BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984961 przez pesq
Asiek - a jaki mialas po godzinie i po dwóch ? Ja miałam 193 po godzinie, 176 po dwóch :blink: . :pinch: :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984962 przez pesq
przepycham

9 lata 7 miesiąc temu #984963 przez pesq

9 lata 7 miesiąc temu #984965 przez asiekasiek

basiek149 napisał: asiekasiek hehe no przy takich zarobkach to można byłoby szaleć :D ze Smyka to by chyba siłą mnie musieli wyciągnąć :D

tak 1000zł minimum bym wydawała w smyku co miesiąc :P

9 lata 7 miesiąc temu #984966 przez asiekasiek
Pesq to ja miłam jakieś mniejsze wyniki w sensie może skala inna czy jak:
1h 7,92mmol/l
2h 628 mmol/l

9 lata 7 miesiąc temu #984969 przez pesq
Poziom glukozy Interpretacja
Poniżej 140 mg/dL (7.8 mmol/L) Prawidłowa tolerancja glukozy
Od 140 do 200 mg/dL (od 7.8 do 11.1 mmol/L) Nieprawidłowa tolerancja glukozy (stan przedcukrzycowy)
Powyżej 200 mg/dL (11.1 mmol/L) w co najmniej dwóch pomiarach Cukrzyca

To mam ze strony jakiejś

Ja wlasnie mialam w tych mg/DL takie beznadziejne wyniki :/

9 lata 7 miesiąc temu #984970 przez me.ch
Hej hej,

mnie liski tez sie spodobaly od razu, nawet mi powieka nie drgnela ;p no i te misiaki takie slodkie :)

Jurada, to jest jakis skandal jak moga Cie umowic na wizyte i zamknac przychodnie. Jakis absurd!!!!!! Tez bym sie wkurzyla i to ostro na Twoim miejscu!

Zazanna, no to masz rozrywkowe wakacje i na dodatek oprocz upiekszania, jeszcze bonus z rana ;P

Pesq, Asiek, nic sie nie martwcie, ja tez mam takie momenty ze bym za czerwone wino mogla normalnie fiknac... jako nagroda, pomyslcie sobie ze takie z nas dobre mamusie ze sie nie dajemy tym pokusom :)

Dziewczyny od kiedy planujecie zaczac liczyc ruchy dziecka? bo w sumie rozne zrodla podaja rozne terminy, wiec sama nie wiem.... i w ogole czytalam o tym liczeniu i nie do konca rozumiem kiedy to liczyc i ile to jest ok?

Moze jakas doswiadczona mama poratuje porada?
Podziękowania: asiekasiek, pesq

9 lata 7 miesiąc temu #984971 przez asiekasiek

pesq napisał: Poziom glukozy Interpretacja
Poniżej 140 mg/dL (7.8 mmol/L) Prawidłowa tolerancja glukozy
Od 140 do 200 mg/dL (od 7.8 do 11.1 mmol/L) Nieprawidłowa tolerancja glukozy (stan przedcukrzycowy)
Powyżej 200 mg/dL (11.1 mmol/L) w co najmniej dwóch pomiarach Cukrzyca

To mam ze strony jakiejś

Ja wlasnie mialam w tych mg/DL takie beznadziejne wyniki :/

to ja miałam po 2h mniejszy to dobrze. uffff...

9 lata 7 miesiąc temu #984974 przez jurada
Tez mam czasem ochotę zapalić ale mowie sobie NIE! Na % tez mam ochotę szczególnie jak jest taka pogoda i grill nosz tylko brakuje zimnego piwka z sokiem malinowym :P
A na domiar złego mój mąż przywiózł z dzięki wino z wiśni robione przez jego tatę... Pewnie jest takie jak zawsze pyszne, słodkie i nie czuć tak alkoholu ale w głowę zawsze dawało!

9 lata 7 miesiąc temu #984978 przez pesq
Ooooo jakbym się takiego winka domowego napila :blink: ciekawe kiedy najwcześniej....

W ogóle dziewczyny nie wiem czy to juz taki czas czy co ale nie dość ze brzuch mi wyskoczył to przytylam od pn... Kilogram! To teraz takie tempo będzie czy co? :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #984979 przez kasandra9
Dziewczyny, ja też się czuję jak słoń powoli. Byłam po jakieś zakupy, bo w końcu dość hamburgerów i innych cudów, bo "trzeba coś zjeść". Robię gołąbki i ciasto z truskawkami z pianką. Jezu, jak mnie nogi bolą, jakbym maraton przebiegła!!!!!!!!!
Ledwo żyję, a jeszcze muszę na jutro do szkoły coś zrobić...ale to wieczorem. Zaraz męża budzę na obiad.
Pesq, ten cukier to masz szalony:))) Ja po 20 czerwca mam iść na to badanie i zobaczymy. Póki co - czytałam o tym odczynie zasadowym moczu - nic groźnego na szczęście, ponoć to typowe dla wegetarian, hahaha:D Za dużo warzyw w diecie, a za mało mięsa, białek:P więc teraz mięcho muszę pałaszować :D:D:D Ale czytałam, że to może też dlatego, że próbka była za długo w temp. pokojowej i tak naprawdę to oszustwo, a może tak być, bo sikałam w nocy, żeby nie było z rannego moczu:P
Nosidełko super! Bardzo ładne, przyda się na pewno:)
Jeszcze wrzucę Wam foto - tata nasłuchuje córki;) W ogóle to moja Agatka jakoś mało się rusza...nie bombarduje mnie, zaledwie kilka lekkich szturchnięć w ciągu dnia:/ tłumaczę sobie, że może po prostu tak jest ułożona.:/ Dlatego ja na razie nie liczę nic, żeby się nie stresować. No i drugie tłumaczenie to takie, że jest młodsza niż suwaczek i jeszcze pewnie się rozkręci lada moment.

9 lata 7 miesiąc temu #984980 przez pesq
Kasandra - ja też na razie nie będę liczyć bo bym co drugi dzień była na izbie przyjęć. Ona ma dni ze raptem dwa czy trzy razy lekko poczuje coś, a ma też takie ze aż mnie to boli.. I też czuje się jak slonica musze się rozbujac żeby wstać... Co będzie w sierpniu? :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #984982 przez jurada
Pesq teraz niestety tak będzie. Mój gin też mowil za największy przyrost jest po 20 tyg.
Ja to się boje... Nie chce przytyć jak z synem do 90 kg!

9 lata 7 miesiąc temu #984983 przez pesq
No tak właśnie czuje że upieklo mi się do tej pory ale właśnie kilogramy się rozkrecaja.. Juradka a w pierwszej ciąży najwięcej przybralas właśnie od tego okresu w którym teraz jesteśmy? Ile zrzucilas od razu po porodzie? Wypytuje bo Ty doświadczona mamusia :)

9 lata 7 miesiąc temu #984985 przez basiek149
ja wczoraj odważyłam się wejść na wagę i mam +7kg od początku ciąży a niestety apetyt mnie ostatnio nie opuszcza, więc ciekawe jak skończę w 9m-cu :whistle:
i właśnie tak jakoś po 20tyg dostałam taki apetyt bo wcześniej jadłam normalnie a teraz praktycznie co chwile coś wcinam... nawet przed chwilą jak byłam posiedzieć przed dokiem to zabrałam ze sobą paczkę wafelków na wypadek gdybym zgłodniała :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia