BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003139 przez Rita87
Kas, masz rację w sumie nie pomyślałam o wodach i o tym ktg. W takim razie niech wychodzi jak najszybciej, żeby ją można było podtuczyć już poza brzuszkiem. Choć teraz widziałam, ze na tym facebookowym forum urodziła dziewczyna dziewczynkę też poniżej 3 kg, moja znajoma ostatnio rodziła w terminie i też sporo poniżej 3 kg i wszystko było w jak najlepszym porządku, pięknie jej córeczka rośnie. Więc myślę, że też nie ma co tak się na to tuczenie na siłę nastawiać, bo po prostu modeleczkę masz :)

Zaz, z tym rozwarciem to nie pocieszyłaś :P myślę, że zrobiłam teraz podobną minę jak Kas po moim poście :laugh:
Ale najważniejsze, że ewidentnie organizm się szykuje na wielki dzień :cheer: bo ja do tej pory miałam szyjkę dość długą, zamkniętą i twardą, a tu przez dwa tygodnie nagle taka zmiana :huh:

Anisia, to u Ciebie też już coś się zaczyna :) oj Zaz, czop-day :laugh: :laugh: tak samo mnie rozbawiło jak pipkolandia :laugh: :laugh:

Basiek, właśnie mój D. tylko sprzątał od bardzo długiego czasu, bo ja się bałam cokolwiek robić, a teraz jak już mogę to mnie brzuszek ogranicza... Widzę, że D. się stara jak może i jak na faceta to naprawdę sprząta super, no ale nie dogodzi mi :P Choć np ja tak nie dopucuje piekarnika czy płyty gazowej jak on. On to niemal demontuje to przy myciu na części pierwsze :laugh: ale nigdy nie wyodkurza tak dokładnie jak ja B) tak jak mówisz nie ma to jak samemu, każdy kątek, no ale już niedługo :evil: bo już go nie chcę denerwować i palcem pokazywać co i jak, bo mi się zniechęci już do reszty. Kurde nigdy bym się nie spodziewała, że zatęsknię za sprzątaniem :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003143 przez Rita87
Pesq, super pomysł z tą gazetą!

Asiek, właśnie się dziwię, że on tak się tym monitorem przejął, bo byłam pewna, że powie, że nie ma co przesadzać. No i to był kolejny nieplanowany wydatek i po raz kolejny sobie mówiliśmy, że w tym miesiącu to już koniec większych zakupów, a jednak zawsze coś wychodzi... :unsure: No ale z tego zakupu jestem akurat mega zadowolona :) oby tylko przyszedł sprawny i działał jak należy. Ale ten znajomy mówił, że wg niego nie ma co kupować nowego, bo spokojnie można się zdecydować na używany. Zobaczymy :)

Ale pyszności te naleśniczki, jejku ale bym zjadła :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #1003144 przez Rita87
A to ten otulaczek, fajnie bo ma jeszcze wyciecie na pasy jakby sie chcialo przypiacdziecko w foteliku. Ej gdzie sie wszyscy podziali? :P

Napisalaby mi ktoras swoj nr na pw, zebymmogla poinformowac jak cos sie zacznie? :P Bo to forum na tel raz dziala raz nie i na bank nie bede miec cierpliwosci sie z nim uzerac, a smsa to chwila moment :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003153 przez Zazanna
Asiek no mam na 2 cm :P dlatego Pani z ip kazała mi 2 tygodnie leżeć, łykać 3 nospy dziennie itd. żebym nie urodziła -dwie babeczki mnie badały dla pewności.
No i co? Nospy nie biorę, no leżeć leżę dużo, bo nie mam siły, ale co potrzebuję to robię i nic :P

Rita ja Ci wysłałam na priv nr kilka dni temu jak mówiłaś, że przegapiłaś wymianki :P
Słodki otulaczek <3 :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003158 przez asiekasiek
Rita świetny otulaczek :D fajna ta Twoja szefowa. A monitor powinien przyjść dobry bo co mogłoby się stać z nim ;)
Zaz aha to miałaś rozwarcie... a tam łaź i tak dalej i tak już jesteś w takim tygodniu, że chociażbyś urodziła to nic takiego by się nie stało... a jak Bartuś przyjdzie wcześniej to i też dobrze będzie :D

9 lata 4 miesiąc temu #1003160 przez kasandra9
Śliczny otulaczek!:)

9 lata 4 miesiąc temu #1003161 przez asiekasiek
ja byłam na spacerze B) B) dwa km w godzinę :) heh żółwie tempo mam :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1003163 przez pesq
JEJU jak mnie każdy ruch małej kłuje w środku na dole :huh: :huh: Ale żeby nie było ciesze się bo pół dnia spała (bym już na ip jechała żeby nie czkawka :P :P ) odezwała się jak Ł. wrócił! Naprawdę często jest tak że jak zaczynamy sobie gadać to ona się budzi. Może powinnam z nią gadać w dzień ale jakoś nie umiem :unsure: :unsure: .

Ritka cudny otulacz :)

Ja też chce monitor ale nie ma kasy na niego i to mnie dołuje :( ale bedzie to pierwszy zakup za ubezpieczenie albo becikowe :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003164 przez Zazanna
Asiek ja też tak łażę powoli -ale to przez psę, bo ona wszystko musi poniuchać :P
No ja bym chciała już urodzić. Nie mam już siły łazić z brzusiem i wszystko bardzo boli, więc robię co mogę aby urodzić, a tu mimo rozwarcia i straszenia przedwczesnym nic się nie dzieje :P Jeszcze na wypisie mam "w razie jakiejkolwiek czynności skurczowej natychmiast zgłosić się na ip" -no ale czynności brak............ No nic. Czekam. Na szczęście weekend, więc T. będę miała w domku :)
A dziś wieczorem Mama przyjeżdża :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003167 przez Zazanna
Kurcze tak mówicie o tych monitorach.. ja już miałam nie kupować w końcu, a teraz sobie myślę, że może jednak kupię.. zawsze to lepiej bym spała...

Dobra, idę obczajać allegro. Kupię używany. A T. po prostu nie powiem, że kupiłam żeby się nie czepiał :evil:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003168 przez kasandra9
Dziewczynki, a co do becikowego - składacie w tym roku czy następnym po zmianie przepisów?
Ja nie wiem czy my się lapiemy za którykolwiek rok, bo to 2013 lub 2014 wtedy...no i w ogóle podstawowa rzecz - czy dochód liczymy wówczas na 2 czy 3 osoby:)? Czyli wlicza sie dziecko czy nie? Bede musiała to na spokojnie w domku policzyć...choc przeraza mnie, bo niby z pitu, ale...każą cos odejmować kurde...mam nadzieje, ze ogarne:D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003171 przez pesq
Kas - ja nie mam pojecia jak to z przeliczaniem ale u nas nawet na dwie osoby wychodzi za 14 rok z 1700 na osobe a za 13 to jeszcze mniej także sie załapiemy... a po zmianie przepisów to co to znaczy ? Bo wiem ze niby ma byc coś tam 1000 na miesiąc ale to chyba dla niepracujących czy cos.. no my planowaliśmy normalnie złożyć o ten 1000 teraz :) Zreszta to Ł. głowa - on ma załatwić urzędy, becikowe, ubezpieczenia i inne pierdoły :P ;)

Zaz - ja kupię monitor i nie ma opcji, szkoda że nie mogę teraz.. ale dziewczyny wiecie jaka ja panikara, wyobrażacie sobie że mogłabym bez? ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1003172 przez anisia27
Hahah czop day a zobaczycie, jeszcze jako ostatnia urodze :D

Fuj, gotowany sledz ze szpinakiem.... kazda inna ryba tylko nie sledz :(

9 lata 4 miesiąc temu #1003173 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja się nie łapię na becikowe "za dużo" zarabiam -.-'

9 lata 4 miesiąc temu #1003174 przez pesq
Do jakiej kwoty te becikowe?

No niestety Zaz one tanie nie są... Zresztą o tym to już z Tobą przegadałam ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia