BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003949 przez sabina
kas moze wody Ci sie sacza??to co zrobia jesli nic nie bd ??nie kumama ze juz 3,5 h i nic wlasciwie nie robia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003954 przez asiekasiek
siostra była ma zmówić kocyk i podusie :D w końcu :whistle: :whistle:

Zazanna dzwoniłam i nie dodzwoniłam się :angry: :angry: i już nie dzwonię... a no to miły pan że Ciebie zawołał :D wyobrażam sobie wzrok tych babek :D

Umówiłam się na KTG na poniedziałek do szpitala, ale tam się czeka bardzo długo... ale może coś się zacznie wcześniej i nie będę musiała iść do swojego już lekarza na drugi dzień, bo wkurzył mnie z tym właśnie że kazał mi przyjść do siebie we wtorek :pinch:

Gloria mi się też podoba Lilka, nawet ja myślałam żeby tak dać :D ale dziewczyna której nie lubię urodziła w marcu córeczkę i dała imię Lilka :P więc zrezygnowałam ;)

Basia super, że zdjęli i już rozwarcie :D no to jaki wysyp dzieciaczków będzie może w tym tygodniu :)

Rita u mnie trwały tak 25 s -30s a później najdłuższy 45s i tak już nad ranem po 5 takie długie miałam, jakby takie coś spotkało mnie za dnia to już dawno byłabym w szpitalu... a tak nie chciało się za bardzo w środku nocy... zwiększone upławy mogą świadczyć o odejsciu czopa ;)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003963 przez pesq
Hej

Zaz super ze dobry zapis bardzo się cieszę :)

Gloria Lila piękne imię

Kas no właśnie co jesli nic po oxy? :|

Dostałam antybiotyk.. Na moja panikę ze jakies badziewie mam powiedzial ze co trzecia to ma tak jak gbs i że to nic strasznego.. Tylko ciekawe czemu tylko ja to miałam badane chyba ze tez mialyscie ale nic nie wyhodowano. Dal antybiotyk jego zdaniem najbezpieczniejszy z grupy nie penicylin ale tez mogących uczulac krzyżowo jakos eh.. Mam rano jutro zacząć brać i obserwować.. Trzymajcie kciuki żeby mnie nie uczulił..

Później bylam u diabetologa i mam lepsza hemoglobinę glikowana(parametr cukrów w przekroju miesiąca) niż ciężarne bez cukrzycy :D w nagrodę kazala zjeść cos super wiec byliśmy na lunchu - comberki jagnięce z gnochi i deser.. Figa z chalwa i śmietana! :) :) :) porcja malutka deseru a zaslodzilam sie ze hoho. Oczywiście cukru nie mierzyć :)

Teraz jakos brzuch boli wiec leze a Lukasz pojechał po angelcare :) :)

Fajnie ze Magda urodziła. Obstawiam teraz Kas a chwile później Basie i Ritke.

9 lata 4 miesiąc temu #1003964 przez kasandra9
Dziewczyny, żadnych skurczy. Za godzinę koniec oksyyocyny. Niby pewnie chca/planuja przebić pęcherz...troche sie z Piotrkiem obawiamy ryzyka..bo jesli nie mam żadnych skurczów i rozwarcie okaże sie takie samo jak bylo no to czy to cos da...niby przyspiesza akcje i właśnie wspomaga skurcze ale...w mojej sytuacji? Jyz nie chodzi o to ze raptem mi sie zaczną bole itp ale ze toni tak może dlugo trwać i boje sie czy Agatce nie zaszkodzi:( ileś godzin bez wod...oczytalisny die o deformacjach czaszek i innych niebezpieczenstwach...wolałabym juz cc:( co mam im powiedzieć i jakkk ze sie tak o nią boimy:(

9 lata 4 miesiąc temu #1003966 przez pesq
Nie mam pojecia Kas ja bym pewnie wprost zapytala o cc na co pewnie bym otrzymala ... Zjebe :unsure: .. Nie wiem co Ci poradzić.

9 lata 4 miesiąc temu #1003968 przez sabina
a masaze Ci jakies robili albo cos???

9 lata 4 miesiąc temu #1003969 przez sabina
przepycham

9 lata 4 miesiąc temu #1003970 przez kasandra9
Bede rozmawiać....nic więcej nie wiem, nie badali póki co pewnie czekają do końca i wtedy....ciekawere ale boje się podejścia decyzji sama z mężem przez Tel buuu

9 lata 4 miesiąc temu #1003971 przez pesq
Kas poproś żeby Ci wyjaśnili co teraz. Jak zaproponują cc to nie boj się teraz takie czasy ze mimo ze operacja to nie ma tego złego. Trzymam kciuki bardzo mocno!

9 lata 4 miesiąc temu #1003973 przez kasandra9
Właśnie juz wole cc niz takie stresyyyyy

9 lata 4 miesiąc temu #1003976 przez Agata28
Kas zapytaj się o masaż szyjki, może to pomoże :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1003979 przez Lidziun
kas z tego co wiem, lekarzem nie jestm ale jak peknie pecherz sztucznie czy naturalnie to wszystkie wody nie odchodza od razu tylko czesc , wiec o to nie masz na pewno co sie martwic, ale naprawde mogliby ci zrobic cc i nie musialabys sie tak martwic, szpitale ku......wa

a ja dzisiaj jakos dziwnie sie czuje mam problem z chodzeniem maly strasznie mnie uciska i dochodzi jeszcze bardziej bolesny bol pachwin, mam nadzieje ze to juz dzisiaj, bo juz mam dosc :blush: :P

9 lata 4 miesiąc temu #1003980 przez pesq
Lidziun ja dziś to samo + zaczęły mnie plecy napierdzielać.. chyba te kilkaset metrów które przeszłam od lekarza do lekarza do za dużo.. I te parcie na dół z bólem. jejuuuuuuuuuuuuuuu.. Ale musimy to znieść.

Kas trzymaj się.

9 lata 4 miesiąc temu #1003982 przez glooria
Mi wody odeszly i na drugi dzień cc a glowka nie byla znieksztalcona
Mech chodzila miesiac bez wod i tez nie bylo tego problemu

Tym bym sie nie przyjmowała na twoim miejscu
Masz wiecej zmartwień

Poczekaj na badanie i pytaj
Rownie dobrze moga cc zrobic jutro jak nic nie podzialalo bo ktg w normie....
Gorzej jak przebija wody i beda czekac do jutra i np jutro goraczka i infekcja to chyba najgorszy scenariusz bo tu wchodzi juz antybiotyk...
Trzymam kciuki

9 lata 4 miesiąc temu #1003983 przez asiekasiek
Kas no mam nadzieję że w końcu zajmą się Tobą żeby dla Was obu było najlepiej, nie ma też przecież co Cię męczyć już :(

Ja byłam na spacerku z pieskiem i zasapałam się :P koszmar :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia