- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Pesq samo CC to śmiech.... poza tym ze zimno jak to na bloku operacyjnym to cały czas miałam takie uczucie jakie to śmieszne, nic nie boli ale czujesz ze cos robią i się domyslasz co i to takie dziwnie-smieszne właśnie, a poza tym jak zespoł lekarzy spoko to jeszcze żartują i szybko to mija a jak juz wyciagna dziecko i zaplacze to się interesujesz co z bobo, chwile tulisz i nie zwracasz uwagi na to co robią z toba... acha ja miałam zaraz po znieczuleniu jak się polozylam uczucie ze będę i od razu im mowilam i po podaniu tlenu spoko przechodzi... to tyle w sumie co w trakcie, bo raz dwa i po wszystkim i za bardzo nie ma co opisywać..... na sali pooperacyjnej spoko, na przeciwbolowych ketonal do kroplowki i zastrzyki z morfina, boli macica bo się obkurcza ale to akurat tak jak i po sn, ja po morfinie znowu miałam ochotę dlatego radze malo pić wody jak juz pozwolą żeby nie było czym cofnąć, malo w sensie małymi lyczkami a częściej, a no i po morfinie miałam jeszcze takie mroczki przed oczami i wrażenie ze trochę belkocze jak mowie i jak pytalam to zeczywiscie trochę niewyraźnie mowilam, a jeszcze jak znieczulenie schodzi to swedzi.. ręce, dekold najbardziej ale ogólnie cale ciało swedzi, no i nogi scierpniete do póki nie odzyskasz w nich władzy, ja jak zaczynalam odzyskiwać czucie w nogach i mogłam trochę nimi ruszyć to sobie rękami pomagalam żeby choć trochę je przesunąć i podciagnac, ugiąć w kolanach, poza tym co jakiś czas mowilam T. żeby mi oparcie łóżka podnosił po kilka cm i w nocy udało mi się samej ze 2-3 razy na chwile usiąść, przed 5 rano położna nas budziła na prysznic i ja wstalam bez problemu a koleżanka (miała CC zaraz po mnie) juz trochę gorzej, wstała ale ciężko jej było tylko ze się tak na łóżku wczesniej nie wiercila tak jak ja... wiec polecam się trochę ruszać na tyle na ile będziesz dala rade wczesniej, niecałe dwie godz później po tym jak wstalam przywieźli mi Matiego i Mikiego i byli ze mną przez cały dzien, T. przyjechał do nas dopiero ok 15 wiec do tej pory musialam radzić sobie sama i spoko czulam się dobrze, ale to jednak podwójne uwijanie się przy dzieciach i po takiej gimnastyce po południu bolalo bardziej a w nocy mały dramat, 15 min kladlam się na łóżku, tyle samo czasu potrzebowalam żeby z niego zejść, ale dostalam ketonal i rano było lepiej, przeciwbólowe tabsy lepiej brać na poczatku częściej, czyli na tyle często na ile pozwolą bo jak zacznie lekko bolec i dopiero wezmiesz to zanim zacznie działać to bol może być juz mocny, w każdym bądź razie na poczatku się oszczedzaj nawet jeśli będziesz się dobrze czuć, zeby nie przesadzic z wysilkiem jak najmniej schylania do dziecka, niech mąż przewija itd
cdn. ........
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ajjjj ciekawa jestem jak Kas
Byłam na szybkim spacerku z małą i zaliczyłam 3 mocne skurcze -ale to te takie co już często mam. Mogłyby się rozkręcić
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiulek z Twojego opisu to cc lajcik Ufff -nie będę się bała jakby jednak u mnie robili
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Skoro kazda z nas ma dosc ciazy to moze dzisiaj wszystkie hurtowo na porodowke ?
Kto za?
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wiec w sumie moge wyjsc ze szpitala jak nie chca mnie tu trzymac. Mezu gdzie jestes...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Nie mam juz sil do tych szpitali i tego cyrku
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mężu Baśka szykuj się (....) !
Anisia wchodzę w to
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
później jest juz coraz lepiej rana ciagnie, cos tam zakluje, obkurczanie nadal boli, ale wystarczy paracetamol wiec bol nie jest jakiś mega mocny... a jak juz uporasz się z "dwójka" ( ja w trzeciej dobie) to tez pomaga...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ogólnie ostrożnie przy wstawaniu/siadaniu, zmianie pozycji zeby nie "szarpać" brzucha i będzie spoko, z perspektywy tygodnia juz jest całkiem ok, tylko jak wstaje z łóżka to jeszcze z pewna dozą ostrożności, bo jak poleze dluzej, pospie te 2-3godz to muszę ostrożnie wstawać żeby rana nie ciągła, ale jest na prawdę ok
wczoraj miałam szwy sciagane, bolalo ściąganie, ale u mnie tak jakoś mocno trzymały te szwy AZ lekarz się dziwil troche.... i tak pol dnia później boli rana
tyle... więcej nie pamiętam i niezdaze bo pora karmienia.... mam nadzieje ze choć ten mój niejasny opis komuś pomoże
Zmykam..... buziaki
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zapytam Cie jeszcze - chodzi o lewatywe przed cc tak? Po to żeby nie mieć zatwardzenia po ? ... I jeszcze jakbyś mogła któregoś razu napisac jak to z tym.. sikaniem przez cewnik wyglada.. Ja nie wiem o co chodzi...
Bardzo sie ciesze że wszystko ok!
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a cewnik spoko, nawet o nim zapomnialam napisać nic nie czujesz, tzn. potrzeby siusiu i cewnika tez nie, jak wstaniesz to ściągają i tyle... luzik
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
O lewatywe jutro zadzwonie i zapytam - jak nie to zrobie w domu
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
Ciekawe jak tam Kas......swoja drogą ....juz dosc dlugo jej nie bylo
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Basia no też jestem ciekawa jak można tak pomylić w sumie... no to niech mac szykuje się
Kas chyba coś działa:D
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
U mnie bez zmian, jedynie lekkie przeziebienie mnie złapało. Mleko z miodem pije, mam nadzieje, że szybko przejdzie. Poród z katarem musi być jeszcze cięższy miałam dzisiaj wizyte, gin zrobił szybkie usg, Powiedział, że dzisiaj termin z om, ale jeszcze spokojnie tydzień możemy poczekać Tutaj do wszystkiego mega lajtowo podchodzą, Za tydzień(jeśli nie urodzę) sprawdzi mi po raz pierwszy szyjkę/rozwarcie i może zaczniemy coś działać. Oczywiście jeśli nie czułabym ruchów małej mogę podjechać do szpitala na ktg. Czekamy