BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #985304 przez pesq
Scarlet -ale masz slodko z tymi maluchami :) . Sluchaj moim zdaniem jeszcze troche i wszedzie ciaze beda prowadzone tak jak w UK - coraz czesciej wychodzi sie z zalozenia ze ciaza to nie choroba, jak jest wszystko ok to po co badac? Gorzej jak pozniej takie kwiatki wychodza jak u Basi.. ale chyba biora takie sytuacje jako zbyt znikomą ilosc aby badac wszystkie kobiety, nie wiem. Co do szczepien w ciazy to u nas tego nie ma.

Bylam w pracy zaniesc zwolnienie i jestem wykończona. I cukry coraz gorsze mam a nic nie zmieniam w diecie. Dzis zamias 2 jednostek insluliny wstrzyknelam 6 i nadal cukier po sniadaniu zly :angry: :unsure: :unsure: :unsure: . Ide spac bo padam ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #985306 przez Scarlett86
Dziekuje dziewczyny :blush: :kiss: Jurada moj 7 letni synek tez chce mi we wszystkim pomagac, lubi robic duzo rzeczy ze mna np. jak robie obiad czy cos pieke a jak myje okna to zaraz jest obok mnie.Uwielbia pryskac na szyby tym plynem tyle ze zaraz sa pryskane szafki, drzwi...wszystko jest wtedy myte :lol: Lubi tez tacie pomagac jak dlubie w samochodzie, przynosi narzedzia, wszystko musi zobaczyc...slodki do zjedzenia az zal ze tak szybko rosnie. Starszy skonczy 11 lat i jest bardziej skryty, ma swoje zainteresowania zaraz bedzie nastolatkiem :blink: nawet nie wiem kiedy tak urosli :dry:

9 lata 7 miesiąc temu #985307 przez pesq
A w ogole dziewczyny, coraz trdniej mi sie spi... cos mnie męczy, rece dretwieja, i jest mi jakos duszno ciagle :dry: :dry: dzis pospalam z otwartym oknem to gardlo boli a duszno i tak bylo. O co tu chodzi?

9 lata 7 miesiąc temu #985310 przez Scarlett86
Wlasnie, Sylwia szczescia na nowej drodze, duuuuuuuuuuzo milosci!!! i wytrwalosci!!! wszystkiego naj!!! Ja tez musze kupic te rekawiczki, chyba zrobie liste. Kocyk swietny :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #985311 przez asiekasiek
Mysia łapki słodziutkie i koczyczek też. Ja już mam łapki i czapeczki od koleżanki a tak mnie korci żeby jeszcze kupić :P heh ale w sumie mam ze smyka te rzeczy to bez sensu kupować takie same. A w ogóle to kupowałabym i kupowałabym dla małej :silly: ja robię krokiety z mięsem i kapustą. Naleśniki usamżyłam i mięso ugotowane i kapusta ale muszę odpocząć troszkę. Bo zmęczyłam się przy smażeniu naleśników ;) więc nie wyobrażam sobie żebym mogła łazienkę odpucować :dry:

Co do szczepień to dziwne u nas nie szczepią i bym nie szczepiła się bo po co... kurcze w ogole te szczepionki beznadziejne są. Bo np mojej szwagierki córka była szczepiona na ospę jak była mała, a teraz wszystkie dzieci w przedszkolu były chore, a tamtym roku kuzynostwo jej, z którym bawiła się dzień wcześniej. I ona nie łapie tej choroby. Znaczy ma tylko gorączkę jeden dzień i wymioty i tyle. Przecież lepiej za dziecka przejść ospę, a nie jak będzie miała 15 lat, no nie wiem... takie zbytnie ingerowanie w te choroby... nie jestem przekonana to szczepionek...

9 lata 7 miesiąc temu #985312 przez pesq
Asiek - czy Ty przypadkiem nie zaczynasz 3 trymestru?

9 lata 7 miesiąc temu #985313 przez Scarlett86
Pesq szkoda gadac, biedna sie nameczysz z tymi cukrami,insulina i dieta a lekarze co na to?
Dziwne trzymasz diete a i tak Ci te cukry szaleja :dry: Ja tez nie moge spac w nocy, mowie do meza ze duszno nie idzie oddychac a on ze wcale nie jest duszno. Strasznie ciezko mi sie oddycha, maly chyba na cos mi uciska. Jak nie u gory to na dole czasem mam takie uczycie jak by chcial wyjsc.Takie czuje napieranie na szyjke. Z lozka tez ciezko wstac :dry:

9 lata 7 miesiąc temu #985314 przez asiekasiek
Pesq No właśnie chyba zaczynam ;) jeszcze nie mogę uwierzyć że już ostatni trymestr, :woohoo: a co do duszności w nocy to u mnie też występują, śpię przy otwartym oknie i nie mogę spać :(

9 lata 7 miesiąc temu #985315 przez Scarlett86
Asiekasiek bylo napisane ze dzieci tutaj w Uk sa narazone na krztusiec i to jest dla nich grozne do 6 miesiaca zycia. Musze popytac ale na chwile obecna to nie chce sie szczepic na to zwlaszcza ze naczytalam sie nie ciekawych opinii. Tak w ogole to nie slyszalam od znajomych ktore tutaj rodzily zeby sie szczepily w ciazy oooch ciezki temat :huh:

9 lata 7 miesiąc temu #985316 przez Sylwia-89
Dziękuję dziewczyny :kiss:
Rzeczywiście, pogoda była piękna :) A co do zdjęć, to na pewno wrzucę, ale jeszcze ich nie mam i sama niecierpliwie czekam :)

9 lata 7 miesiąc temu #985317 przez Scarlett86
Oooo ja.... juz tak nie wiele nam zostalo :ohmy: Moj maz wczoraj do mnie powiedzial ze nie dawno dowiedzielismy sie ze jestem w ciazy a to juz pare tygodni zostalo do konca :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #985318 przez asiekasiek
Scarlet właśnie czytałam o tym krztuścu na wyspach to lepiej popytaj się u koleżanek i jak coś to lepiej zaszczepić się może jednak .

9 lata 7 miesiąc temu #985322 przez basiek149
Sylwia-89 gratulacje!!! dużo miłości dla was :* i również z niecierpliwością czekam na zdjęcia :)

my w tym roku będziemy świętować już 3 rocznice...jak się mały zdąży wykuć to nawet w trójeczkę :) bo termin mam na dzień przed rocznicą ślubu :D

pesq nie wydaje mi się, że tak będą u nas ciąże prowadzili. bo po pierwsze co raz więcej par ma problem z zajściem w ciąże, po drugie co raz więcej kobiet w czasie ciąży ląduje w szpitalu z różnymi problemami. moja siostra opowiadała, że jej gin prowadząca wszystkie panie, których prowadzi ciąży musiała wysłać na zwolnienie praktycznie od samego początku ciąży bo u każdej coś się działo...

mysia5 świetny kocyk! :) łapki zresztą też, fajne kolorki mają. :)

jurada
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #985327 przez Sylwia-89
Basiek, to zrozumiałe, ze nie chcesz pokazywać zdjęć malutkiej, to jest tylko Wasze. Bardzo dużo przeżyłaś przez tą sytuację, której mozna było zapobiec. Az mi się łezka zakręciła jak przeczytałam, to co napisałaś. Wasza kruszynka na pewno patrzy na Was z nieba i teraz będzie już tylko dobrze :)

9 lata 7 miesiąc temu #985329 przez Kasia888
Basiek co przeżyłaś to coś strasznego. Jednak teraz musisz myśleć o Kubusiu i o tym, że wszystko musi być w porządku!
Już tylko trzy miesiące :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia