BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984986 przez pesq
Basia inna sprawa jak Ty nie masz nadwagi tylko szcUplutka jesteś.. Zazdroszczę wafelkow, u mnie wczoraj minął równo miesiąc bez jakichkolwiek slodyczy i węglowodanów prostych oprócz odrobiny owoców :unsure: :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984987 przez pesq
A ciekawi mnie ile tak średnio traci się kilo przy porodzie.... Piszą w necie różnie a ciekawe z życia wzięte

9 lata 7 miesiąc temu #984991 przez glooria
w ciagu dwóch tyg ja stracilam ok 10 ale siostra 12 juz a zostały jej jeszcze dwa

na początku traci sie kilogramy ciążowe tzn dxiecko wody i takie inne pozniej strasznie sie człowiek poci i zchodzi opuchlizna
na koniec te kilogramy extra

przyzedl do mnie list ze jednak mam antyciala juz i ze beda je kontrolowac i jakieś jeszcze bajery typu cos sie dzieje ale to probny alarm
najgorze jest to ze we wtorek mialm wizyte w klinice i gin mowil ze wyniki sa ok ale nawet nie spojrzal do kompa jak go pytalam a okazalo sie ze jednak nie ok :(

i jak tu zaufac

najgorsze jest to ze juz tak mialam z tymi antycialami i stracilam ciążę

9 lata 7 miesiąc temu #984992 przez basiek149
pesq niby tak, ale ja nie mogę zbytnio chodzić a przed nami jeszcze 3-4m-ce ciąży więc też powinnam zacząć się pilnować. nie czuję się jakoś ociężale ale sama po sobie widzę, że buzia mi się zaokrągliła, w spodnie dzięki Bogu wchodzę te z przed ciąży, ale są miejsca gdzie mi się tłuszczyk odkłada. wiem, że po porodzie jednak troszkę się człowiek rusza bo oprócz codziennych obowiązków dochodzi opieka nad maleństwem i jednak jakoś się to wszystko spala. moje siostry chwila moment po porodzie wszystko zrzuciły i też bardzo bym sobie tego życzyła. no ale zobaczymy. po porodzie będziemy miały kolejny temat do dyskusji...zrzucanie kg ;)

9 lata 7 miesiąc temu #984993 przez kropka 889
Cześć dziewczyny
Taka piękna pogoda u nas ze cały czas poza domem
Ja do 19 tygodnia przytyłam 4 kg a teraz przez 4 tygodnie tez 4 kg Więc niezle
Mi się strasznie alergia nasiliła cały czas męczy mnie katar masakra

9 lata 7 miesiąc temu #984994 przez pesq
Glooria widzisz tak to tymi lekarzami jest a byłaś u polaka czy anglika

Basia no pewnie będzie później o maluchach i i kilogramach :)

Kropka u mnie to samo... Pyłki traw szaleją

9 lata 7 miesiąc temu #984998 przez glooria
ja tylko do szpitala na konsultacje jeżdżę do pl gin nie chodze bo po pierwsze to na caly dzien wypad a ja niestety mam jeszcze dwie pod opieka w wolne meza ja ide do pracy po drugie 100 fuli za wizyte to bardzo duzo dla nas
konsultacje wyznaczaja mi sami co kilka tyg lub szybciej
usg mam miec w 29 i 32 tyg
no i jeszcze polozna co 4 tyg

wiec wizyt mam dosc dużo ale czasu mało
tylko chodzi mi o to jak takiemu zaufac jak mowi ze ok a tak nie jest

9 lata 7 miesiąc temu #984999 przez sabina
hej u nas dzis lepiej tzn lepszy nastroj odrobine ale bez rewelacji

przyszly mi ubranka z pl :) tyle mialam dzis z pozytywow

przyszlo takze lozeczko :angry:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja nie bd miala testu glukozy chyba nikt mi nic nei zapowiadal a i ja zapomnialam zapytac

na plusie mam jakies 6kg od poczatku .....

gloria......wspolczuje co za lekarz.....czy polozna to byla?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985003 przez jurada
Pesqu u mnie start byl z calkiem inna waga... Tu w 8 tyg ważyłam 65kg
Z danielem startowałam z waga 70 kg
W 24 tyg w 1 ciąży ważyłam juz 81kg
A teraz w 25tyg 76kg tyle ważyłam z danielem w 14tyg łącznie w 1 ciąży przytylam 20 kilo... Jak szlam rodzic ważyłam 90!
W szpitalu przed wyjściem ważyłam 82 a jak bylam u ginekologa po tych 6 tyg od porodu to 86 wiec przytylam. Schudłam dopiero w 2011r z 82.6 do 61.5 przez 5 miesięcy i tak waga sie trzymala +-4kilo do zajęcia w ta ciążę.

Kilogramy rozkładają się tak samo jak w pierwszej ciąży tu i tu po 11 kilo na ten okres... Wiec pewnie będzie w tej tez z 20 na plus...

9 lata 7 miesiąc temu #985004 przez me.ch
Gloria, ja wlasnie z przyczyn temu podobnych nie zdecydowalam sie na porod w uk.... kropelka do kropelki NHS przelalo czare goryczy moich doswiadczen z nimi i teraz zupelnie im nie ufam.... nie mowie ze w polsce bedzie jakos niebiansko pieknie bo pewnie sie spotkam z masa problemow jak to zwykle bywa, ale jakos latwiej mi im zaufac niz tym tu...

Sabina, nie przejmuj sie...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pokaz foteczki ubranek z polski :D bom ciekawa co tam masz za cudenka :)

Dziewczyny ja padam na twarz.

Przeorganizowalam szafe w malym pokoju - gdzie docelowo wyladuje nasz pierworodny po tym jak juz sie odwaze spac w oddzielnych pokojach z nim... :) wyrzucilam kupe papierow i "przydasiow" a nawet dwie pary dziurawych butow (ciekawe po co je trzymalam do tej pory - nie wiem sama), zrobilam porzadek we wszystkich naszych dokumentach z podzialem na dom, wspolne, maz i ja, czyste szalenstwo.

Efekt - dwie wolne polki ;)
Pytanie brzmi co ja tam bede chowac, skoro na rzeczy malego i tak kupujemy komode :) no ale jak znam zycie i siebie to gadzetow sie namnozy tak zeby wypelnic miejsca dostepne wiec problem z czasem rozwiaze sie sam, a tymczasem moge tam trzymac to co gromadze do tej pory, poki jeszcze nie mamy rzeczonej komody :D

Maz dzis nie wraca z pracy, bo idzie z kolegami na piwo, wiec tym sposobem nie gotuje dzis obiadu - juz sie zmeczylam na tyle ze nic wiecej mi sie nie chce robic ale jednoczesnie kupa czasu jeszcze do konca dnia, wiec obawiam sie ze skonczy sie to zakupami online (zeby zapelnic te poleczki....)

Z mniej przyjemnych, nadal meczy mnie strasznie katar, a w szczegolnosci zapchany nos.... Widze ze mi przechodzi wiec sie nie martwie, ale tak mi to dziala na nerwy, zwlaszcze ze oczywiscie katar mnie dopadl w pierwszym dniu wolnego i pewnie skonczy sie w niedziele (bo przeciez w pon znow do pracy.) Ech...

Basiek, Pesq i wszystkie inne ktore martwimy sie kilogramami (czyli w sumie pewnie wszystkie :D) ja sie sama boje o tym myslec ale trafilam na taki blog parentingowy dziulkacrew.pl/ i babeczka pisze calkiem z jajem czasem, nie wiem czy mowi prawde czy nie, ale o kilogramach tez wspomina - dziulkacrew.pl/co-miesiac-rozmiar-mniej-sprawdzona-metoda/

Polecam poczytac :)

9 lata 7 miesiąc temu #985005 przez anisia27
U mnie jakas masakra jest :( maz pojechal razem z moja mama rano wroca wieczorem... zostalam sama z 83 letnia babcia ledwo ruszajaca sie, caly czas podenerwowana ja juz nie daje rady jeszcze z brzuchem az sie plakac chce:( a beda dopiero do 3h....

9 lata 7 miesiąc temu #985006 przez sabina

jadlam jablko a wlasciwie zarlam i przegryzlam se policzek :unsure:

mech wrzuce co nieco zdjec alepozniej i nie wszystkich nie chce mi sie wszystkich fotografowac ....taki ze mnie len o!

mech a czemu sie zrazilas do NHS ...?u nas procz emergency gdzie czekalismy uwaga uwaga 8 godzin do szycia z dzieckiem jest w porzadku wszystko

9 lata 7 miesiąc temu #985008 przez kasandra9
U mnie też kilogramowy szał, aż nie chce mi się o tym myśleć, jakoś będzie!!:))))))))
Sabinka, my będziemy zamawiać takie normalne, ale można dołączyć kółka i też się przemieszczać;)))
allegro.pl/piekne-biale-lozeczka-z-szufl...lka-i5091947399.html
Ciasto mi nie wyszło;( piekłam ponad 1h i się nie dopiekło, wszystko z hukiem w szkou wylądowało poza 2 kawałkami, które zjadłam od brzega... Buuuuuuuuu!!!!!!!
Przygotowuję się na zajęcia jutrzejsze...muszę znów zrobić konspekt, pouczyć się słówek.. no i na niedzielę tez nic nie tknęłam jeszcze:/ jejku, jeszcze tylko ten weekend i następny!

9 lata 7 miesiąc temu #985010 przez sabina
tak ale unas zwykle nie przejedzie bo jest zakret i schowek wiec nie ma bata aby drewniane sie miescilo

9 lata 7 miesiąc temu #985013 przez glooria
jezeli chodzi o liczenie ruchów to bardziej chodzi o ruchy przed rozwiazaniem na koncowce gdy dzieci czesto podduszaja sie przez obwiniecie pepowina

brak ruchow przez 12 lub wiecej godzin powinien byc sprawdzony choćby dla naszego swietego spokoju i lepiej zeby skonczylo sie kopniaczkami na izbie niz ich brakiem

wiec dziewczyny jak tylko was brak ruchow niepokoi to sru na szpital lepiej dwa razy wiecej niz jeden raz za mało

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia