BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987452 przez pesq
Kochane, ja nie bede sie do wszystkiego odnosić bo nic nie pamietam. W ogole cięęęzko z pamięcią.

Basia - ciesze sie ze dobrze sie czujesz. U mnie też już dziś z brzuchem ok mimo, że kremówek nie moglam skosztować ;)

Co do rożków - mam dwa nieusztywniane (jeden w zestawie z posciela w sówki, jeden dostalam od mamy blizniaczek)

Glooria - jak Twoje przeciwciala? Tak myslalam o tym..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaz i inne dziewczyny apropo monitora oddechu (ukryje ten post żeby nie spamować, jak zaitneresowane to rozwincie:) .
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dziś mam.. urodziny! 27 :) wyłączyłam powiadomienie na fb bo nie chce żeby mi na sile wszyscy pisali życzenia.. na razie dostalam od siostry, mamy, siostry męża, męża i tesciowej.. i to mi wystarczy :). Z tej okazji zjadlam mieczke owocow wieksza niż zwykle... :) I nie uczulily mnie ani czeresnie ani nektarynki, ktore zawwsze uczulaly!!!! No i w nagrode pojedziemy chyba poszukac wózka po poludniu,...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987453 przez pesq
wku#wia mnie niesamowicie te przepychanie postow

9 lata 6 miesiąc temu #987454 przez pesq
hmmm moze gdzies da sie napisac do administratorow stroy zeby cos z tym zrobili

9 lata 6 miesiąc temu #987456 przez pesq
tylko pytanie gdzie :dry:

9 lata 6 miesiąc temu #987459 przez asiekasiek
Pesq to jeszcze ode mnie dostaniesz życzenia:D wszystkiego najlepszego !!! Dużo zdrówka i aby Ci cukrzyca nie uprzykrzała w ciąży :D I żeby Agatka rosła zdrowa;)
ja też zawsze wyłączam powiadomienia z urodzinami na fb bo wszyscy piszą, a tak naprawdę zależy mi aby moi najbliżsi pamiętali :)
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #987461 przez Sylwia-89
Najlepszego Pesq! Lżejszego przechodzenia ciąży przede wszystkim i mniej zmartwień ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987465 przez Agata28
Pesq wszystkiego co najlepsze kochana :kiss: zjedz sobie bigmilka :P

Dzisiaj ma też urodzinki mój brat :cheer:
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987469 przez basiek149
pesq kochana! wszystkiego naj naj najlepszego! zdrówka i siły dla Ciebie i dla Agatki :* mua :*:)

9 lata 6 miesiąc temu #987471 przez Kasia888
Pesq Wszystkiego Najlepszego :woohoo:
Żebyś była taką silną i fajną przyszłą mamusią jak do tej pory :)
i zdrówka dla Agatki :cheer:

9 lata 6 miesiąc temu #987475 przez kasandra9
Dziewczyny, spadałam do 11:30!!!!!!!! Szoook. Fakt, że chciałam mężowi potowarzyszyć, bo o 6:30 wrócił do domku, ale nie pamiętam, żebym ost. tak spała, jak suseł, a mąż musiał mi obiecać, że nikomu nie powie, że tak długo gryzłam poduszkę:D
Dziś przyjeżdżają moi rodzice, chyba jakiś obiad powinnam zrobić, choć nie chce mi się...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zazanka, co do krwi z nosa - ja też mam coś w tym stylu, bo nie leci mi ciurkiem, ale muszę co najmniej 1x dziennie smarknąć i zawsze jest czerwona chusteczka.
O wanienkach jeszcze za bardzo nic nie wiemy, ale na pewno mąż wynajdzie odpowiednią;) W ogóle to mój jest naprawdę zaangażowany, bo wszystko najpierw obejrzymy jak on coś znajdzie i jak ja coś planuję, to Mu pokazuję, także cieszę się bardzo.:)
Asiu, co do sukienek...najpierw nawiedź Top Secret, może Mohito - teraz są mega przeceny, to powinnaś coś znaleźć. W jednym i drugim widziałam takie luźne fasony i spkojnie można w tym na weselicho uderzyć. Ta Twoja Ubieralnia jest droższa - ta moja niebieska sukienka to 189zł., więc drożej niż w TS, mimo że swojej malinowej nie kupowałam na żadnej przecenie akurat (to dziwne jak na mnie, bo jestem łowcą okazji:P), tylko moja teściowa ma tam jakiś rabt 15% czy jakoś tak, więc ok. 150zł. zapłaciła.:) Nie jest to jakiś duży sklep, taki może bardziej "mamowy", no ale ta sukienka mi się bardzo spodobała, jak tam zajrzałyśmy. Fajnie się pierze, nie gniecie się, a już chyba ze 3x ją prałam. Daj znać, co kupiłaś:P!!!!
Dobra, ogarniam tyłek w troki i zbieram się, podjadę do sklepu, chyba jakieś mięsko kupię i zrobię sos...

Pesq, stooooooo lat!!!:) To jeden rocznik jesteśmy :))) i dla Agatki od Agatki też, bo przecież skoro dwupak, to obie świętujecie!;) No i już wiem, czemu się dogadujemy dobrze i zdarzają się podobne myśli - ja zawsze się świetnie z bliźniętami dogaduję po prostu;) Od zawsze moją przyjaciółką jest jakaś "bliźniaczka", mój mąż bliźnięta i mój teść też mnie zawsze lubił i też bliźnięta;)

9 lata 6 miesiąc temu #987478 przez glooria
To i ja sie dołączę
sto lat i wiecej uśmiechu na codzień

Co do antycial to wiem tylko tyle ze mam i ze w pon (chyba) mam wizyte w tej sprawie z konsulatem

Kurcze tak dlugo spac zazdroszcze ja od 5 lat na pewno max do 8 :)
No ale to uroki matkowania

Kasandra bo czasami trzeba z gory i dosadnie powiesziec o co nam chodzi
a moze Twoja mama z gory pomyślała o dniu ojca i dlatego go zabiera hmmm?
Na wszelki wypadek mniej cos w zanadrzu

9 lata 6 miesiąc temu #987481 przez mysia5
Dzień dobry :)
Pesq! wszystkiego naaaaajlepszego :kiss: kochana, dużo siły przede wszystkim :) zdrówka, miłości, szybkiego i szczęśliwego rozwiązania :) dużo uśmiechu na tej ładnej buźce :) i zero zmartwień , 100 lat ! :kiss: :kiss:
Basiek, dobrze, że już lepiej się czujesz :) kremówki wyglądały pysznie :)
Zazanka, mnie też się zdarza że leci mi krew z nosa, kiedyś rano wstałam i miałam całą buzię w krwi :/ ale czytałam że to się może zdarzać na naszym etapie ciąży :)
Fajniutka ta wanienka z ikei :)
Dzisiaj też ma urodziny mój brat, ojciec i szwagier :cheer: więc widzę że urodzinowy dzień dzisiaj :)
a ja opycham się słodkościami od rana i czekam aż po pracy mamusia podrzuci mi truskawki i banany, bo chodzi za mną koktajl :whistle:
aaaa i śliczne macie brzuszki, w ogóle nie widać żadnych kg więc nie chcę słyszeć że któraś mówi że jest gruba :angry: piękne mamusie ! i koniec :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987482 przez glooria
Czytam właśnie jak uszyc munki kocyk i hmmmm pisze babka ze nie mizna prasowac
tutaj cytat
Po uszyciu (i przed oczywiście) NIE NALEŻY PRASOWAĆ MINKY! Ponieważ traci on swój urok nawet po przeprasowaniu go po stronie tkaniny bawełnianej, z którą to był zestawiony. Przez prasowanie, wzór, który jest ozdobą spłaszczy się i nie będzie już taki widoczny. Nie mówiąc o tym, że przystawiając gorące żelazko możemy spalić nasz materiał.
no i teraz zgupialam jak to jest jak kocyki czy te łóżeczkowe ozdoby sa z bawelna ktroa trzeba będzie pracować

Ja mam kocyk ale z obydwoch stron jest munky i nigdy nie prasowalam ale co z tymi co sa z bawelna np ochraniaczami

... co do dziewczyn i kocykow to starsza tylko przytula sie jak idzie spać ale jak byla mała to zachowywala sie jak emilka teraz czyli przed zasnieciem smyra koncem kocyka nosek

9 lata 6 miesiąc temu #987483 przez jurada
Witajcie!

Pesq! Wszystkiego najlepszego!

Kurde skleroza nie boli... Już nie pamiętam co chciałam napisać :angry: :angry: :angry:

9 lata 6 miesiąc temu #987484 przez Sylwia-89
Glooria, pewnie trzeba po praniu rozwiesić tak, żeby było jak najmniej zagnieceń. Ja też chcę kupić taki kocyk, ale nie wiem jaki kolor wybrać. Podobają mi się te intensywne kolory, ale jestem ciekawa czy podczas prania nie przefarbuje się jaśniejszy materiał tej bawełny. są np. takie czerwone i biała bawełna. Chyba kupię taki, który będzie w podobnym kolorze po obu stronach bo nigdy nie wiadomo...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia