- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Kasia ja też o tym słyszałam że mówi się że od momentu czucia pierwszych ruchów jest połowa ciąży no i od tego momentu bliżej do porodu ale czy to się sprawdza nie mam pojęciaKasia888 napisał: a wiecie co moja mamuśka sobie swoim sposobem wyliczyła, że urodzę 20 sierpnia, ta data wyszła jej jakoś na podstawie tygodnia w którym pierwszy raz poczułam ruchy Jasia swoją drogą ciekawe czy jej się sprawdzi
Jurada super zdjęcia! Świetny pomysł i brzusio śliczny
Kasandra, Ty to masz dobrze :d fajnie ze macie taki duży balkon bo u mnie niestety nie wszedł by leżak , a u Was super sprawa .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Sesja zeberkowa, czemu nieee:)
Oj tak, juz coraz bliżej i coraz wiecej bezpieczeństwa.
Pesq, jak tylko przyjdzie przesyłka, to Ci obfoce i obejrzysz dokładniej:) ja widzialam różne zabawki właśnie, kotki, kurki minky i dzieciaczki tulily, gryzly, bo to takie milusie:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Jeeeny to ja pierwszy ruch poczułam w 17tc!
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
wiem ze na usg przygladalam sie czy dzidzius to wlasnie mnie smyra czy to jelita i wyszlo ze to jednak dzidzius
Kasandra super mezus sie spisał
teraz odod rana do nocy tam bedziesz polegiwac
tylko nie zapomnij o internecie i o nas
Pesq fajnie tak cofnąć sie i powspominać
A wiecie co moje corki wymyśliłyly
w czasie gdy ja robilam porzadek w szafie mileny to urzadzily sobie salon fryzjerski
Milena swoje umiejetnosci testowala na emilki wlosach
Normalnie nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac
Ale wiedzialam ze cos przeskrobia bo za cicho byly jednak przyszlam za późno
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Łaskotki poczułam w 17 tygodniu, ale nie wiedziałam, że to TO Dopiero później się zorientowałam
Zlożyliśmy zamówienie apteczne Moje PIERWSZE zakupy ciążowe !!!
Chyba jestem jedyna, która nie zaczęła od ubranek heh
Ale się cieszę !!! Paczka ponad 10 kg heh
Pewnie przyjdzie w poniedziałek dopiero, aaaajjjj przyśpieszcie czas
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziewczyny nie chodzi o takie łaskotanie, tylko już te uczucie taka pewność, że to na pewno był ruch u mnie to był 19tydz
Gloria fajną zabawę sobie wymyśliły twoje dziewczynki, tylko oko spuścić
Kasandra super masz na balkoniku, mi się swego czasu marzył hamak na balkonie
Zazanka to zobaczysz jak będziesz miała fajnie w pon z oglądaniem i segregowaniem tych rzeczy chociaż powiem szczerze nic się nie równa z oglądaniem ubranek to takie uspokajające zajrzeć do szafy i popatrzeć przez chwilę więc najlepsze jeszcze przed Tobą
a propo pamiętam jak mówiłyście o problemach z goleniem, więc wczoraj też tego doświadczyłam, nic nie widziałam
z pomocą przyszło dodatkowe lusterko
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia888 napisał: Zazanka to zobaczysz jak będziesz miała fajnie w pon z oglądaniem i segregowaniem tych rzeczy chociaż powiem szczerze nic się nie równa z oglądaniem ubranek to takie uspokajające zajrzeć do szafy i popatrzeć przez chwilę więc najlepsze jeszcze przed Tobą
a propo pamiętam jak mówiłyście o problemach z goleniem, więc wczoraj też tego doświadczyłam, nic nie widziałam
z pomocą przyszło dodatkowe lusterko
Kasiu, zgadzam się zupełnie co do ubranek!!! <3!!!! A z goleniem, to u mnie po omacku od niedawna, ale jednak;))))
W końcu dobrze się czuję, tzn. plecy znów bolą (zauważyłam, że jak siedzę szczególnie), ale schną mi włosy i maluję paznokcie, mój Kochany już leży, bo za 4h wstaje;( Ale mnie nie boli już brzuszek ani nic więcej poza tymi plecami, więc uffff. Może zrobię te ciuchowe zakupy, chyba na 62 pozamawiam.
A na leżaczku też w domu leżałam jak oglądaliśmy wiaodmości;)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To zostanie nam jakiś stanik do karmienia, kapcie (choć mam nowe od tygodnia:P), myślę o laktatorze, bo to też podobno jako stymulacja służy(?), wanienka, łóżeczko, miś-szumiś, bujaczek-leżaczek, wypełnienie pościeli (ale nie ma pośpiechu, bo wydaje mi się, że rożek i kocyk minky też się świetnie spr. na początek), jak się trafią jeszcze jakieś skarpetki (kupiłam 4 pary) albo jakiś ciuszek, to pewnie ulegnę, ale tak wydaje mi się, że mam i jakieś pajacyki, śpioszku, bluzeczki, ze 2 sweterki, bodziaków troszkę...także spoko. Aaaaa no i nie mam żadnych kosmetyków jeszcze dla Małej ani maści na piersi, itp. No ale to już pryszcz. Wiecie, biorąc pod uwagę moje sampoczucie od weekendu, to cieszę się, że udało się to już mniej więcej skompletować wszystko..nie wyobrażam sobie teraz latania po sklepach, szukania, porównywania, etc....ufffffffffff. Czas się odmledować. Nie wiem, czy jutro po tej glukozie będę w stanie podjechać na zakończenie roku do szkoły...powiedziałam, że wpadnę, ale kolezance dziś napisalam, ze kiepsko się czuję i nie wiem. :/
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ja już po kawce i zaraz biorę się za odgruzowanie łazienki W sensie mam dziś plan dosprzątania jej "z kątami" -ściany pomyję, pod i za pralką i w ogóle wszystko doczyszczę
Normalnie zajmowało mi to 2 godziny, dziś pewnie będzie to cały dzień, bo na raty... ale mam nową motywację..
Odkurzacz !!! Wczoraj zamieszkał z nami śliczny nowiutki Dirt Devil hahah Nazwa adekwatna Jest leciuteńki, a na tym mi najbardziej zależało, bo teraz mi bardzo ciężko ze wszystkim
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mysia ja mam na balkonie taką huśtawkę co teraz jest w gazetce w biedronce, do posiedzenia jest ok, ale ostatnio zasnęłam na niej i tak całe ciało ścierpło mi, że nie wiedziałam jak mam wstać z tego nie wygodne to jest a hamak też mi się marzy
A co do golenia troszkę widzę troszkę nie heh jak faceci z brzuszkami nie widzą swoich ptaszków... przerąbane mają...
Zazanna gratulacje z zakupów:) w końcu musisz zacząć kompletować wszystko popatrzyłam na google na tego devila i wygląda jak devil
Kassandra to jeszcze troszkę Ci pozostało, ale nie dużo:)
Ja w niedziele mam ambitny plan jechać do ikei i kupić wanienkę i do smyka wózek zamówić
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Kasiu to moja mama mówiła mi właśnie to samo , zobaczymy czy się którejś sprawdzi
ZaZ gratuluję nowego domownika na pewno będzie Twoim dobrym kumplem
Asiek tez chciałabym taka chustawke no a o hamaku juz dawno marudze, miałabym go na działaczce
Ja juz tez mało widzę 'tam'
zjadłam juz zupkę owocową i jeszcze leżę a na obiad będę robić rybkę
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ok, przeszlo mi, czytam gazetę, a Agatka się obudzila i tańczy;)))
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Po wizycie wszystko ok, ale czuję niedosyt, bo nie widziałam mojej niuni na 3D. Zawsze lekarz przełączał a wczoraj nie. Moja mala wazy juz ponad kilogram i dobrze się rozwija to jest najważniejsze W ogóle, to pod pachą mam 3 takie male grudki i juz 2 raz mu pokazywałam, ale za każdym razem on nic nie czuje. Powiedzial, ze jesli cos tam jest, to nic poważnego bo by wyczul i pewnie to od depilacji. Troche jak debil sie poczułam, bo przeciez ja na 100% to wyczuwam, ale nic. Węzły albo guzki by na pewno wyczul. Ale to jeszcze nic. Wczoraj zrobilam sprzatanie całego mieszkania, oczywiście powoli, ale mimo wszystko troche sie nagimnastykowalam. W pewnym momencie tak mnie zaczęło kluc od pępka do pochwy, ze az się wystraszyłam, ale powiedzial, ze to od przeforsowania na szczęście, takze uważajcie dziewczyny Ahh.. W ogóle to jakas nieogarnięta bylam na tej wizycie i potem samej chcialo mi się z siebie śmiać. Lekarz pokazał mi na jakiej wysokości mam macicę, a ja pomyślałam o tych bólach czasami pod piersią i sama powiedzialam do siebie: aha to wszystko jasne. A on do mnie: Ale co jasne? : Spaliłam buraka i mówię: A tak głośno myślę i stwierdziłam, ze jednak powiem o co chodzi, bo pomyśli, ze mam zrytą banię i sama do siebie gadam
Dzisiaj mnie boli ręka chyba od tego badania a planowałam prasować ubranka malej
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Coś mi się porobiło i zamiast spać do oporu to ja dziś znowu wstałam o 7 i śniło mi się, że urodziłam dwa miesiące przed terminem i maluch miał tylko 3kg i jeszcze tego samego dnia chciałam wrócić do pracy
Haha Asiek w teorię mamuśki bym do końca nie wierzyła, zobaczymy co i jak . Jezu już tak mało czasu zostało
Zaczynam bać się porodu...
Zazanka to teraz z nowym odkurzaczem sprzątanie będzie czystą przyjemnością
Kasandra widzisz nie jest tak źle, dasz radę