BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #987400 przez asiekasiek
Sylwia jakbyś coś napisała, że jemu stało się coś poważnego to nie śmiałabym się ;) ale tak to nie mogłam powstrzymać się :whistle:

Agata dzięki za stronkę :D śliczne te kiecuszki poszperam tam na stronie. ale zajde jeszcze do Top Secret może mają takie kiecki co Kassandra ma. I jeszcze do Twojej Ubieralni zajrzę bo okazało się że jest w galerii, która nie znajduje się na drugim KRK :silly: Dzięki dziewczyny za polecenie sklepów :kiss: :kiss: Kassandra ca jak cenowo jest w Twojej Ubieralni???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987401 przez asiekasiek
aha dziewczyny jak znajdziecie wanienkę taką z antypoślizgiem w środku to proszę o news gdzie została zakupiona :) bo szukam i szukam taką i nie mogę nic znaleźć :angry:

9 lata 6 miesiąc temu #987403 przez asiekasiek
Znalazłam jedynie taką w przystępnej cenie ale za mało tej maty :unsure:
allegro.pl/wanienka-z-korkiem-mata-zebra...390-i5384719790.html

9 lata 6 miesiąc temu #987406 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Asiek nowy odkurzacz „się wybiera” –no nic czekam cierpliwie;)
Niedługo mam imieniny, więc pewnie dostanę „niespodziankę” ;)

Basiek przez Twoje kremówki muszę iść dziś do cukierni i też zjeść :D
W ogóle muszę się podnieść, wykąpać, iść do apteki i po truskawki, to w sumie przy okazji wejdę do tej cukierni… ;)

Truskawki będą naszym znakiem rozpoznawczym jak się spotkamy już z Maluszkami :D Np. każdy Maluszek będzie musiał mieć na sobie kawałek czegoś z workiem truskawek :D

Czy Wam też co chwila leci krew z nosa? Mi ze 4 razy dziennie :/ Niby nie jakoś mocno, ale tylko wydmucham nos i cała chusteczka czerwona, a jak nie wydmucham to nie mogę oddychać, bo mam cały zalepiony od krwi wggrrr –przepraszam za taki temat od rana ;)

Sylwia i dlatego będę rodzić z Mamą :P –T. nie chce, a ja go nie chcę zmuszać, bo to jednak indywidualna decyzja i jeśli facet nie chce to nie powinien tego widzieć ;)

Pesq ja chciałam strasznie monitor i byłam na 100% pewna, że kupię i wybrałam sobie wtedy „aniołka”. Przeczytałam miliard tematów w tym zakresie i dziewczyny polecały –to jest z płytkami, np. www.mall.pl/elektroniczne-nianie/angelca...P1Y14W0JwhoC9u_w_wcB –no ogólnie z tej firmy są polecane i można kupić używany dość tanio, bo nawet za 100 zł. Osobiście nie używałam, więc z mojego doświadczenia nie powiem, ale z tego co wyczytałam, to ten bym kupowała :)
A teraz po wszystkich rozmowach z koleżankami, które miały, z T., z Mamą itd. postanowiłam nie kupować, chyba że młody się urodzi za wcześnie –wtedy obowiązkowo kupimy. No i jeśli się okaże, że jednak mam problem ze spaniem (ja –nie dziecko), bo się zamartwiam o niego, to wtedy też kupię :)

Magda to Ty już masz kawał córci w brzuchu! :D Ciekawe ile mój już ma :)

Ja nie idę do szkoły, bo ćwiczyć mi nie wolno, a plan zajęć u nas zakłada głównie ćwiczenia, więc bez sensu. A merytorycznie przygotuję się sama :P Oddychać na szczęście umiem :D
Podziękowania: Kiniaaa89

9 lata 6 miesiąc temu #987413 przez me.ch
Hej dziewczynki dziewczynki, już chyba 3 podejścia do opisania robiłam, może w końcu się uda. Za pierwszym razem napisałam wypracowanie dluugie to mi zezarlo, potem dwa razy zaczynałam i coś mi przerwali. Więc tak już trzeci dzień zaczynam pisać, mam nadzieję że tym razem skończę ;) na wszelki wypadek będę dodawać w kawałkach żeby chociaż może cześć doszła;)

9 lata 6 miesiąc temu #987414 przez me.ch
Po pierwsze , nie pamiętam która z Was pisała, ale czy są jakieś wieści na temat tego maluszka który się tak wcześnie urodził?
Bardzo się przejęłam jak przeczytałam i mąż też jak mu mówiłam...

Pesq, co do mamy i chrzestnych to się nie przejmuj, nie jej biznes w końcu.... Ja bym pewnie odpowiedziała że to fajnie ze on się zgodził, ale szkoda ze Wy nie;) a z tymi ubraniami to tez... Olej to..... Czasem z ludźmi tak to już jest.

Zazanna, Super wyglądasz!!!!!! Juradka, Ty też!! Takie z Was laski że nie ma wątpliwości że po porodzie to już w ogóle będzie ogień:)

Lidziun!!! :):):) wszystkiego najlepszego Kochana, wyglądadaliscie pięknie:) cieszę się że wszystko się udało i poszło zgodnie z planem:)

9 lata 6 miesiąc temu #987415 przez Kasia888
Hej dziewczynki ;)
Asiek masz rację, musimy na siebie uważać. Ja już też ograniczę chodzenie i będę więcej odpoczywać. Nie może być tak, że chodzę i mnie kłuje :dry:
Sylwia mnie też rozśmieszyłaś z tym facetem, normalnie też się uśmiałam :laugh:
Pesq matki mają tendencje do wtrącania się, ale Twoja przegięła. Nie przejmuj się pewnie jej odbija, że zostanie babcią ;)

Dziewczynki przed chwilą dzwoniłam i w końcu udało mi się zapisać do szkoły rodzenia i tak się cieszę :woohoo: :silly: zaczynamy w poniedziałek. Tamta szkoła nie ruszyła w związku z tym będę chodzić do szkoły na Ursynowie. Zajęcia już się zaczęły, ale babeczka taka miła powiedziała, że mnie dopisze.
I mój mężuś jęczy, ale nie ma wyjścia będzie musiał ze mną chodzić i koniec :evil:
Na najbliższych zajęciach ma być o porodzie i o oddychaniu, myśle że nikt nie będzie zmuszał do ćwiczeń. Powiem o tych moich kłuciach i raczej w ćwiczeniach brać udziału nie będę.

9 lata 6 miesiąc temu #987417 przez me.ch
Kasandra, fajne zakupy zrobiłaś, szczególnie mi się podoba pościel:)

Basiek, z tym szpitalem to jest normalnie masakra. Jak człowiek ma komukolwiek zaufać? Na szczęście Twój lekarz jest konkretny i się napewno Tobą dobrze zaopiekuje, tymczasem sobie włącz tryb relaks i nic się nie martw, czytaj Kubusiowi i zobaczysz, jeszcze urodzisz po terminie tak jak dziewczyny już przepowiadaly :)

Agusia, ach, jaki ten Franio jest cudny!:) i ten rożek jak piękny, idealnie nadaje się do mojego planu kolorystycznie, ale chyba aktualnie niedostępny w tym wydaniu... Ale jeszcze poszpieguje, może się znajdzie;)

9 lata 6 miesiąc temu #987420 przez me.ch
Gloria, współczuję przeżyć... Jajecznica po porodzie następnym razem dopiero! :)

Kasia, jak Cie będzie kluc to najlepiej właśnie ćwiczenia tylko obserwuj i może jak będziesz w domu soe lepiej czuła to najwyżej wtedy spróbować można:)

Zazanna, ja chyba też się doedukuje sama, bo bez męża jakoś mi się nie uśmiecha chodzić do szkoły rodzenia a przecież jak ja będę w pl to on jeszcze w uk, wiec nie da rady iść razem. Poza tym mam nadzieje ze dziewczyny się podziela wiedzą:):):)
Może ktoś wie czy są jakieś kanały na YouTube np gdzie są jakieś "ala tutoriale" ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987421 przez pesq
Dziewczyny później napisze więcej teraz tylko jedno.... NIE MAM CZYM ODDYCHAC. Nie wyspalam się i chyba mała mnie ciśnie albo też coś z pogoda czy ciśnieniem bo jakaś masakra!

9 lata 6 miesiąc temu #987422 przez me.ch
Agata, dzięki za linka, u nas tez wesele wkrótce bo już za miesiąc, mam nadzieję że znajdę coś do ubrania:) narazie zresztą jeszxze czekam z zakupami bo ostatnio w dwa tyg mi dość sporo brzuch wyskoczył więc się boję że potem będzie za mała kiecka.....

Tu jest porównanie z przed dwóch tyg i dwa dni temu , ale szczerze to na zdj aż tak nie widać jak po ubraniach....

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987425 przez me.ch

Załącznik nie został znaleziony

24 tyg

Załącznik nie został znaleziony

26 tyg

9 lata 6 miesiąc temu #987427 przez Agata28
Asiek ja wanienke z antypoślizgiem kupilam w Ikei :-)
Załączniki:
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 6 miesiąc temu #987428 przez Kasia888
Agata mam tą samą z Ikei :P

9 lata 6 miesiąc temu #987429 przez me.ch
Mam wrażenie że nie odpisałam na wszystkie rzeczy, więc bardzo przepraszam kogo pominelam, ale pisałam z pamięci więc i tak jestem pod wrażeniem że aż tyle zapamiętać ie udalo;)

Miłego dnia Kochane!!:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia