- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do meza to oni nie powinni udzielac sie do wyboru takich rzeczy jak wozek czy lozeczko niech zajma sie fotelikiem i doborem bszy do samochodu lub kupnem rodzinnego samochodu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A w ogóle to często przeglądam posty dziewczyn mamuś grudniowych 2015 albo i już styczniowych 2016 na tym i na innych forach i jak piszą o tym, że pęcherzyk jest, albo że słyszały serduszko, albo że niedługo pierwsze prenatalne to tak mi sie my wszystkie przypominamy i nasze perypetie. I o Malince pomyślałam, mam nadzieję, że wszystko u Niej dobrze Eh..
Buziaki dziewczynki dobrze ze jestescie
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
a co do cukrzycy ciazowej to nie zawsze tylko te z nadwaga mają
moje trzy kuzynki w tym roku rodza albo urodzily i tez mają cukrzycę
to tez podobno wynik zaburzeń hormonalnych
pesq oby odeszla z chwilą przytulania dzieciaczka
a ja ciesze sie ciaza
lubie w ciazy chodzic
to jak ludzie usmiechaja sie i pytaja
sa tez wk...ce komentarze typu ale masz wielki brzuch ale mowie sobie ze to z zazdrosci i im h...j do tego
ciesze sie każdym dniem bo to moja ostatnia ciaza i bardzo szybko mi czas leci moze to przez to ze mam juz mniej wolnego czasu
tez mnie boli to tu to tam
strasznie boje sie porodu i czy ujrze córeczke bo niestety i takie rzeczy musze brac pod uwagę
ale staram sie myslec pozytywnie i oddalac zle mysli
co do porodu w uk
tutaj nie wygonia ci meza ze szpitala
moze byc z tobą w pokoju tsk dlugo jak chce
moja siostra została na dwie doby z mezem i jddynym problemem bylo brak czystych bokserek
mam nadzieje ze w pl dużo sie zmienilo od mojego porodu
wiem ze rodzace sa lepiej traktowane
ale jakos mam uraz
w uk brakuje mi najbardziej opcji lekarza prowadzacego
tutsj jest tylko polozna ktora jest stala a ci konsultanci to ciagle sie zmieniaja
no ale jak ciaza bezproblemowa to ma sie piekne wspomnienia jak moja siostra na przykład ma
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
ja w miarę ok miałam dzień, mąż cały dzień coś tam robił na dworze, biedny tak gorąco było a ja jeszcze na koniec zmusiłam go alby wywiercił dziurki pod uchwyty do kuchni. bo zostały mu ostatnie 2 fronty do powieszenia. i mimo wszystko jeszcze to jeszcze wyszedł z domu to zrobić, żeby w mieszkaniu nie syfić. poszłam z nim i mimo, że stałam tam może z 5min a była to już godzina 19.00 tak mi się zakręciło w głowie, że musiał mnie do domu przyprowadzić. ale w domu już ok się czuję. on jeszcze dokończył robotę, poogarniał dom, odkurzył i umówił się z kolegą. nawet nie protestowałam bo kurcze dzisiaj miał ciężki dzień. ale tylko wyszedł z domu a ja się rozryczałam...o tak... i z dobrą godzinę nie mogłam się uspokoić tyle łez miałam... straszne te nasze hormony...
ale już dobrze za godzinę T. już wróci więc się w niego wtulę i sobie coś obejrzymy
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Już bym chciała maszerować z maleńką, położyć się przy niej, taka jestem ciekawa, jak będzie wyglądać...ale niech sobie siedzi i nawet nie myśli wcześniej wyjść. Pierwsza ciąża, szczególnie pierwsza ma chyba to do siebie, że cały świat się zmienia, a po urodzeniu, to już w ogóle przewróci. Trzeba być dobrej myśli:) No i myśleć, jak to będzie fajnie, szczególnie, jeśli to nie jest ciąża z zaskoczenia, a raczej wyczekiwana:) Damy radę Fajnie, że jest forum i chociaż w gronie osób, które wiedzą, o co chodzi i co się dzieje oraz co przeżywamy, można sobie ponarzekać
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Dzisiaj siostra pojechała na działkę i skosiła mi kosiarką trawę a mamy wieeelki kawał, trawę juz miałam wielką kwitła mi, bo mąż tylko muruje a ja nie mogę i wysiekła mi i 4-ry godziny jej to zajęło ale w końcu wygląda lepiej ogród.
Oj to mój w ogóle ostatnio nigdzie nie wychodzi bo jak wyjeżdża o 7 do domu to przyjeżdzamy o 20 a nawet po 20, oczywiście ja muszę go już przywozić bo sobie piją podczas roboty. On z sąsiadem... ale w sumie nie wściekam się bo wiem że jak pójdzie do pracy to nie będzie pił a w ogóle muszę pochwalić się mężem bo jakby w sumie on nie umial murować itp to byśmy pewnie nie wybudowali się bo 50tys za robociznę dać komuś to koszmar... jak słyszę po znajomych. a jeszcze dach też będzie sam robił. a pomaga mu sąsiad taki śmieszny stary kawaler i wlaśnie dużo pomaga tylko właśnie pić musi ale jest w porządku zawsze wesoły. noi czasami brat też pomoże...
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
A my mamy wesele jutro wiec dzisiaj prasowanie koszul sukienki itd.
Przez ta alergie oprócz tego przeklętego kataru oczy mnie pieką
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Niestety tak to juz jest jak spodziewasz sie dziecka, ze nagle znajomi zdaja sobie sprawę ze a po co ja zapraszać jak ona sie nie napije itp. Do mnie np. W pierwszej ciąży PRZYJACIÓŁKA odzywała sie sporadycznie. Jak młody przyszedł na świat to przyszła pare razy, zaliczyla pare spacerów. Az okazalo sie ze jest w ciąży... No pozbyć sie jej nie mogłam a jak urodziła do co i rusz spacer, telefon, porada czy oby na pewno dobrze robi...
Ogólnie jak ma się rodzinę, prace to znajomi sie rozchodzą i zostaje garstka
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a co do monterów ze sklepów, mój mąż robi często u ludzi, którzy zamówili drzwi czy panele ze sklepów, montaż gratis, a później źle założyli drzwi, czy te panele. i muszą poprawiać. więc niby sklepy oferują montaż gratis ale to szczęście jak ułożą tak jak trzeba.
Jejku i znowu trzeba dzisiaj ogarnąć dom zrobić obiad a tak najchętniej to poleniuchowałabym nic nie robiąc
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jurada napisał: Hej dziewczyny!
Niestety tak to juz jest jak spodziewasz sie dziecka, ze nagle znajomi zdaja sobie sprawę ze a po co ja zapraszać jak ona sie nie napije itp. Do mnie np. W pierwszej ciąży PRZYJACIÓŁKA odzywała sie sporadycznie.
Właśnie ostatnio widziałam się z koleżanką, z którą zawsze sobie robiłyśmy imprezki u jednej z koleżanek. I właśnie mówię że trzeba spotkać się poplotkować itp..., a ta do mnie no ale ty nie pijesz a ja mówię noi co to nie mogę już posiedzieć i pogadać wy możecie pić heh bez przesady... powiedziałam to do koleżanki u której zawsze przesiadujemy i która ma roczne dziecko to właśnie mówiła, że jak ktoś jest w ciąży to jakby nie móc wychodzić dalej do towarzystwa itp... A ja zawsze przychodziłam jak mogłam do tej co właśnie ma dziecko jak była w ciąży i kupowałam jej pączka bo wiedziałam że heh smaki ma wielkie na nie A ta to mnie zdzwiwiła czyli mam siedzieć w domu i z nikim nie spotykać się
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ale trafiłam w temat do poczytania Ja też mam tak ze znajomymi.. a raczej nie mam już znajomych Jestem odsunięta na bok totalnie i też już ze 3 razy usłyszałam "ale przecież ty nie pijesz" -ale jakoś przez 3 miesiące przed ciążą też nie piłam i jakoś nie broniło to aby mnie zapraszać.. A teraz siedzę sama, albo Mama się nade mną lituje.. W nosie z takimi znajomymi Tak naprawdę zostały mi dwie bardzo bliskie koleżanki i one nie mają z tym problemu i jestem im wdzięczna
A w ogóle to chyba dorosłam, bo pokasowałam dziś zdjęcia wszystkie z fb, koniec uzewnętrzniania życia -czas zacząć żyć naprawdę, a internety ograniczyć. Zwłaszcza, że podziękuję za takich "znajomych".
Już się nie dziwię, że T. ma taką malutką grupkę przyjaciół -on NIGDY nie pił heh
A jak wrócę to zaczynamy szukać łóżeczka Też mi przemknęło turystyczne przez głowę na początku, ale jak zobaczyłam w sklepie na żywo, to od razu odpuściłam, bo właśnie nisko.. no i bałabym się, że mi zwierzołaki będą tam wskakiwać
Zaraz lecimy na śniadanko, a jutro odwiedzimy Mikołajki, bo jutro ma być ciut chłodniej
I jednak zostajemy do poniedziałku aby uniknąć jutro korków
Aaaa i w ogóle strasznie mnie ciągnie pępek i też się czuję jak w 3 trymestrze, nie mam siły, łapię zadyszkę i bolą mnie żebra, a na krześle ogrodowym wytrzymam może z 15 minut, bo potem już masakra... -.-'
Tak, więc ..też sobie to inaczej wyobrażałam. Totalnie inaczej.
Miłego i lekkiego dnia Dziewczyny!
PS. w załączeniu zdjęcie brzusiowe -skończony 24 tydzień -z Lamą
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oki ruszam dupkę i sprzątam
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa