BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1004412 przez asiekasiek
Pesq ja też kupuje kosmetyki te które są z promocji z rossmana:-P

dziewczyny ja wiem ze mrozi się bo widzialam na allegro do zamrażania i tyle moje pojęcie ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1004415 przez Zazanna
Kupiłam Album Maluszka :) Ten co Wam wstawiłam :) Nie chcę czekać aż dostaniemy, bo chcę na bieżąco uzupełniać aby mi nic nie uciekło <3

Dobra, to kto podrzuci linka do woreczków/pojemniczków? :D Czas zamówić :D I jeszcze musze kupić lampkę do szelek dla psy, bo już ciemno na zewnątrz szybko i jej nie widać :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004420 przez basiek149

Basiek, czy ja dobrze czytam ze ktos tam calusienka ciaze lezy od samego poczatku ze 41 tydzien juz?? :blink:

Meszku nie... :) nie wiem dokładnie ile ta dziewczyna tam leży ale ona się męczy tym czekaniem... kurcze jest po terminie, zaraz będą 2 tygodnie a oni czekają na naturalny poród :blink: no ile można... męczą i ją i dziecko. bez przesady.

Kasia aleee macie już fajnie, że możecie spacerować. super :) ja też nie mogę się doczekać aż nasz wózek w końcu pokaże się na dzielni B) :laugh:

Zaraz śmigamy z mężem się troszku przejść.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1004422 przez basiek149
aaa i coś mi się wydaje, że moja siostra urodzi przede mną :D całą ciążę "siedziała" mi na plecach bo w końcu mamy tylko tydzień różnicy i śmiałam się, że jeszcze mnie przegoni. i dzisiaj była u gina i mówi, że główka już baaardzo nisko i nawet gin nie chciała jej sprawdzać jak tam z rozwarciem żebym porodu nie wywołać. i mówiła jej, że fajnie jakby jeszcze tydzień dała radę wytrzymać ale zobaczymy.

Mi tam się nie spieszy - tzn, bardzo chciałabym już tulić mojego Łobuziaka ale nic na siłę (noo byle nie przesadził... do terminu porodu ma czas :D ). wiadomo, że w brzuszku u mamy jest najlepiej więc skoro jeszcze chce sobie tam posiedzieć to może :). to nie są wyścigi z siostrą więc jak wyjdzie, że jednak urodzi wcześniej to świat mi się nie zawali :D byle jej jak i mój synek byli zdrowi a porody łatwe, lekkie i przyjemne :D noo chyba mnie trochę poniosło :P

9 lata 4 miesiąc temu #1004424 przez Zazanna
Kupiłam 4 pojemniki z Canpola :) Chyba więcej nie potrzeba, bo generalnie jak już to będę wychodziła góra na 2-3 godziny, więc tyle co na jedno karmienie :)
A w razie co to dokupię :)

A wiecie, że ja lubię ktg? :P Ono mnie normalnie usypia :laugh: Ten dźwięk działa kojąco, takie rytmiczne serduszko i od azu zaczynam ziewać i się pokładać do snu :D
Z resztą jak leżałam na patologii w 15 tc to co podłączali dziewczyny to ja sobie drzemki robiłam tak mi dobrze było ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1004425 przez Zazanna

9 lata 4 miesiąc temu #1004426 przez basiek149
Zaz ja generalnie lubiłam ktg, słuchać jak i patrzeć sobie na te cyferki i na ten papier wysuwający się ze sprzętu z tymi szlaczkami... :D ALE odkąd Kubuś zaczął podczas zapisu walczyć z tym urządzeniem to raz na dobre mi się odechciało. bo co chwilę uciekał mi z zapisu i albo musiałam dzwonić po położną żeby mnie jeszcze raz podłączyła albo sama szukałam tego Łobuza żeby na nowo zacząć zapis... i tak w kółko... a że zapis nie może być przerywany i chociaż w jakieś części powinien się tak jakoś łączyć dlatego to u nas trwało i trwało i trwało... aż moje dziecko się w końcu wyszalało... :P

a obok mnie leżała babeczka z bliźniakami... B) tam to się dopiero działo :D

9 lata 4 miesiąc temu #1004429 przez anisia27
Ufff to nie jestem sama :D ja mam woreczki dr. Browna zobaczymy jak beda sie sprawowac :)

Jeeeej na kosmetyki tez nie zwracam uwagi, uzywam to co zawsze ale oj nie dam sie juz na koniec zwariowac bo chyba bym w psychiatryku wyladowala :D

Zlapaly mnie skurcze ale pewnie przejda :(((

9 lata 4 miesiąc temu #1004431 przez asiekasiek
Basia to siostra siedzi Ci na "ogonie" no ciekawe która pierwsza :silly:

Zaz ja mam jeden pojemniczek właśnie z aventu pewnie takie samo z wyglądu i właśnie zastanawiam się nad woreczkami bo zamrażalkę mamy na pół z rodzicami. Ale to zobaczę już po porodzie jak będzie z pokarmem itp... jak zamówisz lampkę dla Grażki to też pokaż bo aż ciekawa jestem co wymyślisz :D

Co do ktg... hmmm ja wczoraj miałam pierwsze i była grzeczna... zobaczymy jak wyjdzie w poniedziałek... :D

9 lata 4 miesiąc temu #1004432 przez anisia27
I zajebiste bole krzyza :blink: o mamoooo gdzie nospa....boje sie :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1004433 przez asiekasiek
Ansia mnie też właśnie teraz złapały :D może w narutowiczu się spotkamy ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1004435 przez anisia27
Ale byloby zabawnie spotkac sie na ip :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1004437 przez Zazanna
Asiek lampka zwyczajna -taka co się przypina do szelek albo obroży, bo my ją puszczamy w parku bez smyczy i jak jest ciemno to jej nie widzę i się martwię :) allegro.pl/show_item.php?item=5651550531
I zaczęłyśmy dziś szkolenie gwizdkowe :) Znaczy ukroiłam 12 kawałków kiełbaski (niedużych) i gwizd krótki i ona podchodziła i dostawała i kilka kroków w tył i znów. I teraz będziemy to robić tak ze 2 tygodnie codziennie żeby odruch wyrobić, a potem spróbujemy w parku (też z kiełbaską), no i mam nadzieję, że za jakiś miesiąc moja piesa będzie już pięknie odruchowo mięśniowo reagować na gwizdek :)

Basiek to ja mam nadzieję, że mój dalej będzie się łądnie i grzecznie pisał -póki co na 3 ktg zawsze był grzeczny, poza tym jednym kiedy przespał i musiałam iść następnego dnia na powtórkę :)

Heh i mnie złapał skurcz jak Was przeczytałam :silly: Ale u mnie to takie straszenie... B)

9 lata 4 miesiąc temu #1004438 przez anisia27
O ku#*÷:&,#!* ide sobie pochodzic bo ja nie wiem co sie juz dzieje:/ bede chodzic az nie przejdzie :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1004439 przez asiekasiek
Zaz u mnie tez pewnie takie straszenie ;) ale fajna lampka:) chociaż myślałam że wymyślisz w kształcie serca, kwiatka czy inny jakiś śmieszny kształt :D

Anisia właśnie pochodz sobie...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia