BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988832 przez Lidziun
basiek naprawde sa fajne szkoda tylko ze nie ma rozmiaru 62 a te co kupilam sa 56 no ale i tak sliczne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988833 przez asiekasiek
Agata to koleżanka tuli już malca:) ciekawe kto we wrześniu rozpakuje się pierwszy:) chyba Scarlett i Kasia mogą najwcześniej :)

Ja spałam :blush: dopiero co wstałam... ale nie wygodnie spało mi się bo spałam z kotem, on miał oczywiście więcej miejsca ode mnie

Załącznik nie został znaleziony

ja wąski pasek miałam, nie moglam przewrócić się więc teraz mnie kark boli :(a kotek spi dalej...

Zazanna ja ten antybiotyk miałam jak miałam bakterie w moczu, koleżanka też go używała, ale dziwne przepisała Ci go chociaż nie widziała czy masz jakieś ?? Lepiej poczekaj na wyniki badań jak będziesz miała, że w moczu masz bakterie, bo po co faszerować się nimi... jejku co za lekarka, chyba chce Cię jednak wkurzyć z gabientu... a tu zdziwi się, następnym razem, że dwie wizyty pod rząd z nią masz :D

Kasia to dobrze, że z maluchem wszystko dobrze :D chyba sobie odgapie lek na zgage bo mnie coraz męczy nawet po chlebie z masłem mam :( noi dobrze Kasia, że walczysz o swoje!! Ja jestem gorsza tydzień temu na staruszkę najechałam, no ona pierwsza na mnie, bo w jednej dzień tygodnia jest targowisko, a w reszte dni tam jest parking a w ten dzień targowy można stawać tam autem od 13. Ja wtedy sobie wjechałam tam, bo chciałam do warzywaniaka podjeść, fakt pewłno bylo kartonów i folii po straganach, no ale była 13, a że nie uwineli sie sprzatać to nie moja wina, sprzątali powoli, wysiadłam i nagle stara baba na mnie że zaparkowałam, że mam odjechać bo sprzatać będą itp... a ja mówię, że ja tylko po ziemniaki, a ta dalej najeżdza na mnie że tylko zostawiają samochdoy tutaj (ta baba chciała, żeby przed jej domem zostało posprzątane bo tam wokój placu są domy) i do mnie pluje się, jakby była milsza to miałam odruch że odjadę, ale że ona wybuchła na mnie to w dup*e ją. też jej powiedziałam do sluchu i zamknęła się. Po 5 minutach po zakupach przyszłam i do niej i co zajęło mi to dużo czasu!? nie odezwała się nic... a dzisiaj jadąc z pobierania krwi. jechał przede mną samochód 30-40km/h + przy kazej dziurze zwalniał nawet tej najmniejszej... prosta droga i w ogóle... to jak takie dziury zjeżdża się na środek czy jakoś omija nie włączając gwałtownie hamulca... nie mogłam wyprzedzić go bo tam wąska droga... ale jak wyjechałam na szerszą, to gaz i wyprzedziłam go z nerwów bo szlak mnie trafiał za kierownicą jak on jechał... w sumie nie musiałam go już wyprzedzać bo 1km miałam do domu i zaraz skręcałam, ale musiałam to zrobić... i jeszcze wiele innych sytuacji jest kiedy kłócę się , wcześniej też nie dałam sobie w kasze dmuchać, ale teraz to wszyscy mi mówią, że jestem jeszcze gorsza :evil:

Lidziun mi się zdaje, że brzuszek Tobie nic się nie zmienil od ok 16 tygodnia :D fajnie masz, ze tylko on rośnie nic więcej :D a śpioszki cudowne

Pesq ja tey byłam sprzedawcą, ale bym i tak zjeba*a chłopa!! co on sobie myśli, jak fagtycznie jak widzi że nie ma...

9 lata 6 miesiąc temu #988836 przez basiek149
Dziewczynki a powiedzcie mi, jaki wymiar kocyków minky brałyście? bo ja też chcę sobie jeden kupić... :) fakt, że nie mam jeszcze pojęcia, który wzór wybrać bo tyle ich jest :blink:

9 lata 6 miesiąc temu #988838 przez basiek149
Lidziun mi akurat pasują te 56 bo z rozmiaru 62 mam pajacyki a z tego mniejszego mi brakuje :)

Asia.... :blink: :silly: ale ten twój kociak cudnie śpi :D boskie zdjęcie :D
wygodna podusia musi być hehe :D

9 lata 6 miesiąc temu #988842 przez asiekasiek
Basia ja myślałam o 50x75 ale może za mały ?? dla kota wygodna, ale dla mnie już nie :S

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988844 przez jurada
Tadam
Tak rosnę:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #988846 przez glooria
Witam
leze u nas upal
straszny upal

Siedzimy w domku i zajadamy lody

Szukam jakis lozek sofek dla moich dziewczyn i .... dupa takie jak ja chce sa albo bardzo drogie albo nie mają tych sprezyn bonel a na samej piance nie chcę :(
No zmykam dalej szukać

Co do antybiotyku to moze spytaj drugiego doktorka jak juz beda wyniki

Asiek zacznij wprowadzac jakies zasady zwierzakom bo beda zazdrosne o dzidka
tzn pomysla ze od kiedy dzidzius sie pojawil to im nie wolno wiec bedzie ich wrogiem nr jeden

9 lata 6 miesiąc temu #988847 przez basiek149
Asia no ja tak z myślą o wózku chciałam taki grubszy kocyk mieć i właśnie dlatego mama zagryzę z rozmiarem... nie wiem właśnie czy nie większy kupić, chyba praktyczniejszy będzie...aj nie wiem już.

jurada ale czad! a jak ci się fajnie wybił brzuszek między 25 a 26 tygodniem :) będziesz miała super pamiątkę z ciąży w postaci takich zdjęć :)

9 lata 6 miesiąc temu #988848 przez jurada
Pesq mi cos sowy tez się przejadły. Kupiłam rożek , chciałam jeszcze pościel ale zrezygnuje bo juz mnie się znudziły. Juz mi sie aż tak nie podobają. Teraz podobają mi zygzaki na szarym lub kropki na szarym...

9 lata 6 miesiąc temu #988849 przez basiek149
Mi z tych kocyków minky najbardziej podoba się wzór groszki z jasnoróżowym ale obawiam się, że Kubuś mógłby mieć później jakieś "ale" :D

www.galerieallegro.pl/zdjecia/komplet-3/4871739/4#zdj6

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988850 przez Sylwia-89
Ja to jestem zakręt... Do 15:55 myslalam, ze mam jutro wizytę a okazuje się, ze juz dzisiaj o 17:30 :woohoo: Na szczęście zdążyłam sie ogarnąć i dojechać :) Jakies chyba przeczucia mialam wczoraj, bo urządziłam sobie depilację B) Całe szczęście ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988852 przez basiek149
Sylwia agentka z Ciebie :D dobrze, że jednak ci się przypomniało i zdążyłaś ;) daj znać jak po wizycie :)

jednak wezmę ten większy kocyk tj.75x100 bo taki mniejszy już jeden mam ze Smyka.
aaa i zakochałam się... :woohoo:
allegro.pl/przytulanka-sensorek-minky-gr...zek-i5028055869.html :D chcę... :woohoo:

haha one mają imiona... Franio będzie mój B) :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #988854 przez jurada
Sylwia zakręcona niczym słoik z marmoladą :D

9 lata 6 miesiąc temu #988855 przez kropka 889
juradka ale super te zdjęcia :)
basiek ja mam ten kocyk 75 x 100 i wydaje mi się ze lepiej taki niz ten mniejszy
Lidziun sliczny brzusio

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988857 przez kasandra9
A u mnie z początkiem 3 trymestru nie halo. Te plecy mi dokuczają, dzis sprawa łazienkowa mnie tak wymeczyla:((( wyszlam to sie pobeczalam. Dobrze ze Mąż jest i jest taki kochany!
Prawie caly dzien przelezalam i przespalam, aż mi wstyd. :(
Mezyk pojechal i jak jeszcze będzie w biedronce taki leżak plażowy to mi kupi. Moze na tym bedzie mi wygodnie, wyczytal, ze polecają. Mierzylam sie jakos na wiosnę w Auchan do podobnego i bylo fajnie, ale tylko ten z wystawy byl ostatni.
W ogóle te plecy mnie bola, ze w ogóle bez żadnego stanika chodzę i boje sie, ze mi cycki do kostek sie zrobia buuu.
Kasiu, fajnie, ze po wizycie ok i Kropko, ze u Ciebie cukier spoko!
Co do kocyka podusi i zabawki to jak podniosę sie to wkleję co zamówilam i tez wahalam sie odnośnie rozmiaru ale zdecydowałam sie na większy - 100x75, taki tez do wózka upchnę jak cos;) a maly sie zaraz okaże za maly:)

Brzuszki macie piękne!!! Lidziun, faktycznie, trzymasz fason już od marca tak mi się kojarzy, bo od razu Ci się pojawił, ale teraz cały czas tak damo ładnie wyglądasz! Jurada, a u Ciebie super zestawienie..też chciałam tak robić, ale mi nie wyszło i nie mam takich fotek co tydzień niestety;(

Ok, zatem to moje zakupy: allegro.pl/kocyk-minky-75x100-kolory-ory...ura-i4997039994.html
allegro.pl/poduszka-minky-motyl-antywstr...wek-i5032621108.html
allegro.pl/kostka-sensoryczna-minky-dzwi...cik-i5040652476.html
Kocyk i podusia - jasnoróżowe + szary zygzak, wybrałam jakieś zestawienie, które widziałam u Tulme, gdzie miałam początkowo zamawiać jak dziewczyny:)
A zabawka - to są różne i losowo wysyłają, tylko w wersji dla chłopca lub dziewczynki;)
Natomiast ciuszki - coś powybieram u tego użytkownika: allegro.pl/polspiochy-bezuciskowe-z-falb...e-d-i5468520171.html
Na pewno te zebrowe oczywiście:PPP
I tak myślę, że chyba 62 będę brać, może jakieś jedne wezmę mniejsze ale w sumie to niewielka różnica, więc na początku nasza gwiazdka najwyżej będzie mieć luźniej;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia