BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1001526 przez Scarlett86
Od tygodnia mam tel od rodziny. Dzwonią też na Skype i Wszyscy pytają czy już urodziłam i czy już coś się rusza, czy boli mnie...nosz k.... :angry: strasznie mnie to wkurza a oni że mam im dać znać jak się tylko zacznie. Wiecie ile osób musiałabym obdzwonic?! Albo smsy urodzilas? Męczy to strasznie. Nawet sąsiadka się co chwile pyta kiedy? U Was też tak jest?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1001527 przez asiulek_dolls
Asiek, Rita jeszcze nie ścigali :angry: i niestety nie wiem kiedy to zrobią, obchód był taki jakby go wcale nie było, lekarz jakiś :blink: dziwny :laugh: żeby nie napisać inaczej :P w sumie widać było ze skoro nie mamy skurczy i nic się nie dzieje to go nic poza tym nie interesuje.... jak to na nocnym dyżurze, ale on tu chyba właśnie tak na nocki itp czasami jest a nie ze z takich co na stale tu... nawet kart nie miał przy sobie tylko chyba na jakiejś jednej wszystkie z oddziału dziewczyny spisane, taka lista z najważniejszymi info :blink: i jak się go pytam czy CS wiadomo kiedy mi zdejma pessar to on ze t lekarz co zakładał zdecyduje :laugh: ledwo się powstrzyalam żeby nie wybuchnąć śmiechem, to u mowie ze ona z poza szpitala i ze właśnie po to skierowanie dostalam żeby to wyjąć.... to on wtedy ze z tym nie ma problemu ze to pol minuty jakby się jakieś skurcze zaczęły idt. :huh: no jakiś nie kumaty hahaha tylko ja tu przez niego czas marnuje a moglabym się teraz do Kacprusia tulic... na szczęście u babci mu dobrze, tylko chwilke wieczorem płakał, a teraz jak dzwonilam to tylko było słychac "babusia choć!!" wiec się o niego nie martwie póki jest z moja mamuska, gorzej jak to wszystko będzie długo trwało i będzie z teściową :pinch: :( ale staram się na razie o tym nie myśleć...

9 lata 4 miesiąc temu #1001528 przez jurada
Ja na temat szczepień sie nie wypowiadam bo się w końcu zaczniemy tu kłócić. Kazda ma inny pogląd na ta sprawę i tym. Kazda zrobi tak jak uważa i czuje, że robi dobrze.
Tyle w temacie!

Aj Scarlett ale ci zazdroszczę!

9 lata 4 miesiąc temu #1001530 przez asiulek_dolls
Sacrlett w takim razie oby przyspieszyło.. :pinch:

Rita Staś się skupia i wsluchuje w twój organizm a nie w wiertarke sąsiada :laugh: tak mu tam przyjemnie wszystko szumi i twoje serducho bije i to dla niego taki chillout ;) i dlatego później dzieci tak lubią kangurowanie :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1001532 przez pesq
Jurada masz pelna rację to każdej z nas w sumie sprawa i tyle :)

Ritka jacie z tym sluchem hahaha jak ja rozumiem Twoje zmartwienia :D :D fajnie ze się odezwalas myślałam co tam u ciebie :)

A teraz trzymamy kciuki za nasze Scarlet i Kasie ale fantastycznie!

Asiulek patrzę na mój brzuch i mysle jak ona tam sie mieści a co dopiero Twoje dwa!

A właśnie koleżanka urodziła wczoraj wieczorem.. Niestety musiała miec cc bo okazało się ze cos tam łożysko nie tak i ostatecznie musieli ciąć mimo tych prób oxy i trzymania jej do 43 tygodnia :| no nic w każdym razie wszystko ok i z nią i malym :) :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1001533 przez pesq
Scarlet u mnie jeszcze daleko do terminu ale mnie wkurzają inne pytania i teksty ... Dwa moje ulubione to -rusza sie? Oraz mowienie jakby do brzucha -no wykaz juz daj mamie pooddychać.... :angry: A juz teksty typu "zaciskaj nogi" to w ogóle...

9 lata 4 miesiąc temu #1001534 przez kasandra9
Rita, dzieki Kochana:***
Ja to jyz sie no ie dam wypisać, nie wychodzę stad sama! Wypuszcza mnie..a to im później, tym gorzej i będę jak na szpilkach, jeszcze z taka łobuziarą i...Gadziną!:) pije napar z tych malin, smaruje sie i przygotowuje! Oby tylko az tyle nie czekala...no ale z calej pary wali glowka, wiec chyba tez chce powoli się wydostać, tylko wszystko zamknięte, a ona tyle energii w to wklada! A mama zmęczona jak po maratonie, bo próbuje dać rade:) zreszta ona zawsze na weekendy cos wymyśli i atrakcje zapewni, imorezowiczka z niej niezła;)

9 lata 4 miesiąc temu #1001535 przez Scarlett86
Hahaha

9 lata 4 miesiąc temu #1001536 przez sabina
Dobry na wieczór widze ze sie dzieje że hej :)
Kasia trzymam kciuki
Scarlett :) również trzymam :)
Co do szczrpien na poczatku bylam na tak poczytalam poogladalam i mam straszni moeszane uczucia ....
Asiulek a Ty dlaczemu w szpitalu jestes?

9 lata 4 miesiąc temu #1001538 przez asiulek_dolls
Pesq :laugh: zaciskaj nogi najlepsze hahaha :laugh: zapamietaj koniecznie kto ci to powiedział i jak kiedyś dostanie biegunki to mu poradz zacisnac pośladki :P
ja tez się zastanawiam jak oni się mieszczą, jeszcze te dzisiejsze pomiary na USG 2300 i 2600 :woohoo: ale w sumie jak sie ruszają albo jak ja zmieniam pozyje to czuje ze leeeeedwo się mieszczą... :ohmy:

9 lata 4 miesiąc temu #1001539 przez asiulek_dolls
Sabina bo miałam 10.07 pessar założony a teraz juz czas go ściągnąć... a ze rozwarcie na pewno jest większe niż otwór tego krążka czyli więcej niż 3-4cm to w gabinecie moja gin tego nie mogła zrobić bo za duże ryzyko i dostalam skierowanie do szpitala co by go wyjeli tylko dzis tego nie zrobili i nie wiem kiedy znajda te pół minuty czasu i chęci żeby to zrobić :P

9 lata 4 miesiąc temu #1001540 przez asiulek_dolls
Kasia i co spacerujesz? pomaga to coś? jest jakiś postęp?

9 lata 4 miesiąc temu #1001541 przez asiekasiek
Rita w końcu żeś się odezwał:D

Scarlett tez takie gadanie mnie wkurza... kiedy ?! jak ja chciałabym to wiedzieć! i tez się pytają jak głupki :angry: ( minka for Pesq) gdzie będziesz rodzic gdzie to i tamto... a czemu nie w tym szpitalu.... aaa aaa !!!! ale jeszcze troszkę...

co do szczepień właśnie każdy ma inne poglądy itp... i jeżeli ktoś chce szczepić na wszystko to jest indywidualna sprawa rodziców jak i nie szczepienie dziecka... ja będę szczepić tylko na te podstawowe szczepionki nie będę widziwiac;) bo za dużo to nie zdrowo ;)

Kas to czekamy co ta imprezowiczka wymyśli przez weekend;)

Ciekawe jak tam Kasia ...

a tak a propo Scarlett... jakby mi czop odszedł jeszcze do tego z krwią to lecialabym jak oszalala do szpitala ;) a jeszcze jak skurcze doszły mimo że co 20 minut to już w ogole:) na pogodowe lezalabym :) podziwiam za cierpliwość i opanowanie!!:)
Podziękowania: pesq, Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1001543 przez pesq
:angry: :angry: :angry: :angry: Asia :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1001546 przez Scarlett86
Pesq to jest straszne ja to się zastanawiam czasem żeby telefon wyłączyć :) Asiekasiek w Polsce też bym już pewnie była w szpitalu ale tutaj w UK jest troszkę inaczej :( jak skurcze nie są co np 5 minut albo najlepiej jakby mi wody odeszły to bym już leżała a tak odesla mnie do domu :( dlatego czekam. Chciałabym żeby to już było. Jestem wykompana, spakowana a rzeczy synka czekają już w bagażniku :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia