- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najadłam się, dojem czereśniami i trzeba coś zagarnąć...zmywarkę wstawić, jakiś obiad dla mężulka wymyślić, pranie może zapodam, a potem chyba się położę, bo znów czuję plecy od siedzenia zapewne:/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Mech cieszę się że Kornelek nadal siedzi grzecznie w brzuszku, lepiej że Was jeszcze potrzymają, przynajmniej masz opiekę 24/h i gdyby coś zawsze jest od razu lekarz dzielna mamusia
mnie też się już kilka razy śnił poród, albo że maluch jest już z nami, pewnie to dlatego że niemal cały czas gdzieś się myśli o tym i coraz bliżej, powoli zacznę pewnie panikować jak to będzie z tym porodem, tak się boję tego bólu
Zazanka świetne ubranka!
ja ciągle coś podjadam a cały czas mam uczucie że jestem głodna i na coś mam ochotę ale sama nie wiem co heh ... kobieta w ciąży
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
i bardzo się cieszę, że wyniki masz w porządeczku w końcu troszeczkę się uspokoisz i będziesz mogła się bardziej cieszyć z tego maleństwa pod twoim serduchem
ja dzisiaj mam gina ale dopiero na 20.20...+standardowe opóźnienie u niego więc sama nawet nie chcę wiedzieć o której do niego wejdę. ale jakoś specjalnie się nie stresuje, czas mi dzisiaj szybko leci, dobrze się czułam wczoraj i dzisiaj też nie mogę narzekać ale jestem ciekawa jaką decyzję podejmie.
przed wyjazdem jeszcze skoczę do wanny i będzie trzeba się trochę pogimnastykować jeśli chodzi o depilacje...eh, ja już też mało co widzę, już ostatnio robiłam to na czuja plus później lusterko.
u mnie dziś obiad też na łatwiznę bo mamy spaghetti z tym, że sos kupny w takim naszym osiedlowym barze. ale fakt, baaaardzo dobry. więc tak czy siak to będzie dobry obiad
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na drugie śniadanie naszła mnie ochota na parówkę. byłam przekonana, że to jest to. wciągnęłam ją ale to jeszcze nie ten smak. zjadłam w międzyczasie wafelki familijne, żelki ale coś dzisiaj Kubuś jest wybredny. mam nadzieję, że chociaż to spaghetti mu podejdzie
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
widxiakam tez ze britax bsmart chyba tez teraz polecaja no ale za to fotekiki britaxa mnie odrzucają jakos
Ja na szpitalne jedzenie w uk nie narzekałam
duzo bylo do wyboru a jak cos nie podpasowalo zostala sałatka duzo warzyw i jakis sos i bialko
No a moja corcia uwielbiala chodzic ze mna po posilki bo wybierała deser sobie
no i w piatki fish and chips obowiazkowo było
Co do sałatki to
Torebka ryzu bialego
jedna piers z kuraka
Puszka ananasa
dwie garscie zurawiny suszonej
jedna orzechów laskowych drobno siekanych lub slonecznika
majonez lub jogurt ja daje łyżkę majo 3 jogurtu greckiego ale jak dla gości i na dluzej to polecam msjo bo nie podchodzi woda no chyba ze od razu nie dacie jogurtu tylko przed podaniem
sol pieprz lub przyprawa do zup typ.wegeta
wymieszac smacznego
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tak mam z napojami. bo w 90% piję w ciągu dnia wodę i jak od czasu do czasu zamoczę usta w jakimś kolorowym napoju to sam cukier jak dla mnie.W ogole od kiedy nie jem slodyczy to wszystko jest dla mnie jakies slodkie...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Haha, Basiu, jakbym siebie czytała!!!!! Dogodzić tym dzieciom!!!!!basiek149 napisał: ale mi też dzisiaj z cholerę nic nie podchodzi. zjadłam rano płatki z mlekiem do tego chleb z dżemem. zawsze to uwielbiałam. dzisiaj zjadłam bo zjadłam.
na drugie śniadanie naszła mnie ochota na parówkę. byłam przekonana, że to jest to. wciągnęłam ją ale to jeszcze nie ten smak. zjadłam w międzyczasie wafelki familijne, żelki ale coś dzisiaj Kubuś jest wybredny. mam nadzieję, że chociaż to spaghetti mu podejdzie
Gloria, dzięki za przepis, na pewno spróbuję!
Właśnie chwyciłam ostatnią deskę ratunku - chipsy paprykowe...zjadłam z 4 i jakoś mnie kłuje coś...no to też Agatce nie pasi??? Przeciez uwielbiała, sama się dziwiłam!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Bo właśnie znalazłam że na ebayu mają tutka więc zastanawiam się czy zaryzykować bez oglądania na żywo....
A jedzenie hmmm obiady jak na mój gust paskudne, ale ja jestem wybredna a to takie "gotowe" dania są bez smaku trochę.... Ale śniadanie i lunch ok, płatki, kawka, chlebek z dżemem, lody czasem na deser, ogólnie spoko, tyle że co dzieb praktycznie to samo, a ja z moja wybrednoscia już bym co innego wolała;)
Zresztą ja lubię gotować i to bardzo i lubię różne fajne jedzonka robić a tu taka nuda niestety.....
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
me.ch u mnie w szpitalu też jakoś szału nie było z jedzeniem, raz lepsze, raz gorsze... porcje też takie ograniczone i co chwilę musiałam dojadać ale co zrobić. to szpital. ale najbardziej wkurzało mnie to, że kolacja była już o godzinie 17.00! czasami miałam wrażenie, że do śniadania nie przeżyję bo śniadanie było w okolicy 8-9.00 zależy jak się z obchodem uwinęli, potem ok 12.00-13.00 obiad i o 17.00 kolacja.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To tyle z moich spostrzeżeń)))
Ps. Basiu, widać, że Agatka dziś z Kubusiem chcą iść razem na randkę i jeść to samo, a my nie wiemy, czego im potrzeba:!D
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
ja mam tak ze mieszkam w miescie od czasu do czasu autobusem no i mam schody ok 15 i waskie drzwi
no ale z drugiej strony chdze na spacery po lakach i lasach bo moje osiedle na samym skraju miasta i moge smialo powiedziec ze male kolka daja rade
no i dodatkowo jeszcze czesto musze isc na zakupy i duzy kosz strasznie sie przydaje
no i czesto skladam wozek i rozkladam i tutaj przydaje sie ta opcja ze nie trzeba rozkladac na dwie czesci tylko myk i juz zlozony
poodladaj dobie filmiki na you tube babygizmo tam porownuje babka wozki i dodatkowo pokazuje na roznych dzieciach na pol rocznych i dwu letnich
ja dzieki tym filmikom wiedzialam na co zwracac uwagę
Co do salatki to nie ma sprawy oby posmakowala bo ona taka slodko slona
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
Pesq i po problemie prezentowym
Jejku szkoda ze cie tak uczulilo odstaw i obserwuj
ty to chyba jakas pechowa jesteś
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa