BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #985146 przez Zazanna
Wiecie, że przy niskich dochodach na urlopie wychowawczym przysługuje 400 zł zasiłku wychowawczego ? Niby nie jest to dużo, ale zawsze coś :)
Tylko trzeba nie przekraczać 574 zł na osobę (wliczając dziecko).

A tak w ogóle to te wszystkie przepisy są porąbane -.-'

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985148 przez asiekasiek
Dzień dobry dziewczynki :)

Basiek no fakt ciągle mnie coś łapało wtedy, jak nie grypa żołądkowa to grypa z wysoką gorączką itp... jak w tamtym roku nie chorowałam tak w tym roku nadrobiłam to :dry:

Zazanna to fakt przepiisy są idiotyczne :( mojej siostrze przekracza ok. 10zł na 4-osobową rodzinę zasiłek rodzinny. Oboje mają najniższe krajowe... powalone to jest :angry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #985150 przez kasandra9
Pozdrawiam ze szkoly;)
Koszule Italian Fashion:) wybrałam w sklepie, a zamowilam na allegro 20zl. Taniej:)

9 lata 7 miesiąc temu #985151 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja zarabiam prawie "średnią krajową", więc się niegdy na nic nie załapuję grrrr :/ A ledwo co do 1-go starcza -.-'

9 lata 7 miesiąc temu #985153 przez Zazanna
Skoro mają najniższą krajową to czemu przekracza? Czyli ci co wymyślali te przepisy to specjalnie ułożyli taką kwotę aby jak najmniej ludzi mogło dostać ten dodatek ? Świnie :blink: :angry:

9 lata 7 miesiąc temu #985155 przez Scarlett86
Dzien dobry :laugh: Pesq z miesiaczki mi wyliczyli na 2 wrzesnia a z usg mam termin na 29 sierpnia.

9 lata 7 miesiąc temu #985156 przez asiekasiek
Zaz no fakt ucieszony był :P no przekracza no tak wymyślili, żeby mniej ludzi miało zasiłki :angry: jeden rodzic musiałby pracować nie przekraczając chyba 1600zł/m-ąc. dla mnie te przepisy trochę śmieszą, Bo są rodziny zastępcze i te rodziny dostają na dziecko kasę co miesiąc, a jak ma się swoje dzieci to radź sobie sam.

9 lata 7 miesiąc temu #985162 przez basiek149
Moja mama pracuje w miejskim ośrodku pomocy społecznej i z roku na rok jest coraz gorzej. coraz więcej formalności a kasa dla podopiecznych coraz mniejsza. kurcze ona musi wypełnić tyle druczków, chodzić do domów podopiecznych, sprawdzać ich i dopiero wtedy jest szansa, że ci jakąś zapomogę dadzą... masakra z tym formalnościami....ktoś sobie coś ubzdurał, biedny człowiek nie dosyć, że ledwo wiąże koniec z końcem to nawet jak mu się coś należy od państwa to musi się tyle nakombinować, na załatwiać, żeby ci w końcu dali te kilka groszy...

my nawet jak poszliśmy do zus-u po pieniążki na pogrzeb naszej małej, któremu każdemu się prawnie należą do baba w okienku tak na nas naskoczyła, była tak nie miła, dopiero jak zobaczyła w akt zgonu, że chodzi o dziecko to trochę przystopowała...ale co to w ogóle ma być...człowiek przychodzi tam w najgorszym dla siebie momencie a tu jeszcze musisz taką pindę za przeproszeniem znosić...

9 lata 7 miesiąc temu #985179 przez asiekasiek
Basiek no to nieźle z tym zus-em. dość siedzą i ciepla posadke mają to jeszcze tak marudza.

a u nas z tymi zasiłkami to jest koszmar teraz z becikowe tez porobili i trzeba mnóstwo papierów załatwiać:(

ja juz nie nadaje się na upały :( byłam z mężem na pizzy w ojcowie potem na działce zjeść czereśnie i padnięta jestem:( wyjść z samochodu nie mogłam :(

9 lata 7 miesiąc temu #985180 przez pesq
Dziewczyny, to dopiero czerwiec jak my wytrzymamy? :unsure: :dry: :dry: JA dzis nie moge wyjsc z domu bo sapie jak lokomotywa i kicham od pyłków... Jeny niech ktos przewinie do października czas! :blink: :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #985181 przez jurada
Ja tez Asiek! Kiedys za słońce i koc dałabym sie pokroić... A teraz najchętniej wychodzę na dwór po 19.00
Dzis tez koc w cieniu, ale jak słoneczko wlazło juz na koc i na mnie to mala sie uaktywniła... Czytałam ze jak mama wystawia brzus na słońce to dzidzia widzi taka czerwona poświatę.

9 lata 7 miesiąc temu #985184 przez asiekasiek
Pesq współczuję ci tych pylkow:( ja mieszkam na wsi akacja zawitla teraz i pięknie pachnie i tak sobie myślałam jak ja wahałam o tobie ze ty pewnie od razu byś dostała kichania:(

Jurada ja też uwielbiam koc i słońce a le w tym roku to sobie odpuszczę bo ledwo wytrzymuje :(
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #985188 przez basiek149
ja tam akurat nigdy nie lubiłam się opalać w sensie leżeć bezczynnie na słońcu...strasznie mnie to męczyło. więc specjalnie mnie to w tym roku nie boli, że nie mogę się opalać :D
ale u nas dzisiaj akurat przyjemnie bo cały dzień padało i od razu jest inne powietrze... :)

a rozmawiałam dzisiaj z tatą przez tel i mi tak smutno bo do rodziców i brat przyjechał i 2 siostry z mężami i córeczkami tak więc mają tam wesoło. jeszcze jak tata powiedział, że robili sobie wspólne zdjęcie i tylko mnie tam brakowało to w ogóle mi się płakać chciało...:( a przy mojej trójce rodzeństwa gdzie każde z nas mieszka w innej miejscowości i rodzice też w innej to naprawdę ciężko spotkać się całej naszej gromadce.
ale już w środę siostra przyjeżdża do mnie więc nie mogę się doczekać :) jeszcze ma od mamy jakieś smakołyki mi przywieźć więc tym bardziej odliczam dni :D

idę wcinać galaretkę z bitą śmietaną...a dupa rośnie :whistle: :silly:

9 lata 7 miesiąc temu #985196 przez mysia5
Hej kochane ;*
Zazanka, Kasia śliczne zdjęcie :) wyglądacie kwitnąco :)
U mnie dziś głupia pogoda bo jest duszno i jakoś nie ma słońca, chmurzy się a deszczu nie ma.. mogłoby troszkę popadać. Mnie też strasznie meczy słońce :huh:
złożyliśmy sobie nowe łóżko i jest takie mięciutkie:) mogłabym leżeć i leżeć w nim.
dziś aż tak dużo nie jadłam a czuje się taka ciężka , nic mi się nie chce :whistle:
w piątek mam wizytę u lekarza, mam nadzieje ze zobaczę moja kruszynke ;)
A jutro lub we wtorek musze iść na ta nieszczesna glukozę... yh.
Basiek to faktycznie ciężko pewnie wszystkich zgrać na spotkanie, ale może na święta się też uda :) akurat juz będzie Kubuś z Wami :) i fajnie ze siostra do Ciebie przyjedzie Noo i pyszności dostaniesz :)
Pesq biedulko nasza kochana ;** tez juz chce październik :) i tulic synka. Musimy dać radę :) coraz bliżej :)
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #985204 przez kasandra9
Hej Wam, ja też padnięta po tym uczelnianym weekendzie i to jeszcze na 8:30. Czuję się jak słoń, a najgrosze przed nami dopiero! Po szkole szybko wpadłam i nas spakowałam na grilla i pojechaliśmy nad Zegrze, w końcu spełniłam swoją zachciankę grillową, ale karkówka wyszła pyszna, bo w piątek ją zamarynowałam, także przeszła ładnie przyprawami i oliwą. Wróciliśmy to godzinę spałam i teraz wstałam zrobić truskawki ze śmietanką i nastawić pranie. Jeszcze ten tydzień taki szalony, bo muszę pracę wydrukować, oprawić, złożyć, zrobić zdjęcie no i pouczyć się na weekend. W piątek jadę na Bal gimnazjalny - tzn. na część oficjalną, w sobotę i nd szkoła + wesele, także intensywnie będzie.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia