- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Kasia888 jaki sen to tak szybko chcesz wracac
Mi też dzisiaj śniły sie glupoty
mske kotki dwa gniazda a tam mnóstwo ich ale pisza ze to cos dobrego wiec uff no i pisali tez o zachciankach milosnych i tez sie zgadza bo dorwalam mojego o 3rano
teraz odsypia ale zadowolony
Zazanka gratuluję pojawienia sie nowego czlonka w rodzinnie tak wyczekiwanego
teraz nie bedxiesz miala wymówki aby lsnilo he he
To z tymi ruchami to chyba w pierwszej ciazy z milenka sie nie sprawdziło bo czulam ok 22 tyg kopniaczki a urodzilam w 35
no i moj mąż poczuł szybciej Milenke niz js bo soal z reka na moim brzuchu i to on pierwszy ja zobaczył bo ja spalam po cesarce
No a teraz to juz nie mam zapisane kiedy kopniaczki tylko ze smyrki i tak z kazdym dniem silniejsze tak jak z emilka
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
Dziewczyny w to akurat nie wierzcie, czytam o tym kiedyś i jest tak w 1 ciąży od momentu pierwszych ruchów liczy się 22 tyg do porodu a w kolejnych czasach 20 tyg gdyby to była prawda urodziła był olka w 34 tyg bo poczuła go w 14 a urodziłam w połowie 38 tyg więc to są tylko takie zabobony jak wiele innychmysia5 napisał:
Kasia ja też o tym słyszałam że mówi się że od momentu czucia pierwszych ruchów jest połowa ciąży no i od tego momentu bliżej do porodu ale czy to się sprawdza nie mam pojęciaKasia888 napisał: a wiecie co moja mamuśka sobie swoim sposobem wyliczyła, że urodzę 20 sierpnia, ta data wyszła jej jakoś na podstawie tygodnia w którym pierwszy raz poczułam ruchy Jasia swoją drogą ciekawe czy jej się sprawdzi
Jurada super zdjęcia! Świetny pomysł i brzusio śliczny
Kasandra, Ty to masz dobrze :d fajnie ze macie taki duży balkon bo u mnie niestety nie wszedł by leżak , a u Was super sprawa .
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Okazuje się, że do szkoły muszę jechać w niedzielę tylko, więc mam nadzieję, że mi dziś wejdzie wypłata i będę mogła jutro pójść na łowy
Dziś robię łazienkę -dokładnie ! Bo ogólnie mamy podział, że łazienkę sprząta mój brat w czwartki, ale wiecie jak to jest -czasem trzeba doczyścić No i wczoraj go zapytałam "ile płaci za posprzątanie za niego" hahaha Czasami zachowujemy się jak dzieciaki -w domu, się często przekupowaliśmy aby ktoś zrobił za kogoś
I w ten oto sposób nie dość, że sobie posprzątam tak jak lubię, to jeszcze coś wpadnie do skarbonki "na wakacje za rok"
Już odkamieniłam wszystko i umyłam płytki pod prysznicem i zasłonkę -ale tak mega dokładnie z włażeniem tam itd.
A teraz się położyłam na 10 minut żeby mi się wszytsko "rozluźniło", bo mimo, ze mnie nic nie zabolało, to wiem, że jak za dużo zrobię, to będę potem biegać po lekarzach, że boli
Najgorsze, że chyba będę musiała poczekać aż chłopaki wrócą aby pod pralką posprzątać i za nią, bo jest ciężka i jej nie odsunę :/ Nie lubię aż tak na raty robić.. :/
No ale Bartuś ważniejszy
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
basiek ostatnio \ty wrzucilas sernikna zimno?zrobilam jest pyszny i baaarrdddzzzoooo syty myslalam ze pol zjem na raz...a po kawalku mam dosc
tylko ja nie mam i nie bd miec glukozy i w ogole z tymi badaniami ....jak od macochy hehehe
kasandra ja sie pobudzalam laktatorem jak maly przesypial np pore karmienia bo strasznie ale to strasznie chcialam karmic .....i sie udalo w sumie
kasia ja tez sie boje porodu....panicznie wrecz.....
zamowilam se pizamy do szpitala jedna odpinana calkowicie druga tylko aby cyca wyciagnac bo tak pomyslalam jakby sie cos wczesniej przytrafilo to nie mam nic :/
www.mothercare.com/Stripe-and-Plain-Mate...5233,default,pd.html
o takie
zjadlam kawalek sernika na sniadanie i .....
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
sabina to nie ja wrzucałam ten przepis na sernik ale mimo wszystko cieszę się, że smakował
Zazanna bardzo się cieszę, że doczekałaś się odkurzacza pamiętam jak ja stękałam, że chcę nową suszarkę do rozwieszania prania i ciągle nie mogłam się doczekać. w końcu mi ją kupił i od tego czasu taki dumny z siebie chodzi i ciągle mówi "a kto ci taka wielką i fajną suszarkę kupił, no kto?" teraz przez pół roku mam go chwalić heh, faceci...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Zjadłam płatki i wracam do roboty Samo się nie doczyści
W przyszłym tygodniu będę szorować podłogę w kuchni Dosłownie szorować Szczotą na kolanach Podzielę sobie na strefy i będę robić na raty, bo już najwyższy czas na pełną dezynfekcję Raz na jakiś czas trzeba zrezygnować z mopa i zrobić to jak za dawnych czasów
A potem pójdę po truskawki mniam
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
basiek heheheh bylam prezkonana ze to Ty
zazanna truskawki to moj chleb powszedni musza byc w lodowce i juz
kasandra tak zrob zazdroszcze polskich buleczek
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Zazanka, nie szalej za bardzo Ja też niby odpoczywałam między różnymi czynnościami. Swoją drogą, to straszne, że człowiek taki ograniczony robi się w ciąży. Chciałoby się dużo rzeczy na raz zrobić a po prostu siły brakuje No ale dzidziuś najważniejszy Dobrze, że doczekałaś się odkurzacza U nas z tym kupowaniem jest odwrotnie. Zawsze ja mam czas na to żeby kupić różne rzeczy a mój mąż to bardzo lubi Prawie wszystkie urządzenia to on kupował, bo jakoś tak nie myślałam żeby wymieniać na nowe. No chyba, że bardzo coś było potrzebne, to wtedy razem kupowaliśmy. Dobrze, że on taki jest, bo kiedyś zobaczył moją starą prostownicę i stwierdził, że jest beznadziejna i kupił nową Jak wróciłam z pracy, to miałam niespodziankę. To samo z suszarką do włosów, nie kupowałam, bo rzadko używam, ale on oczywiście zadbał żebym miała mimo wszystko
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Odpisała mi pani ze szkoły rodzenia, że 5 spotkań będzie, także w połowie sierpnia skończę no i za tydzień zaczynam:) mogę chodzić na 15 lub na 17, albo raz tak, raz siak, jak pasuje:)
W międzyczasie weszłam zobaczyć wczorajsze zakupy, takie śliczne, że szok:) Patrzę na maila a tu taka wiadomość "Aktualizacja zamówienia: nasze mróweczki pakują Twoją paczuszkę " hahaha, ale fajnie napisali:D:D:D:D
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
też już zjadłam mniammm
kasandra rzeczywiście słodko napisali o tych mróweczkach
Zaz Ty jesteś szalona z tym sprzątaniem )
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ok, kładę się, mam pozwolenie na max 2h spania:P Dobranoc:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zaz proszę tylko się nie przeforsuj rozloz to na kilka rat albo dni..
Dziewczyny co kupic teściowi na Jana i na dzień ojca? On nic nie czyta krawatów nie nosi... Jeju a dzis jedziemy..