- Otrzymane podziękowania: 47
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kornelcio jest cudowny aaaa taki do zacalowania
A grazka wymiata
My wczoraj złożyliśmy lozeczko -ale zdjęcia pokaże jak będzie stało juz na swoim miejscu i uwaga uwaga SPAKOWALAM TORBĘ DO SZPITALA hehe.
Wczoraj robiłam jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży i dzisiaj czuje się jakaś polamana.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Zaglądam,zaglądam wyczekuję nowych wieści co u Kasi i Scarlett a Wy biedulki jeszcze nie rozpakowane mam nadzieję,że tej nocy się coś u Was działo,raczej nie coś a poród
Ja jestem jedyny taki dziwak co jeszcze bym nie chciała rodzić ale jak w nocy mała szaleje w brzuszku to już schizuję ,że rodzę ale kurczę to będzie mój drugi poród,i wymyślam,że nie poznam skurczy na szczęście skurczy brak,muszę do końca się spakować,pomyć okna,i psychicznie się przygotować do rozłąki z Tomkiem. Asiulekdolls, podziwiam Cię dzielna jesteś,tyle czasu bez Kacperka.W sumie jak wiesz ,że się dobrze z Twoją mamą ma to po co się stresować.
Ps. Tak na marginesie ja też wolę dawać Tomka do mojej mamy niż do teściowej bo wiem,że mama się z nim pobawi,pójdzie na spacer,i to dzięki niej Tomek tak świetnie już mówi, często jak wraca od niej to ma chrypkę od tego gadania, bo razem z mamą buzia im się nie zamyka
Przeglądam jeszcze aptekę co by tu domówić, proszek Lovela jakby,któraś używała to jest w dobrej cenie w aptece gemini.
I natknęłam się na taki artykół szukając witaminek:http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/02/suplementy/
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
No i jeszcze biale imiona naklejki ale to dopiero przyjdzie pod koniec wrzesnia
Bo z chin idzie
Zastanawiamy sie nad polkami jakie wziasc www.ebay.co.uk/itm/Set-Of-3-Retro-Wall-S...&hash=item35e4cd1bf1
Ale boje sie kupowac w ciemno
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A w ręczniczku już taki słodziaczek <3
Scarlet o ranyyy, niech już wychodzi Maluszek <3
Asiek o matko ja to myślałam, że takie przypadki to tylko w tv się zdarzają Biedna
Agata jaki super kojec ! A gdzie kupiliście?
I zapomniałam Twój kącik mnie urzekł !!! <3
Pesqu to u mnie za 5 dni? 6? Jestem nieprzytomna jeszcze Ale już króciutko
Gloria ja nie widze Twoich zdjęć na fb jak dodajesz
A półki fajne z wyglądu, choć nie jestem przekonana, czy będą praktyczne? No i ja to lubię takie rzeczy jednak obejrzeć na żywo przed zakupem
Kropka brawo za torbę !
Dziękujemy za Grażowe komplementy Faktycznie taki kwiatek łagodzi obyczaje i nie było osoby, która by się za nią nie obejrzała.. <dumna> -No i wiecie.. ja będę miała chłopaka, więc opaseczki odpadają, więc mogę tu się powyżywać słodkościowo
A T. jeszcze do babeczek od stada na temat kwiatka "No... tak się zastanawiałem nad tym, ale w końcu się zgodziłem" -a mnie wmurowało i mówię "COO?? ZGODZIŁEM?? SAM mi rozrysowałeś jak ma ten kwiatek wyglądać i wstążkę małpo najładniejszą wybrałeś !!!" Więc śmiechu było co nie miara
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A takie sobie kupię po porodzie w rozmiarze 38 i będę sobie do nich chudnąć
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
ja mam na razie ręczny z aventa od koleżanki, chodzi za mną elektryczny, ale kupię wtedy jak będzie potrzebny i będę widziała, że mam pokarm noi przekonam się do karmienia piersią
Pesq to możesz zacząć dziś rodzić dziewczynkę, w końcu jakaś laseczka byłaby u nas
z tymi spodniami jesteś nie możliwa
ja na szczęście dobrze spałam później zrobię zdjęcie kącika córeczki
Aha Zaz Ty mówiłaś że swoją karuzelę przedłużałaś jak to zrobiłaś ???
I jutro lekarz mam nadzieję że powie do mnie: pani ma rozwarcie od razu do szpitala trzeba jechać ehhh takie marzenie
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
U nas deszcz i znowu deszcz jakby w tamtym tygodniu było mało
Juz mam dosc bo nawet poprac dobrze nie można
A ja uwielbiam zapach prania z zewnatrz tzw pachnzce wiatrem i słońcem
Meszk uzapomnialam wczoraj pochwalić gwiadzy
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czekam na zdjęcie kącika !
Jako tako jej nie przedłużałam, tylko zamiast ją zamontować tak jak w instrukcji, to ją zamontowałam o ten plastik wyżej -zrobiłam wypełnienie z grubej tektury żeby było mocno zwarte (w sensie żeby plastiki się porządnie trzymały) i ten zaciskacz jest częściowo na łóżeczku a częściowo na tekturze -zrobię zaraz zdjęcie, bo nie umiem wytłumaczyć
Gloria dmuchnij ten deszcz do mnie.... A co do zapachu prania Mamy jakiegoś popieprzonego za przeproszeniem sąsiada, wyobraźcie sobie, że jak wieczorem zrobił pranie i powiesił na balkon, tak o 12 w nocy obudziłam się z bólem głowy tak potwornym, że chciało mi się wymiotować, T. to samo i zamykaliśmy okno i włączaliśmy wiatrak żeby się pozbyć zapachu płynu do płukania No kurna wlewa chyba całą butelkę na jedno pranie I tak jak lubię płyn do płukania, tak w takim stężeniu po prostu "gryzie" w gardło i w nos -czułam się jakbym spędziła wieczór na wąchaniu domestosa.. No coś potwornego
O rany ale zrobiłam pyszny omlet na śniadanie Z kiełbaską, cukinią, papryką i na wierzch serek wiejski z suszonymi pomidorami... Nawet nie wiem kiedy go zjadłam
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
A co do chlup to nie wiem...z rozmów tu, jak wody odchodzą to są wodniste ewidentnie ale najpierw powinien chyba czop wypaść)) natomiast takie różne wzmożone wydzieliny rano to w miarę normalne bo zbiera się przez noc i chlusta jeszcze tym bardziej jesli cis tam masz jakieś leki do środka:)
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kas no właśnie tak sobie myślę, że bez tego czopa to ciężko No i globulki. Mały szaleje (znaczy łaskawie się przeciąga), więc nie panikuję
Ja przed ciążą 36/38 ze wskazaniem 36, więc po będę zadowolona jak wrócę do 38/40
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
Zaz nie moge wejsc przrz tego linka wyskakuje mi ze jakis zepsuty nosnik czy cos tam ?ma ktoś jakies pomysly?
Gloria nooo masakra juz tym deszczem
W zeszlym roku było takie piękne lato
Wszystkie juz macie kąciki porobione?my zaczelusmy ale nie ubieram do konca bo nie chce zeby sie zakurzyl wiec mam lozeczko komode i naklejki na razie materac w folii wszystko pochowane
Asiekkasiek?nie chcesz cycem karmic?ja tez mam reczny laktator z aventu przy Antosiu byl mi baedzo potrzebny i sie sprawdzil wiec zakupilam taki sam
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Zazdroszczę Pesq, ze ona schudla i jak urodzi to juz w ogóle bedzie miec taka wagę ze hej...i z dobrymi nawykami pewnie jeszcze będzie chudnac nie tylko trzymać wagę. Ja nie wiem jak dam rade... Bo skoro ruch odpada jedynie ten spacerowy i przy Malej...no to tylko jedzenie..a miec czas i ochotę na jakies diety...no i jakie?
a w ogóle to chce szpilki!!!! Mam nadzieje, ze nie zapomnialam, jak sie chodzi! Będę dosłownie spacerować w szpilkach z wózkiem i nadrabiać te miesiące bez!!!))
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Łooo dziewczyny dopiero 2 nospy max i 4 magne B6 pomogły na ten ból okresowy.. Myślałam że się coś zaczyna dosłownie - a brzuch twaaaaaaaaaaaardy! Koło 4 dopiero przeszło . Także Asiek mam nadzieję że Laurka jednak wcześniej wyskoczy niż Agatka, Agatka jeszcze powinna się z 1,5 tygodnia chociaż doinkubować w pesqowym brzuchu
Wiecie u mnie dopiero od ok. tygodnia zmieniły się ruchy - pół dnia są słabiusie, chyba mała śpi - a po południu zaczynają się te wygibasy (podobne do tego co Kas wrzuciła na zdjęciu) i to jest ..... moim zdaniem mega przyjemne!! Wcześniej były kopsy albo jakieś pukania ale te wygibasy są takie ... namacalne Cudne to jest mimo że czasem poboli .
Sabina - hah.. Kącik mój tzn. moja sypialnia to dramat jakiś. Spadł nam karnisz a więc leży wwalony na komody + ciuszki dziecięce z ciuchów ktorych jeszcze nie piorę bo czuje że coś dojdzie a tu nawet połowy pralki nie ma + wszystkie meble i tak będą wynoszone na balkon i malowane w weekend..
Zaz - co do chlupnięcia - czytałam że to rano może się zdarzać.. przez noc leżymy i sporo się w środku zatrzymuje. Kas chyba już napisała
Kas- skarbie ja teraz ważę ok 78,5 (zaczynałam z 82) i rzeczywiście po rękach i nogach widać że schudłam - ale ... ja nosiłam 42/44 przed ciążą więc jeśli teraz zmieszczę się w 40 to będę baaaaaaaaaardzo zadowolona! I w tej 40 będę chciała zostać bo dla mnie 38-36 to rozmiary z ... gimnazjum nie mam co marzyć.. Ale nigdy już nie chce wracać do 44 bo naprawdę... wiecie Kochane ja tak zawaliłam wszystko że doszłam do tych 82 kilo ... nie mogłam znaleźć ciuchów. Okropieństwo. A uważam że 40 to ładny, elegancki, kobiecy rozmiar. Także Kas kochana
Już tak mi się znudziło picie wody, a kawy nie mogę przez magnez (chociaż wczoraj źle się poczułam, w głowie się kręciło- zmierzyłam ciśnienie a tam hmm nie pamiętam dokładnie coś koło 85/65? czy coś.. więc wypiłam kawkę z mlekiem i skoczyło na eleganckie 120/85) więc zaczęłam kupować owocowe i smakowe różne herbatki i robie je w dzbanku na zimno... Bo przyznam sie że ostatnio troche soki rozcieńczałam dla odmiany (np. 1/4 szkl soku reszta wody) ale nie mogę też przeginać bo coś ta moja cukrzyca zeszła ostro na trzeci plan... Jeszcze pare tygodni wytrzymam.. A właśnie co do paru tygodni.. Wiecie że za TRZY TYGODNIE BĘDĘ MIAŁA DZIECKO? Uhh! Plus planowanej cesarki - wiem że do 21 będziemy (chyba) działać . W środę dowiem się dokładnie . A co do tych mebelków... Heh najchętniej bym pogoniła Ł. żeby pomału zaczął popołudniami malować - nie szkodziłoby np. dziś komodę, jutro kawałek łóżeczka itd ale i tak podziwiam że się zgodził (na wszystko ostatnio się godzi ) bez gadania więc odpuszczę i niech zrobi w ten weekend już.. może dotrwamy
Ciekawe jak tam Kasia.
Napisałam tu prawie referat, przez przypadek zaznaczyłam i mało nie nacisnęłam backspace. Ale udało się