiss: Az mi lzy nalecialy do oczu :blush:
My juz po sniadanku ale naczytalam sie o tym dzemie truskawkowym i taaaka mnie ochota naszla ze musze isc sobie zrobic kanapke :)
Kasia dobrze ze cisnienie Ci sie unormowalo :)
AgusiaKRK Franio rosnie jak na drozdzach, jaki sliczny :woohoo: Jeszcze troche i ja bede miala swoje malenstwo :)
Darkdream trzymam kciuki zeby wszystko u Was bylo dobrze!!!
Basiek sliczne lozeczko i rozek, bardzo mi sie podoba :)
Glooria dobrze ze udalo sie Wam bezpiecznie dojechac :) Zdrowka dla dziewczynek :) Zazdroszcze pobytu w Polsce!!! My to moze sie wybierzemy w przyszlym roku a juz mi teskno. Kasandra wlasnie obejrzalam Twoj filmik z usg...Jejku jaki slodki buziulek :woohoo: Super pamiatka :)
Ja bylam w zeszlym tygodniu u poloznej, mojej znow nie bylo :pinch: Krew tym razem udalo sie pobrac. Powiedzialam ze mnie bola plecy i podbrzusze no i te skurcze nie regularne to sie dowiedzialam ze jest wszystko ok. Boli bo maly sie wstawia w kanal rodny, jest glowka do dolu i teoretycznie gotow do wyjscia. Wymacala mi brzuch i stwierdzila ze synek wazy juz 3200 wedlug siatki centylowej. Ale mam skleroze :) wydaje mi sie ze o tej wizycie juz pisalam :lol:
Z remontem prawie koniec :) Zostalo pare drobiazgow. Maz chce jeszcze zrobic sciany w korytarzu jak sie wchodzi do domu. Mamy taki maly przedsionek ale to moze zaczekac. Najwazniejsze zrobione :) Aleee mam zgage :blink: :sick:
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #996325 przez Scarlett86
Jurada tez mam problem ze spaniem. Ciagle bym spala a jak juz zasne to sie zaraz budze i potem problem zeby znow zasnac. Ostatnio zdaza mi sie zasypiac na siedzaca, podczas kompnia :blink: Kasandra mi znowu stopy puchna a do tego zawroty glowy :unsure: Lece zrobic te kanapki z dzemem :)

9 lata 5 miesiąc temu #996326 przez jurada
Kasandra jaka spuchnięta łapka. :(
Ja tez mam spuchnięte rano ale nie aż tak.
Jeszcze obrączkę i pierścionki bez problemu zdejmę.

9 lata 5 miesiąc temu #996330 przez kasandra9
Ja obrączkę jyz dawno pozegnalam a to poranne puchniecie to tylko z dłońmi, stopy nie. Pewnie jakies obrzeki powoli będą w te upały,ciekawe, jak wtedy rano bedzie wyglądać:D
Kurde, pól godz probuje zasnąć, niby wygodnie, chłodno i dobrze, ale córeczka jest taaaakaaa glodnaaaa.

9 lata 5 miesiąc temu #996331 przez Sylwia-89
Hej! :)

W końcu mam czas żeby napisać. W weekend starałam się Was czytać na bieżąco, ale nie miałam kiedy napisać bo ciągle gdzieś w rozjazdach byliśmy :)

Zacznę od najważniejszego ;) Meszku wielkie gratulacje!!! :woohoo: Wczoraj jak zobaczyłam Kornelka, to byłam w mega szoku :) Tak jak piszą dziewczyny, wygląda na solidną osóbkę :) Jak sobie tak pomyślę, że moja malutka jest takiej wielkości, to aż ciężko sobie wyobrazić :D Życzę Wam żeby wszystko szybciutko się unormowało i żeby maluch mógł spać w swoim wygodnym łóżeczku :)

Kas, ale super pamiątka! :woohoo: Malutka jest śliczna :) Kurczę, jak fajnie, że to wszystko idzie tak do przodu, że można już swojego dzieciaczka w brzuszku podejrzeć :) Nie wiem jak kobiety spokojnie przechodziły kiedyś ciążę bez USG :)

Darkdream, trzymam kciuki za Was :)

Kasia, cieszę się, że ciśnienie okiełznane ;) Widzisz, wszystko będzie dobrze :*

Basiek, piękne łóżeczko i pościel jak pasuje do niego :) No i rożek też super ;) Dbaj o siebie, bo teraz żadne przeziębienia nie są wskazane. Teraz z radością czekamy na nasze bobaski :)

Agusia KRK, z Franusia jaki duży i przystojny kawaler rośnie B)

Co do Glorii z madagaskaru, to też ostatnio mówiłam do Filipa, że jestem coraz bardziej do niej podobna z tym brzucholem :D Kazałam mu włączyć bajkę i porównać hahaha Wiem, głupi pomysł, ale z tego wszystkiego miałam ochotę się pośmiać, bo przecież płakać nie będę ;)

Zaz, super Bartusiowe ubranka, no i Grażka też zacna B) No a z mężem to musisz mieć wesoło :D Jaki artysta! :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996334 przez pesq
Cześć kochane :)

Kas- łoo ale łapeczka, rzeczywiście! A u mnie nic nie puchnie, ani nogi ani ręce ... chociaż stopy mam rozmiar większe ale to już od kilku miesięcy .. zreszta i tak zawsze miałam kopyta szerokie :P :P

Lidziun - myślałam wczoraj co tam u Ciebie. Co u Ciebie? :)

Scarlet - Ty nastęęęęęępna, zobaczysz :D :D

Oj wczoraj tak mnie przez Meszkę (a może lepiej DZIĘKI MESZCE :P ) wzięło że przygotowałam na wszelki wypadek te rzeczy do szpitala :) . No nic, najwyżej je powkładam po 37 jak bede mogła rodzic w klinice ;) . No i dzięki temu zdałam sobie sprawę że mam 2 pary pajacy 56... reszta duża!

Ja też mam problem ze spaniem. Kładę się o 22 i zasypiam szybko, po czym wstaję o 24, o 3 o 5 i pewnie z raz w międzyczasie... siku/pić siku/pić siku/pić ...duszno! :ohmy: :ohmy: :huh: Ciągle to samo! :dry:

Jadę zaraz zawieźć na badanie mocz + zrobić morfo bo jutro mam wizytę po południu i co prawda można u nich od ręki zrobić te badania, ale o 15 to już ten mój mocz zawsze ma bakterie i inne... więc wole rano. I uwaga - przechodzę tam bez kolejki (kartka wisi..) chocby mieli mnie pobić :D :D . Bojowy nastrój ale już się boje :blink: :blink: . I zajadę może na ciuchy dokupić tych pajaców.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996335 przez kasandra9
Pesq, to szczęściara z Ciebie:P U mnie z tymi stopami na szczęście tylko w upały, buty niby w ciąży kupiłam 2x i obie pary 38, więc wielkieeee, bo normalnie 36-37 noszę, ale teraz te, co kupiłam ostatnio nowe sandałki 37, więc mam nadzieję, że gdyby coś, to jeszcze mi posłużą do końca lata i nie będą za małe!!!!!!!
My zjadłyśmy śniadanie, wilczyca nakarmiona;) To pewnie czas się kąpać, skoro wczoraj się nie chciało:P
Ja w pt robiłam morfo+mocz;) w środę wizyta, doczekać się nie mogę, co powie na to wszystko prowadząca i co z tymi usg co 2 tyg.
W ogóle planujemy jechać sob-wt nad morze...kurde, mieliśmy mieć tą sesję, ale akurat teraz ta dziewczyna od zdjęć wyjeżdża;( no i nie wiem...poza tym mieliśmy mieć domową sesję, ale mąż już wie, że wieczorem jedzie, więc pewnie będzie odsypiał dziś cały dzionek szaloną niedzielę i dziś też nici, kurdeeeeeeeeee.

9 lata 5 miesiąc temu #996337 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dla odmiany ja dziś spałam jak zabita :) Tylko dwa razy w nocy wstałam do toalety :) I niedawno się dopiero obudziłam i czekam aż kawka przestygnie :)

Kas moje też takie.. już nawet zegarek zapinam na oczko więcej tak mi te okolice spuchły o.O B)

Scarlet 3200 :woohoo: Ale duuużyyy :woohoo:

Pesq nie daj się ! Wbijaj bez kolejki !!! :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #996338 przez kropka 889
aaaaa Meszku gratulacje, mały jest cudowny :):):)
a ja dzisiaj przez chwile znowu miałam jakies skurcze
a jutro jade do wawy do tego szpitala zakaaznego na badania, troche sie boje :(
dzisiaj czekam na 2 paczki :)
i chyba popiore ubranka dla małej, bo nic nie mam gotowego

9 lata 5 miesiąc temu #996341 przez Zazanna
Oj Kropka bierz się za pranie :D Już się u nas zaczęło, więc nie ma na co czekać :D

U mnie dziś na śniadanko ..fasolka :lol:
Starałam się wziąć trochę mniej soli niż zwykle (ostatnio) ale coś mi chyba nie poszło.. Strasznie mi się chce soli, a to niezbyt zdrowe wrrr
No i wodę zatrzymuje ehh.

Robię sobie podszewkę na spodenkach, które wczoraj kupiłam -w sensie one mają proste nogawki z cieniutkiego jeansu przed kolano i sobie podwijam na grubość szwu, bo jakoś tak się babciowato układają.. A z drugiej strony są tak wygodne, że szok :D

9 lata 5 miesiąc temu #996342 przez jurada
Kropka a co to za badania masz miec? Co podejrzewają?

9 lata 5 miesiąc temu #996345 przez kasandra9
My już wykąpane, na szczęście nie jest tak gorąco!:) chyba dziś będę testować krótkie spodenki jeansowe, które dostałam;))))

9 lata 5 miesiąc temu #996347 przez kropka 889
Jurada miałam badania na hbs i wyszło dodatnio (fakt ze minimalnie ale jednak) to coś z wątroba. Ogólnie dla malej nie ma zagrożenia ale jeżeli wyjdzie ze jednak jest coś nie tak to będę musiała rodzic na zakaznym a małej będą musieli coś podać po urodzeniu

9 lata 5 miesiąc temu #996350 przez kasandra9
Dziewczynyyyyyyyyyyyyyyyyy, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, obyśmy z tego ciepła się nie rozpakowały po kolei! ;(
pogoda.onet.pl/wideo/sprawdz-prognoze-po...zsze-14-dni,2384939/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia