BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984689 przez jurada
Kasandra jak to koleżanka zaginela?
Napisz cos więcej.
W ogóle teraz to się słyszy bardzo dużo o zaginięciach ludzi. Kamień w wode... Strach wychodzić z domu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984690 przez jurada
Kasandra a nie nasz na myśli może tej nauczycielki angielskiego co ostatnio byla widziana na pl. Bankowym? Czytałam wczoraj o niej i sie wystraszyłam bo to moje okolice.

9 lata 7 miesiąc temu #984691 przez jurada
Popycham posta!

9 lata 7 miesiąc temu #984695 przez jurada
Boziu co to się dzieje na tym świecie... Właśnie czytam ze dziewczynie bandyci twarz pocięli nożem w ciagu dnia na Goclawiu i tak Szla ulica i nikt nie zareagował... Masakra!!!

9 lata 7 miesiąc temu #984701 przez kropka 889
Jurada naprawdę teraz strach gdzieś samemu wyjść nie mówiąc już o dzieciach.
Ja uciekam się szykować na wizyte do gina. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze bo to badania polowkowe

9 lata 7 miesiąc temu #984702 przez mysia5
O rany dziewczyny co się dzieje naprawdę :/ co to jakaś czarna seria ? :(
Ja nawet nie wiem co to jest ten paciorkowiec , pierwsza ciaza, jestem zielona jak osiol :unsure: trzeba zrobić jakieś badanie na to?
Jurada kochana nie martw się, głowa do góry. Pójdziesz do lekarza to na pewno zrobi Ci to badanie. ;*
Asiek ja też miałam jak Ty, jako nastolatce wyszły mi z nikąd na gorze ud i nie miałam pojęcia od czego bo zawsze byłam dość szczupła. No i teraz na piersiach zauważyłam ale już kupiłam kolejne kremy może coś pomogą.
Kasiu super ze juz dobrze się czujesz! ;) uciekaj na działeczke i wypoczywaj :)

9 lata 7 miesiąc temu #984711 przez basiek149
hej hej :)
żeby nie było sprzedający magmaris to nie jest żadna moje rodzina hehe :D bo zaczyna to dziwnie wyglądać :D ja byłam zadowolona z zakupów dlatego wam poleciłam ;) mam nadzieję, że i wy będziecie zadowolone :)

wczoraj na wieczór zabrałam się z teściami i mężem do Poznania, teść wysadził mnie pod samymi drzwiami galerii żebym nie musiała dużo biegać a ja i tak w planach miałam odwiedzenie max 2 sklepów w poszukiwaniu koszuli do szpitala. i choćby nie wiem co miałam tą koszulę kupić. najpierw zajrzałam do reserved, fakt jakieś tam były, na upartego bym coś wzięła ale zajrzałam jeszcze do sinsay. i to był trafiony zatopiony bo nie dosyć, że koszula mi się podoba to jeszcze była tańsza niż w reserved bo zapłaciłam za nią 30zł :) a koszula jest zwykła oczywiście w szarym kolorze :whistle: z takimi trzema różowymi napisami. nawet jak w domu ją przymierzyłam to mąż stwierdził, że ładnie w niej wyglądam heh, jak zarówno ja jak i on takich koszul nie trawimy :) dlatego tym bardziej jestem zadowolona z tej pidżamki.
później postaram się cyknąć zdjęcie i wam pokaże mój zakup :D
strasznie mnie kusiło żeby zajrzeć do smyka bo był na piętrze ale wolałam nie szaleć i grzecznie udałam się do samochodu. smyka zaliczę po ginekologu za 2tygodnie jak mi pozwoli maszerować :)

asiekasiek ale już masz sporą tą swoję królewnę :) super :) ciekawa jestem ile mój łobuz może ważyć. a jeszcze nie dawno zachwycałyśmy się, że nasze maluchy mają po 5-7cm...;) leci ten czas :)

zazanna super, że jesteś zadowolona i tak sobie odpoczywacie z mamą :)

kropka daj znać po wizycie! :)

9 lata 7 miesiąc temu #984712 przez me.ch
hej dziewczyny,

straszne ze ktos moze tak po prostu zaginac.... Kasandra sa juz jakies wiesci?

co do rozstepow to ja mialam z wczesniej na udach (od wewnatrz), lydkach i biodrach i teraz czuwam i ogladam, ale musze przyznac ze smarowac sie zapominam wiec mam nadzieje ze nie bedzie dramatu z tego mojego zapominalstwa. Zawsze mialam z tym problem, bo nie lubie byc nasmarowana bo mi sie wydaje ze sie cala kleje... ale chyba bede musiala sie bardziej pilnowac, bo wprawdzie na brzuchu jeszcze nic nie znalazlam, ale wlasnie w kapieli wyczailam na biuscie chyba cos nowego..

Kornelek sie dzis troszke powiercil z rana ale nie za wiele, teraz siedze i pije kawke wiec moze sie obudzi znow - acha, wlansie sie obudzil i kopa sprzedal mamusi. Opowiadam mu, bo dzis mielismy byc na slubie i weselu mojej kuzynki, ale niestety zrezygnowalismy z wyjazdu ze wzgledu na ciaze - dodatkowe wydatki (slub w pl wiec lot itp) no i za poltora miesiaca lecimy juz na "stale" wiec pomyslalam ze za duzo latania tez nie bedzie najciekawszym rozwiazaniem, zwlaszcza, ze mnie loty bardzo stresuja.... Strasznie mi szkoda ze nas tam nie ma :(

moja kolderka i posciel przyszly, posciel idealnie ten sam wzor co poducha ciazowa wiec jestem zadowolona:) Przewijak tez przyszedl ale jest u sasiada ktory terazx nie otwiera :( widze paczke przez okno w drzwiach u nich ale to tyle poki co. ten kurier jakis lewy, bo ja bylam w domu caly czas i jakos nie zadzwonil do nas tylko dal sasiadom nie wiedziec czemu :( a ja juz bym chciala zobaczyc czy przyszedl taki jak chcialam :D

co do paciorkowca to az sie boje czytac, bo u mnie w glowie od razu czarne mysli przychodza, a z drugiej bym chciala wiedziec od razu o co chodzi, wiec sie waham czy pytac wujka google czy nie..... ech.... jak ja bym juz chciala wrzesien!! :) albo niech bedzie najpierw lipiec (zebym mogla sie cieszyc z urzadzania pokoju) a potem jeszcze chwilka wakacji w polsce przed porodem... :)

9 lata 7 miesiąc temu #984717 przez agatagama
no z tymi zaginięciami to jest jakaś masakra :( tyle ludzi rocznie...oby się znalazła cała i zdrowa!
jeśli chodzi o rozstępy to ja na razie jestem czysta ;P ale smaruję się dwa razy dziennie i nie ma zmiłuj, bo tego się nie da pozbyć i to jest najgorsze :( mam nadzieję, że tego uniknę, bo nie ukrywam, że jestem trochę próżna i byłaby to dla mnie katastrofa, chyba jak dla większości kobiet...
Jejuuu dziewczyny jakie upały u mnie...aż się boję co to z nami będzie przez to lato...Zawsze kochałam wysokie temperatury i słońce, ale teraz ani to się opalać, ani zbytnio rozebrać, nawet nad wodę gdzieś jechać to kiepski pomysł...
basiek, magmaris mi nawet maila napisał, jaką chcę zawieszkę do smoczka, a specjalnie nie pisałam w zamówieniu bo było mi to obojętne, także raczej pozytyw ode mnie też będzie :) aa i daj koniecznie zdjęcie koszuli, bo jestem jeszcze przed zakupem, więc może zgapię ;P
kasandra a co do kasy z zusu to nie było tak, że miałaś jakieś krótsze zwolnienie, np na 20 dni? Bo z tego co wiem, to oni nie płacą za miesiąc tylko za tyle dni ile jest na zwolnieniu.

9 lata 7 miesiąc temu #984720 przez basiek149
agatagama nie, no śmieję się tylko :) zresztą ilość komentarzy pozytywnych i brak negatywów sam o sobie mówi jaki to jest sprzedawca :)

nie chce mi się dzisiaj gotować obiady, zresztą od rana nawet nie mam pomysłu co bym mogła zrobić. i mówię do męża, że dziś obiadu nie ma. a on tak zdziwiony i mówi "dlaczego?". a ja, że mi się nie chce :D zresztą jest tak gorąco, że nawet sam powiedział, że nie ma ochoty nic jeść. tylko pić i pić ;)
ale sama po sobie widzę, że temperatura odbiera apetyt bo tak to jadłam i jadłam a dzisiaj tylko śniadanko i jabłko i żadnych słodyczy ani przegryzek w między czasie. jak nie ja ;)
a co do obiadu to najwyżej jak zgłodniejemy to coś się dzisiaj zamówi na szybko ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984724 przez pesq
Hej kochane,

dzieki za rady co do niemieckiego.. Chociaz wczoraj mialam wiekszy zapal niz dzisiaj, dzisiaj juz mi sie odechciewa :lol: :lol: :dry:

Co do rozstepow - mam bez zmian takie same jak od 10 tc ... ciekawe czy sie nie powieksza :/

Bylam u gin i diabetologa. Ogolnie zeszlo mi od 7 do 13......... przez diebetolozke i jej przesuwanie wizyt, ale to nie ma co opowiem o wizycie u gin. Otóż powiedzial, ze teraz co miesiąc proponuje usg ze wzgledu na cukrzyce. Takze dzis zrobil mi usg dopochwowe - sprawdzil szyjke macicy (3,85 zamknieta) i normalne, gdzie pomierzyl i podrukowal wszystko podobnie jak na polowkowym. Mam w koncu zdjęcie pipeczki Agatki :) takze 100% dziewuszka :). Wazy juz 715 g i ogolnie posprawdzal od a do z przepływy, komory, płyn owodniowy (?), nerki, głowe - jedyne co to nie moglismy zobaczyc buźki bo odwrócona byla. Nadal jest ułożona pośladkowo. W dodatku porozmawialam troche o porodzie u nich w klinice - jezeli nie zwiekszy mi sie znacznie dawka insuliny to bede mogla rodzic tam, jesli nie to w szpitalu (u nas takie sobie sa szpitale... kazdy kogo w miare stac decyduje sie na jedna z 2 klinik... ale to mowilam.. ). Dodatkowo powiedzial, ze widzi wskazania do cesarskiego ciecia, mimo ze jest zwolennikiem porodow naturalnych. Przede wszystkim ze wzgledu na 2 operacje kolan, ktore przeszlam i slaby stan moich kolan nadal.. Ehh troche sie boje, tyle sie nasluchalam o roznych zlych rzeczach w trakcie cesarek :dry: :dry: :(

Na tej diecie morfologia troche lecic w dol, jest na granicy :/ Ale ne mgoe brac witamin wiec mam jesc warzywa bo owoce tez slabo :/ Ehh jakbym nie jadla..

Wydalam dzis na 2 lekarzy,. badania i recepte od diabetologa... 350 zl - TADAMMMMMMMM. Jestem splukana a wyplata byla w czwartek.

Co do paciorkowcow - kolejna rzecz ktorej mamy sie bac w ciazy. Nie wiem jak wy, ale ja nie myslalam nigdy ze to bedzie taki szereg obaw ;( a tak niestety jest.

Pozdrawiam Was i ide spac bo jestem padnieta.

9 lata 7 miesiąc temu #984725 przez Agata28
Dziewczyny! Ale Wam zazdroszcze tej wysokiej temperatury B) do tych narzekających- zapraszam do Holandii :P na weekendzik lub dłużej :P

Juradka przepięknie wyglądasz! Zgrabniutki brzuch! :kiss: wszystkie kg pewnie dzidzia bierze :kiss:

Ja mam 5,5 kg od początku ciąży ;) teraz to idzie szybciutko... na początku było 2,5 kg na minusie tak więc sumując jest plus 8 :cheer:
Po porodzie będziemy razem ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Weźmiemy dietkę od Pesq B)

Straszne z tym zaginięciem :S trzeba myśleć pozytywnie!

Co do rozstępów... mi w wieku dojrzewania na piersiach wyszły. Teraz są już prawie niewidoczne. Od kiedy jestem w ciąży smaruję się bio oil na zmianę z oliwką dla dzieci i jak na razie jest w porządku :) mam nadzieje, że tak zostanie. Jedyne co mi nie pasuje to uda i tyłek :dry: cellulit atakuje :( :( :( czytałam, że w ciąży stosowanie kremów na cellulit jest zabronione :huh:

Miłego dnia!

9 lata 7 miesiąc temu #984728 przez Agata28
Pesq ale masz już dużą dziewczynkę :) Ja znowu bardziej od cesarki boję się porodu naturalnego :dry: Damy radę! 350 zł- niezła kwota :ohmy: najważniejsze, że wszystko w porządku! miłego odpoczynku :kiss:
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #984730 przez glooria
to dobrze ze będzie tak czesto robil to usg bo jednak przy cukrzycy trzeba obserwować dzieciaczki

nie mart sie cesarki nie sa takie złe
badz dobrej mysli w razie pytan pytaj służę rada u mnie bedzie trzecia a czwarte znieczulenie
czasami zaluje ze nie wiem jak to jest urodzic naturalnie ale z drugiej strony chyba zdrowie dziecja ważniejsze i jezeli sa wskazania to trzeba zawierzyć lekarzom co innego jak cc na życzenie
to jednak jest widzimisie rodzacej wiec rozumiem czemu lekarze tak to neguja
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #984734 przez jurada
Agata na serio nie można kremów na cellu? Ja jeszcze przed ciąża smarowałam sie kremem na cellu i do dzis sie smaruje! Oczywiście tylko uda i Tylek... Jezu to kolejny cios w mój dzisiejszy nastrój ): Aaaa! A podobno ciąża to błogi stan!!! Tiaaa byl by gdyby nie te wszystkie zmartwienia :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia