BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003766 przez pesq
Ja też nie pamiętam

Kas tak myślałam ze do trzech razy sztuka. A z ciekawości jak to działa? Cos Ci tam ta oxy rozwiera czy co? Dobrze się dzis czulas?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003769 przez Zazanna
Hej, ja tak na szybko, bo dopiero wróciliśmy, bo korki i spacer itd.
Więc szyjka skrócona, miękka, w ciągu kilku dni powinniśmy się rozpakować :) Malutek 3600, więc jak się nie będzie upierał z siedzeniem w brzusiu za długo to rodzimy sn :) Jedno co to ktg takie sobie wyszło, bo Malut sie nie chciał wiercić i jutro mam na 10 iść na ip na powtórkę (na dyżur mojego prowadzącego). A tak to wszystko ok :) Gbs negatywny na szczęście. Przepływy super. Młody rośnie symetrycznie i ładnie :) Opieprz za przytycie :) Jak się nie rozpakujemy to za 2 tygodnie powtórka z pomiarów, czy dalej sn :)
Mam nadzieję, że się rozpakujemy jednak -powiedział, że teraz to w każdej chwili :) Rozwarcie się nie zwiększyło, ale szyjka skróciła i zmiękczyła, więc wszystko na to wskazuje <3

Jutro Was doczytam, bo lecę się myć i muszę odpocząć, bo łącznie ponad dwie godziny mnie tam maglowali :)
Aaaaa i policzyli mi tylko za konsultację -za usg (80) dodatkowo nie :) Więc zapłaciłam tylko 120 zł -super :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003770 przez Lidziun
Juranda u mnie nic, rozwarcie niby było 2cm ponad 2 tyg temu jak byłam u lekarza i stoję w miejscu, a już mi tak cieżko ze mogłoby się już to skończysz, wcale nie twierdze ze potem będzie lepiej, ale teraz chodzę jak słoń, z nogi na nogę bo mnie pachwiny bolą strasznie, mam nadzieje ze u ciebie lepiej niż u mnie bo termin przecież mamy ten sam

9 lata 4 miesiąc temu #1003771 przez kasandra9
Pesq, ja licze, ze z oxy do dwoch razy sztukaaaaaa. Ogilnie oxy ma powodowc skurcze a one rozwarcie:) Zazzz, oddj mi skracajaca sie szyjke..:P
czuc czuje sie bdb:) czekam na jutrooooooo. bylam dzis w odwiedzinach na polzniczym u tej sasisdki z sali obok, co urodzila w czw:) jutro Wam wiecej napisze jak nie zapomne bo juz wole z tel niz tabletu i powim, czemu te bambusowe pieluszki zamowilam:)

9 lata 4 miesiąc temu #1003772 przez pesq
Zaz to teraz Twoje dziecię ma perfekcyjna wagę :) idealna :) super ze lada dzień urodzisz! I Ty i Kas i pewnie ktos jeszcze :D

Lidziun to jak 2 cm bylo to może cos się zmienilo w dwa tygodnie :)

Dol mi sie poglebil i w dodatku czuje ze zostanę tu do tego 21 jako ostatnia.. I nawet nie wiem czy sie martwic czy cieszyć bo skoro musze juz teraz brać antybiotyk.. Heh no nic idę oglądać mecz :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003776 przez jurada
Lidziun u mnie to samo z chodzeniem. Bola pachwiny i w ogóle krocze... Podbrzusze coraz częściej pobolewa ale tak 3razy po 30sek przez 30minut i odpuszcza i za jakiś czas znów.
Lena sie pręży coraz mocniej.
Mi z D. W lipcu powiedziała lekarka ze rozwarcie 2 cm i szyjka sie skraca i co urodził się po terminie ( 41tc ) . Takze to nic nie znaczy... Prawda taka Lidziun ze u nas ( wieloródek ) to wszystko moze się zmienić w przeciągu kilku godzin. Ale niech Lenka sobie siedzi i jak juz będzie gotowa to my na nią czekamy z otwartymi ramionami.

Ja czuje z ona trzyma sztamę z Bartusiem Zaz :P

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1003777 przez kasandra9
Boze, moj maz jest niesamowity...wlasnie obczailam w "kupionych" na allegro, ze SAM z siebie kupil napis AGATKA takie magnesiki....no szok...moj maz sam??!! najwiekszy przeciwnik gadzetow itp....az siw wzruszylam, jeszcze Gadzik mi mmsa wyslal wlasnie!! rety, jak ja kocham mojego Mezaaaa :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 4 miesiąc temu #1003779 przez Lidziun

Zazanna napisał: Hej, ja tak na szybko, bo dopiero wróciliśmy, bo korki i spacer itd.
Więc szyjka skrócona, miękka, w ciągu kilku dni powinniśmy się rozpakować :) Malutek 3600, więc jak się nie będzie upierał z siedzeniem w brzusiu za długo to rodzimy sn :) Jedno co to ktg takie sobie wyszło, bo Malut sie nie chciał wiercić i jutro mam na 10 iść na ip na powtórkę (na dyżur mojego prowadzącego). A tak to wszystko ok :) Gbs negatywny na szczęście. Przepływy super. Młody rośnie symetrycznie i ładnie :) Opieprz za przytycie :) Jak się nie rozpakujemy to za 2 tygodnie powtórka z pomiarów, czy dalej sn :)
Mam nadzieję, że się rozpakujemy jednak -powiedział, że teraz to w każdej chwili :) Rozwarcie się nie zwiększyło, ale szyjka skróciła i zmiękczyła, więc wszystko na to wskazuje <3

Jutro Was doczytam, bo lecę się myć i muszę odpocząć, bo łącznie ponad dwie godziny mnie tam maglowali :)
Aaaaa i policzyli mi tylko za konsultację -za usg (80) dodatkowo nie :) Więc zapłaciłam tylko 120 zł -super :)

Tak się nie ciesz kochana bo ja już tak chodzę ponad 2 tyg lekarz powiedział za tydzień max a ja już półtora chodzę z rozwarciem i nic się nie rusza, w sumie myślałam ze dzisiaj coś się zaczyna bo i brzuch mnie bolał i z pleców mi promieniowało ale nic się nie dzieje

9 lata 4 miesiąc temu #1003787 przez melisamienta
Oj zazdroszczę Wam dziewczyny ze u Was już tyle się dzieje rozwarcia itp. Aczkolwiek ja mam terminy na koniec miesiąc.

A co do pobytu w szpitalu. Ciśnienie dobre nawet bym powiedziała ze trochę za niskie.ABadania dobre.Wczoraj mnie tylko mój bąbelkek nastraszyl podczas popołudniowego ktg bo tak się rozbrykał od mu tętno skończyło na 185 a za chwilę spadło do 30. Zaraz została wezwana lekarka i od razu zrobili przepływy przez pępowinę, co też nie było łatwe bo tak się wiercil ze nie mogła uchwycić. Ale jak już się udało to wyszły dobrze. I lekarka wypatrzyła że pępowinę miał między rączkami i musiał sobie podczas brykania przycisnąć i chwilkę niebyło przepływu i dlatego tak spadło. Tym bardziej że do tej pory wszystkie wychodziły dobrze, wieczorem miałam ponowne i tez było dobrze więc mam nadzieję że to jednak to była zabawa małego a nie jakieś problemy z tętnem.

9 lata 4 miesiąc temu #1003789 przez kropka 889
Super literki Kass.
Śniłas mi się dzisiaj. Urodziłaś Agatke i wstawiłas na forum swoje zdjęcie w szpilkach i spódnicy jak schudłas i to zaraz po porodzie.
Ja miałam fatalna noc. Od 2.30 budziłam się co jakiś czas bo straszne skurcze mnie łapały. Teraz zresztą też. Może moja córka wie ze juz wszystko dla niej gotowe i chce wyjść. Wczoraj uprasowalam jeszcze pościel i zamontowalam przewijak

9 lata 4 miesiąc temu #1003790 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Nie wyspałam się za bardzo, bo brzuś ciężki i ciężko się obrócić i co chwila pobudka, bo biodra i nogi bolą.. no ale już niedługo :)
Na 10:00 ktg. Mam nadzieję, że Malut się popisze i nie będą mnie długo trzymali. Ale na wszelki wypadek wezmę książkę ;)

Meszku, a kiedy planujecie wyjść z Kornelkiem na pierwszy spacerek? :)

Juradka super, że jesteś i że wszystko ok :)

A jeszcze co do gbs-a, to gbs jak pisałam wyszedł mi minus, ale za to jakieś coś inne wyhodowano, ale lekarz powiedział, że już się tym mam nie przejmować, bo to jest to z czym byłam na ip (tylko jak mi pobierał to jeszcze nie miałam objawów) i ten antybiotyk w globulkach co ostatnio na ip dostałam, to właśnie to mi wyleczył -czyli kolejny raz utwierdził mnie, że dobrze, że się zgłosiłam wtedy :)

Asiek oj no ubodło ją.. może jak się prześpi z tematem to dojdzie do odpowiednich wniosków... Nikt nie lubi jak ktoś mówi, że "coś nie tak" z jego dzieckiem -czy w ogóle z rodziną czy kimś bliskim..

Basiek ja się w niedzielę na spacerze zatrzymywałam aby zdjąć skarpetki (stópki), bo mi noga puchła w trampku i też płakać się chciało :P I cały pasaż ludzi, a T. z moimi skarpetkami w rękach, a ja trampki niestety na gołe stópki.. no ale ulga... normalnie szok, że coś może tak człowieka cieszyć :D

Ritka dla mnie ochłodzenie jest zbawienne, choć gardło mnie pobolewa od dwóch dni :blink: Ale wolę to od upału :P

Kas jak tam? Już po obchodzie? Jakieś nowe wieści? :)

Jurada to ja mam nadzieję, że się w tym tygodniu widzimy na oddziale :D Ja Cię nie poznam, bo nie mam pamięci do twarzy i chyba Cię w sumie nie widziałam z buzi nigdy, więc proszę do mnie podejść i poinformować, że Ty to Ty :D B)

Kas jaki słodki naaapis <3 Ale Ci zazdroszczę... <3 :D

Meliska to Cię brzdąc przestraszył.. ale to dobrze, że się tylko bawił i że tak szybko sprawdzili co i jak :)

Ale Bartuś szaleje teraz :D Trzymajcie kciuki żeby na ktg pokazał co potrafi :D Bo ja tracę oddech jak za długo w jednej pozycji leżę :P

9 lata 4 miesiąc temu #1003792 przez kasandra9
Dzien dobry, jeszcze przed obchodem, ale i tak co powiedzą ..ze czekamy na miejsca. Byla polozna przynieść leki sąsiadce i to samo. Ta byla juz na fajce rano i mówi, ze pelna izba z pieluchami i walizkami:) takze...nie wiem czy dzis die cos znajdzie. W nocy brzuch lekko pobolewał, chyba juz snilo mi sie, ze mam te cholerne skurcze...bo miec chyba nie mialam. Ciągle takie rzeczy mi sie snia, chyba wariuje:))))
Piotrka dzis do Gdanska wysyłają, nie wiem juz czy w końcu jedzie...mowie niech jedzie bo jak dzis nic nie pójdzie i znów nas nabiera i o ile mnie w ogóle wezmą to co...za dwa dni znow bede rodzic. .to ile tych dzieci mam ...przykro mi bo wiem ze jemu byloby przykro gdyby go nie bylo, nawet 2 chusteczki wysmarkałam po smsie...no ale dam rade jak cośssss przeciez kiedys nikogo nie bylo i kobiety rodzily. Juz nie wiem, myśleć mi sie ne chce, dość mam.
I kobitka o północy napisala ze szumis pożarty przez psa i zwróci przelew. I musze szukać następnego..
Kropkaaa, wizja szpilek i spódnicy...chce!!!!:)))))

9 lata 4 miesiąc temu #1003795 przez glooria
Dzień doberek
Dzis nawet pospalam he he
Kas no to trzymamy za dzisiaj i prosze o te info na temat pieluszek bambusowych bom ciekawa

Dzis mam zamar pojechać do miasta a co
Zobaczymy co z tego wyniknie

Ps piekne literki i fajnie ze tatus tez ma wyprawkowy zawrót glowy

9 lata 4 miesiąc temu #1003796 przez glooria
Ehhh coś wrzesniuweczki nie maja szczescia do szumisiow

Dasz rade kasandra wiem ze przykro bo sama rodzilam dwie córki i do tej pory smieje sie z meza ze jak nie zdąży to czeka go corka numer cztery :evil:
ale tego sie nie da zaplanować mozna próbować

No i zwierze wam sie ze jakoś tak marzy mi sie aby cora juz wyszla ale z drugiej strony strasznie sie boje ze dwa razy córeczki byly bardzo silne a teraz mose byc tak ze jakby sie za wcześnie urodzila to byloby cos nie tak
Boje sie tego tygodnia
Maz sie śmieje ale wiem ze tez sra w portki
No i obiecalam sobie ze ten tydzień będę na siebie uważać zeby czasami nie przyspieszyć czegos i nie wypominac do konca życia

9 lata 4 miesiąc temu #1003797 przez Kasia888
Hej kochane :)
Meldujemy się już z domku, za Jasiem druga noc w jego łóżeczku :)
a za mną kolejna nieprzespana noc, Jaś potrafi się budzić co godzinę w nocy :blink: :kiss:
z przystawianiem do piersi jest różnie, ściągam pokarm laktatorem, żeby mały jadł chociaż mój pokarm i nie spadał z wagi.
ostatnio tak mnie ugryzł w sutka, że mleko zaczęło lecieć z krwią :blink: także na razie jednego sutka leczę, bo chyba mam w domu małego wampira :P ;)
staram się do Was zaglądać, niestety na czytanie wszystkiego nie mam czasu, teraz chwilę znalazłam, bo akurat już ściągnęłam pokarm i utuliłam malutkiego do snu :)
Zazanka dobrze, że kontrolujesz i widziałam zdjęcie, brzuszek masz już ogromnyyy :) Bartuś lada chwila przyjdzie na świat ;)
Kasandra przechodziłam to samo zobaczysz przy drugim podejściu z oxo na pewno już będzie wiadomo jak nie dostaniesz skurczy to zrobią Ci cesarkę, a jak dostaniesz to urodzisz naturalnie ;) mojej koleżance ze szpitala właśnie wody odeszły przy oxo, ale skurczy zero i rozwarcie nie takie w związku z tym zakończyli temat cesarką i już tuli swojego brzdąca do piersi.
Scarlett śliczny dzidziuś :)
Meliska dobrze, że tętno małego się unormowało.
To która dziewczyna następna? czekam na zdjęcia kolejnych maluszków :woohoo:
Podziękowania: Scarlett86

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia