BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1004375 przez me.ch
Tak, my mamy ten mikrofalowy z aventu, sprawdza sie bardzo dobrze, szybko i latwo sie obsluguje ;)

Anisia, ja jak wyciagam z lodowki czy to swieze czy rozmrozone to wkladam do miseczki z wrzatkiem na kilka minut i tam podgrzewam:) podobno (!) dziecku zwisa czy ma zimne z lodowki czy podgrzane, ale cieple lepiej sie miesza (tluszcz i woda sie lubia rozdzielic w lodowce).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: anisia27

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1004376 przez Kasia888
Hej dziewczynki ;)
Magdalena gratulacje :woohoo:
Kas gratulacje, wreszcie masz Agatkę przy sobie :woohoo: :woohoo:
Mech woow jakie zapasy widzę, że laktacja ruszyła pełną parą ;) :silly: u mnie też coraz lepiej, na razie odciągam tyle ile potrzebuje teraz w 10 dobie czyli średnio 100ml ;) z chwytaniem sutka jest różnie, spróbuje chyba z tymi nakładkami na sutki
Basiek masakra, że tak męczą i to w 41 tygodniu powinni zrobić cesarkę i tyle
A i pochwalimy się, że zaliczyliśmy dziś z Jasiem pierwszy spacer ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1004378 przez Kasia888
Co do spadku wagi mi spadło 10kg, także jeszcze jakieś 17 do zrzucenia ;)
ale nawet te 10kg to już robi różnice :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1004381 przez pesq
Kasia - jakie 17? Ty przytyłaś 27 ? NO WAY!

Dzień w dzień myślę tylko - Jezu, szybciej. :unsure: :unsure: :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1004385 przez jurada
Pesq nie czekaj i nie licz dni, bo to zwariować idzie...
Ja juz nie czekam. Urodzę jak młoda zechce wyjść lub jak zadecydują lekarze.
Na dzien dzisiejszy to 17.09 mam się zgłosić na KTG.

9 lata 4 miesiąc temu #1004387 przez pesq
Wieeeeeeeeeeeeem Jurada :/

tylko te moje mroczki przed oczami i slabosci mnie dobijają... jakieś poty mnie łapią i w ogole... w wynikach mam wszystko ok a toż nie pojde sie do neurloga zapisywać na 10 dni przed terminem bo nie doczekam :huh: :huh: :huh: Pozalatwialam juz diabetologow i endokrynologow i naprawde wiele bym dała żeby do końca miec spokoj już ze zdrowiem i po prostu spokojnie doczekać a tymczasem ciagle coś :dry: :dry: a swoja droga też pewnie sie nakręcam, jak to ja.

Kurcze ten ostatni miesiąc to ciężki jest, co? :dry:

9 lata 4 miesiąc temu #1004388 przez pesq
Musze sie czyms zająć a nie lezec i czekac na oslabienia :P :P bo niezaleznie czy leże czy cos robie one moga sie zrobic - wczoraj zrobilo sie jak siedzialam :D Ehhh :D Ide cos porobic :)

9 lata 4 miesiąc temu #1004389 przez Rita87
Kurcze dziewczyny poddaje się już normalnie :(
Skończył mi się tonik do twarzy i chciałam sobie zamówić parę kosmetyków i tak się zaczęłam zastanawiać czy przy karmieniu piersią też trzeba uważać na składy... Weszłam sobie na ten blog srokao i w czasie karmienia piersią obowiązują te same zasady co w czasie ciąży :unsure: No nic to, myślę sobie, jakoś jeszcze dam radę, choć te wszystkie łagodne kosmetyki przy mojej mieszanej i tłustej cerze to jest koszmar, bo moja twarz wygląda strasznie :( W pierwszym trymestrze nie wiem w sumie sama czemu, ale nie pomyślałam w ogóle o kosmetykach jakie stosuję... ale od drugiego to już ograniczyłam je do minimum - do mycia żel biały jeleń (kokosowy), szampon biały jeleń, tonik tołpy, antyperspirant floslek, z podkładu/pudru w sumie zrezygnowałam... i co się okazuje?? Że tyle wyrzeczeń, a ten zasrany biały jeleń ma zakazane składniki!! Nawet go nie sprawdzałam, a dziś na tym blogu spojrzałam raz jeszcze na te niewskazane substancje, żeby sobie sprawdzić to co chciałam zamówić i nie wiem czemu poszłam sprawdzić tego białego jelenia... Kurde to czym ja mam się myć?? Bo już naprawdę się poddaję :angry: :angry: :angry: I oczywiście po raz kolejny się zadręczam czy Stasiowi nic nie zaszkodziło :( mam dość :(

9 lata 4 miesiąc temu #1004392 przez pesq
Jeju Rita niech ktos nas gdzies zamknie bo najbardziej to szkodzimy stresem. Jesteśmy mistrzyniami O B I E. :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1004396 przez jurada
Rita, pesq wy to tzw. Matki wariatki!
Gdyby nie te internety to byście sobie problemów nie wymyślały. Kiedys nie było, kobiety nie czytały i używały czego chciały i dzieci zdrowe rodziły.

Luzzzz B)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1004400 przez Rita87
Najbardziej sie wkurzylam, ze robia z ludzi debili, na opakowaniu ochy i achy, ze bez barwnikow, hipoalergiczny itd a sklad toksyczny!! No jak tak mozna :angry: :angry: :angry:

Pesq jakby nas RAZEM gdzies zamkneli to dopiero bylaby katastrofa :lol:

Kurde, ale jak poczytalam o tych skladnikach to one, nawet pomijajac ciaze, sa straszne... Z kazdej strony czlowiek jest faszerowany chemia :unsure: a Wy czego uzywacie? Macie cos sprawdzonego? Bo ja juz zglupialam, serio :dry:

9 lata 4 miesiąc temu #1004402 przez asiekasiek
Mysia co do kosztów to uzywane kupi się za 30zł no plus przesyłka a nowe z przesyłką do 80zł. Właśnie zastanawiam się czy używane kupić czy nie zostanę oszukana itp bo to olx...

Rita ja nie czytałam nawet co używać :blush: ja używam normalnych kosmetyków, jedynie oliwka z tołpy idzie na brzuch i uda :)

jejku zasnęłam sobie i spałam przez dwie godzinki bo zmęczyłam się drukowaniem książki ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1004403 przez kropka 889
Rzeczywiście chyba za dużo tego internetu hehe
Ja nawet nie pomyślałam o tym żeby czytać skład żelu czy szamponu. Używam tego co zawsze. Jedynie tonik zmieniłam ale to tylko dlatego ze wcześniej uzywałam pianki z kwasem bo miałam trochę problemów z cera i kosmetyczka mi zaleciła a potem jak okazało się ze jestem w ciąży to kazała odstawić
Jurada ma rację. Kiedyś nie było "dla kobiet w ciazy" tylko używało się tego co bylo

9 lata 4 miesiąc temu #1004407 przez pesq
Ja używam.. Tego co jest w promocji w Rossmanie :D :unsure: Tez nie pomyślałam.. Ale ja nigdy nie miałam problemów z cera ani niczym takim i tak nie wnikam..

9 lata 4 miesiąc temu #1004410 przez Zazanna
Anisia nie jesteś tępa -ja też nie znam się na obsłudze mleka :D Co więcej mi nawet do głowy nie przyszło żeby kupić coś do zamrażania pokarmu :P

Dziewczyny znowu spałam :blink: 2,5 h. Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Jem i kładę się "odpocząć", chwilę czytam i zasypiam -.-'

Meszku jeśli to nie tajemnica, to napisałabyś ile przytyłaś w ciąży, ile spadło po porodzie samym, a ile do teraz ? Przepraszam, że o to pytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, tylko strasznie mnie ten temat nurtuje -wiecie, tak to jest jak się przybiera 30 kilo to człowiek zainteresowany zrzucaniem :P

Kasia i jak po spacerku? Masz jakieś zdjęcia? Pochwal się :D Już się nie moge doczekać aż uruchomimy naszą brykę :evil:

Jurada ja mam iść na ktg w poniedziałek, to obczaję gdzie jest przychodnia i Ci napisze żebyś się nie musiała gubić ;)

Rita masz zakaz czytania składów :D Dla Twojego pocieszenia: do włosów używam gliss kura (czy jak to się pisze), do ciała ostatnio żelu takiego pomarańczowego Isana -z rossmana, włosy farbuję farbą normalną w domu, kremu używam z zaji do skóry podrażnionej, balsamu garniera, a pasty do zębów z dopiskiem "wybielająca" heh :P -i nic nam nie jest ;) Przecież tego nie jemy :) W ciąży mamy z tego co wiem nie używać produktów, które przenikają do dzidziusia, a zwykły szampon myjący (nie jakiś specjalistyczny apteczny) nie przenika :) -Przepraszam za przydługi wywód B)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia