BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987430 przez me.ch
A no i wanienka - ja zamówiłam ta z ikei, ona ma takie zielone cis na dnie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987431 przez Sylwia-89
Jak mamie o tym opowiedziałam, to tez się śmiała. ;) Prawda jest taka, ze faceci zgrywają mocarzy a jak przyjdzie co do czego to miękną jak panienki :laugh:

Jesli chodzi o tego maluszka, to jest karmiony do pępowinowo i funkcjonuje tylko lewa komora serduszka, więc nie jest zbyt dobrze, ale lekarze mówili mamie, że moze być tak, ze to serduszko dojrzeje i będzie dobrze. Oby tak było. Powiem szczerze, ze w zyciu nie wyobrażałam sobie, ze w 24 tc tak wygląda dzieciątko. W sensie jak noworodek już tylko wiadomo maleńki jest.

9 lata 6 miesiąc temu #987432 przez anisia27
Asiek widze ze obie czekamy na decyzje w sprawie szkoly rodzenia :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #987433 przez Sylwia-89
Agata, świetna jest ta wanienka i niedroga. Tez sie przymierzam do jej zakupu. Poza tym jest mala i nie zagraci mi mojej maleńkiej łazienki;) A jak maluszek podrośnie to można go będzie kąpać na siedząco lub w wannie

9 lata 6 miesiąc temu #987434 przez asiekasiek
Właśnie widziałam ją i co fajna jest?? Ona nie ma żadnego takiego pojemniczka na mydełko chyba?? prawda?? ale i tak chyba ją kupię bo pamiętam jak siostra miała już większe dzieciaki to dzięki tym antypoślizgom nie wywalały się ;)

Sylwia to już nie mam wyrzutów sumienia do tego faceta że śmiałaś :) właśnie niektorzy faceci myślą, że kobiety są słabe itp... ale tak naprawdę to oni są cieńcy :P

Anisia fakt czekam zobaczymy i tak startuje grupa 7 lipca w narutowiczu, bo jak coś to tam pójdę :) jeszcze troszkę czasu mam ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #987435 przez asiekasiek
o faktycznie tania ta wanienka to muszę podjechać do Ikei :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987436 przez glooria
Witam
oj dziewczyny jak to dobrze wracac do formy
jeden dzień ale tak mi dal popalić ze ho ho
dobrze ze mój mąż byl w domu to ogarnal dziewczyny zrobil zakupy... (ale wypchana lofowka mine wczoraj akurat wkurzala bo tyle pysznosci a ja nie moglam nic) ... i zrobil bigos

No ale mam dzis obiad z glowy

Anisia czasami faceci mają dość
oni lubia byc w centrum uwagi i sa zazdrosni i potrzebuja czasu a natlok informacji powoduje u nich bunt
daj mu chwile

Postawmy sie trochę w ich miejscu np kupujac samochod zdajemy sie na nich nie interesuje nas przebieg model ile kosztuja czesci zamienne zdajemy sie na nich i mamy dosc jak zakupy sie przedluzaja lub ciagle pyta nas sie o radę
to samo jest z ich podejsciem do ciazy i dzieci

Na pewno tetaz jestes na niego wkurzona ale ochloniecie i zobaczysz ze w tym czasie kiedy bedziesz go najbardziej potrzebowac to bedzie przy tobie i stanie przy tobie murem

9 lata 6 miesiąc temu #987438 przez Kasia888

9 lata 6 miesiąc temu #987439 przez basiek149
Dzień doberek :)

Tak asiekasiek odpoczęłam :) ale już po wrzuceniu kremówki na forum nie wchodziłam bo poszłam nacieszyć się mężem i właśnie kremówkami :D nic mnie wczoraj nie bolało przez cały dzień i nawet nie musiałam brać nospy więc jestem zadowolona :)
wanienka z Ikei naprawdę fajna, też ją już kilka razy na żywo widziałam i od początku wiedziałam, że będę ją kupować :)

pasq

glooria bigos... :woohoo: oj zjadłabym...

9 lata 6 miesiąc temu #987440 przez Kasia888
Dziewczyny a propo rożków, możliwe że ten temat już był ale pytam jeszcze raz. Lepszy z usztywnieniem czy bez?

9 lata 6 miesiąc temu #987441 przez glooria
Basiek ja tez bym zjadla ale powstrzymuje sie bo jednak lepiej powoli i lekko jesc niz :sick:

Super ze bole przeszly to pewnie magiczna moc kremowek :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #987442 przez basiek149
Kasia ja ostatnio pytałam o to dziewczyny i mówiły, że kupiły bez usztywnienia. do siostry też wczoraj dzwoniłam żeby się upewnić i też miała przy córeczce bez więc ja też tak kupię :)

glooria no nie dziwię się, lepiej powolutku jeszcze trochę odpuścić żołądkowi ciężkostrawnych potraw.

Super ze bole przeszly to pewnie magiczna moc kremowek :woohoo:

na pewno :D

9 lata 6 miesiąc temu #987443 przez asiekasiek
Kasia rożek śliczny jest:) koleżanka ostatnio mi powiedziała, że ona kupiła z wkładem kokosowym, ale w szpitalu położona kazała wyjąć kokos, bo jakoś na kręgosłup źle wpływa czy jakoś tak. Ale pewnie co położna to inna opinia ;)

Basia to dobrze, że wczoraj lepiej czułaś się :)

Gloria lepiej jedz dzisiaj coś lekkostrawnego, a jutro będziesz pewnie mogła już poszaleć ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987444 przez Agata28
Ja mam zamiar używać tej wanienki tylko przez pierwsze miesiące, później chcę kupić specjalną matę i kąpać w naszej wannie (jeszcze jej nie mamy, ale za jakieś 2-3 tyg już będzie!!!!! :woohoo: ) :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #987450 przez glooria
Ja mialam bez usztywnienia
przy milence ciagle używałam bo bylo mi wygodniej nosic moja kruszyne a przy emilce tylko kilka razy bo jednak dwa tygodnie w szpitalu bylam i tam byla opatulana w szpitalne kocyki a po drugie juz tak sie nie balam brac na ręce jak przy pierwszej

To samo tyczylo sie wanienki
najpierw pierwsza kapalam do ok 4 m-cy
a druga od razu w duzej wannie ze starsza siostra
tylko emilka lezala na lezaczku

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia