BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985333 przez mysia5

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Naprawdę do września Juz coraz bliżej.. a tak niedawno chcialysmy ten bezpieczny12-13 tydzień. Czas leci :) za chwile będziemy pewnie opisywaly porody :ohmy: Ohh tego się bardzo boję i lepiej nie będę jeszcze myśleć o tym :unsure:
dziewczyny a czy jak sprzątacie to normalnie używacie wszystkich płynów itd? Bo dziś jak sprzątalam łazienkę to właśnie się zastanawiałam czy to nie szkodzi maluszkowi i czy mogę używać. :dry:
Podziękowania: basiek149

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985334 przez asiekasiek
Basiek jesteś silna, że tak to przeszłaś, że nie załamałaś się i, że zdecydowałaś na drugą ciąże.

Do mnie przyszły w koncu rzeczy z allegro, takie pierdółki, ale cieszą. zapomniałam kupić pieluchy kolorowej :P heh ale jeszcze wszystkiego nie mam więc pewnie za miesiąc domówię :)

A mam pytanko ile kupujecie majtek siatkowych?? jeżeli takowe kupujecie?? ja kupuje bo koleżanka mi opowiadała że ją lekarz opieprzył na obchodzie, że w 3 dniu po porodzie założyła zwykłe majtki i podpaskę...

9 lata 7 miesiąc temu #985335 przez jurada
Basiek twoja historia to wyciskacz łez... :'( Popłakałam sie, przykro mi bardzo, ze Was to spotkało... Moja mama mówi ze nic nie dzieje sie ot tak. Ale to nie sprawiedliwe przeciez mogło byc wszystko dobrze... Dbaj o siebie kochana teraz... Hania na pewno nad Wami czuwa z nieba...

Nie ma co dziewczyny trzeba lekarzy cisnąć!

9 lata 7 miesiąc temu #985336 przez asiekasiek
A jak czytałam to co Basia przeżyła to poryczałam się, bo nie wyobrażam stracić jej jak już czuje się ruchy w ogóle i mała zaczęła kopać mnie jak oszalała po brzuszku:) i przestała jak uspokoiłam się :) oj jak ją już kocham :)

9 lata 7 miesiąc temu #985338 przez pesq
Basiek kochana ja też się popłakałam. Jesteś bardzo bardzo bardzo dzielna! Pomysl ze najgorsze za nami i juz zaczelas 25 tydzień! Za chwile siódmy miesiąc u mimo upałów i ciężkich brzuchow na pewno wszystkie odetchniemy z ulgą...

9 lata 7 miesiąc temu #985343 przez basiek149
Dziewczynki dziękuje...jesteście naprawdę kochane :*:*:*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja potwornie stresowałam się między 21 a 22tyg tej ciąży bo wszystko mi się przypominało, najchętniej co chwilę wtedy bym jeździła do szpitala i sprawdzała czy wszystko jest ok. na szczęście te tygodnie mam za sobą i wiem, że jeszcze troszkę przed nami ale już dużo inaczej patrzę na tę ciążę. najdzielniejszy z tego wszystkiego jest mój mąż, że mnie znosi i uspokaja bo czasami naprawdę bywam nieznośna :) ale będzie fajnym tatą i bardzo mnie to cieszy :)

damy radę dziewczynki :) :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #985354 przez kropka 889
Ojej ale się rozpisalyscie dziewczynki
My po weselu i poprawinach -było super.
A wczoraj też mieliśmy swoją pierwszą rocznicę ślubu.
Dzisiaj tez przyszła mi paczka od tego dostawcy którego Basiek poleciła.
Macie jakiś sposób na ból gardła?
My zastanawiamy się czy szczepić mała po porodzie

9 lata 7 miesiąc temu #985358 przez asiekasiek
o kur*a. Byłam zerwać truskawki z ogródka i umyłam je z błota!!! ale nie sądziłam że będą jakieś jajka przyklejone na nich!! teraz biorę następną i tak popatrzyłam na tą truskawkę a tu ku*wa jajka przyklejone jakiegoś pieprzonego robala czy czego?! Od razu odruch na kibel i zwymiotowałam to co zjadłam!!! ja cię kręcę!!! położyłam miskę z truskawkami na balkonie i niech mąż wyrzuci ja się brzydzę :( aaaaaaaaaaa i teraz pewnie będę miała obrzydzenie do truskawek na ten sezon :( albo będę bardziej je oglądała i myła :( :(

9 lata 7 miesiąc temu #985361 przez basiek149
asiekasiek ooooo masakra :sick: :sick: :sick:

a jeszcze przed chwilą zachwycałam się smakiem moich placuszków z jabłkami a tu taki news na forum :S :P
ale naprawdę mi dzisiaj dobre wyszły. nawet mężulek wszystkie wciągnął, jak nie on. bo dla niego obiad bez mięsa to nie obiad :D

kropka i jak tam towar, który zamówiłaś? pochwalisz się? :) :) :)

9 lata 7 miesiąc temu #985366 przez Agata28
Czesc dziewczyny,
Ja miałam w końcu piękną pogodę przez weekend :-) tak więc non stop poza domem. W piątek zrobiliśmy grilla, w sobote małe zakupy. Kupiłam sobie jeansy ciążowe, krótkie spodenki i sweterek :-) na reszcie mam co na siebie wkładać :cheer: wieczorkiem byłam na urodzinach koleżanki, kochana zadbała o mnie i wypiłam dwa piwka bezalkoholowe o smaku owoców leśnych :kiss: były też pyszne sałatki i zimne płyty :woohoo: jedynie co mnie omineło to imprezka w klubie, nie dałam rady:P o 24 grzecznie wróciłam do domku ;) wczoraj byliśmy w Ikei i kupiliśmy wanienke dla Alicji :)
Dzisiaj zamówiłam mebelki babyboo.pl/pl/p/Pokoj-Standard-grawerowany-mis-/1094 za jakieś dwa tygodnie będą już u nas :cheer: :woohoo: :cheer: w przyszły weekend planujemy zacząć malowanie w pokoiku malutkiej.

Huhu ile rocznic ślubu :kiss: świetujcie dziewczyny! Gratulacje

Basiek ale dzielna kobietka z Ciebie, ściskam mocno :kiss: Kubuś na bank będzie wspaniałym, silnym i zdrowym chłopcem!

Asiek haha co za historia:D truskawki z wkładką:P obrzydliwe. Teraz dzięki Tobie podczas jedzenia, będę każdą sprawdzać ;)

9 lata 7 miesiąc temu #985369 przez kropka 889
Basiek oczywiście się pochwalę. Później zrobię i wstawię zdjęcia.
Teraz umieram przez ból gardła :(

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #985377 przez jurada
Ja tez cierpię z powodu gardla i dzis poszłam do apteki i pani farmaceutka na mój stan polecila mi to...

Załącznik nie został znaleziony

Cena 19.89 psiknęłam juz 3 razy i juz czuje ulgę

9 lata 7 miesiąc temu #985378 przez basiek149
kropka oj to kuruj się kochana :*
u mnie w domu moja mama rzadko kiedy faszerowała nas tabletkami i przy chorobach jak najczęściej próbowała leczyć domowymi sposobami. i na ból gardła zawsze odsmażała ziemniaki albo gotowała i owijała w taką pieluchę tetrową, później w jakiś szalik albo apaszkę i przykładała nam do gardła. fakt w dzieciństwie zawsze się darłam mimo bólu gardła, że tego nie chcę bo to gorące ale co jak co to naprawdę działało. i do dziś moja mama czy teraz siostry to stosują :)
albo syrop z cebuli na kaszel...to akurat uwielbiałam :D

9 lata 7 miesiąc temu #985380 przez asiekasiek
Jurada ja to używałam na to aby rana w dziasle szybciej goila się :blink: i mi to poleciła dentystka :)

Kropką ja juz kiedyś pisałam ze płukanie miodem i czosnkiem pomaga do tego właśnie syrop z cebuli jak Basia pisała ja to używałam jak byłam w 1 trymestrze chora i mi przechodziło. a nie chciałam brać chemii ... i tamtum verde polecam :)

Basia dobrze ze nie jadłas truskawek:)

Agata dla mnie w tamtej chwili nie było śmiesznie jak juz miałam w rękach truskawke żeby ją zjeść ;) mój mąż powiedział ze białko dodatkowo zjadlabym :dry: chociaż nie jestem pewna czy nie zjadłam czegoś... chociaż mam nadzieje ze wylądowało to w kibelku...

9 lata 7 miesiąc temu #985381 przez kropka 889
Wypiłam taki gorący sok malinowy własnej roboty- mąż mi zrobił a teraz kazał leżeć w łóżku pod kołdra żebym się wygrzala
Jutro wyślę go do apteki mam nadzieje ze szybko mi przejdzie

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia