BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987361 przez Agata28
omg Pesq, ale bym się wkurzyła! taka pomocna mamuśka :ohmy:
Glooria, dobrze, że już Ci lepiej wygazowana cola/pepsi na problemy :sick: niezastąpiona!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987362 przez basiek149
Dojechały :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #987364 przez asiekasiek
Gloria to dobrze, że chociaż ciut lepiej się czujesz :) lepiej nie jedz już jajek ;) obie tak mają, że tarmoszą nosek kocykiem?? Słodko to musi wyglądać na siostrzyczkach:)

Zazanna rozwal oba odkurzacze, żeby tak już w ogóle nie dało się odkurzać ;) i niech Twój T jedzie po nowy i już ;),

Kasia to lepiej nie chodź na długie wyprawy, i odopczywaj dużo, zresztą wszystkie odpoczywajmy. ja się dziś obudziłam z bólem w prawym boku ale mała ruszała się więc jakoś nie przejełam się... a później załatwienia zakupy i tak chodze po sklepie i chodzę i nagle sobie pomyślałam kurcze nie czuje już małej z 5-6 godzin a ostatnio była strasznie aktywna... stanęłam aż w alejce i tak dotknełam brzucha i zaraz poczułam puk puk :D ufff .... ulżyło wtedy :)

Dziewczyny sesja truskawkowa musi być :D haha

Kassandra mam do Ciebie prośbę, wiem że Ty kupowałaś kiecki na wesele jedną kupiłaś w Top Secret?? jeszcze jakieś kupowałaś?? Bo ja mam 4 lipca wesele i kurcze nie mam w czym iść :( chodziłam po sklepach no ale, wcięcię gdzieś mi znikło :P haha koszmar.. muszę mieć jakąs luźniejszą ale jak na złość jak szukam w tym roku luźnych takich trapezowatych kiecek to nie ma... a jak w tamtym roku szukałam dopasowanych to były właśnie takie trapezowate :angry: :angry:

9 lata 6 miesiąc temu #987365 przez asiekasiek
Basiek pychota mniam mniam, ale Ty jesteś :P aż ślinka naprodukowała mi się na ich widok :) a jak czujesz się dzisiaj ?? odpoczęłaś ???

9 lata 6 miesiąc temu #987368 przez Sylwia-89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiecie co... Wlasnie wróciłam z zajęć w szkole rodzenia. Oczywiscie kobiety chodzą do niej z partnerami. No i dzisiaj byl ciag dalszy tematu o porodzie: nacinac czy nie nacinac, ryzyko pęknięcia krocza itd. No i jeden pan wstal z krzesła i padł na podłogę... Nie wiem czy dlatego, ze bylo dosyć duszno czy z wrażenia, ale stwierdziłam po tym, ze jesli mój mąż nie będzie czul sie na silach, to nie będę nalegać żeby był przy porodzie. Faceci nie są aż tak wytrzymali jak widac. Położna mowila, ze często z tych emocji i stresu po prostu mdleją. Co do tego dzisiejszego zdarzenia, to w sumie nie wiedziałam, ze rozmowa moze tak wpłynąć, ale to pewnie dlatego, ze kobiety mają większą świadomość co się dzieje podczas porodu a mężczyzna, który sie tym nigdy nie interesował po prostu nie zdaje sobie z tego sprawy i wychodzą takie sytuacje...

9 lata 6 miesiąc temu #987370 przez Magdalena9t
dobry wieczór :P
Tomek zaczął wstawać o 7, drzemka ok 12, tym czasie ogarniam dom,kanapki i obiad dla męża bo ma teraz na drugą zmianę. Także jestem sama praktycznie w domu, od 2dni jakoś mi tak ciężko i fizycznie i psychicznie :whistle:
W pt byliśmy na usg prywatnie,czekałam na wizytę miesiąc, doktor od samego badania pokazał pipeczkę,także można zaczynać szaleć z różem hehe :P noo bez przesady ;) ;)
Termin z usg wychodzi wcześniej bo na 2 września, podobno moja mała nie jest taka mała bo w 60 centylu niby jest,już ponad kilo waży, cieszę się jednak,że wszystko w porządku. :)

Fajne brzuszki tu widziałam :) ja oczywiście nie mam kiedy zrobić :angry:

Lidziun wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :kiss:

Basiek trzymaj się :kiss: dobrze,że jednak gin zauważył,że jest nie tak, wizja szpitala przeraża,ale będziesz miała najlepszą opiekę w razie co :)
jeszcze się okaże,że ostatnia urodzisz ;) ściskam mocno :kiss:

Pesqu, ale ma mama tupet :( ja bym ostro zareagowała,gdyby mnie to tyczyło,ale na szczęście nie będzie z tym problemu, bo nie będzie teraz chrztu :)
Możesz odpowiedzieć spokojnie,na tyle spokojnie ile dasz radę,że macie czas na podjęcie decyzji,i nie powinna nikogo w błąd wprowadzać :)

Asiek ja w sierpniu jadę na wesele, mam nadzieję,że pojadę przynajmniej bo to już końcówka..i coś by trzeba kupić :whistle:

Dziewczyny powysyłałam Wam zaproszenia na fejsie,muszę Was lepiej poznać bo nie wszystkie kojarzę :(

Przepraszam,że nie odniosłam się do wszystkich,ale brak mi i czasu i snu..Mam nadzieję,że będzie lepiej.

Dobranoc :)

9 lata 6 miesiąc temu #987372 przez Magdalena9t
u nas mąż dał radę przy pierwszym porodzie,na szkołę rodzenia też chodziliśmy :)nie spodziewałam się,że tak sobie poradzi,a on z tych wrażliwszych na krew :P

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987373 przez pesq
Dzewczyny - dzięki za wsparcie kochane, ale ja już na dziś nie mam sily :( nie chce mi się już o mamie gadać.. Zawsze z nią tak jest..... Zostawie ten temat bo już trochę ochłonęłam, szkoda nerwów.

Co do szkoły rodzenia - od miesiąca zbieram się żeby się zapisać. O ile chce mi się chodzić na wykłady, o tyle na ćwiczenia, które podobno są obowiązkowe już mniej.. Mnie strasznie boli brzuch jak cokolwiek porobie wiecej niz 10 minut.. Nie wiem czy one (położne) nie beda mnie tam zmuszać żebym mimo wszystko chodziła.. Nic nie wiem :/ Moze coś doradzicie ?

I pytanie jeszcze jedno - czy któraś z Was rozgląda się za monitorem oddechu? Moze któraś mama testowała/stosowała? Czy kupić to się nie zastanawiam, bo na pewno kupimy, tylko zastanawiam się jaki - czy przenośny czy płytkowy. Dajcie znać jeśli coś w tym temacie wiecie :)

artykuł odnośnie tych monitorow: www.elementarzmamy.pl/fanaberia-czy-glos...-monitorach-oddechu/

9 lata 6 miesiąc temu #987375 przez asiekasiek
Magda gratulacje córci :) hehe i w co się ubrać na wesele ...

Sylwia no uśmiałam się z faceta :) no ale pewnie za duszno było ;)

Pesq ja musze mieć zgodę od lekarza na ćwiczenia... jeśli nie będę miała to nie mogę chodzić na nie.

9 lata 6 miesiąc temu #987382 przez Agata28
Asiek ja mam dwie sukienki z tej stronki: pieknamama.pl/category/sukienki-wieczorowe

To jest pierwsza pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-lily.html mam rozmiar M i jest dosyć luźna, właśnie trapezowy krój. Jeszcze jest ciut za duża, ale na wakacje będzie w porządku. Prezentuje się dobrze.

Druga to bardziej tunika (ja jestem bardzo wysoka 179) i mi sięga za tyłek pieknamama.pl/tunika-ciazowa-anita.html .

Przeglądnij sobie, można odesłać lub wymienić jeśli nie podpasuje. Zamówiłam tez od nich bluzeczkę i koszulę do karmienia i dostałam w prezencie żel na rozstępy :-)

9 lata 6 miesiąc temu #987385 przez pesq
Agata - taka ladna sukienka że aż sama żałuje że nie mam żadnego wesela!!

9 lata 6 miesiąc temu #987386 przez kasandra9
Śliczne rzeczy z tej stronki!!! Ja kupowałam w Top Secret na wesele w maju (taka różowa), a tą niebieską na ost. wesele kupiłam w takim sklepie...to chyba też jakaś sieciówka, ale mało popularna, w ciechanowskiej galerii jest "Twoja ubieralnia" i tam dorwałam:)
Ja usiłuję odkorkować komodę, przy okazji znów sprzątnęłam mieszkanko nieco, bo jutro mają moi rodzice wpaść. Kurde, nie mam gdzie tych rzeczy z komody przenieść:/ tzn. to same jakieś moje rzeczy do pracy, na korki, rzeczy ze studiów, cholerciaaa:///

9 lata 6 miesiąc temu #987390 przez kasandra9
Jupi! Odpisali mi właśnie ze szkoły rodzenia:)))) Pisałam do nich 28 maja:)))))))))) No ale od 2 lipca ruszają zajęcia, także prosiłam o zapisanie mnie do grupy:)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987391 przez Agata28
dziewczyny jak długo trwają zajęcia w szkole rodzenia? Tzn ile tygodni? :cheer: Może udałoby mi się załapać będąc w Polsce ;)

edit: już znalazłam informację 7 spotkań po 120 min, zaczynają pod koniec czerwca, tak więc nie dam rady. No trudno posłucham rad koleżanek z forum B)

9 lata 6 miesiąc temu #987399 przez Sylwia-89
No Asiek powiem Ci, ze śmiesznie to nie wyglądało :unsure: Facet wstal, nogi mu się zrobiły jakby bezwładne, zrobil kilka kroków i wpadł na otwarte drzwi po których się osunął. Te drzwi się zamknęły i nie mam pewności czy głową nie uderzył w ścianę. Wszyscy byliśmy wystraszeni. W ogóle to myślałam, ze jakiegoś ataku dostał w pierwszej chwili. Swoją drogą, to nasz znajomy podczas porodu zemdlał i rozbił głowę o posadzkę... Zajrzał nie tam gdzie trzeba :P Na szczęście maly akurat sie urodził, to położna do ojca mogla polecieć, ale to jest jeszcze dodatkowy stres dla matki.

Pesq, u mnie jest tak, że lekarz wystawia zaświadczenie o braku przeciwwskazań. Wczoraj wlasnie byl temat porodu (3zajecia) i na koniec, dosłownie kilka minut siedziałyśmy na piłkach i uczyłyśmy się oddychać a tak to same wykłady byly. Poza tym kobieta pytala jeszcze czy któraś z pan nie moze ćwiczyć. Zawsze mozna cos wymyśleć, bo przeciez nie musisz czuć sie na silach, w końcu jestes w ciąży, ale ogólnie lekkie i przyjemne one są, wiec czemu nie skorzystać ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia