BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988876 przez mysia5

Kasia888 napisał: a wiecie co moja mamuśka sobie swoim sposobem wyliczyła, że urodzę 20 sierpnia, ta data wyszła jej jakoś na podstawie tygodnia w którym pierwszy raz poczułam ruchy Jasia ;) :P swoją drogą ciekawe czy jej się sprawdzi :woohoo:

Kasia ja też o tym słyszałam że mówi się że od momentu czucia pierwszych ruchów jest połowa ciąży no i od tego momentu bliżej do porodu :cheer: ale czy to się sprawdza nie mam pojęcia ;)
Jurada super zdjęcia! Świetny pomysł :) i brzusio śliczny ;)
Kasandra, Ty to masz dobrze :d fajnie ze macie taki duży balkon bo u mnie niestety nie wszedł by leżak , a u Was super sprawa :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988877 przez kasandra9
Wypoczywam, naprawde jest super wygodnie.
Sesja zeberkowa, czemu nieee:)
Oj tak, juz coraz bliżej i coraz wiecej bezpieczeństwa.
Pesq, jak tylko przyjdzie przesyłka, to Ci obfoce i obejrzysz dokładniej:) ja widzialam różne zabawki właśnie, kotki, kurki minky i dzieciaczki tulily, gryzly, bo to takie milusie:)

9 lata 6 miesiąc temu #988883 przez jurada
Pesq wkroczyłaś w 3 trymestr! Wiec spokojnie... Teraz juz z górki :)
Jeeeny to ja pierwszy ruch poczułam w 17tc!

9 lata 6 miesiąc temu #988892 przez glooria
Kurka to ja czulam ok 13 moze nie ruchy ruchy ale smyrki
wiem ze na usg przygladalam sie czy dzidzius to wlasnie mnie smyra czy to jelita i wyszlo ze to jednak dzidzius

Kasandra super mezus sie spisał
teraz odod rana do nocy tam bedziesz polegiwac
tylko nie zapomnij o internecie i o nas

Pesq fajnie tak cofnąć sie i powspominać

A wiecie co moje corki wymyśliłyly
w czasie gdy ja robilam porzadek w szafie mileny to urzadzily sobie salon fryzjerski
Milena swoje umiejetnosci testowala na emilki wlosach :whistle: :pinch: :ohmy:

Normalnie nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac
Ale wiedzialam ze cos przeskrobia bo za cicho byly jednak przyszlam za późno :angry:

9 lata 6 miesiąc temu #988898 przez Zazanna
Hahahah Gloria ja też się kiedyś bawiłam z kolegą i mi wyciął wokół ucha hahah :D Wyglądałam jak przekrzywiony mops :P

Łaskotki poczułam w 17 tygodniu, ale nie wiedziałam, że to TO ;) Dopiero później się zorientowałam ;)

Zlożyliśmy zamówienie apteczne :woohoo: Moje PIERWSZE zakupy ciążowe !!! :woohoo:
Chyba jestem jedyna, która nie zaczęła od ubranek heh :D

Ale się cieszę !!! :) Paczka ponad 10 kg heh B)
Pewnie przyjdzie w poniedziałek dopiero, aaaajjjj przyśpieszcie czas :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988899 przez Kasia888
Tak, tak Mysia właśnie o to chodziło mojej mamie :cheer: .
Dziewczyny nie chodzi o takie łaskotanie, tylko już te uczucie taka pewność, że to na pewno był ruch :) u mnie to był 19tydz ;)
Gloria fajną zabawę sobie wymyśliły twoje dziewczynki, tylko oko spuścić ;)
Kasandra super masz na balkoniku, mi się swego czasu marzył hamak na balkonie ;)
Zazanka to zobaczysz jak będziesz miała fajnie w pon z oglądaniem i segregowaniem tych rzeczy chociaż powiem szczerze nic się nie równa z oglądaniem ubranek :woohoo: to takie uspokajające zajrzeć do szafy i popatrzeć przez chwilę ;) więc najlepsze jeszcze przed Tobą ;)
a propo pamiętam jak mówiłyście o problemach z goleniem, więc wczoraj też tego doświadczyłam, nic nie widziałam :laugh:
z pomocą przyszło dodatkowe lusterko ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988903 przez kasandra9

Kasia888 napisał: Zazanka to zobaczysz jak będziesz miała fajnie w pon z oglądaniem i segregowaniem tych rzeczy chociaż powiem szczerze nic się nie równa z oglądaniem ubranek :woohoo: to takie uspokajające zajrzeć do szafy i popatrzeć przez chwilę ;) więc najlepsze jeszcze przed Tobą ;)
a propo pamiętam jak mówiłyście o problemach z goleniem, więc wczoraj też tego doświadczyłam, nic nie widziałam :laugh:
z pomocą przyszło dodatkowe lusterko ;)

Kasiu, zgadzam się zupełnie co do ubranek!!! <3!!!! A z goleniem, to u mnie po omacku od niedawna, ale jednak;))))
W końcu dobrze się czuję, tzn. plecy znów bolą (zauważyłam, że jak siedzę szczególnie), ale schną mi włosy i maluję paznokcie, mój Kochany już leży, bo za 4h wstaje;( Ale mnie nie boli już brzuszek ani nic więcej poza tymi plecami, więc uffff. Może zrobię te ciuchowe zakupy, chyba na 62 pozamawiam.
A na leżaczku też w domu leżałam jak oglądaliśmy wiaodmości;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988905 przez kasandra9
Ok, zakupy poczynione, mogę powiedzieć, że teraz czuję, że wyprawkę mam;) Kupiliśmy dziś w rossmannie paczkę pieluszek newborn 30szt.
To zostanie nam jakiś stanik do karmienia, kapcie (choć mam nowe od tygodnia:P), myślę o laktatorze, bo to też podobno jako stymulacja służy(?), wanienka, łóżeczko, miś-szumiś, bujaczek-leżaczek, wypełnienie pościeli (ale nie ma pośpiechu, bo wydaje mi się, że rożek i kocyk minky też się świetnie spr. na początek), jak się trafią jeszcze jakieś skarpetki (kupiłam 4 pary) albo jakiś ciuszek, to pewnie ulegnę, ale tak wydaje mi się, że mam i jakieś pajacyki, śpioszku, bluzeczki, ze 2 sweterki, bodziaków troszkę...także spoko. Aaaaa no i nie mam żadnych kosmetyków jeszcze dla Małej ani maści na piersi, itp. No ale to już pryszcz. Wiecie, biorąc pod uwagę moje sampoczucie od weekendu, to cieszę się, że udało się to już mniej więcej skompletować wszystko..nie wyobrażam sobie teraz latania po sklepach, szukania, porównywania, etc....ufffffffffff. Czas się odmledować. Nie wiem, czy jutro po tej glukozie będę w stanie podjechać na zakończenie roku do szkoły...powiedziałam, że wpadnę, ale kolezance dziś napisalam, ze kiepsko się czuję i nie wiem. :/

9 lata 6 miesiąc temu #988910 przez Zazanna
Dzień dobry w 27 tygodniu :)

Ja już po kawce i zaraz biorę się za odgruzowanie łazienki :) W sensie mam dziś plan dosprzątania jej "z kątami" -ściany pomyję, pod i za pralką i w ogóle wszystko doczyszczę :)
Normalnie zajmowało mi to 2 godziny, dziś pewnie będzie to cały dzień, bo na raty... ale mam nową motywację..

Odkurzacz !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: Wczoraj zamieszkał z nami śliczny nowiutki Dirt Devil hahah ;) Nazwa adekwatna B) Jest leciuteńki, a na tym mi najbardziej zależało, bo teraz mi bardzo ciężko ze wszystkim :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988911 przez asiekasiek
Kasia wczoraj patrzyłam kiedy poczułam ruchy do książeczki to było 12.04 czyli 17+6 tyg :D ciekawe kiedy termin wychodzi wg twojej mamuśki :) to jak dobrze obliczyłam termin miałabym na 23 sierpnia ;)

Mysia ja mam na balkonie taką huśtawkę co teraz jest w gazetce w biedronce, do posiedzenia jest ok, ale ostatnio zasnęłam na niej i tak całe ciało ścierpło mi, że nie wiedziałam jak mam wstać z tego :) nie wygodne to jest :) a hamak też mi się marzy :cheer:

A co do golenia troszkę widzę troszkę nie :) heh jak faceci z brzuszkami nie widzą swoich ptaszków... przerąbane mają...

Zazanna gratulacje z zakupów:) w końcu musisz zacząć kompletować wszystko :) popatrzyłam na google na tego devila i wygląda jak devil :)

Kassandra to jeszcze troszkę Ci pozostało, ale nie dużo:)

Ja w niedziele mam ambitny plan jechać do ikei i kupić wanienkę i do smyka wózek zamówić:)

9 lata 6 miesiąc temu #988912 przez kasandra9
Czekam w kolejce na pobranie, mam nadzieje, ze nie będę haftować:)

9 lata 6 miesiąc temu #988914 przez mysia5
Dzień dobry ;)
Kasiu to moja mama mówiła mi właśnie to samo , zobaczymy czy się którejś sprawdzi :cheer:
ZaZ gratuluję nowego domownika :laugh: na pewno będzie Twoim dobrym kumplem B)
Asiek tez chciałabym taka chustawke :p no a o hamaku juz dawno marudze, miałabym go na działaczce :)
Ja juz tez mało widzę 'tam' :laugh:
zjadłam juz zupkę owocową :whistle: i jeszcze leżę :) a na obiad będę robić rybkę :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988916 przez kasandra9
Wypiłam, nawet poszlo sprawnie, tylko teraz mi niedobrze, bleee.

Ok, przeszlo mi, czytam gazetę, a Agatka się obudzila i tańczy;)))

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988917 przez Sylwia-89
Hej.
Po wizycie wszystko ok, ale czuję niedosyt, bo nie widziałam mojej niuni na 3D. Zawsze lekarz przełączał a wczoraj nie. Moja mala wazy juz ponad kilogram i dobrze się rozwija :) to jest najważniejsze :) W ogóle, to pod pachą mam 3 takie male grudki i juz 2 raz mu pokazywałam, ale za każdym razem on nic nie czuje. Powiedzial, ze jesli cos tam jest, to nic poważnego bo by wyczul i pewnie to od depilacji. Troche jak debil sie poczułam, bo przeciez ja na 100% to wyczuwam, ale nic. Węzły albo guzki by na pewno wyczul. Ale to jeszcze nic. Wczoraj zrobilam sprzatanie całego mieszkania, oczywiście powoli, ale mimo wszystko troche sie nagimnastykowalam. W pewnym momencie tak mnie zaczęło kluc od pępka do pochwy, ze az się wystraszyłam, ale powiedzial, ze to od przeforsowania na szczęście, takze uważajcie dziewczyny ;) Ahh.. W ogóle to jakas nieogarnięta bylam na tej wizycie i potem samej chcialo mi się z siebie śmiać. Lekarz pokazał mi na jakiej wysokości mam macicę, a ja pomyślałam o tych bólach czasami pod piersią i sama powiedzialam do siebie: aha to wszystko jasne. A on do mnie: Ale co jasne? :blink: : Spaliłam buraka i mówię: A tak głośno myślę i stwierdziłam, ze jednak powiem o co chodzi, bo pomyśli, ze mam zrytą banię i sama do siebie gadam :D
Dzisiaj mnie boli ręka chyba od tego badania a planowałam prasować ubranka malej :(

9 lata 6 miesiąc temu #988918 przez Kasia888
Hej dziewczyny,
Coś mi się porobiło i zamiast spać do oporu to ja dziś znowu wstałam o 7 :blink: i śniło mi się, że urodziłam dwa miesiące przed terminem i maluch miał tylko 3kg i jeszcze tego samego dnia chciałam wrócić do pracy :lol: ;)
Haha Asiek w teorię mamuśki bym do końca nie wierzyła, zobaczymy co i jak ;) . Jezu już tak mało czasu zostało :woohoo:
Zaczynam bać się porodu... :dry:
Zazanka to teraz z nowym odkurzaczem sprzątanie będzie czystą przyjemnością :P
Kasandra widzisz nie jest tak źle, dasz radę :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia