BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1003898 przez Zazanna
Wróciłam :)
KTG bardzo ładne, dziś Malutek okazał się jako okaz zdrowia i książkowego przykładu :) -Bo wczoraj był na niższej granicy normy, stąd dziś powtórka :)
Skurcze się pojawiają, ale nie regularnie, no i dr mi wytłumaczył, że ktg wcale niekoniecznie pokazuje kiedy są skurcze porodowe- ono pokazuje napięcia macicy co w połączeniu z naszymi odczuciami i dzieciołkowymi zachowaniami daje nam skurcz "właściwy", a na ktg są zapisywane, aby było wiadomo czt dzidziusiowi się nic nie dzieje, czyli jak dzidziusiowi spada tętno, ale w tej samej linii rejestruje się skurcz to jest to ok, ale jeżeli dzidziusiowi spada tętno, a skurcz jest w innym miejscu, to wtedy zazwyczaj robią cc, bo to oznacza, że jest coś nie tak z przepływami itd. No i normy poobjaśniał i palcem pokazał na co uwagę zwracać, więc fajnie było :) -oczywiście poprosiłam żeby mi powiedział co gdzie jest na zapisie, bo nie wiem, a on z uśmiechem, że pewnie i rozsiadł się koło mnie i 10 minut nawijał -mimo że już inne osoby czekały :P Tym bardziej się upewniam, że to lekarz z powołania -on nie zostawia kogoś z wątpliwościami :)
No i dalej rodzimy "na dniach" heh B) Cieszę się, że u Malutka wszystko wzorowo <3

Rita ja miałam dokładnie tak samo ostatnio :D Daj znać jak poszło ktg !!! :)

Asiek i jak dzwoniłaś ?? Co lekarz powiedział ?? :)

Anisia Ty też?? To dziś skurczony dzień :laugh: :laugh: :laugh:

Basiek a łożysko jak? W sensie przy tych wodach? Bo u mnie mimo, że dużo wód, to łożysko zaczyna wykazywać cechy wapnienia -tak wczoraj powiedział, ale mam się nie martwić, bo to na tym etapie podobno normalne.. :) (Jak tak patrzę na moje wpisy to ja chyba za mało panikuję :D Tu mi łożysko wapnieje, tu jakieś grzybiczne coś, tu ktg słabe, tu ból w miejscu, które nie powinno boleć, za mało ruchów, za dużo ruchów, tu nam makrosomia grozi -a ja się tylko uśmiecham i przytakuję lekarzowi :P -no ale chyba wie co robi, więc mu ufam.)

Pesq ale super ! Trzymam kciuki aby był w pełni sprawny ! :)

Kas Twoje zdrowie ! <herbatkowe> B)

Gloria mi się Liliana podoba bardzo :)

Sabinka ja bardzo lubię ten film ;) I muzykę z niego <3

Nasza Magdalena urodziła?? AAAAAAa idę na fejsa :D

Ja dziś jem tortillę z biedronki :P Tylko nie mówcie T., bo by mnie udusił :evil: I wyobraźcie sobie taką scenę... 15 starszych pań w kolejce w biedrze.. i na końcu ..JA <chwila_grozy>.... Wychyla się kasjer .."Zapraszam Panią !!!" -drze się w niebogłosy ! -Z kolejki startuje pani z rudym baranem na głowie -średnio 60-tka, w oddali słychać "Nie, NIE PANI !!!" i wtedy .... ta da da daaaammmm <napięcie_rośnie> wysnuwam się z kolejki ja i głośno robię sobie przejście "Przepraszam bardzo..." i dumnie maszeruję z moją tortillą do kasy zgromiona pod spojrzeniami babć z z wszelakiej maści barankami :evil: B)
Aż by się chciało zanucić po drodze.. ale ryzykować nie chciałam :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1003903 przez Agata28
Hej :)

U mnie bez zmian :) skurcze mam, ale nieregularne. Pewnie jeszcze to trochę potrwa :whistle:

Pesq ja gronkowca załapałam po operacji tarczycy. Próbowałam go wyleczyć naturalnie. Antybiotyki podobno go tylko usypiają. Teraz zastanawiam się czy skoro miałam/mam go w gardle to tam niżej też może być :dry: podobno większość z nas ma gronkowca i jeśli jest uśpiony to nic złego się nie dzieje ;) Don't worry :kiss:

Nadal nurtuje mnie to czemu w Holandii i Anglii w ogóle tego nie kontrolują, nie robią badań na Gbs, paciorkowce itd :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1003905 przez Agata28
Sabinka nie masz gdzie w okolicy polskiego sklepu? Ja wczoraj kupiłam kluski :evil:

9 lata 4 miesiąc temu #1003908 przez basiek149
Wzieli mnie przed chwila na badanie ginekologiczne. Pani profesor mowi, ze szew juz ledwo trzyma i zdejmujemy. I zaczela zdejmowac :blink: Na zywca. Ale nie bolalo. Chwila moment i bylo po wszystkim. Zaraz po tym drugie badanie. Rozwarcie 2cm, glowka bardzo nisko. Tak wiec teraz czekamy czy pojawia sie jakies regularne skurcze. Az nie poznaje tego szpitala, jakie tu tempo dzisiaj :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1003909 przez sabina
mam ale nie maja klusek na parze!!!! :dry: i tez sie zastanawiam ja musze wyslac probki jeszcze tego nie zrobilam do laboratorium ....ale pisze zeby niby jak najpozniej bo moze sie nawrocic

zazanna fajnie ze trafilas na takiego dusza- lekarza :)

hahaha rudy baran na glowie :lol:

9 lata 4 miesiąc temu #1003910 przez sabina
popycham B)

9 lata 4 miesiąc temu #1003911 przez basiek149
Zaz nie wiem jak moje lozysko :blink: :laugh: Bo nikt nic nie mowil a ja tez nie pytalam. Wiec nie potrafie odpowiedziec ci na to pytanie :)

9 lata 4 miesiąc temu #1003914 przez Rita87
No my też już po :) i Staś już drugi raz na ktg spisał się wzorowo, sporo się poruszał, potem sobie przysnął, ogólnie ok. pół godzinki tylko leżeliśmy i zapis super :) i fajnie bo D. już drugi raz uczestniczył w zapisie. Ostatnio prywatnie to wiedziałam, że pozwolą mu wejść, a teraz w szpitalu to mówię pewnie będę sama leżeć. Ale akurat zepsuł się ten taki pstryczek do wciskania jak się ruchy czuje i trzeba było wciskać na tej maszynie guzik, a ja leżałam do niej tyłem, bo na lewym boku, a jak próbowałam ten guzik wciskać to od razu zapis się przerywał, bo się za bardzo przesuwałam, więc panie pielęgniarki zaangażowały Daniela we wciskanie :laugh: no i ktg już chyba przed moim mężem nie ma żadnych tajemnic ;) Leżałam tyłem do tej maszyny, a on mi zdawał relacje jak tętno, jak skurcze itd :) no ale skurczy w sumie brak :unsure: oczywiście jak wstałam rano, zjadłam i się wykąpałam to się wszystko wyciszyło i tylko mnie lekko pobolewało, a teraz to w ogóle nic...Ciekawa jestem jak te nocne skurcze by sie pisały na ktg.

Asiek a ile trwały Twoje skurcze, bo moje najpierw po ok. 20 sek a potem po 40sek.
Kurcze dziś żadnej pełni ani nic, a taka noc ze skurczami u tylu z nas :cheer:

No i jestem niepocieszona, bo mój lekarz był dziś mega zalatany, tylko miał chwilkę, żeby spojrzeć na zapis i dalej pognał, a ja już nie chciałam go zatrzymywać i truć mu głowy jak to ja... a chciałam zapytać o tego gronkowca :dry: martwi mnie to, że nie miałam w ogóle w ciąży robionego posiewu... wiadomo co mi się mogło przyplątać jeszcze oprócz tego paciorkowca? Albo tak jak Ty Zaz, że globulki kazał brać, może ja też powinnam? Niby ostatnio powiedział, że dobrze, że tamtych nie brałam, no ale nie wiem na jakiej podstawie on to stwierdził :dry: Tym bardziej, że od 3 tyg mam zwiększoną wydzielinę i teraz się zastanawiam czy to nie upławy :dry: No ale kurcze, co ja mam się sama prosić o badania? Chyba gdyby była taka potrzeba, albo jakieś wskazania to by mi zrobił?

Kaaas, no to super, czekamy na Agatkę, z pewnością wkrótce rozkręci się na dobre :) Jak ja w nocy dostałam skurczy to też myślałam, że się załapię na tę piękna datę, ale raczej nic z tego :( Choć nie powiem, bo jak pomyślałam, że to już się zaczyna to miałam gacie pełne ze strachu :laugh: Mam nadzieję, że Piotrek do Was zdąży :)

Zaz no to super, że u Bartusia też wsio ok :-) i akcja z kolejką boska :laugh: Właśnie Pesq, nie gratulowałam Ci za wczoraj!! Brawo :) Ja zawsze jak idę na pobieranie krwi to jestem w bojowym nastroju, bo jest kartka, że kobiety w ciąży bez kolejki i zawsze mówię, że po prostu wszystkich przeproszę i wejdę. Ale oczywiście na bojowym nastroju się kończy :laugh: i jak wchodzę i widzę całą długą kolejkę to mi się robi głupio i pytam kto ostatni... :blush: Ale ostatnie dwa razy to ludzie od razu, że przecież ja w ciąży więc mam wchodzić bez kolejki. Tylko w sumie jak byłam w tamtym tygodniu to były trzy osoby przede mną i jedna babeczka mówi, że przecież powinnam wejść pierwsza, no ale te dwie pozostałe osoby (młoda babka i starszy facet) udali, że tego nie słyszą, a ja już sobie mówię, że 10 minut to bez problemu poczekam.

Basiek, informuj nas na bieżąco :)

Gloria, bardzo fajne typy na imiona :) Sama nie wiedziałabym co wybrać :laugh: Choć dla mnie Lenka i Milenka to prawie tak samo, może dlatego, że miałam koleżankę Milenę i wszyscy na nią Lena wołali jako zdrobnienie ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1003916 przez Zazanna
Ritka ja te globulki dostałam, bo miałam taką bardzo niefajną tą wydzielinę i całość "tam" zaczerwienioną, więc jak coś byś tam miała nie tak to lekarz by zauważył w badaniu i wtedy skierował na posiew, więc się nie martw :)

AAaaa i zapomniałam, wzięłam sobie książkę i cały zapis sobie czytałam :P Czułam się prawie jak w domu heh B) Położna jak na wariatkę patrzyła, chyba tylko ja taka wyluzowana, bo każda inna się patrzy na zapis, a ja doszłam do wniosku, że skoro nie wiem co co oznacza, to bez sensu się gapić :P No ale na następnym już pewnie będę kontrolować, skoro teraz jestem znawcą B)

Pistacje <3
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1003920 przez Rita87
Dzięki Zaz, od razu mi lepiej :) Ty to jednak potrafisz człowieka uspokoić :)
Mnie też lekarz powiedział, że globulki to jak jest infekcja jakaś ostrzejsza, czyli jest własnie zaczerwienienie, pieczenie, swędzenie itd. No ale zastanawia mnie ta moja wydzielina, choć on mówi, że od któregoś tam tyg to się w ogóle wydzieliną nie należy sugerować, bo może być bardzo różna. No nic, przestaje o tym myśleć i luzuję jak Zaz B)

A ja dziś idę do Biedronki, bo chcę zobaczyć te świecące kule i przy okazji kupić coś dobrego do jedzonka na te moje ostatnie dni :laugh: a jutro już mamy postanowione, że na obiad zamawiamy pizzę :cheer:

9 lata 4 miesiąc temu #1003927 przez sabina
zaz ja tez uwielbiam pistacje !!!!!!i moj synek tez !!!!!mamy taki specjalny sloiczek i zawsze jak mi marudzi ze chce cos dobrego i dziemy jesc pistacje :lol:

rita tez bym zjadla jakies dobre jedzonko ale nie wiem co....mam ochote na te kluski ......ale boje sie ze sie nie udadza a ja sie nakrece :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1003936 przez jurada
Hej! po wizycie wszystko ok.

Gbs nie wyhodowałam nic a nic...
A Lence nie spiesznie na tą stronę brzuszka.
No co czekamy... 17 mam się zgłosić do szpitala na Ktg.

Zaz tam idę na górę i mowie ze na ktg tak? Bo ja tam jeszcze nie byłam na ktg a ty juz bylas pare razy wiec sie orientujesz...
I nie wchodzę przez izbę tylko odrazu z dworu windą na gore? Tak???

9 lata 4 miesiąc temu #1003938 przez glooria
Zobaczymy jak damy na imie ale dziewczynki sa tez za lilka
Lub elza B)
A emilka na milenke wola nena :P

9 lata 4 miesiąc temu #1003939 przez sabina
moj Antek gada Emilcia :D

9 lata 4 miesiąc temu #1003943 przez kasandra9
I ja lubię pistacje:))) 3,5h oxy i nic...dobrze, ze jestem na ostatecznej, bo znow bym wrocila na patole;) a tak sobie leze i prawie non stop z mężem na Tel (ha, mam zestaw słuchawkowy B) ). Nic die nie dzieje, troche mokro mi sie tylko zrobilo, polozna podala mi mojego pampersa bella mama i nawet wygodnie, mieciutko;))) bo mialam zwykla wkladke discreet:P
Pewnie gdzies po 17 będzie teściowa z Piotrka siostra, dowiozą mi piciu i Am, dzis zamowilam kanapke z subwaya:P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia