BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003579 przez Rita87
Lidziun, na 9.09 mam z ostatniego usg, które było w 30 tc (w tym tygodniu to już mało miarodajny jest termin, ale tak sobie ustawiłam, żeby lepiej się czuć psychicznie, że to już blisko :P ). A z innych to był rozrzut w terminach 10-15.09. I chyba sobie zmienię na 14.09, bo jak się nic nie zacznie dziać, to wtedy do szpitala, więc zrobię, żeby mi do tego dnia odliczało dni :P Choć cały czas liczę, że po jutrzejszym ktg już zostanę i powiedzą: "o matko 8 cm rozwarcia, Pani rodzi" :laugh: z OM to w ogóle na 1.09 miałam termin, ale od początku było wiadomo, że owu jakieś 2 tyg była u mnie później i dlatego nie mam pojęcia jak już liczyć ten mój termin :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003581 przez asiekasiek
Kas przepowiadam Tobie, że do końca tego tygodnia urodzisz ;)

Rita jaki śliczny pokoik zazdroszczę Ci, że możesz dla Stasia urządzić pokoik już :D

Jurada ja też mam termin z Usg na jutro :D więc zobaczymy czy to spełni się, a co do ruchów też czuje mniej niż dwa tygodnie temu, ale nie chcę jarać się ani nic, że to przepowiednia porodu jak będzie to będzie :D

Basia a będziesz miała z nami kontakt jakiś na forum?? A co do pieska to tak smutno na pewno bo nie ma kto szczekać i przybiec jak skądś się przyjedzie... ale lepiej jak sama odeszła sobie niż jakby miała męczyć się i musielibyście ją zawiesć do weterynarza na uśpienie... nie wyobrażam sobie tego to takie skazywanie na śmierć :( ale czasem nie uniknione... :(
Podziękowania: basiek149, Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003582 przez kasandra9
Asiu, jejku, mam nadzieje, ze jednak szybciej niż KONIEC tygodnia ;)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003585 przez Rita87
Kas ja Ci już przepowiedziałam termin na jutro B) i sama sobie też bym życzyła taka datę :P

Asiek, coś czuję, że nas złapie tego samego dnia :laugh: i na żonę dla Stasia wybiorę Laurę :laugh:

Basia, właśnie będziesz z nami w kontakcie? Co do pieska to doskonale rozumiem. Nasz odszedł jak już rok byłam po ślubie i od roku nie mieszkałam z rodzicami i z pieskiem, a przeżyłam to i tak strasznie. No w życiu bym nie pomyślała, że tak człowiek się przywiąże :( bardzo często mi się np śniło, że on jednak żyje :( taki był kochany, może gdyby inne podejście weterynarza to do tej pory by żył, ale też sobie tłumaczę, że chociaż się nie męczył, bo już mu wiek zaczął dokuczać, a tak po prostu zasnął (miał cukrzycę i nagły spadek cukru po operacji). A i tak najgorsze było to, że odszedł dokładnie w rocznicę naszego ślubu :(
Podziękowania: kasandra9

9 lata 4 miesiąc temu #1003587 przez asiekasiek
Rita ale by było fajnie jakby tego samego dnia urodziły się :) dobrze to Staś zarezerwowany jak coś dla Laury ;)

Kas no chciałam Cię pocieszyć, że do 23 września nie będą Cię trzymać tylko szybciej wyjdziesz :whistle: :whistle:
Podziękowania: kasandra9

9 lata 4 miesiąc temu #1003591 przez AgusiaKRK
Cześć Wrześniowe Mamy! Chciałam tylko powiedzieć dzień dobry, żeby nie być niekulturalną podglądaczką, bo wyznam Wam, że regularnie do Was zaglądam, żeby zobaczyć, kto już urodził :-) Wrzesień to fajny miesiąc, ja mam urodziny haha :-) Powiem Wam jeszcze, że smoczek nam czasem ratuje życie. Nie wiem jak to działa, ale uspokaja. A jeśli dziecko umie jeść i z piersi i z butli to jest mega super. Butlą mąż może nakarmić i nie tylko mama może wyjść ale też się wyspać. U nas mocne karmienia weekendowe są tatusia i jestem wyspana. A jak miałam swoją wizytę po porodzie u gina i endokrynologa, moja mama została z Małym i bez problemu nakarmiła. Pokoik z morskimi motywami boski! I mamy taką samą komodę. Przyszły lokator będzie miał cudny kącik. A Kornelek z każdym dniem większy! Ależ to jest śliczny maluch :-) Trzymajcie się ciepło kochane, niech moc i siła i dobry humor będzie z Wami! :-)
Podziękowania: pesq, me.ch, Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003592 przez kasandra9
Obstawiam, ze mnie zbada i wpisze oxy na jutro....no pojecia nie mam jakie mogą byc inne decyzje hihi
A kto zechce byc mężem mojej????:D

9 lata 4 miesiąc temu #1003594 przez glooria
blogrodzinny.blog.pl/2015/09/01/z-jakiej...ze-skorzystac-matka/

Tutaj wzmianka o zasilkach dzis na onecie

Odprowadzilam corcie do szkoly i troszkę jej lezka się zakrecila
I mi tez no ale takie uroki

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003595 przez Rita87
Dziewczyny, temat szczepień już poruszałyśmy, ale napisała do mnie koleżanka. Jest po studiach chemicznych i ogólnie trochę zgłębiła temat. Postanowiłam, że podzielę się z Wami tym co mi napisała. Wstawiam jako spoiler, bo sporo tego i domyślam się, że też nie każda będzie zainteresowana i będzie chciała czytać, ale myślę, że warto

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

edit: wstawiłam odstępy, żeby się lepiej czytało i niektóre rzeczy wytłuściłam.

9 lata 4 miesiąc temu #1003596 przez agatagama
hej dziewczynki ;*
właśnie byłam odebrać monitor oddechu, kupiłam na olx, ale, że w miarę blisko (sosnowiec, a ja z katowic) to odebrałam osobiście. Bardzo miły Pan, jest jeszcze ponad rok gwarancji. A model to respisense ditto. Udało mi się wytargować za 200 zł, także jestem bardzo zadowolona. Jest malutki, przenośny, ma dwa stopnie czułości. Myślę, że dobry wybór :)
Co do smoczków i butelek to jestem podobnego zdania. Tata też musi się wykazać przy karmieniu, a dla dziecka bardzo dobrze jak umie ssać i z cycusia i z butelki ;) Na szkole rodzenia mówili nam, żeby nie dawać smoczka do 6 tyg, więc postaram się tego trzymać, ale jak się nie uda to trudno. I czytałam jeszcze, żeby wyciągać jak już dziecko zaśnie lub się uspokoi :)
Meeeszku Kornelek prze prze prze prze przystojny !!!! A zdjęcia profesjonalne !!!! Łał :)))
Kas mój Jasiu jest jeszcze wolny, możemy się dogadać ;P by miał mamę i żonę Agatkę, nie wiem czy da radę :D trzymam kciuki, za dziś i ewentualnie jutro ;* już tak niedługo :))
Rita pokoik wymiata, bardzo ładny :) Staś na pewno będzie się w nim dobrze czuł :)
Mój M. już się przygotowuje, że to może być w każdej chwili, mimo tego, że mam mieć cc. Wczoraj miałam skurcze, to poszedł się wykąpać jakby co ;P a dziś dzwoni, ze mam się oszczędzać ;P wariat ;)
no ciekawe kto następny, Rita, Kas, Asiek, wypada na was :)
Podziękowania: me.ch, Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003599 przez basiek149
hehe co to już za swatanie? :D Bąble jeszcze w brzuszkach a mamusie już im partnerów życiowych wybierają :D

tak, dziewczynki - będę się odzywać ze szpitala :) fakt, że jestem chora jak mam z telefonu pisać ale jakieś krótkie raporty chociaż będę zdawać codziennie. no i podczytywać będę na bieżąco! :) zresztą w razie "w" mam kilka numerów tel więc gdyby coś się nagle zadziało to wtedy wyślę komuś eskę ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1003600 przez Magdalena9t
Hej ja tez juz nie spie B) pierwszy raz chyba ciezko spalam cala noc. Duzo wczoraj jeszcze zdazylam ogarnac,myslalam ze sie zmecze jak zawsze i ladnie bede spac, a tu Tomek sie budzi a to siusiu i w sumie spalam z nim w tym jego lozeczku-domku. Srednio wygodnie mi bylo takiej duzej tam spac :blush: Ciagle sie cos wiercil, odkrywal. Tak jakos niespokojnie spal jakby juz cos przeczuwal ze urodze:-p pierwszy raz mnie w tej nocy brzuch bolal i boli do teraz. Pisalam to po godz. 6, obudzil sie syn i pospalismy do 9.

9 lata 4 miesiąc temu #1003602 przez asiekasiek
Basia to jak coś to pisz bo każda ciekawska tu jest :D
Magdalena to może coś ruszy się bo w końcu Ty też na dniach...
Rita ją już nie wiem co sądzić o tych sczepionkach :S
Agatagama szkoda że Tobie mąż nie kazał Ci się szorowac i golic :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1003605 przez pesq
Hej dziewczynki :)

Rita - piękny pokoik.. jejku chce białe mebeeeeeelki! Niech sie uda doczekać do tego malowania :P :P ... Co do tych terminów to najbardziej wiarygodny jest z pierwszego usg ale to pewnie wiecie - ja wiem że mój 23 września z om i pierwszego usg (fajnie się złożyło co :) ) nic już nie znaczy skoro cc i tak 21 ;) ;) ale suwaczek mam wg 23 żeby widzieć dokładnie w którym jestem tygodniu. Co do tych szczepień to przepraszam nie obraź się, ale tylko przeleciałam wzrokiem po tym co koleżanka Twoja napisała i nie będę się w to wczytywała bo nie chce sobie robić dodatkowych zmartwień.. jeszcze tego nam trzeba dodatkowo co ;) ;) . Aha - przecież nie wiesz czy masz konflikt serologiczny z dzieckiem aż do jego narodzin także spokojnie :) Dziecko ma 40% szans że bedzie miało Twoją gr i tyle - tak samo u mnie. Ja szczepię zgodnie z kalendarzem szczepień i nie chce naprawde dodawać sobie zmartwień na zapas.

Kas - wszyscy czekamy na rozwój sytuacji w napięciu :D A Twoja Agatka pewnie znajdzie jakiegoś męskiego Gagatka, takiego uparciuszka jak i ona ;) ;)

Magda - dzięki za ten pomysł na naturalny antybiotyk, ten mix naprawdę brzmi dobrze! A ja jakoś kiepsko zaczynam się czuć więc w razie czego zastosuję... tylko że kurcze miód przy cukrzycy slabo..

Zaz - ja dziś mocno za Ciebie kciuki trzymam!!!!!!!!

Byłam w szpitalu, przeszłam przez ludzi prosto do okienka laboratorium i mówię - przepraszam jestem w ciąży chce zrobić badania - a kobieta na to: ale zaawansowanej? Zaawansowanej to może pani bez kolejki :D :D :D - weszłam bez kolejki ale się zaśmiałam w głos. Ja serio nie wiem czy tego mojego bębenka nie widać czy co ? :D

Także z głowy. Jutro badania kolejne + diabetolog, w czwartek endo i mam nadzieję że koniec. Ah no i dziś dzwonię po paciorkowce - mam nadzieję że jest ok bo serio nie chce mi się myśleć o tym jaki antybiotyk mogę a jaki nie :/ :/
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003609 przez Magdalena9t
Rita pieknie to Twoja kolezanka napisala :) Ja juz od dluzszego czasu poglebiam moja wiedze na temat szczepien i ze wszystkim sie zgadzam co Twoja znajoma napisala:-)
Musze tylko wydrukowac to oswiadczenie do szpitala bo nie zamierzam szczepic,a nie chce miec problemu z sanepidem. :-)
Jak ciesze sie ,ze coraz wiecej ludzi jest bardziej swiadomych. :-)

Mam cos przeczucie ze bede jachac dzis w nocy na porodowke. Caly czas mnie brzuch pobolelewa i na wkladce taka brazowawa wydzielina. Czyzby czop? :woohoo: :P

I mala tez spokojniejsza,chyba sie juz ulozyla do wyjscia.

Meszku sliczne zdjecia Kornelka :kiss: tylko nie mow ze sami robiliscie vo nie uwierze :woohoo:
Podziękowania: me.ch, Rita87

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia