BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #985100 przez pesq
oooo a ja oczywiscie nie moge nawet napoju albo koktajlu, woda woda woda woda woda :unsure: :unsure: ... trudno. Dziś mala znow spokojniejszy dzien, troche sie poruszala ale nie duzo. Ja tez zmeczona bo bylismy nad rzeka ale raptem godzine bo się tak rozkichałam od pyłków... wrocilismy o 13 poszlam spac a mąż zrobil szybki obiad i w dodatku lodowke rozmrozil i wyczyscil :) :) :)

Zazanka ja codziennie sprawdzam i nie mam jeszcze mleka niestety. Ale jakos tak z tygodnia na tydzien coraz lepszy nastroj.. Juz tak blisko! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985101 przez pesq
Oczywiscie Kasandra - gratulacje, w koncu spokoj! To teraz wakacje?

Scarlet wooooow :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: skonczylas 28 tydzien ja nie moge, jak super! Na kiedy Ty masz termin ?

9 lata 7 miesiąc temu #985104 przez kasandra9
Rozpakowalismy w końcu paczki:) dzis Piotrek odebrał:) i takie cudeńka dla Księżniczki i mamy:)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985105 przez kasandra9
I koszule:)
Sorry za bałagan na łóżku, ale przerzuciłam kołdrę, bo na tych ciapkach słabo było widać;)

9 lata 7 miesiąc temu #985108 przez Scarlett86
Anisia tez sie nad tym zastanawialam hahaha :blink:
Kasandra ja tez Ci gratuluje :woohoo:
Juradka juz wszystkie blizej konca :woohoo: Ciekawe ktora bedzie pierwsza :)

9 lata 7 miesiąc temu #985109 przez basiek149
kasandra9 bardzo fajne zakupy. najbardziej podoba mi się ta buteleczka lovi. a to Ty mówiłaś, że chodziłaś po smyku i sprawdzałaś producentów prawda? i że te butelki TT to Chiny. a ta Lovi to jakiej produkcji jest?
bo widziałam też te buteleczki w męskim wydaniu heh aczkolwiek te różowe napisy dają jej dużo uroku :)

Scarlett86 też jestem ciekawa jak to wyjdzie z tymi naszymi porodami, kiedy się zaczną, który Bąbelek pierwszy wyskoczy z brzuszka :) sama jestem ciekawa czy urodzę zaraz po zdjęciu szwu w 37tyg czy będę gnić do 40tyg :blink: :silly: ale jeszcze troszkę niech tam nasze brzdące posiedzą :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985111 przez kasandra9
Pesq, jeszcze nie wakacje;) zaliczenia, ale już na szczęście sesji nie ma. Jeszcze tylko jutro i za tydzień i koniec zajęć. No i obrona jeszcze pozostanie;)
No i też polecam sprzedawcę babymarket24 z allegro:) paczka ładnie zapakowana, pani odpisała mi na maila i dzwoniła, bo nie mieli jakiegoś tam koloru czegoś;) Także również robię małą reklamę;)
Taka jestem zmęczona, coś mnie brzuszek pobolewa nawet, ale jeszcze muszę się nieco pouczyć na jutro..chociaż popatrzeć, może coś mi zostanie :/ No i na 8:30 i nie mogę się spóźnić!
Basiu, tak, to ja z mężem robiliśmy rekonesans w Smyku:) I TT są świeżutkie z Chin prosto;) My mieliśmy zamówić jedną z Canpola (polskie), a jedną Lovi (szwajcarskie), bo jakościowo fajne, te Lovi chyba fajniejsze nawet, ale Canpol w dwupaku, więc stwierdziłam, że 3 mi niepotrzebne póki co, dlatego na razie tylko Lovi, a Canpol kupię potem większe:) Fajnie wygląda, ma takie żłobienia, więc wygodnie ją chwycić i materiał nie wydaje się taki tandetny. Dlatego też polecam te 2 firmy i Avent też się dobrze prezentował w realu, natomiast nie mam doświadczenia i nie wiem, jak to będzie funkcjonować podczas samego karmienia, ale to pewnie też różnym maluchom różne butelki podpasują:)
Na pierwszy rzut oka polecam jeszcze to okrycie po kąpieli - jest naprawdę miękkie i wydaje się milutkie; podobnie szczotka z naturalnego włosia:)

Już podkładów, majtek jednorazowych, wacików ani pieluszek tetrowych nie fotografowałam:P
Podziękowania: basiek149

9 lata 7 miesiąc temu #985123 przez pesq
Kasandra - super rzeczy :) I ladne koszule!

W ogole z nudow przejrzałam pierwsze 18 stron naszego forum, tam jak pisałyśmy regularnie ja, Kasandra, Lidziun, Sylwia, Sabina, Jurada, Malinka i Gatta - chyba to wszystko. Później dochodziły nowe dziewczyny, część się wykruszyła ... Tak bardzo się bałyśmy o wyniki beta hcg i o to czy się serduszko uwidoczni, pamiętacie?

9 lata 7 miesiąc temu #985127 przez Zazanna
Heeelllo :)

Pesqu pamiętam ahhhh... tyle, że ja gdzieś od 30 strony ;) Ile to stresu było... serduszko widziałam na pierwszym usg :woohoo:

Kasandra ale fajneeeee :D

Ja z kawką, dziś pospałam solidnie do 7 B)

9 lata 7 miesiąc temu #985131 przez jurada
Hej hej! Ja dzis rozszyfrowałam moja core! W dzień to Ona tak nie bardzo się chce ruszać ostatnimi czasy, znaczy tusza sie ale tak... Żebym ja sie nie martwiła. Za to w nocy! Olaboga;!! Obudzilam sie z okropnym bólem gardła takim, że aż przełknąć śliny nie mogłam- tak bolało! A ona potem przez równa godzinę skakała jak szalona...

Kasandra zamówilam wczoraj tez pieluszki i jeden wzór jaki wybrałam to białe biedronki :)

Zazanka widzę , ze ty tez taki ranny ptaszek:) jakie plany macie z mamą na dzisiaj?
Pewnie stęskniona juz jesteś za T.???

Pesq no tez czas wracam do poczatku forum... Boże ile to stresu było u mnie... Ze znow ciaza bezzarodkowa... Ah mam silna dziewczynke brzuszku... Miala wole przetrwania i wierze ze mój śp. Dziadziuś za tym stoi...<3

Ja dziś o 10 ruszam na grilla gdzies nad wode. Jupi!!!

9 lata 7 miesiąc temu #985134 przez me.ch
Kasandra , super zakupy. Możesz powiedzieć jaiej firmy te koszule bo są naprawdę super?:)

Pesq, Jurada ja wczoraj też sprawdzałam, dawno to już było, 400 stron już przeszło....a my już bliżej niż dalej i dalej piszemy:):):)

Zazanna , zazdroszczę wakacji :) wszystko co opisujesz ma taki fajny nastrój :) cieszę się że czas spędzasz bardzo udanie:)

My dzis ruszamy za chwilę do kościoła a potem na festyn psów - na dodatek znajomych miniaturka będzie wystawiona w konkursie więc tym więcej frajdy:) a po południu może grill? Jeszcze zobaczymy :)

Wczoraj wysprzatalismy wszystko co do poleczki (no prawie...) aż mieszkanie się wydaje większe:)

Idę robić śniadanie :) Miłej niedzieli kochane!

9 lata 7 miesiąc temu #985137 przez Zazanna
Juradka Ty byłaś najdzielniejsza ! :kiss:
Mój też w nocy fika jak się obudzę niechcący i go przyłapię :D

A my dziś do Mikołajek :) Ale jeszcze trochę się Mama musi rozbudzić, bo posiedziały wczoraj z właścicielką dłuuugooo :P A ja od 18 spałam do 7 rano dziś heh ;) Ale głowa już nie boli. Bolała chyba od gorąca i za mało wody wypiłam, w nocy nadrobiłam całą butelkę ;)

Meszku zrób zdjęcie na festynie psów-nigdy takiego nie widziałam i nie wiem jak to wygląda :D

Ja jem własnie skrzydełka z wczorajszego grilla na śniadanko mniam :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #985140 przez basiek149
Dzień dobry :)
jeśli chodzi o forum to ja też dopiero od którejś strony dołączyłam do wam. ale przeczytałam wtedy wszystko do początku i jedna z rzeczy, które mi wtedy utkwiły to to, że asiekasiek była wtedy cięgle chora :blink: pamiętam jak dosyć długo walczyła biedna z choróbskiem.
ale fakt wtedy każda niby cieszyła się z 2 kresek na teście ale wielki strach był żeby nic tym maleństwom się nie stało, żeby jakoś dotrwać do 2 trymestru bo wtedy będzie bezpieczniej...;) dotrwałyśmy ale i tak ciągle się martwimy... :)
ale cieszę się, że już tyle tygodni za nami...odkąd piszemy na forum doszły już dziewczyny z października, listopada, grudnia a nawet już styczeń 2016 się zaczął więc mamy się z czego cieszyć :)

dzisiaj u nas pada deszczyk i taka lekka burza gdzieś tu się kręci. a chciałam iść na 11.00 do kościoła więc mam nadzieję, że jakoś ten deszcz mnie ominie. albo będę skakać między kroplami ;) a że u nas o godzinie 11.00 jest ostatnia msza tak więc nie mam za bardzo na co czekać.

9 lata 7 miesiąc temu #985142 przez jurada
Dziewczynki ja tak z innej beczki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #985143 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Basiek już styczniówki ?? O raaanyyyyy :woohoo:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia