- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kas tak myślałam ze do trzech razy sztuka. A z ciekawości jak to działa? Cos Ci tam ta oxy rozwiera czy co? Dobrze się dzis czulas?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Więc szyjka skrócona, miękka, w ciągu kilku dni powinniśmy się rozpakować Malutek 3600, więc jak się nie będzie upierał z siedzeniem w brzusiu za długo to rodzimy sn Jedno co to ktg takie sobie wyszło, bo Malut sie nie chciał wiercić i jutro mam na 10 iść na ip na powtórkę (na dyżur mojego prowadzącego). A tak to wszystko ok Gbs negatywny na szczęście. Przepływy super. Młody rośnie symetrycznie i ładnie Opieprz za przytycie Jak się nie rozpakujemy to za 2 tygodnie powtórka z pomiarów, czy dalej sn
Mam nadzieję, że się rozpakujemy jednak -powiedział, że teraz to w każdej chwili Rozwarcie się nie zwiększyło, ale szyjka skróciła i zmiękczyła, więc wszystko na to wskazuje <3
Jutro Was doczytam, bo lecę się myć i muszę odpocząć, bo łącznie ponad dwie godziny mnie tam maglowali
Aaaaa i policzyli mi tylko za konsultację -za usg (80) dodatkowo nie Więc zapłaciłam tylko 120 zł -super
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
czuc czuje sie bdb:) czekam na jutrooooooo. bylam dzis w odwiedzinach na polzniczym u tej sasisdki z sali obok, co urodzila w czw:) jutro Wam wiecej napisze jak nie zapomne bo juz wole z tel niz tabletu i powim, czemu te bambusowe pieluszki zamowilam:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Lidziun to jak 2 cm bylo to może cos się zmienilo w dwa tygodnie
Dol mi sie poglebil i w dodatku czuje ze zostanę tu do tego 21 jako ostatnia.. I nawet nie wiem czy sie martwic czy cieszyć bo skoro musze juz teraz brać antybiotyk.. Heh no nic idę oglądać mecz
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Lena sie pręży coraz mocniej.
Mi z D. W lipcu powiedziała lekarka ze rozwarcie 2 cm i szyjka sie skraca i co urodził się po terminie ( 41tc ) . Takze to nic nie znaczy... Prawda taka Lidziun ze u nas ( wieloródek ) to wszystko moze się zmienić w przeciągu kilku godzin. Ale niech Lenka sobie siedzi i jak juz będzie gotowa to my na nią czekamy z otwartymi ramionami.
Ja czuje z ona trzyma sztamę z Bartusiem Zaz
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
Zazanna napisał: Hej, ja tak na szybko, bo dopiero wróciliśmy, bo korki i spacer itd.
Więc szyjka skrócona, miękka, w ciągu kilku dni powinniśmy się rozpakować Malutek 3600, więc jak się nie będzie upierał z siedzeniem w brzusiu za długo to rodzimy sn Jedno co to ktg takie sobie wyszło, bo Malut sie nie chciał wiercić i jutro mam na 10 iść na ip na powtórkę (na dyżur mojego prowadzącego). A tak to wszystko ok Gbs negatywny na szczęście. Przepływy super. Młody rośnie symetrycznie i ładnie Opieprz za przytycie Jak się nie rozpakujemy to za 2 tygodnie powtórka z pomiarów, czy dalej sn
Mam nadzieję, że się rozpakujemy jednak -powiedział, że teraz to w każdej chwili Rozwarcie się nie zwiększyło, ale szyjka skróciła i zmiękczyła, więc wszystko na to wskazuje <3
Jutro Was doczytam, bo lecę się myć i muszę odpocząć, bo łącznie ponad dwie godziny mnie tam maglowali
Aaaaa i policzyli mi tylko za konsultację -za usg (80) dodatkowo nie Więc zapłaciłam tylko 120 zł -super
Tak się nie ciesz kochana bo ja już tak chodzę ponad 2 tyg lekarz powiedział za tydzień max a ja już półtora chodzę z rozwarciem i nic się nie rusza, w sumie myślałam ze dzisiaj coś się zaczyna bo i brzuch mnie bolał i z pleców mi promieniowało ale nic się nie dzieje
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
A co do pobytu w szpitalu. Ciśnienie dobre nawet bym powiedziała ze trochę za niskie.ABadania dobre.Wczoraj mnie tylko mój bąbelkek nastraszyl podczas popołudniowego ktg bo tak się rozbrykał od mu tętno skończyło na 185 a za chwilę spadło do 30. Zaraz została wezwana lekarka i od razu zrobili przepływy przez pępowinę, co też nie było łatwe bo tak się wiercil ze nie mogła uchwycić. Ale jak już się udało to wyszły dobrze. I lekarka wypatrzyła że pępowinę miał między rączkami i musiał sobie podczas brykania przycisnąć i chwilkę niebyło przepływu i dlatego tak spadło. Tym bardziej że do tej pory wszystkie wychodziły dobrze, wieczorem miałam ponowne i tez było dobrze więc mam nadzieję że to jednak to była zabawa małego a nie jakieś problemy z tętnem.
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Śniłas mi się dzisiaj. Urodziłaś Agatke i wstawiłas na forum swoje zdjęcie w szpilkach i spódnicy jak schudłas i to zaraz po porodzie.
Ja miałam fatalna noc. Od 2.30 budziłam się co jakiś czas bo straszne skurcze mnie łapały. Teraz zresztą też. Może moja córka wie ze juz wszystko dla niej gotowe i chce wyjść. Wczoraj uprasowalam jeszcze pościel i zamontowalam przewijak
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Nie wyspałam się za bardzo, bo brzuś ciężki i ciężko się obrócić i co chwila pobudka, bo biodra i nogi bolą.. no ale już niedługo
Na 10:00 ktg. Mam nadzieję, że Malut się popisze i nie będą mnie długo trzymali. Ale na wszelki wypadek wezmę książkę
Meszku, a kiedy planujecie wyjść z Kornelkiem na pierwszy spacerek?
Juradka super, że jesteś i że wszystko ok
A jeszcze co do gbs-a, to gbs jak pisałam wyszedł mi minus, ale za to jakieś coś inne wyhodowano, ale lekarz powiedział, że już się tym mam nie przejmować, bo to jest to z czym byłam na ip (tylko jak mi pobierał to jeszcze nie miałam objawów) i ten antybiotyk w globulkach co ostatnio na ip dostałam, to właśnie to mi wyleczył -czyli kolejny raz utwierdził mnie, że dobrze, że się zgłosiłam wtedy
Asiek oj no ubodło ją.. może jak się prześpi z tematem to dojdzie do odpowiednich wniosków... Nikt nie lubi jak ktoś mówi, że "coś nie tak" z jego dzieckiem -czy w ogóle z rodziną czy kimś bliskim..
Basiek ja się w niedzielę na spacerze zatrzymywałam aby zdjąć skarpetki (stópki), bo mi noga puchła w trampku i też płakać się chciało I cały pasaż ludzi, a T. z moimi skarpetkami w rękach, a ja trampki niestety na gołe stópki.. no ale ulga... normalnie szok, że coś może tak człowieka cieszyć
Ritka dla mnie ochłodzenie jest zbawienne, choć gardło mnie pobolewa od dwóch dni Ale wolę to od upału
Kas jak tam? Już po obchodzie? Jakieś nowe wieści?
Jurada to ja mam nadzieję, że się w tym tygodniu widzimy na oddziale Ja Cię nie poznam, bo nie mam pamięci do twarzy i chyba Cię w sumie nie widziałam z buzi nigdy, więc proszę do mnie podejść i poinformować, że Ty to Ty
Kas jaki słodki naaapis <3 Ale Ci zazdroszczę... <3
Meliska to Cię brzdąc przestraszył.. ale to dobrze, że się tylko bawił i że tak szybko sprawdzili co i jak
Ale Bartuś szaleje teraz Trzymajcie kciuki żeby na ktg pokazał co potrafi Bo ja tracę oddech jak za długo w jednej pozycji leżę
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Piotrka dzis do Gdanska wysyłają, nie wiem juz czy w końcu jedzie...mowie niech jedzie bo jak dzis nic nie pójdzie i znów nas nabiera i o ile mnie w ogóle wezmą to co...za dwa dni znow bede rodzic. .to ile tych dzieci mam ...przykro mi bo wiem ze jemu byloby przykro gdyby go nie bylo, nawet 2 chusteczki wysmarkałam po smsie...no ale dam rade jak cośssss przeciez kiedys nikogo nie bylo i kobiety rodzily. Juz nie wiem, myśleć mi sie ne chce, dość mam.
I kobitka o północy napisala ze szumis pożarty przez psa i zwróci przelew. I musze szukać następnego..
Kropkaaa, wizja szpilek i spódnicy...chce!!!!))))
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Dzis nawet pospalam he he
Kas no to trzymamy za dzisiaj i prosze o te info na temat pieluszek bambusowych bom ciekawa
Dzis mam zamar pojechać do miasta a co
Zobaczymy co z tego wyniknie
Ps piekne literki i fajnie ze tatus tez ma wyprawkowy zawrót glowy
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Dasz rade kasandra wiem ze przykro bo sama rodzilam dwie córki i do tej pory smieje sie z meza ze jak nie zdąży to czeka go corka numer cztery
ale tego sie nie da zaplanować mozna próbować
No i zwierze wam sie ze jakoś tak marzy mi sie aby cora juz wyszla ale z drugiej strony strasznie sie boje ze dwa razy córeczki byly bardzo silne a teraz mose byc tak ze jakby sie za wcześnie urodzila to byloby cos nie tak
Boje sie tego tygodnia
Maz sie śmieje ale wiem ze tez sra w portki
No i obiecalam sobie ze ten tydzień będę na siebie uważać zeby czasami nie przyspieszyć czegos i nie wypominac do konca życia
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Meldujemy się już z domku, za Jasiem druga noc w jego łóżeczku
a za mną kolejna nieprzespana noc, Jaś potrafi się budzić co godzinę w nocy
z przystawianiem do piersi jest różnie, ściągam pokarm laktatorem, żeby mały jadł chociaż mój pokarm i nie spadał z wagi.
ostatnio tak mnie ugryzł w sutka, że mleko zaczęło lecieć z krwią także na razie jednego sutka leczę, bo chyba mam w domu małego wampira
staram się do Was zaglądać, niestety na czytanie wszystkiego nie mam czasu, teraz chwilę znalazłam, bo akurat już ściągnęłam pokarm i utuliłam malutkiego do snu
Zazanka dobrze, że kontrolujesz i widziałam zdjęcie, brzuszek masz już ogromnyyy Bartuś lada chwila przyjdzie na świat
Kasandra przechodziłam to samo zobaczysz przy drugim podejściu z oxo na pewno już będzie wiadomo jak nie dostaniesz skurczy to zrobią Ci cesarkę, a jak dostaniesz to urodzisz naturalnie mojej koleżance ze szpitala właśnie wody odeszły przy oxo, ale skurczy zero i rozwarcie nie takie w związku z tym zakończyli temat cesarką i już tuli swojego brzdąca do piersi.
Scarlett śliczny dzidziuś
Meliska dobrze, że tętno małego się unormowało.
To która dziewczyna następna? czekam na zdjęcia kolejnych maluszków