- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
KTG bardzo ładne, dziś Malutek okazał się jako okaz zdrowia i książkowego przykładu -Bo wczoraj był na niższej granicy normy, stąd dziś powtórka
Skurcze się pojawiają, ale nie regularnie, no i dr mi wytłumaczył, że ktg wcale niekoniecznie pokazuje kiedy są skurcze porodowe- ono pokazuje napięcia macicy co w połączeniu z naszymi odczuciami i dzieciołkowymi zachowaniami daje nam skurcz "właściwy", a na ktg są zapisywane, aby było wiadomo czt dzidziusiowi się nic nie dzieje, czyli jak dzidziusiowi spada tętno, ale w tej samej linii rejestruje się skurcz to jest to ok, ale jeżeli dzidziusiowi spada tętno, a skurcz jest w innym miejscu, to wtedy zazwyczaj robią cc, bo to oznacza, że jest coś nie tak z przepływami itd. No i normy poobjaśniał i palcem pokazał na co uwagę zwracać, więc fajnie było -oczywiście poprosiłam żeby mi powiedział co gdzie jest na zapisie, bo nie wiem, a on z uśmiechem, że pewnie i rozsiadł się koło mnie i 10 minut nawijał -mimo że już inne osoby czekały Tym bardziej się upewniam, że to lekarz z powołania -on nie zostawia kogoś z wątpliwościami
No i dalej rodzimy "na dniach" heh Cieszę się, że u Malutka wszystko wzorowo <3
Rita ja miałam dokładnie tak samo ostatnio Daj znać jak poszło ktg !!!
Asiek i jak dzwoniłaś ?? Co lekarz powiedział ??
Anisia Ty też?? To dziś skurczony dzień
Basiek a łożysko jak? W sensie przy tych wodach? Bo u mnie mimo, że dużo wód, to łożysko zaczyna wykazywać cechy wapnienia -tak wczoraj powiedział, ale mam się nie martwić, bo to na tym etapie podobno normalne.. (Jak tak patrzę na moje wpisy to ja chyba za mało panikuję Tu mi łożysko wapnieje, tu jakieś grzybiczne coś, tu ktg słabe, tu ból w miejscu, które nie powinno boleć, za mało ruchów, za dużo ruchów, tu nam makrosomia grozi -a ja się tylko uśmiecham i przytakuję lekarzowi -no ale chyba wie co robi, więc mu ufam.)
Pesq ale super ! Trzymam kciuki aby był w pełni sprawny !
Kas Twoje zdrowie ! <herbatkowe>
Gloria mi się Liliana podoba bardzo
Sabinka ja bardzo lubię ten film I muzykę z niego <3
Nasza Magdalena urodziła?? AAAAAAa idę na fejsa
Ja dziś jem tortillę z biedronki Tylko nie mówcie T., bo by mnie udusił I wyobraźcie sobie taką scenę... 15 starszych pań w kolejce w biedrze.. i na końcu ..JA <chwila_grozy>.... Wychyla się kasjer .."Zapraszam Panią !!!" -drze się w niebogłosy ! -Z kolejki startuje pani z rudym baranem na głowie -średnio 60-tka, w oddali słychać "Nie, NIE PANI !!!" i wtedy .... ta da da daaaammmm <napięcie_rośnie> wysnuwam się z kolejki ja i głośno robię sobie przejście "Przepraszam bardzo..." i dumnie maszeruję z moją tortillą do kasy zgromiona pod spojrzeniami babć z z wszelakiej maści barankami
Aż by się chciało zanucić po drodze.. ale ryzykować nie chciałam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
U mnie bez zmian skurcze mam, ale nieregularne. Pewnie jeszcze to trochę potrwa
Pesq ja gronkowca załapałam po operacji tarczycy. Próbowałam go wyleczyć naturalnie. Antybiotyki podobno go tylko usypiają. Teraz zastanawiam się czy skoro miałam/mam go w gardle to tam niżej też może być podobno większość z nas ma gronkowca i jeśli jest uśpiony to nic złego się nie dzieje Don't worry
Nadal nurtuje mnie to czemu w Holandii i Anglii w ogóle tego nie kontrolują, nie robią badań na Gbs, paciorkowce itd
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
zazanna fajnie ze trafilas na takiego dusza- lekarza
hahaha rudy baran na glowie
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Asiek a ile trwały Twoje skurcze, bo moje najpierw po ok. 20 sek a potem po 40sek.
Kurcze dziś żadnej pełni ani nic, a taka noc ze skurczami u tylu z nas
No i jestem niepocieszona, bo mój lekarz był dziś mega zalatany, tylko miał chwilkę, żeby spojrzeć na zapis i dalej pognał, a ja już nie chciałam go zatrzymywać i truć mu głowy jak to ja... a chciałam zapytać o tego gronkowca martwi mnie to, że nie miałam w ogóle w ciąży robionego posiewu... wiadomo co mi się mogło przyplątać jeszcze oprócz tego paciorkowca? Albo tak jak Ty Zaz, że globulki kazał brać, może ja też powinnam? Niby ostatnio powiedział, że dobrze, że tamtych nie brałam, no ale nie wiem na jakiej podstawie on to stwierdził Tym bardziej, że od 3 tyg mam zwiększoną wydzielinę i teraz się zastanawiam czy to nie upławy No ale kurcze, co ja mam się sama prosić o badania? Chyba gdyby była taka potrzeba, albo jakieś wskazania to by mi zrobił?
Kaaas, no to super, czekamy na Agatkę, z pewnością wkrótce rozkręci się na dobre Jak ja w nocy dostałam skurczy to też myślałam, że się załapię na tę piękna datę, ale raczej nic z tego Choć nie powiem, bo jak pomyślałam, że to już się zaczyna to miałam gacie pełne ze strachu Mam nadzieję, że Piotrek do Was zdąży
Zaz no to super, że u Bartusia też wsio ok i akcja z kolejką boska Właśnie Pesq, nie gratulowałam Ci za wczoraj!! Brawo Ja zawsze jak idę na pobieranie krwi to jestem w bojowym nastroju, bo jest kartka, że kobiety w ciąży bez kolejki i zawsze mówię, że po prostu wszystkich przeproszę i wejdę. Ale oczywiście na bojowym nastroju się kończy i jak wchodzę i widzę całą długą kolejkę to mi się robi głupio i pytam kto ostatni... Ale ostatnie dwa razy to ludzie od razu, że przecież ja w ciąży więc mam wchodzić bez kolejki. Tylko w sumie jak byłam w tamtym tygodniu to były trzy osoby przede mną i jedna babeczka mówi, że przecież powinnam wejść pierwsza, no ale te dwie pozostałe osoby (młoda babka i starszy facet) udali, że tego nie słyszą, a ja już sobie mówię, że 10 minut to bez problemu poczekam.
Basiek, informuj nas na bieżąco
Gloria, bardzo fajne typy na imiona Sama nie wiedziałabym co wybrać Choć dla mnie Lenka i Milenka to prawie tak samo, może dlatego, że miałam koleżankę Milenę i wszyscy na nią Lena wołali jako zdrobnienie
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
AAaaa i zapomniałam, wzięłam sobie książkę i cały zapis sobie czytałam Czułam się prawie jak w domu heh Położna jak na wariatkę patrzyła, chyba tylko ja taka wyluzowana, bo każda inna się patrzy na zapis, a ja doszłam do wniosku, że skoro nie wiem co co oznacza, to bez sensu się gapić No ale na następnym już pewnie będę kontrolować, skoro teraz jestem znawcą
Pistacje <3
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Mnie też lekarz powiedział, że globulki to jak jest infekcja jakaś ostrzejsza, czyli jest własnie zaczerwienienie, pieczenie, swędzenie itd. No ale zastanawia mnie ta moja wydzielina, choć on mówi, że od któregoś tam tyg to się w ogóle wydzieliną nie należy sugerować, bo może być bardzo różna. No nic, przestaje o tym myśleć i luzuję jak Zaz
A ja dziś idę do Biedronki, bo chcę zobaczyć te świecące kule i przy okazji kupić coś dobrego do jedzonka na te moje ostatnie dni a jutro już mamy postanowione, że na obiad zamawiamy pizzę
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
rita tez bym zjadla jakies dobre jedzonko ale nie wiem co....mam ochote na te kluski ......ale boje sie ze sie nie udadza a ja sie nakrece
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Gbs nie wyhodowałam nic a nic...
A Lence nie spiesznie na tą stronę brzuszka.
No co czekamy... 17 mam się zgłosić do szpitala na Ktg.
Zaz tam idę na górę i mowie ze na ktg tak? Bo ja tam jeszcze nie byłam na ktg a ty juz bylas pare razy wiec sie orientujesz...
I nie wchodzę przez izbę tylko odrazu z dworu windą na gore? Tak???
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Lub elza
A emilka na milenke wola nena
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Pewnie gdzies po 17 będzie teściowa z Piotrka siostra, dowiozą mi piciu i Am, dzis zamowilam kanapke z subwaya:P