BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1004281 przez glooria
Potwierdzam bumper to ochraniacz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1004282 przez jurada
Nie dziewczyny ja bede ostatnia. U mnie wszystko sie zatrzymało od dwóch dni. Zero bólu brzucha, skurczy. Młoda bryka i sie rozpycha. Ja czuję sie świetnie. Mogłabym latać jakbym umiała. W nocy wstaje tylko RAZ na siusiu. Dwójki tez przystopowały. Za to jedzenie mi się cofa niemiłosiernie. A został tydzień do terminu. Mam nadzieje, że jutro nie urodzę bo zepsuje urodziny mojego bąbla. A tak na nie czekamy :)

Mój synuś ciąga mnie po schodach w gore i w dół ( 5 piętro) i mówi. " mamo pieszo po schodach to Lenka sie szybko urodzi" mój słodziak kochany.

Nawet paznokcie pomalowałam na kolor bo czuje, ze to jeszcze potrwa... Ah!

9 lata 4 miesiąc temu #1004284 przez Lidziun
Kas gratulacje wycierpiałas swoje ale za to masz śliczny prezent i to z fajna data 09 09, gratulacje
Juranda mnie się wydaje ze ja to ostatnia będę już dzisiaj 10 a tu nic jutro idę do lekarza chociaż nie wiem czy mi się uda, bo jestem bez zapisu, lekarz jak już mówiłam wcześniej powiedział ze na dniach urodzę a tu kolejny tydzień trzyma i nic, a poza tym Olek dostał w nocy gorączki i dzisiaj siedzi w domu i jutro musiałabym iść z nim bo maź do pracy samochodu nie będę miała a pieszo to już cieżko taki kawał, no zobaczymy jak się to ułoży, może Dzisiaj coś ruszy

9 lata 4 miesiąc temu #1004285 przez Zazanna
Haha Sabina nie przejmuj się, chyba każda ma teraz problemy z pamięcią :D

Ooo Jurada odważnie :D Ja tylko co kilka dni obcinam na króciuteńko i piłuję aby nie były ostre żebym w razie co nie zahaczyła Malutka :) Z resztą dziś też to muszę uczynić znowu ;)

Tościki mniam :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004287 przez Rita87
Dziewczyny, a mam takie pytanie: materace w łóżeczku macie położone na płasko? Bo już któraś osoba z rzędu mi mówi, że się kładzie zwinięty ręcznik/książkę czy coś takiego, żeby materacyk był pod kątem, żeby się dziecko nie zakrztusiło przy ulewaniu. Plus ten monitor musimy zamontować, czyli jakaś dykta by się przydała plus jeszcze ten ręcznik/książka, to niezła konstrukcja powstanie i się zastanawiamy jak to zrobić :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1004289 przez Rita87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1004290 przez pesq
Rita ja mam klin poduszkę a monitor montujemy na tablicy korkowej starej wyciętej.

Dziewczyny przelalo sie. Zrobiłam awanturę w kolejce do rejestracji i w kolejce pod gabinetem.. Wyobrażacie sobie ze nie dość ze kartka ze ciężarne bez kolejki to wszyscy mnie ignorowali to pod gabinetem żaden z dziadów nie dal mi usiąść? Ale zaczelam w rejestracji walić w drzwi dla personelu i powiedziałam co o tym myślę. Nie dość ze jako pierwszej dala kartę to zaprowadzila jak dziecko prosto do gabinetu przed dziadami! Nikt mi do widzenia nie powiedzial :D :D

Wyniki super przeciwciał wszystko wskazuje na to ze tarczyca zdrowa jak rydz a ft4 obniżone bylo przez ciaze i tylko w dalszych trymestrach. Agatka fika od rana.. Mysle ze to na czesc imieniczki :)

Ale jestem dumna! W nagrodę zajechalam na śniadanko :)
Załączniki:
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1004291 przez Zazanna

pesq napisał: Rita ja mam klin poduszkę a monitor montujemy na tablicy korkowej starej wyciętej.

Dziewczyny przelalo sie. Zrobiłam awanturę w kolejce do rejestracji i w kolejce pod gabinetem.. Wyobrażacie sobie ze nie dość ze kartka ze ciężarne bez kolejki to wszyscy mnie ignorowali to pod gabinetem żaden z dziadów nie dal mi usiąść? Ale zaczelam w rejestracji walić w drzwi dla personelu i powiedziałam co o tym myślę. Nie dość ze jako pierwszej dala kartę to zaprowadzila jak dziecko prosto do gabinetu przed dziadami! Nikt mi do widzenia nie powiedzial :D :D

Wyniki super przeciwciał wszystko wskazuje na to ze tarczyca zdrowa jak rydz a ft4 obniżone bylo przez ciaze i tylko w dalszych trymestrach. Agatka fika od rana.. Mysle ze to na czesc imieniczki :)

Ale jestem dumna! W nagrodę zajechalam na śniadanko :)

PESQ jestem ZACHWYCONA !!! BRAWOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
<Rozpiera_mnie_duma> B) :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1004292 przez asiekasiek
Rita ja kupiłam sobie klin poduszkę i wsadziłam pod materac (nie na materac)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj dziewczyny kiedy przyjdzie dziecko to przyjdzie, ja już nie wyczekuje na to :) kiedy będzie to będzie, ale mam nadzieję, że góra do 23 września będą mnie trzymać a nie dłużej po terminie :)

Lidziun Ty masz termin na 17 września to jeszcze tydzień, a tutaj większość chodzi z rozwarciem czy też z bólami :) więc wszystko może się zmienić w ciągu godziny...

Ja już powiedziałam, że nie wyczekuje ani nic, bo ześwirować można :silly: :silly:

Wczoraj wyparzałam smoczki butelki laktator i te wszystkie pierdoły i chyba jednak kupuję ten sterylizator co polecała Me.ch bo oci@ieć można wodę nalać, gotować później suszyć i wycierać... no koszmar... a jak będziemy chcieli z mężem , aby mąż karmił z butelki i laktator wyparzać codziennie to ja pitole... ile roboty...

9 lata 4 miesiąc temu #1004293 przez asiekasiek
Pesq Gratulacje :D :D i jakie śniadanko :D dobrze zrobiłaś!! Bo kurcze jesteś dwa tygodnie do porodu bez przesady !! Idiotyczni ludzie są !!!

9 lata 4 miesiąc temu #1004294 przez asiekasiek
ehhh koleżanka napisała mi smsa czy już urodziłam ;) nawet nie wychodząc z domu ludzie nie dają mi spokoju :silly: :silly: :silly:

9 lata 4 miesiąc temu #1004296 przez me.ch
Kas, my z Kornelem uwielbiamy Agatona! :* zyczymy zeby Was szybko do domu poslali (juz dosc tego szpitala!!) no i zebys do formy wracala bezbolesnie :) :*

Mam nadzieje ze Agatka byla tym "korkiem forumowym" ktory jak juz wystrzelil to teraz dziewczyny i Wasze szkraby zaczna wychodzic!:)

Wiecie, bo Kornel czeka na kolegow i kolezanki!! :)

Pesq, jestem PRZEDUMNA!! :) Sniadanko jak najbardziej zasluzone! Waleczna mamusia :D

Zaz, ja tez myslalam ze bede tak paznokcie przycinac ale szczerze to tak mi ladnie rosna i sie nie lamia ze jakos mam dlugie, za to Kornelkowe przycinam, bo ten sie zaraz sam bedzie drapal tak wywija tymi lapkami :D

Rita, monitor chyba musi byc na plasko, aczkolwiek jako nawyk ze szpitala my podlozylismy na poczatek male ciezarki pod nogi z jednej stronie lozeczka wiec jest minimalne wzniesienie:) co do ulewania, to nie wiem czy to az tak pomaga, bo ostatnio Kornel sie torche zakrztusil jak mu sie ulalo a byl w pionie.. - grunt zeby dobrze odbekac i potem mozna juz klasc i na plasko chyba.... :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004297 przez me.ch
Asiek :D normalnie, co za ludzie, spokoju Ci nie dadza :D

9 lata 4 miesiąc temu #1004298 przez Zazanna
Ja już też nie mam siły wyczekiwać :) Za to chce mi się spać. Powinnam wstać i iść z psą, a leżę i czytam książkę. I dojadłam M&m-sy -.-'
Mnie na szczęście mało osób pyta kiedy rodzę, więc mnie to jeszcze nie drażni ;)

Ranyyyyy ale mi się nie chce wstawać :P

9 lata 4 miesiąc temu #1004303 przez pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia