BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1004048 przez basiek149
Hej...
Chce spac... :( do pozna jeszcze sie tu pielegniarki krecily, ledwo zasnelam a tu juz ranek i zaczelo sie... Pomiar cisnienia, temperatura, dziewczyny juz podlaczone pod ktg. Mnie tez za chwile podpinaja. Potem obchod i sniadanie. Ciekawe co mi dzis ciekawego powiedza :dry:

Kas a ty jak?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1004050 przez agatagama
hej ;*
ja też wchodzę z myślą, ze jest jakieś info od Kas a tu cisza... to chyba coś jest na rzeczy??
Basiek za Ciebie też trzymam mocno kciuki !!
Mi się co noc śni, że Maluszek się odwraca, budzę się i macam brzuch ;P ale jak na razie żadnych zmian. A już tak ciężko jak mi wbija w żebra i główkę i nóżki, a w pęcherz pupę i tak nią kręci jeszcze ;P schylić się nie mam szans nawet troszkę, ani zgiąć, bo od razu czuję jakbym go zgniatała, siedzieć ciężko, leżeć ciężko, tylko odliczanie zostało :) nie mam już co kupować, wszystko chyba mamy, więc czas też wolniej płynie..
Pesq będzie dobrze z tymi lekami, nie martw się :) ciekawe ile razy już przeczytałaś od nas to zdanie, ale jeszcze raz: nie martw się ! :D ten lunch wygląda obłędnie mmm :) też mam dziś gnochi z przepisu gordona. Mamy jego książkę i powiem wam, że nie które dania to po prostu mmmm delicjeeee. A że mój M to syn kucharzy, nie ukrywam, że bardzo utalentowany, to sobie też często pyszności jemy :) heh każdy znajomy namawia go na udział w jakimś programie kulinarnym ;P ze mnie to taka zwykła kuchara ;P
miłego dnia wszystkim życzę, Ritka i za Ciebie oczywiście kciukasy ściskam !
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1004054 przez asiekasiek
dzień dobry

Rita synowa jest nie grzeczna bo nie wychodzi ;)

Pesq no jedzonko przepysznie wygląda:)

a mnie boli brzuszek ale z innego powodu... chyba córka uciska na żołądek czy na inny narząd bo boli mnie piekielnie :(

9 lata 4 miesiąc temu #1004055 przez Rita87
Dzien dobry :)
U nas w nocy znow skurcze, bolesne, ale pojedyncze i nieregularne. Po ostatniej nocy bylam tak padnieta, ze tym razem juz nie liczylam :P ale nad ranem mialam kilka, w tym dwa po ok minucie trwajace, bardzo bolesne. Ale przerwy miedzy nimi sie wydluzaly (poczatkowo byly co 7-8 minut) iczas ich trwania tez sie skracal, wiec czulam, ze raczej nic z tego. Teraz juz tylko mnie pobolewa i dosc slabe skurcze. O mamo!!!! Teraz mnie taki zlapal silny ze az piesc zagryzlam... To moze jednak... Jejku boje sie :P

9 lata 4 miesiąc temu #1004056 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Doszedł nowy objaw B)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W nocy dziś wstawałam jakieś 9 razy :blink: Pojedyncze skurcze, i mały się wiercił i szłam do łazienki i jednak się siku nie chciało, a po każdym skurczu też oczywiście łazienka i już byłam taka nieprzytomna, że nie wiedziałam, czy to skurcz, czy wiercipiętek ;)

O rany ona faktycznie przeczuła !!! :cheer: Też chcęęęęe......................... <3

Pesq to u mnie tak samo, tylko wychodowano Candida albicans -liczne kolonie i w uwagach jest: "ad. 1 Około 90% szczepów jest wrażliwych na nystatynę (...)
-a ja własnie od tej lekarki z ip dostałam nystatynę po samym badaniu :P Więc widzę, że ona też kompetentna skoro rozpoznała i teraz już się nie martwię i wiem, że dobrze wybrałam szpital :)

Pesq WOW -ślinotok od rana przez Ciebie mam :laugh:

Basiek spróbuj się po śniadaniu zdrzemnąć jeszcze troszkę :)

Agatagama mój też się gniecie -najgorzej jak muszę buty założyć -.-'

9 lata 4 miesiąc temu #1004057 przez Zazanna
Asiek spróbuj troszkę pognieść malutką, może się przesunie? :)

Rita to trzymam kciuki żeby się zaczynało :evil:

Ściągnęłam sobie aplikację do liczenia skurczy :whistle: Fajna B)

9 lata 4 miesiąc temu #1004058 przez Rita87
No no Laura bo dostaniesz klapsa od tesciowej :laugh: Twoj maz sie szykuje, wiec tez juz swojej mamy nie mecz :laugh:

Kaaaaas? Jejku mam nadzieje, ze masz swojego Gagatulka przy sobie :) napisz choc slowko :)

Basiek no wlasnie tak to jest w tych szpitalach, w nocy ciezko spac a od 5 rano juz sie dzieje :unsure: moze w ciagu xnia uda Ci sie przespac :kiss:

Pesq trzymam kciuki za antybiotyk!
A lunch po prostu wymiotl!

Agata, ale zazdroszcze umiejetnosci kulinarnych meza :) jak ja bym zjadla cos dobrego... :P
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 4 miesiąc temu #1004060 przez Rita87
Zaz jaka masz?? Ja wczoraj sciagnelam dwie i zadna mi nie przypasowala :unsure: no i licze timerem w telefonie :P

9 lata 4 miesiąc temu #1004061 przez kasandra9
Sorry dziewczynki, wczoraj nie bylam w stanie. Niestety, ostateczna nie znaczy ostateczna, nadal dwupak jestem. Zbeczałam sie jak bóbr, znow mialam przyjemność spac na łóżku porodowym. Blagalam Piotrka, żeby mnie wziął do domu wczoraj.

9 lata 4 miesiąc temu #1004063 przez Zazanna
Expectingbaby Polska -ale będę używać tylko opcji liczenia skurczy, cała reszta mi nie jest potrzebna ;)

Kas Biedaku :(
No ale teraz już Cię rozpakują ! :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1004064 przez Zazanna
My już po śniadanku i bierzemy się zaraz za podłogi :) Wczoraj wieczorem posprzątałam łazienki (bez podłóg) i kuchnię i wszystko i właśnie podłogi na dziś zostały, bo już nie chciałam sąsiadom szurać odkurzaczem po nocy :) Potem kąpiel i spacerro z piesą -może jak poszaleję, to się Bartuś ruszy? :) Pobiegałabym po schodach, ale kolana za bardzo bolą :/ Nic dziwnego. 95 kg. :blink: :blink: Można ? B)

9 lata 4 miesiąc temu #1004065 przez asiekasiek
Kas kurcze trzymaj się!!

Zaz dzięki za aplikację właśnie ściągam :D a co do biegania - mam nadzieję że żartowałaś... :P

9 lata 4 miesiąc temu #1004066 przez basiek149
My po obchodzie... Jak do jutra nic sie nie zmieni to wychodzimy jutro... Bo lozka przeciez sa potrzebne w szpitalu... Czad :pinch: Mialam nadzieje ze chociaz troche mnie tu potrzymaja ale gdzie tam. Jutro jedynie sprawdza mi ten poziom wod bo mam ich malo.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1004067 przez Rita87
Kas, jejku no :( Ja tego nie rozumiem, ciążę trzeba zakończyć, bo są wskazania, a oni to totalnie olewają sobie!! No jak tak można :( Ale skoro nie poszło po trzeciej oxy to może zdecydują się na cc w końcu? Trzymam kciuki kochana :kiss:

Basiek, widzę, że w Twoim szpitalu też rewelacja :dry: kurczę, powinni Cię potrzymać na obserwacji, tym bardziej, że szew już ledwo trzymał, rozwarcie jest i wód mało... Co się w tych szpitalach dzieje?? :huh:

No u nas są skurcze, niektóre naprawdę bardzo bolesne... Zaliczyłam już kibelek... Idę się kąpać i czekam na rozwój sytuacji...
Ale już nie panikuję, jakaś spokojna jestem B)

9 lata 4 miesiąc temu #1004068 przez sabina
U nas nic sie nie dzieje procz bolu zoladka i jelit jak juz :/

Kas kurcze to co oni ....:/ biedna :kiss:

Rita :) to trzymamy kciuki

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia