BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003738 przez Rita87
Pesq spokojnie, to dziecko wstawia sie w kanal najprawdopodobniej. Smieje sie tylkojak bylo u kolezanki ;)

Ja mialam wymaz tylko na paciorkowca i zadnych innych posiewow wlasnie mi nie zrobiono i dlatego nie wiem co jeszcze mam oprocz tego gbsa :unsure: A zeby wykrylo gronkowca to wystarczy zwykly posiew czy musza byc jakies specjalne? Ja nawet zwyklego nie mialam, tylko w 20 tyg czystosc pochwy... A Tobie Pesq pewnie zewzgledu na cc zrobili, bo to jednak operacja.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003739 przez Rita87
I tylko sie cieszyc, bo wiesz chociaz co masz a ja nie mam pojecia nawet :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1003741 przez pesq
A ja nie wiem czemu to robili ale oczywiście musiało wyjsc.. Polowa z paciorkowcem polowa bez a pesq z jakimś innym badziewiem .. :unsure: No nic byle tylko nie okazało się ze o na ten antybiotyk uczulona bo mama powiedziała ze ona nie pamięta juz na które s dokumentacji nie ma super. Fajny stan ciąża co Ritka...

9 lata 4 miesiąc temu #1003742 przez asiekasiek
Pesq :(:(:( dziołcha Twój organizm/ciało nie wie już co wymyślać, żeby było inaczej niż normalnie :( ale będzie dobrze kochana :kiss: :kiss: moja bidulko będzie dobrze już za niedlugo koszmar skończy się i będziesz tulić Agatkę :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1003743 przez basiek149
wróciliśmy z Poznania i padam na twarz...
ale chociaż zakupy udane bo mąż kupił mi 2 bluzeczki, majty i japonki. japonki tak trochę z musu bo ledwo dojechaliśmy do Poznania i tak mi zaczęły puchnąć stopy w trampkach, że prawie się na tam na dzień dobry rozpłakałam. i chyba jako jedyna chodziłam w tak letnich butach po Poznaniu B) :laugh: bo babeczki to już w botkach chodzą, a nawet widziałam panią w kozakach tak więc wiecie... :P ale jak już zmieniłam obuwie to od razu wrócił mi humor i mogłam szaleć :) dzisiaj miałam wielką ochotę na kupno jakiś ubrań ale szkoda mi było wydawać kasy jak zaraz (mam nadzieję) moja figura się zmieni. więc wzięłam tylko bluzeczki - szarą B) i taką w paski różowo białą :)
później pojechaliśmy do tesco żebym sobie nakupowała jedzenia do szpitala i mąż coś dla siebie na czas kiedy w domu będzie sam się rządził.

scarlett Julian cudowny :) zazdroszczę, że możesz już go tulić i całować i w ogóle tak sobie patrzeć na niego...:) to na pewno jest super uczucie :)

zaz fiu fiu...świetne fotki! jak profesjonalistka! pamiątka z okresu ciąży super :)
Podziękowania: Zazanna

9 lata 4 miesiąc temu #1003744 przez basiek149
pesq...Ty to się biedna ciągle z czymś zmagasz :( dobrze, że to już końcóweczka i zaraz Agatka wyskoczy i będziesz mogła zapomnieć o tych wszystkich zmartwieniach.

ciekawa jestem swoich wyników tego gbs. ale gin mówił, że jak będę w szpitalu to wtedy mi poda te wyniki. ciekawe czy jutro go gdzieś złapię w szpitalu czy się miniemy...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003745 przez Rita87
Eh Pesq moze z innym charakterem niz nasz to jest cudowny stan :P ale jutro musze pomeczyc mojego gina bo nie da mi to spokoju teraz :unsure: a Ty kochana sie nie martw, dostaniesz antybiotyk i bedzie ok, najwazniejsze ze to wykryli. Kurcze a skad wiesz, ze masz uczulenie na penicyline? Bo ja nawet nie wiem jak z tym u mnie...

Asiek co siostra zrobila, ze tak Ci nerwy puscily?

