BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003194 przez Agata28
Mysia na kiedy macie skierowanie do szpitala i dlaszcego cc? :cheer: Przepraszam, może juz pisałaś wcześniej, ale zapomniało mi się :blink: :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003195 przez pesq
Właśnie miałam napisać ale Agata mnie wyprzedzila ;) ze od godziny skurcze jak skurczybyk.. Az dokumenty zapakowalam. Siedzialam w wannie i ała ała ... Ale to nie tylko w podbrzuszu ale też w szyjce.. Kapiel nospa i stopniowo przechodzi... Oj ale to niefajne. :dry:

9 lata 4 miesiąc temu #1003197 przez kropka 889
Kass 11 kg? Kurde ja z 52 do prawie 70 :( wiec nieźle. Ale co się dziwić -właśnie wracamy z pizzy hehe.
Ja dzisiaj pomyłam okna popralam firanki i ogólnie ogarnęłam dom. Mam się nie oszczędzać wiec działam
A to becikowe to dzieli się na wszystkich członków rodziny czyli w waszym przypadku Kass juz na 3 osoby
Podziękowania: kasandra9

9 lata 4 miesiąc temu #1003198 przez asiekasiek
no masakra z tym właśnie, człowiek myśli że to już, a tu dupa :blink: ale jesteśmy bliżej niż dalej ;)

Mysia a czemu cc??
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq widzisz nie tylko Ty sama będziesz miała cc a tak jojcyłaś :D :P :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #1003199 przez asiekasiek
Agata u Ciebie już tuż tuż :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #1003200 przez asiekasiek
Agata a na kiedy masz termin?? bo w tabelce jest że 16 września a z suwaczka widzę że to już za 5 dni ??

9 lata 4 miesiąc temu #1003202 przez Rita87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kas, to się dzieli w Twoim przypadku na 3 osoby, bo wlicza się już dziecko. A przynajmniej tak nam mówił znajomy, który w tamtym roku to załatwiał. Ale w sumie nie wiedziałam, że korzystniej jest poczekać i złożyć w kolejnym roku? Ale u nas też to D. ma załatwić, bo ja się kompletnie na tym nie znam. Zaz... a masz gdzieś pod ręką tą fajną rozpiskę, którą kiedyś wstawiałaś odnośnie dokumentów do becikowego? Bo nie skopiowałam sobie wtedy :blush:

I dzięki za numer, oczywiście nie zauważyłam :laugh:

Co do monitora to ja tez uważałam, że bez przesady i w ogóle, tym bardziej, że Staś ma łóżeczko zaraz obok nas. No i wydatek jest, a kaski nie ma :P I w sumie byłam pewna, że mój D. powie, że to niepotrzebne, a to w sumie za jego sprawką go kupiliśmy dość spontanicznie :laugh: Podejrzewam, że to też dlatego, że jego kolega był zadowolony i pewnie go namówił jak rozmawiali :)

Mysia, przepraszam bo chyba przegapiłam, ale dlaczego masz cc? :blush: i na kiedy skierowanie do szpitala?

9 lata 4 miesiąc temu #1003203 przez Rita87
Agata urlop macierzyński 16 tygodni?? Masakra...

Kurcze tak sobie dziś z rodzicami siedzieliśmy i rozmawialiśmy, że to już może być ostatni weekend bez Stasia :woohoo:
I tata w ogóle przyszedł z kamerą i wszystko nagrywał i opisywał, żeby Staś miał kiedyś pamiątkę - że np. tu stoi dla niego łóżeczko, tu pokoik przygotowany :) Chciałam jeszcze mieć jakieś fajne zdjątko z ciąży, ostatnio z Danielem coś próbowaliśmy pocykać, ale nie wyszło ani jedno :P nawet nie mam zdjęć, które bym sama sobie robiła... Początkowo chciałam robić sobie w każdym tygodniu, ale jak się zaczęły te przygody szpitalne, to zarzuciłam ten pomysł...No nic może jutro zrobimy drugie podejście i coś się uda cyknąć :)

A otulaczek jak coś z TK MAXA :) ale też jestem w nim zakochana, dziękuję za miłe słowa w imieniu szefowej :P naprawdę na fajny pomysł wpadła, bo takiego bardzo ciepłego kocyka jeszcze nie kupowałam.

Dobra, numery do Zaz i Asi mam - mogę rodzić :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1003209 przez Agata28

asiekasiek napisał: Agata a na kiedy masz termin?? bo w tabelce jest że 16 września a z suwaczka widzę że to już za 5 dni ??

Asiek suwaczek jest ustawiony wg OM, a wg usg w 12 tc wyszło 16-09.
Ostatnie usg z pomiarami miałam w lipcu i tam wyskakiwał termin 09-09. Zobaczymy :)

Rita niestety :( w sumie 6 tyg przed porodem i 10 po :( ale masz kreatywnego tatusia! Super pomysł z kamerą! :woohoo: pewnie za jakiś czas, oglądając nagranie, łezka w oku się zakręci :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003210 przez Rita87
Pesq i jak tam? Przeszly troche te skurcze?

9 lata 4 miesiąc temu #1003211 przez kasandra9
Mąż stal 2x w kolejce w mc, bo mi sie "dochcialo" nuggetsow...zjadlam cheesburgera i nuggetsa ale bleeeeee, nie smakowało mi i błagałam, żeby resztę zabrał, bo mi śmierdziało ...sasiadka teraz je z ogórkiem malosolnym...do tej pory mi pachnialo....a teraz fuj. Byl obchód, podobno na porodowych Sajgon, Ale niby jestem pierwsza w kolejce;)))zobaczymy, moze jutro, na to liczę:)

9 lata 4 miesiąc temu #1003212 przez sabina
Szalejecie!!!
Pesq skurcze tak niespodziewanie????jak tam dawaj znaka!!!!
Mysia tez pytam dlaczemu cc?
Zaraz tu wszystkie porodzimy :D

9 lata 4 miesiąc temu #1003219 przez mysia5
Pesq jak tam się czujesz? Przeszło? :kiss:
Rita super pomysł taty :) będzie fajna pamiątka :)
Agatka taki krótki urlop, oj nie wyobrażam sobie... co za głupie przepisy :huh:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003220 przez asiekasiek
Agata no to ciekawe jak to wyjdzie. ja tez jak bylam w 12 tc na usg to termin jest na 8 września wg usg a z om na 15 września ale nic nie zapowiada się ze urodze do wtorku ;)

Kas no to masz zachcianki... biedak wystal się w maku a później nie chciałaś jeść:P

Mysia o to dobrze coś mi switalo :) no to fajnie ze tak zadecydowal lekarz bo jeszcze mialabys się meczyc rodzic naturalnie i na koniec wyszloby ze i tak muszą Cię ciąć... wiec bezsensu... no to dwa weekendu jeszcze czekają Was samotnie ;) następne będą z maluszkiem :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003221 przez Lidziun
A wiec becikowe, z tego co pamietam trzeba złożyć wniosek donieść dokumentów tonę ale to powiedzą jakie dochód liczy się wtedy z nowym członkiem rodziny a w przeliczeniu na osobę niecałe 2000 chyba tak jak któraś pisała, a ten tysiąc o którym któraś wspomniała, dokładnie nie wiem ale od stycznia każda bezrobotna matka noworodka będzie dostawała przez rok po 1000 miesięcznie za urodzenie dziecka, tylko właśnie nie wiem kto to będzie ten bezrobotny, na pewno studentki, ja nie pracuje i się zastanawiam czy się załapie, ale wydaje mi się ze bedą to matki które są zarejestrowane w urzędzie pracy, no to jest ta kwestia o której jeszcze nie mówią, ale działa to wstecz wiec jeżeli któraś się załapie z was to będzie dostawała do 1 urodzinek maluszka

Poza tym u nas nic, ostatnio mały mniej się rusza, ale boleśniej, nie wiem czy to normalne ma z was tak któraś, czytałam ze w ostatnich tygodniach dziecko jest mniej ruchliwe ale trochę się obawiam, no i nic małego nie rusza, ciagle sprzątam a tu nic, chciałabym mieć to już za sobą, bo w końcu 39 tydzień się zaczął, lekarz dokładnie 2 tyg temu mnie nastraszył ze to już ze za kilka dni a tu nic, jak nie urodzę do poniedz to idę do lekarza, o ile mnie w ogóle jakiś przyjmie bo mój jest dopiero w środę

Coś tu czytam ze pesq już, ze coś ja bolało? Czyżby następna się rozpakowywania?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia