- Otrzymane podziękowania: 95
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas coś ewidentnie zaczyna się dziać. Chyba jednak Staś stwierdził, że pokoik może nawet i być i że trzeba go obejrzeć na żywo W nocy miałam pierwszy raz prawdziwe skurcze. Jak mnie taki jeden przebudził i pomyślałam, że być może to już, to normalnie spociłam się jak mysz ze strachu:P tyle człowiek czeka, a jak co do czego przychodzi to panika na całego No i od razu myślenie czy czekać czy o 2 w nocy iść się kąpać i myć głowę
Skurcze męczyły mnie tak mniej więcej od 1.30-4.30. Wzięłam stoper i patrzę 8 minut, 8 minut, ale następny był już po 18 i takie były właśnie nieregularne, potem znów powtórzyły się ze dwa co 8 minut. Pomiędzy nimi było troszkę jeszcze takich słabszych, ale te takie konkretne, które mierzyłam to wow, w jednej chwili przypomniały mi się najboleśniejsze okresy później już do rana były takie pojedyncze tylko, więc zasnęłam. Co dziwne w przerwie między skurczami Staś był aktywny, a chyba powinien być raczej spokojny gdyby było coś na rzeczy? Jak się obudziłam to znowu skurcz i toaleta... Już się zastanawiałam czy jeść śniadanie no ale przeszło i teraz tylko tak ćmi okresowo. Zjadłam śniadanko, idę się kąpać i na 12.00 na ktg... i pewnie na ktg nie wyjdą żadne skurcze znając życie ale torbę na wszelki wypadek biorę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
przepraszam ze nie odnioslam się do wszystkiego.
Zaz super ze możesz urodzić w każdej chwili:D to oprócz upartej Agatki wyskoczy ktoś jeszcze:D
Kas ha ha powiedz tej swojej uparciuszce ze Laura zaczęła działać ze być pierwsza może zlituje się nad tobą i zacznie współpracować
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Zaz, Rita czekam na wiesci po ktg
To ja obudzilam sie o 1 ze skurczami... siedzialam chodzilam az do 3 ... przeszlo, najpierw mialam co 15 a pozniej jakies nieregularne, wiec dzisiaj dzien jak codzien
Niech ta uparta Agatka w koncu sie nam pokaze
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Glooria nie dziwie się, dotrwaj jeszcze ten tydzień żebyś była spokojniejsza... Każdy dzień w brzuszku mamy dobrze robi. A macie juz imie? A jak nie to jakie propozycje aktualne? Wczoraj aż sobie myslałam co do Milenki i Emilki pasuje
Zaz ja bez butow chodziłam i nie w ciąży, ale raczej w nocy na wakacjach po kilku głębszych
Kasia - super że piszesz. Takie rzeczy jak pogryzione sutki czy nieprzespane noce to chyba "uroki" początków macierzyństwa. Coraz bardziej będziecie sie poznawać i będzie coraz lepiej
Kas- kochana jeśli Piotrek musi to niech jedzie, różnie może być a on i tak jak na szpilkach siedzi sama mówiłaś że rezygnuje z wyjazdów itd.. A co do szumisia to znajdziesz innego. Moj pies też by pogryzł jakby się dorwał szczególnie uszy bo ma świetne
Rita/Asiek - no już Wasz czas sie zbliża także hm Wszystko jest możliwe
Wiecie tak czytam na grupie na fb i patrzę że z 30-40% porodów kończy się cesarką.. nie chce żeby to źle zabrzmiało ale jakoś mnie to pociesza. W sensie że to nie jest tak że to takie złe wyjście bo jednak często ratujące wyjście i dobrze że ono jest. Wyobrażacie sobie jak kiedyś nie robili cesarek jakie złe rzeczy mogły się dziać? Także nie ma co chyba na nie psioczyć i pluć sobie w twarz że jestem "jakaś inna" czy coś.. . Dziś na 14 jade do ginekologa po receptę a na 14:30 do diabetologa. Najgorzej że nie zdąże raczej na te 14:30 no ale nic... posiedzę i poczekam.
A w ogóle dzwoniłam do rodzinnej, podała mi nazwe antybiotyku który brałam rok temu ale czytałam że jest on niebezpieczny w ciąży. Także gin musi znaleźć najlepsze rozwiązanie z sytuacji - coś co działa na ten szczep gronkowca + coś co jest bezpieczne w ciąży + coś co ma najmniejszą szansę na uczulenie mnie. Ale mama mnie pocieszyła, że nawet gdyby trafiło się coś co uczuli to nie miałam nigdy jakichś bardzo silnych reakcji alergicznych nawet na penicylinę (właśnie mi powiedziała że po operacji w 2005 dali mi penicyline bo zapomnieli... i mama po 7 dniach brania sie zorientowała że chyba to na penicylinie i podobno nic mi nie było także może nie bedzie źle nawet jak tylko pochodne penicyliny działają na tego gronkowca...) także najważniejsze teraz żeby działał na gronkowca i nie szkodził małej, jak trafimy na taki który nie uczuli mnie to będzie jeszcze lepiej .
Dziewczyny mi ostatnio odpierdziela na punkcie ruchów. Dwie godziny nie czuję ew. czuje mało i zaczynam się schizować. Inne są te ruchy ostatnio i to mnie wkurza .
CHCE JUŻ AGATKĘ!!!!!!!!!!!!!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
My sie meldujemy ze szpitala. Przyjeli mnie jako pilny przypadek potem pytali czy porod bedzie rodzinny i troche zglupialam czy oni chca mnie juz na porodowke wyslac... Ale na szczescie nie.
Potem oczywiscie masa formalnosci byla, w koncu dostalam swoja sale i lozko - leze w tej co ostatnio 5osobowej i nawet z jedna pania, z ktora wczesniej lezalam wiec fajnie zawsze to znajoma twarz
A poki co czekamy na badania... ale moj gin gdzies tam sie kreci wiec luz
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
widze ze skurczowa noc byla u mnie tez!!!ale mialam skurcze zoladka .... bolal jak diabli pozniej cos tak jaby podbrzusze ale tez nie jestem pewna czy mloda nienaciskala ehhhhhh z jednej strony juz bym chciala z drugiej strasznie sie boje
basiek melduj to tam w szpitalu
Kas?bd miala znowu dzis indukcje?
lidziun juranda mnie tez strasznie pachwiny bola to jest az niesamowite !!!!!!!
meliska dobrze ze z malym ok wszystko
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzwonię do gina... napisałam sobie co mam mówić
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiek HAHAHAHA
ŁIIIIIIIIIIIIIIIII znalazlam angelcare na olx za 150 z Białegostoku! Jade dzis o 18 obejrzec
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20