Basuek to fajniutki dzionek :) oj u nas tak zimno, ze w japonkach bym nie dala rady :P

Kurcze jak byl upal to nie mialam co zalozyc, a jak teraz tak zimno to juz w ogole :unsure:

No Zaz juz chyba po wizycie, czekamy na wiesci :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003746 przez Rita87
W ogole tak marzylo mi sie ochlodzenie, ale jak jest tak zimno i ponuro i szaro to jakis dol mnie lapie :(

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003748 przez pesq
No dzięki dziewczyny. Prawda jest taka ze jestem kąsana od każdej strony po trochu.. Byle to się na malej nie odbilo.

Rita w dzieciństwie miałam podobno badanie na uczulenie na antybiotyki i wyszło na penicyline i.. Cos jeszcze ale moja mama nie pamięta na co. Cóż. Moze trafimy dobrze z tym antybiotykiem.. Najgorzej ze to musi tez być skuteczny na te bakterie antybiotyk a nie tylko taki na który ja nie jestem uczulona... Eh. Jutro jadę do rodzinnej po info co brałam pare lat temu na zapalenie tchawicy i mnie nie uczulilo moze się ginowi przyda.. Kurdw czemu tylko ja (?) miałam ten posiew nie tylko na gbsy? Cos ze mną nie tak po ryjku widac czy jak? Moze to nie aż takie groźne skoro Wy macie (?) tylko gbsa.. :unsure:

Zaz miała pisac smsa jakby miała jechać rodzic ale cisza wiec odezwie sie po powrocie.

9 lata 4 miesiąc temu #1003752 przez asiekasiek
Pesq nie widać po ryjku nic ze z tobą nie tak :unsure: chyba że na żywo widać... ;) będzie dobrze. musi być!!

Rita no właśnie mógłby być tak 20stponi a nie przechodzi to ze skrajności w skrajność...
a siostra wkurzył mnie tym ze zrobiła badania synowi i jeden wynik na tarczycy wyszedł podwyższony i lekarka powiedziała ze trzeba powtórzyć i ze trzeba zamknąć lodówkę przed nim bo jest za gruby... a ona wkurzona obraza nie zrobi badań i syn nie jest za gruby... ech i powiedziałam co o tym sadze jej i mama i obrażona jest.... o powiedziała ze jak będę miała swoje to ciekawe czy będę tak miała czas noi zaczęło się... no ale ona całe dnie spędza pod okapem palac papierosy... i na nic nie ma czasu przez to...

9 lata 4 miesiąc temu #1003757 przez anisia27
Pesq wyróżniasz się z tłumu, ale nic sie nie martw bo na pewno wszystko będzie w porządku! :)) najwazniejsze jest pozytywne myslenie :D

Rita no wlasnie chyba to są skurcze, a z tego co widze przy kazdym ruchu dziecka wystepuja... moze i dobrze :D a fajnie byloby juz urodzic! :P
Nie no 8 cm rozwarcia na pewno nie mam...bo w zeszlym tygodniu tez tak kuło i w ogole rozwarcia ni hu hu... :( ale za to głowka baaaaardzo nisko wiec sa szanse! :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003759 przez kasandra9
no i dzis sie nie udalo niestety. oby jutro poszlo - to swieto, o ktorym Ritka pisala i Piotus moj tez we wt urodzony, wiec wszystkie znaki mowia, ze jutro:) kolejne przekupstwo Agatki - tym razem te pieluszki muslinowe czy tam bambusowe:)
Pesq, bedzie dobrze! zawsze mi to powtarzasz i tego sie trzymajmy:)

9 lata 4 miesiąc temu #1003760 przez pesq
Wiecie co nie ma tego złego gdyby nic nie wyszło to bym martwila sie pewnie ze za wcześnie posiew albo coś a tak to dostane antybiotyk i juz.

9 lata 4 miesiąc temu #1003761 przez Rita87
Kas no czyli jutro :) Matka Boza bedzie nad Wami czuwac :)

Dziewczyny, ktoras wrzucala kiedys taki fajny artykul o wit D i K i kurcze myslalam, ze zapisalam w zakladkach a go nie mam :( moge prosic o raz jeszcze? Chyba Magdalene? :)
Podziękowania: kasandra9

9 lata 4 miesiąc temu #1003764 przez asiekasiek
Kas ja jutro chciałam rodzić, a ja z mężem w sobotę urodzeni... no dobra do soboty 12 września ma czas B) B)

Rita nie pamiętam kto wrzucał...
Podziękowania: kasandra9

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia