BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988859 przez asiekasiek
Jurady slajdy super, po tych slajdach widać jak rośnie brzuszek :)

Gloria właśnie wiem o tym, że trzeba przyzwyczajać, w sumie dzieci jak siostry przyjeżdżają to kot ucieka nie lubi ich... zobaczymy jak to będzie... jak będę w szpitalu z dzidzią to będę chciała żeby mąż ubranka po małej przywoził do domu, żeby zwierzołki mogły już przyzwyczaić się z zapachem...

Basia no fakt taki większy można na pół złożyć i jest wtedy grubszy...i radziłabym Ci kupić kocyk w szare groszki ale z niebieskim Minky bo fakt mógłby mieć traumę :P chociaż syn siostry w wieku 4-rech lat miał szał co różowe :P śmiałaś się z niego :P ale przeszlo mu to juz uffff... sensorek śliczny właśnie jakąś przytulankę misia trzeba by kupić małej...

Sylwia no to niezła aparatka jesteś :D

Kassandra w tym trymestrze i ja się gorzej czuje nie mogę spać, ciągle coś kłuje mnie w prawym boku :( też cycki bolą mnie i wiele innych dolegliwości mam :( i taka ociężała jestem:( ale jakoś przejść przez to trzeba...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988861 przez jurada
Oj! U mnie z 3 trymestrem jak na razie sielsko- anielsko!
Spie jak zabita. Raz się budzę na siusiu.
Plecy nie bolą, piersi tez nie...
Moze żyje juz tym ze jeszcze 12tyg i koniec i napawam się tym stanem :)

9 lata 6 miesiąc temu #988862 przez Kasia888
Jurada super zdjęcia brzuszka jaki mix :)
Lidziun też mi się ten zestaw śpiochów podobał, fajne ciuszki ;)
Asiek czyli też nie dasz sobie w kaszę dmuchać ;)
Asiek tylko ten polprazol na zgagę jest na receptę, ale może w aptece Ci coś zaproponują. A jak nie to zapytaj swojego gina na następnej wizycie o to.
Sylwia zakręcona ;) z drugiej strony fajna niespodzianka
Kasandra też zamawiałam ten 100x75 większy też wejdzie do wózka a jak coś to się zawinie ;)

Asiek Scarlett i ja pierwsze do porodu, a Ty chyba z tego co pamiętam trzecia jesteś w kolejce ;)
a wiecie co moja mamuśka sobie swoim sposobem wyliczyła, że urodzę 20 sierpnia, ta data wyszła jej jakoś na podstawie tygodnia w którym pierwszy raz poczułam ruchy Jasia ;) :P swoją drogą ciekawe czy jej się sprawdzi :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #988863 przez basiek149
Kasandra jak tak dalej pójdzie będziesz miała ksywę Zeberka :D
i bardzo ładny kocyk wybrałaś :)

ja wezmę coś z niebieskim albo z miętą, nie będę dziecka przecież krzywdzić tym różem :D

9 lata 6 miesiąc temu #988864 przez basiek149
ja tam się nie pcham do porodu jako pierwsza ;) ale tak jak Jurada cieszę się, że już coraz bliżej nam zostało do września i że te nasze Bąbelki są już całkiem duże :)
Podziękowania: jurada

9 lata 6 miesiąc temu #988865 przez asiekasiek
Basia - Kasandra będzie musiała zmienić sobie nick na forum :cheer:

Kasia no fakt jestem tak jakby trzecia bo jeszcze kilka dziewczyn jest przede mną, ale one już dawno przestały pisać :( ale widzę, że Agata, Lidziun i Jurada są tuż tuż za mną :D jejku jak Twoja mama to liczyła :woohoo: ?

9 lata 6 miesiąc temu #988866 przez kasandra9
Dostalam prezent!:)

9 lata 6 miesiąc temu #988867 przez jurada
Kasandra- zeberko nie za dobrze Ci!???

9 lata 6 miesiąc temu #988868 przez basiek149
kasandra twój mężuś spisał się na medal :)

9 lata 6 miesiąc temu #988869 przez asiekasiek
Kassandra jeszcze słońce, koktajl i prawie jak na wakacjach :D

9 lata 6 miesiąc temu #988870 przez kasandra9
Tak, najlepszy chyba prezent od dawnaaaa:) boże jak wygodnieee. Powinnam sie nakryć kocem w zebrę, oczywiście mam:)

9 lata 6 miesiąc temu #988871 przez basiek149

Powinnam sie nakryć kocem w zebrę, oczywiście mam:)

zdziwiłabym się gdyby było inaczej :D

jak się Agatka urodzi będziecie musiały sobie zrobić sesję z zebrami na czele :D

9 lata 6 miesiąc temu #988872 przez pesq
Kasandra to teraz wypoczywaj! W ogole, zakochalam sie w tej kostce sensorycznej Jak w koncu zaczne cos zamawiac :P to od razu ją kupie :).

9 lata 6 miesiąc temu #988874 przez pesq
Wlasnie spojrzalam na swoj suwaczek i przeszly mnie ciary zadowolenia... mam wrażenie, że przed chwilka AgusiaKRK sie u nas na wrzesniowkach odezwala - wtedy wlasnie byla w tym tyogdniu ciąży (tak mi sie wydaje..) i uspokajała Kasię naszą, że też miała mały brzuszek na tamtym etapie.. :) A to było jakieś 10 tygodni temu jak nie lepiej! Super że tak leci!

9 lata 6 miesiąc temu #988875 przez Zazanna
Pesqu szczerze to nie wiem jak robię sos :P Robiłam pierwszy raz i zrobiłam tak jak mi się wydawało hah :P Czyli kurczaka pokroiłam i na gorący olej –troszkę przyprawy grillowej, jak się zrobił dobry, zalałam go śmietaną „do zupy”, dodałam łyżkę chrzanu, sól, pieprz, troszkę czubrycy, łyżeczkę cukru i to się pogotowało chwilkę, rozmieszałam łyżkę mąki z zimną wodą (pół szklanki) i powoli wlałam mieszając, oczywiście musiałam dolać wody bo się zrobiło za gęste heh –nie mam wyczucia z mąką nigdy ;) No i koperku duuuużoooo :) I się pogotowało i mniam :) -Wszystko na jednej patelni oczywiście :)

Kasia Kłótliwcu Ty nasz <3 :D

Lidziun jaki brzusio ! :D
Ten pajacyk w środku –zakochałam się :woohoo: I owieczki też cudne.. :)

Co jak co pięknie mój obiadek nie wyglądał –bo tak maziowato heh –ale był pyszny ;)
A zaraz zjem jeszcze trochę, bo właśnie gotuję chłopakom ziemniaczki i trochę sobie też nałożę ;)

Pesq no proszę, to Ty też potrafisz zawalczyć o swoje B) I dobrze :) A ten chłopak to jakiś dziwny.. widzi brzuszek i co i niby Ty masz biegać? Zero empatii…

Kasia ja też nie czytam, omijam wszelkie takie tematy chyba, że są z happy endem, a tu się nie zapowiada.. To obecnie nie na moje siły..

Asiek jak Koootaaałłł <3 <3 <3 :woohoo:

Oj zdziwi się :P I jeszcze będę siedziała równiutko 40 minut, będę zadawała pytania aż do ostatniej minuty. Jak ona tak to ja też tak. Może zrozumie aluzję i nie potraktuje tak nikogo więcej :evil:

Juradka jakie to CUDOWNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Super !!! <3 :woohoo:

Rany jak to dobrze, że mi przychodzi sms o wizycie dzień przed :P I jeszcze zapisuję sobie w notatniczku :P

Basiek Franio jest śliczny, też chcę :D

Kasandra leżaczki takie z „materacykiem” to rewelacja ! Na urlopie na takim siedziałam i po prostu bajka –nic mnie nie bolało i było ekstra :) A jak siadałam na krześle ogrodowym, to po 15 minutach miałam dość i płakać się chciało i właściciele mi właśnie wyprali specjalnie ten materacyk do leżaczka żebym miała wygodnie i mogła wieczory spędzać w altance B)

Ja póki co (odpukać) czuję się bardzo dobrze.. :) Stres mi troszkę odpuścił i staram się cieszyć moim stanem :) Aczkolwiek wszystko mnie boli i puchnie i spać nie mogę i zgagę mam często :P Ale problemy łazienkowe się skończyły od kiedy są truskawki, a to mi spędzało sen z powiek i bez tego jest cudownie :blush:
Aaaa i zapomniałam… zaczynam mieć problem z aplikowaniem luteiny :blush: Troszkę ciężko mi ..sięgnąć :P

Kasandra i jak się leży?? :D

Ja dziś też pospałam :) Moja piesałkowatość wytrzymała z tej okazji SIEDEM godzin bez siusiania <dumna> :woohoo:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia