BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984736 przez basiek149

Aaaa! A podobno ciąża to błogi stan!!!

co nie? też się kiedyś zastanawiałam czemu większość kobiet w ciąży, które mijałam są smutne albo wkurzone.
a że pracowałam w centrum handlowym to takich kobiet widziałam mnóstwo, czy to w sklepach, w których pracowałam czy tak po prostu gdzieś na ulicy.

a to teraz wszystko jasne.tyle zmartwień związanych z tymi maleństwami jest, że czasami wygrywa strach zamiast radość z tego naszego stanu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984739 przez Agata28

jurada napisał: Agata na serio nie można kremów na cellu? Ja jeszcze przed ciąża smarowałam sie kremem na cellu i do dzis sie smaruje! Oczywiście tylko uda i Tylek... Jezu to kolejny cios w mój dzisiejszy nastrój ): Aaaa! A podobno ciąża to błogi stan!!! Tiaaa byl by gdyby nie te wszystkie zmartwienia :(

parenting.pl/portal/kremy-na-cellulit-w-ciazy tu masz artykuł na ten temat. Dokładnie chodzi o kremy z kofeiną, ale czy to prawda to nie wiem :-) ja np z picia kawy nie zrezygnowałam (ale ograniczyłam do jednej-dwoch dziennie, przy moim niskim ciśnieniu wręcz wskazane) i jest wszystko w porządku. Nie ma co świrować!

9 lata 7 miesiąc temu #984742 przez me.ch
ktoras pisala ze jeszcze niedawno nasze malenstwa mialy po 5cm i to byla radocha, a teraz juz tak urosly te nasze kochania :) zainspirowana ta mysla zrobilam zestawienie moich "brzuchow" z poszczegolnych miesiecy bo mnie zastanawialo ile wlasciwie sie zmienilo i jak sie zmienialo to moje bobo "od zewnatrz" - musze przyznac ze dosyc uroslo.... juz jestesmy poza polowa, duza czesc juz jedna noga w trzecim trymestrze albo tylko o krok od niego... zlecialo to... jeszcze moment i rzeczywscie bedzie wrzesien i czatowanie na kolejny pporod :)
wstawiam brzuchy - ostatni z dzis :)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #984743 przez me.ch
btw, mam juz 6kg na plusie chyba, liczac od ok 8 tyg kiedy to postanowilam zwazyc sie po raz pierwszy ciazowo, sama nie wiem czy to dobrze czy zle. w teorii niby ok (patrzylam tu: babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html )

Z drugiej strony mialam nadzieje ze nie przytyje duzo wiecej, a jeszcze 16 tygodni przed nami a podobno dopiero teraz spory przyrost wagi sie pojawia...

dodaje z startowo wtedy mialam juz wysokie bmi - 28 - tak czy siak, wiec jak najmniejszy przyrost wagi mi zalecil gin na poczatku - moze czas ukrocic swawole w kwestii jedzenia bo nie wiem czy ogarne. Wprawdzie nadal mieszcze sie w to co "brzucha" nie obejmuje i nie wydaje mi sie zebym jakos "z wygladu" strasznie utyla, ale waga mowi swoje. hmm.....

9 lata 7 miesiąc temu #984746 przez asiekasiek
Ciąża błogi stan :D fajnie jest ale swoje trzeba przejść... mnie strasznie bolą nogi jak z godzinę pochodzę, wczoraj byłam na zakupach spoż. i ból nóg odczuwam do dziś :( a byłam 1.5h :(

ja byłam u koleżanki pożyczyła mi ubranka dla małej taki 56 i 62 i czapeczki :) czapeczek mam tyle że już nie będę kupować, bo chyba z 15 :) i rożek mi dała taki jaki w sumie chciałam dziś zamówić ale nie zamówiłam, bo ten wydatek odłożyłam sobie za miesiąc :) dobrze że nie zamówiłam :)

a co do brzuchów i rośnięcia naszych maleństw, to ten czas nam tak zleci że zaraz będziemy wstawać zdjęcia naszych dzieciaczków :D

9 lata 7 miesiąc temu #984747 przez asiekasiek
co do wagi co przesłała linka mech ufff mieszcze się w normie:P

9 lata 7 miesiąc temu #984750 przez pesq
Wlasnie kochane, mnie czasami ktos pyta czy lubie swoj stan - odpowiadam ze nie, ze czekam na malenstwo ale ciaza to jedno wielkie zmartwienie (dla mnie.. ) a to malo kopie, a to duzo kopie, a to takie badanie, a to takie dolegliwosci, a to taki artykuł przeczytamy, a to taka historie uslyszymy... :dry: :dry:

Meszku - jesli mozesz powiedz ile ważyłaś przed ciaza i ile masz wzrostu i jakie wskazania, zeby ile przytyc? ? Bo ja hmmm.. w ogole mialam BMI chyba ponad 30 163 80-82 kilo (zalezy..) . A 6 kilo to nie jest duzo!

9 lata 7 miesiąc temu #984751 przez kropka 889
My po wizycie. Z mala wszystko dobrze. Waży juz 705 g. A ja przez 4 tyg przytyłam 4 kg. Musze ograniczyć słodycze. No i dostałam skierowanie na glukozę

9 lata 7 miesiąc temu #984752 przez kasandra9

jurada napisał: Kasandra a nie nasz na myśli może tej nauczycielki angielskiego co ostatnio byla widziana na pl. Bankowym? Czytałam wczoraj o niej i sie wystraszyłam bo to moje okolice.

Dokladnie Juradko, to o te Magdę chodzi.

9 lata 7 miesiąc temu #984753 przez me.ch

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #984754 przez Lidziun
dziewczyny ja jestem ale jakby mnie nie bylo cale dnie zabiegana jestem jak nie to to tamto, jutro wyjezdzamy juz na dzialke wszystko szykowac do slubu takze nie martwcie sie za bardzo jak nie bede pisala bo po prostu moge nie miec czasu, u mnie ogolnie ok, maly kopie coraz mocniej i coraz ladnie widac jak sie brzuch rusza, dzisiaj strasznie goraca ale przyjemnie

9 lata 7 miesiąc temu #984755 przez kasandra9
Bylam w Wawie na uczelni, jejku, pojechalam Alfa z klima, ale i tak megaaa gorąco i ble. Odwiedzilam ciucholand na przeciwko szkoly i kupiłam Agatce kilka rzeczy:) jak popiore, to oczywiście się pochwalimy:) i sobie 2 bluzki mega przewiewne:))))
Korki z Wawy, ze hej, na pewno ciśnienie skoczyło!
Czekam w kolejce do lekarza:)

9 lata 7 miesiąc temu #984756 przez basiek149
asiekasiek ale fajnie :) ja mam tylko jedną czapeczkę w rozm56 i coś trzeba w tej kwestii dokupić. chociaż koleżanka rodziła 3m-ce temu i coś tam wspominała, że ma mi dać po swoim synku. fajnie by było :)

kropka super, że z maleństwem wszystko w porządku :) ja jeszcze nie dostałam skierowania na glukozę ale widzę, że też w najbliższym czasie mnie to czeka :S

kasandra9 to czekamy teraz na twoją relację z wizyty u gin :)

coś jeszcze miałam napisać ale mi się zapomniało... :blink: może później sobie przypomnę...

9 lata 7 miesiąc temu #984758 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lidziun - Ty jestes rozgrzeszona, wiemy ze slub za pasem wiec nie masz tyle czasu na forum co my ociężałe mamuśki ;)

Kasandra - oooo pokaz jakie bluzki i swoje i Agatki. Moja to też Agatka już na 100%. A na drugie bedzie Aleksandra, czyli tak jka Twoje imie :P Hm :P

Co do czapeczek, skarpetek, ubran to juz cala komoda. Na szczescie zostaja rozowe <3 <3. Ciesze sie kurcze, bo nie chcialabym znowu zmiany w plci a teraz mam obraz czarno na bialym. Moze to niezbyt fajne, ale pokaze Wam pipulke mojej Agaci bo buzi nie chciala pokazac :P :P BOZE JAK JA KOCHAM TEGO MALUCHA <3 :) :) W życiu nie myslalam, ze to takie silne moze byc!
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #984764 przez jurada
Ja wg tego kalkulatora mam o 3 kg za dużo! Mam nadzieje ze po 30 tyg waga mi przystopuje tak jak to bylo z synem.

Kasandra przykre to i naprawde nikt nic nie wie...
Czytałam ze podobno juz raz tez tak zniknęła i sie znalazła ..
A może miala jakies plany? Moze problemy???
Kurczę przeciez nie rozpłynęła sie...

Dziewczyny nie martwcie się waga mój lekarz tez powiedzial ze max 15 kg a ja już mam 11... Wiec niech sobie gada... Schudnę jak urodzę. Tego sie trzymam :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia