- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do szczepień...to w szoku jestem aaaa. Dali mi na porodówce jakies papiery i tam m.in ze wyrazam zgodę na różne rzeczy o były te podstawowe badania i szczepionki...sadzilam, ze dyskusja toczy sie o te 5w1 i czy dodatkowe etc. Zaś te "normalne" to ...konieczne. A tu różnie...dam mężowi przeczytać, ja nie mam Glowy chyba do tego.
Na badaniu wyszlo, ze rozwarcie nadal na dwa, ale szyjka tez ok. 2. No wiec ciut za dluga. Ale ze zapisze mnie na oxy na dzis (mowila, ze rano byly miejsca na porodówce), wiec liczę, ze sie zalapie dzis. Ale nie wpisze, ze przebicie pęcherza, bo powiedziała cis w stylu, ze porod bylby dlugi i szarpany czy jakis tak...w sumie ma racje, ze lepiej przygotować niz mam tam cierpieć nie wiadomo ile...takze ze moze być potem jeszcze jedna ost. Proba;)))) hehe śmiać mi sie chce...no jeszcze nadzieja, ze tam na dole trafi sie na dobra obsadę i jednak pociągną temat do konca, ale nie nastawiam sie. Aczkolwiek ost. Nie wzięłam rzeczy malej a dziś moze wezmę! Jak myślicie?
Moja teściowa najlepiej...pewnie gdyby ona byla to dzis bym urodziła:P bo pyta mnie czy nie da sie tej położnej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
żeby to jednak dzis sie udalo na tej oxy;) ale powiedziałam jej ze ja nie umiem i nie zapytam:) bo to prawda, nigdy nie robiłam takich rzeczy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Zaloze sie, ze zadne z powyzszych nie bedzie terminem porodu
W sumie jak kazda z Was moglabym rodzic nawet dzisiaj... i
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
I tak nic nie wyjdzie bo sie juz wszystko uspokoilo oprocz wariacji w brzuchu i waleniu po zebrach zoladkach itd itp niech tylko wyjdzie z brzucha to go tak wycaluje i wymecze przytulaskami ze bedzie mial mnie dosc
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq paciorkowiec będzie spoko na pewno !!! no stres daj znać jakie wyniki oczywiście i jestem dumna z Ciebie że przeszłaś do kolejki
Magdalena ale by było jakby faktycznie dzisiaj wyszła córeczka doszliście do porozumienia co do imienia ??
Kas trzymamy kciuki!! Bo już naprawde bidulo za każdym razem tak wymęczy Cie te dziecię
Anisia Ty tyle masz terminów wow !! no szaleństwo!!! jeden już odpadł 6 września
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiu dzieki dzieki jabtez dumna z siebie dobra ta herbatka?
A teraz wypilam mixture na przeziębienie od Magdy i spróbuje pospac.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Rita jak ślicznieee !!!
Co do rezerwacji Kornelka, to Dziewczyny nie szalejcie… Jeszcze Bartusia nie widziałyście !!! (Meszku nie obrażaj się, ale konkurencja jak nic Wam rośnie )
Pesq BRAWOOO !!! :D:D Pięknie dałaś radę w poczekalni –jestem dumna
No i nie miałam czasu pisać, bo Mama była, ale wczoraj od 19:20 (jak poszliśmy na spacer) miałam skurcze –ale takie za przeproszeniem jebitne, że mnie cały lewy bok rwał i potem odpuszczało No ale nieregularne to było, mniej więcej minutowo: 9-7-15-8-22, potem przestałam patrzeć, bo w domu usiadłam, herbatka itd. no i zastanawianie co robić, no ale jak odpoczęłam to się wydłużyły odstępy i Malutek się poruszał, więc się uspokoiłam. Całość trwała gdzieś do 23 i poszłam spać. W nocy skurcze obudziły mnie 8 razy –więc jak na całą noc nie było ich dużo, ale ewidentnie COŚ zaczyna się dziać Oczywiście i Mama i T. gotowi wieźć mnie na ip choćby na dwa samochody, T. że mnie zawiezie żeby Mama została, Mama, że nie ma mowy ona też jedzie, więc już T. powiedziałam, że jak coś to Mama mnie zawiezie na ktg, a on w razie co dowiezie torbę jakby była potrzeba. No ale właśnie wtedy Malut się ruszył, więc stwierdziłam, że poczekamy jeszcze No i dziś też już kilka ostrych zaliczyłam, więc tym bardziej jestem ciekawa co powie lekarz i nie mogę się doczekać
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie, puśćcie kciuki, moze to zmobilizuje Agatke i szyjkę do porodu, jak juz nie bedxie sie czula wyczekiwana i ze wszyscy o niej mysla, bedzie jej przykro, ze nie w centrum jest i sie uda:-))) powiem Wam, ze dzis to totalny luz...spakowałam sie, leze i czekam. Co ma byc to będzie, juz nie jestem najarna i nakręcona, nawet przeczucia nie mam ani nic. I dobrze tam zrozumiałyście, ze to druga proba i jesli nic, to jest trzecia potem, która jest ostateczna.
Asiu, ciesze sie, nie parz za mocnej, bo aż niedobra jest... i tak to takie trociny, no ale z pól paczki wypilam;) heh moze sobie zrobię zaraz w oczekiwaniu:)
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Az mi sie przypomniało, ze szkoda, ze nie zdążyliśmy zrobić tej mojej sesji w domu co wymyśliłam no ale...dibrze ze chociaż mamy nas nad morzem:) a sesje taka jaka bym chciala zrobię z malutka...o ile mój mezyk wybierze w końcu aparat i kupi!))
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
No i wiadomo, Kornelko i tak moze miec tylko jedna zone a Bartus przeciez po takiej mamie tez bedzie nie lada sztuka
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Rita, super pokoik, Stas mam nadzieje ze sie juz skusi i wyjdzie poogladac, bo naprawde warto!!
Magdalena, no to by byla checa jakby dzis sie zaczelo Synus wie
Asiek - trzymam kciuki za liscie malin!! ciesze sie ze tym razem te co trzeba
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co bym zjadla....pierogi z mięsem babcine lub mamine:))) aaaaaa chceeeee
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za dwa tygodnie maksymalnie rodzę!
ZAZ O KURCZE Pięknaś jesteś!