BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #985248 przez me.ch
Scarlett, ja też o tym nie słyszałam... Masakra jeśli to prawda.

A co do szczepienia u mnie tylko o whooping krztuscu wspomnieli na początku a potem, przynajmniej do tej pory nikt nic nie mówił. Zresztą ja mam za każdym razem wizyte z inną położna jakąś masakra.... Oni tam u nas jak w kasie w warzywniaku jadą z tymi pacjentami.... Tyle że dłużej się czeka;) moja jedna wizyta to jest murowane 2-3 h bo np każą przyjść na 14 po czym o 14-45 ktoś mierzy mi ciśnienie, a potem łaskawie o 15.30 mnie midwife przyjmuje. Nie wiem czy to taki pech czy wszędzie tak jest w uk? Może przez to ze to London i więcej osób? Nie wiem....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985249 przez pesq
Hej kochane,

Magdalena - tak, noszę i jest super :). Polecam kupić troszkę większy obwód- bo ja przez tydzień musiałam zmienć szlufke bo niestety już urosłam pod biustem. Gratuluje wynikow krzywej, każdej po kolei zreszta gratuluje :)))))))

Scarlet - tez mam takie bóle jak miesiączkowe! Raz bylam z tym nawet na IP ale wszystko jest ok i połozna powiedziala że to fizjologiczny ból u niektorych ciężarnych.

W ogole swedza mnie piersi.. tak strasznie swedza że oszaleje, a ciagle oliwkuje.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #985250 przez pesq
A ja od czasu diety problemow z kibelkiem nie mam. Chociaz z tym póki co :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu #985251 przez basiek149
hej :)
u nas dzisiaj znowu słonko świeci...a wczoraj było tak przyjemnie... i znowu czeka mnie siedzenie w domu ;/ ale dzisiaj muszę koniecznie wrzucić pranie, jeszcze czekam aż mąż wyczołga się z łóżka bo chcę też pościel przeprać. jedyny plus z tej pogody to taki, że pranie szybko wyschnie :) może nawet wrzucę 2 tury i będę już miała spokój przed przyjazdem gości w środę.

asiekasiek my mamy około 230km do moich rodziców. ale ja i tak boję się teraz gdziekolwiek ruszać. wiem, że szpitale są wszędzie ale w razie "w" wolę jechać do tego gdzie miałam zakładany szew, tam mam swojego lekarza i tu czuję się bezpieczniej. w przyszłym roku będziemy namiętnie kursować na tej trasie :D

Zazanna też coś o tym słyszałam, że właśnie w UK dosyć późno jeszcze można zdecydować się na aborcję. dla mnie w ogóle ten temat jest straszny, i takie samo zdanie miałam i w pierwszej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam, że stracę własne dziecko jak i teraz. zresztą urodziłam moją małą w 22tyg tyg i doskonale widziałam, że to jest dziecko, że ma rączki, nóżki, maleńkie uszka, nosek, usteczka, nawet języczek...no wszystko więc nie wiem jak można skrzywdzić tak nie wielką i bezbronną istotkę. i tu dziwię się i lekarzom, że się tego podejmują i matką. ja po takim mocniejszym filmie mam koszmary a co dopiero gdybym miała wykonywać taki "zabieg". wiem, że w życiu są różne sytuacje ale mimo wszystko jestem na nie.

ale nic... czas wrócić do przyjemniejszych rzeczy...idę na drugie śniadanko :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #985253 przez basiek149

a tak po za tym czekam na przesyłki od tego sprzedawcy co poleciała Basiek!!!

aż się zestresowałam jak to przeczytałam :D
daj koniecznie znać jak przesyłka :) i zdjęcia, zdjęcia obowiązkowo! ;)

9 lata 7 miesiąc temu #985257 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :)
Nareszcie mogę coś normalnie napisać z komputera- wróciłam z działeczki :)

Magdalena to dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze.
Zazanka dobrze zrobiłaś wracając dzisiaj.

Wczoraj miałam fajny dzionek. Obchodziłam moją pierwszą rocznicę ślubu :woohoo: :silly:
Dostałam kwiaty, pojechaliśmy na jedzonko na starówkę, także cieszę się że w końcu mieliśmy okazję gdzieś wyjść.

9 lata 7 miesiąc temu #985261 przez Kasia888
Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia i dowiedziałam się, że zajęcia na razie nie ruszyły, ponieważ musi być co najmniej 5 pań chętnych na razie włącznie ze mną są trzy :laugh:
Czyli jednak nie jest to tak popularne.

9 lata 7 miesiąc temu #985262 przez Scarlett86
Me.ch ja ide do midwife zawsze na 10 tak mnie ona umawia. Jestem przed czasem a i tak czekam w kolejce. Raz zdazylo sie ze czekalam godz, ale jak juz wejde to siedze ze 30 minut. Najpierw sobie gada, gada i pisze :lol: a potem cisnienie, pobieranie krwi, i sluchanie serduszka dziecka i do widzenia. Pesq martwily mnie te bole, do tej pory mnie to zastanawia ze w Uk kobieta w ciazy, przez cala ciaze nie widzi sie z lekarzem tylko z polozna...no chyba ze cos powaznego sie dzieje. W Polsce wizyty co miesiac u ginekologa a pozniej to co 2 tygodnie i co wizyta badanie a tutaj nic...kompletnie nic :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #985263 przez Scarlett86
A co sadzicie o szczepieniu sie w ciazy? Dla mnie to nowosc i nie bardzo mi sie ten pomysl podoba.

9 lata 7 miesiąc temu #985265 przez kasandra9
Kasiu, to wspaniałych kolejnych lat życzę:) U nas jutro trzecia rocznica:)) Ale ten czas szybko leci!
Ja jednak zasnęłam i o 10 wstałam, kakao i nutella - to moja córka sobie dziś zażyczyła;)))) Idę dorobić jeszcze jedną kanapkę i szybko się zbieraććććć, bo jadę do tej koleżanki po zawiezieniu zwolnienia. W końcu poznam jej Antosia:)

9 lata 7 miesiąc temu #985270 przez Scarlett86
Zdjecie z dzisiaj :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #985271 przez Scarlett86
Moja kochana ksiezniczka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #985272 przez Scarlett86
Ostatnie zdjecie to moja mamuska :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985273 przez Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #985274 przez asiekasiek
Basiek na pewno przyjdzie wszystko ekstra ;) oj no to faktycznie masz daleko. nie dziwię się, że nie chcesz jeździć teraz tak daleko, ze względu na szew. Jednak 230km to ok. 3h jazdy więc lepiej siedzieć w domu i odpoczywać a nie narażać się na przedwczesny poród. :dry:

Scarlet jaka śliczna córusia. No ślicznotka :)
Podziękowania: Scarlett86

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia