BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988919 przez agatagama
Hej...ja tez wlasnie wypilam, bleeee.fuj fuj fuj... te 75 g jest duzo gorsze.od 50 ffeeeee :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988923 przez glooria
Agatagama juz bedxiesz po i bedxiesz miec z glowy
Kasia888 jaki sen to tak szybko chcesz wracac

Mi też dzisiaj śniły sie glupoty
mske kotki dwa gniazda a tam mnóstwo ich ale pisza ze to cos dobrego wiec uff no i pisali tez o zachciankach milosnych i tez sie zgadza bo dorwalam mojego o 3rano :blush:
teraz odsypia ale zadowolony :whistle:

Zazanka gratuluję pojawienia sie nowego czlonka w rodzinnie tak wyczekiwanego
teraz nie bedxiesz miala wymówki aby lsnilo he he

To z tymi ruchami to chyba w pierwszej ciazy z milenka sie nie sprawdziło bo czulam ok 22 tyg kopniaczki a urodzilam w 35
no i moj mąż poczuł szybciej Milenke niz js bo soal z reka na moim brzuchu i to on pierwszy ja zobaczył bo ja spalam po cesarce
No a teraz to juz nie mam zapisane kiedy kopniaczki tylko ze smyrki i tak z kazdym dniem silniejsze tak jak z emilka

9 lata 6 miesiąc temu #988924 przez Lidziun

mysia5 napisał:

Kasia888 napisał: a wiecie co moja mamuśka sobie swoim sposobem wyliczyła, że urodzę 20 sierpnia, ta data wyszła jej jakoś na podstawie tygodnia w którym pierwszy raz poczułam ruchy Jasia ;) :P swoją drogą ciekawe czy jej się sprawdzi :woohoo:

Kasia ja też o tym słyszałam że mówi się że od momentu czucia pierwszych ruchów jest połowa ciąży no i od tego momentu bliżej do porodu :cheer: ale czy to się sprawdza nie mam pojęcia ;)
Jurada super zdjęcia! Świetny pomysł :) i brzusio śliczny ;)
Kasandra, Ty to masz dobrze :d fajnie ze macie taki duży balkon bo u mnie niestety nie wszedł by leżak , a u Was super sprawa :).

Dziewczyny w to akurat nie wierzcie, czytam o tym kiedyś i jest tak w 1 ciąży od momentu pierwszych ruchów liczy się 22 tyg do porodu a w kolejnych czasach 20 tyg gdyby to była prawda urodziła był olka w 34 tyg bo poczuła go w 14 a urodziłam w połowie 38 tyg więc to są tylko takie zabobony jak wiele innych

9 lata 6 miesiąc temu #988926 przez kasandra9
Jejku z 10 min przed wejściem mialam kryzys, myslalam, ze zwymiotuje albo zemdleje, taki mnie pot zalal, nawet włosy mam mokre. Musilala mi sie 2x wkluwac, bo z prawej ręki nie chciało lecieć. Niedobrze mi i jestem glodna:(

9 lata 6 miesiąc temu #988929 przez Zazanna
Mi się poród już od dwóch tygodni śni :P
Okazuje się, że do szkoły muszę jechać w niedzielę tylko, więc mam nadzieję, że mi dziś wejdzie wypłata i będę mogła jutro pójść na łowy :evil:

Dziś robię łazienkę -dokładnie ! Bo ogólnie mamy podział, że łazienkę sprząta mój brat w czwartki, ale wiecie jak to jest -czasem trzeba doczyścić :P No i wczoraj go zapytałam "ile płaci za posprzątanie za niego" hahaha :P Czasami zachowujemy się jak dzieciaki -w domu, się często przekupowaliśmy aby ktoś zrobił za kogoś :P
I w ten oto sposób nie dość, że sobie posprzątam tak jak lubię, to jeszcze coś wpadnie do skarbonki "na wakacje za rok" :P

Już odkamieniłam wszystko i umyłam płytki pod prysznicem i zasłonkę -ale tak mega dokładnie z włażeniem tam itd.
A teraz się położyłam na 10 minut żeby mi się wszytsko "rozluźniło", bo mimo, ze mnie nic nie zabolało, to wiem, że jak za dużo zrobię, to będę potem biegać po lekarzach, że boli :P
Najgorsze, że chyba będę musiała poczekać aż chłopaki wrócą aby pod pralką posprzątać i za nią, bo jest ciężka i jej nie odsunę :/ Nie lubię aż tak na raty robić.. :/
No ale Bartuś ważniejszy :)

9 lata 6 miesiąc temu #988931 przez sabina
czesc....sorki ze tak rzadko pisze :(

basiek ostatnio \ty wrzucilas sernikna zimno?zrobilam jest pyszny i baaarrdddzzzoooo syty myslalam ze pol zjem na raz...a po kawalku mam dosc :D

tylko ja nie mam i nie bd miec glukozy i w ogole z tymi badaniami ....jak od macochy hehehe
kasandra ja sie pobudzalam laktatorem jak maly przesypial np pore karmienia bo strasznie ale to strasznie chcialam karmic .....i sie udalo w sumie :)

kasia ja tez sie boje porodu....panicznie wrecz.....

zamowilam se pizamy do szpitala jedna odpinana calkowicie druga tylko aby cyca wyciagnac bo tak pomyslalam jakby sie cos wczesniej przytrafilo to nie mam nic :/
www.mothercare.com/Stripe-and-Plain-Mate...5233,default,pd.html
o takie :)
zjadlam kawalek sernika na sniadanie i ..... :sick:

9 lata 6 miesiąc temu #988933 przez basiek149
hej :)
sabina to nie ja wrzucałam ten przepis na sernik ale mimo wszystko cieszę się, że smakował :D

Zazanna bardzo się cieszę, że doczekałaś się odkurzacza :) pamiętam jak ja stękałam, że chcę nową suszarkę do rozwieszania prania i ciągle nie mogłam się doczekać. w końcu mi ją kupił i od tego czasu taki dumny z siebie chodzi i ciągle mówi "a kto ci taka wielką i fajną suszarkę kupił, no kto?" :blink: :laugh: teraz przez pół roku mam go chwalić heh, faceci...:D

9 lata 6 miesiąc temu #988934 przez kasandra9
Zaraz wchodzę na ost. Pobranie i spadam do domku. Kupie po drodze bulki i jagodzianki o idę spac. Nie jadę na zakończenie, nie nadaje się.

9 lata 6 miesiąc temu #988935 przez Zazanna
hahahha Basiek Twój mąż mistrz :laugh:

Zjadłam płatki i wracam do roboty ;) Samo się nie doczyści ;)
W przyszłym tygodniu będę szorować podłogę w kuchni :evil: Dosłownie szorować :evil: Szczotą na kolanach :P Podzielę sobie na strefy i będę robić na raty, bo już najwyższy czas na pełną dezynfekcję ;) Raz na jakiś czas trzeba zrezygnować z mopa i zrobić to jak za dawnych czasów ;)

A potem pójdę po truskawki mniam :)

9 lata 6 miesiąc temu #988946 przez sabina
ja tez ostatnio lazienke czyscilam :) mam prezblyski bo generalnie to nic mi sie nie chce ale czasmai budze sie nakrecona ......i zaczynam sprzatac :)

basiek heheheh bylam prezkonana ze to Ty :D

zazanna truskawki to moj chleb powszedni musza byc w lodowce i juz :laugh:

kasandra tak zrob :) zazdroszcze polskich buleczek ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988947 przez Sylwia-89
Ja wstawiałam ten przepis i cieszę się, że jest dobry. Ja jakoś nie mogę się zabrać za jego zrobienie...

Zazanka, nie szalej za bardzo ;) Ja też niby odpoczywałam między różnymi czynnościami. Swoją drogą, to straszne, że człowiek taki ograniczony robi się w ciąży. Chciałoby się dużo rzeczy na raz zrobić a po prostu siły brakuje :( No ale dzidziuś najważniejszy :) Dobrze, że doczekałaś się odkurzacza ;) U nas z tym kupowaniem jest odwrotnie. Zawsze ja mam czas na to żeby kupić różne rzeczy a mój mąż to bardzo lubi ;) Prawie wszystkie urządzenia to on kupował, bo jakoś tak nie myślałam żeby wymieniać na nowe. No chyba, że bardzo coś było potrzebne, to wtedy razem kupowaliśmy. Dobrze, że on taki jest, bo kiedyś zobaczył moją starą prostownicę i stwierdził, że jest beznadziejna i kupił nową :) Jak wróciłam z pracy, to miałam niespodziankę. To samo z suszarką do włosów, nie kupowałam, bo rzadko używam, ale on oczywiście zadbał żebym miała mimo wszystko :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988948 przez kasandra9
Już jem, Boże jakie pyszne! I herbatka z cytrynką! Wróciłam do domku i od razu lepiej; ale ja kocham ten nasz domek <3
Odpisała mi pani ze szkoły rodzenia, że 5 spotkań będzie, także w połowie sierpnia skończę:) no i za tydzień zaczynam:) mogę chodzić na 15 lub na 17, albo raz tak, raz siak, jak pasuje:)

W międzyczasie weszłam zobaczyć wczorajsze zakupy, takie śliczne, że szok:) Patrzę na maila a tu taka wiadomość "Aktualizacja zamówienia: nasze mróweczki pakują Twoją paczuszkę ;)" hahaha, ale fajnie napisali:D:D:D:D

9 lata 6 miesiąc temu #988950 przez agatagama
mam częściowe wyniki. Na czczo 89, po 1 godz 123, po dwóch jeszcze czekam...ale chyba jest ok?
też już zjadłam mniammm :)
kasandra rzeczywiście słodko napisali o tych mróweczkach :)
Zaz Ty jesteś szalona z tym sprzątaniem :))

9 lata 6 miesiąc temu #988952 przez kasandra9
Ja nie znam wyniku, w środę na wizycie się dowiem, czy ok;) albo może i dziś podjadę, że chciałabym zobaczyć, chociaż wątpię, żebym się oddelegowała tam jeszcze raz:P
Ok, kładę się, mam pozwolenie na max 2h spania:P Dobranoc:)

9 lata 6 miesiąc temu #988954 przez pesq
Melduję sie od endokrynolog. Tarczyce na usg mam wzorowa, wyniki jak na ten olres ciąży są w miarę, powiedziała ze nic nie wskazuje na to żeby cokolwiek bylo nie tal wczesniej, bo to by raczej się pogorszyło a nie polepszylo. Nie prawda ze w ciąży tsh do 2 ale powiedziała ze najlepiej do 2.5 wiec Anisia lec koniecznie na powtórkę tsh i zadzwoń do giną jesli baprawde miałaś 4!!! 4 to można mieć bez ciąży.. Co do ft4 to mogloby być lepsze ale w tym trymestrze tez podobno może być od 0.8 w gore a te normy lab. Co mam na kartce sa do nie ciężarnych.. Dla mojego spokoju kazala za dwa tyg przyjść z nowymi wynikami ale niczym się nie stresować bo 'nie widzi tu nieprawidłowości ' chociaż wyniki nie są pierwszorzędne to nie są tez zle.

Zaz proszę tylko się nie przeforsuj rozloz to na kilka rat albo dni..

Dziewczyny co kupic teściowi na Jana i na dzień ojca? On nic nie czyta krawatów nie nosi... Jeju a dzis jedziemy..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia