BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #988765 przez me.ch
Już po obchodzie, niestety jeszcze zostajemy na obserwacji z racji tego że zmienił się lekko kolor wód, które nadal się Sącza ale jakby mniej - mamy nadzieję że magicznie się dziurką sama zaklei :)

Niestety jeśli zrobi się infekcja to trzeba będzie rodzic przed czasem, wiec muszą jeszcze obserwować dalej. jeśli wszystko będzie ok do jutra, to będą nas puszczać do domu i będziemy mogli tylko się zgłaszać bodajże 2-3 razy w tyg na kontrolę.

Poza tym, to przepraszamy za duble ale coś się nie chciało całe wstawić a z tel ciężko to kontrolować........Aaaaaaaaaaaaaa!!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988767 przez me.ch
A oto nasze nosidełko :) mąż mi wczoraj podesłał foto więc się chwalimy :)

Załącznik nie został znaleziony

Wprawdzie nie aż tak piękne jak te co Pesq nasza będzie miała, bo tamte to moim zdaniem nie mają równych, ale powinno być dość dobre, szwagierka też używa baby bjorna j chwali :)

9 lata 6 miesiąc temu #988772 przez asiekasiek
Kassandra - Agatka to pewnie już ma w genach zakupoholizm i kopie mamie, żebyś faktycznie kupiła :D

Asiulek to dzsiiaj czeka Cię układnie :) fajnie masz, a takie szafy są super. Ja mam taką też wielką i podkoszulki czy bluzki wiszą mi na wieszakach nie wyobrażam sobie teraz ich jeszcze układać... a i myślałam że mój lekarz z tym badaniem przesadza, ale jak widać to nie :)

Basia no to dobrze, ze szwagierkę masz pod ręką :D będzie wszystko dobrze :)

Mech jak napisałaś że że Ty z Kornelkiem meldujecie się ... tu zadławiłam się kanapką bo przestraszyłam się, że przeczytam "na świecie", ufff ale ulżylo mi, jak doczytałam :) może kropelką by trzeba zakleić żeby nie sączyły się wody :unsure: jejku mam nadzieję, że wszsytko dobrze będzie!! wczoraj mężowi opowiadałam o Tobie to przejął się za bardzo i mam zakaz robienia czegokolwiek, nawet opieprzył mnie jak rozcielałam łóżko że za bardzo ręce do góry wzięłam :huh: nosidełko śliczne :) ja mam jakies stare od siostry, ale jeszcze nie patrzyłam na niego...

Pesq no to dobrze, że mama postarała się:)

a gdzie jest Zazanna, przecież ona co rano odzywała się a dzisiaj cisza :huh:

9 lata 6 miesiąc temu #988774 przez agatagama
hej dziewczynki :)
kasandra ja chyba mam ten sam ból co Ty, taki świdrujący, ze już sama potem nie wiem czy boli mnie z tyłu czy już z przodu w mostku...okropny...mi się on pojawia jak za długo siedzę taka wyprostowana na krześle np u kogoś. A to dziwne, bo na co dzień jak leżę w domu powyginana to nie mam tych bóli...
też jutro wybieram się na tą glukozę, tym razem dorwałam skierowanie ;P
kasandra dodaj proszę zdjęcia swoich zakupów, tzn linki, bo jestem bardzo ciekawa co tam upolowałaś :)
mech nosidełko super ;)
my się chyba wstrzymamy z zakupem do porodu i zobaczymy później czy będziemy chcieli ;)
Meszku meldujcie się jak najdłużej jeszcze razem ;)
w ogóle to zapomniałam wam napisać, że we wtorek moja przyjaciółka urodziła ;) przez cc, Maluch ogromny, bo waży 3940 i ma 61 cm ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988776 przez Zazanna
Dzień dobry ;)

Kasandra super, że się fajnie bawiłaś na grillu ;) Aj brakuje czasem takich wyjść ;)

Asiulek dzięki za info :) Rany jak ja się cieszę, że to co mi się wylało jakiś czas temu, to potem byłam u lekarza i mi sprawdzał, czy się „dziurka” nie zrobiła i czy nie cieknie.. Gdyby nie to, że badanie jest ok, a sytuacja się nie powtórzyła, to bym teraz była pewna, że to były wody.. Kurcze, z może ja się zsiusiałam wtedy? <zawstydzony>
Pokaż szafę :D

Matkooo CZTERY strony do nadrobienia mam hahah –a przecież na bieżąco śledzę forum :D

Pesq T. też dziś chrapał jak szalony !!! Może jakaś taka noc ?? Normalnie to mi nie przeszkadza jak sobie chrapnie raz czy dwa, a dziś taki popis, że ze 4 razy go budziłam żeby zmienił pozycję, bo spać nie mogłam o.O Najlepsze, że z jednej strony mojej głowy chrapał T., a z drugiej strony mojej głowy Krysia :P Ale ona chrapie po cichu heh ;) Co nie zmienia faktu, że chrapiący kot niezmiennie mnie bawi ;) Czasem jak mamy cicho w domu całkiem, a ona śpi w salonie, to w sypialni ją słychać :P (oczywiście drzwi pootwierane ) ;)
Super, że Cię Mama umówiła ! To najdalej o 11 jutro musisz nam dać znać co i jak ! ;)

Kasia co do spania na plecach, to mi się zdarza… :blush: Wiem, że nie powinnam, ale czasami już mnie tak oba boki bolą, że się na parę minut kładę na plecy aby się rozprostować.. I w sumie to tak 2/3 nocy śpię na lewym, a 1/3 na prawym –ale bardzo często zmieniam strony, bo po prostu nie umiem spać w jednej pozycji długo (chyba, że na brzuchu heh), no i jak leżę długo na boku to mnie zaczyna ciągnąć od pośladka do kolana –taki straszny ból i całe biodro wtedy boli.. I nawet jak mam dużą poduchę między nogami to muszę zmieniać, choć jest ciut lepiej wtedy :)
A co do bulwersacji, to pamiętaj –w PL każdy jest Kwalifikowany Specjalistą w każdej dziedzinie :D Nie przejmuj się, rób swoje, a one niech robią swoje ;)
Kurcze, ja też nie lubię jak mi ktoś coś narzuca na siłę.. Przecież można się wypowiedzieć w normalnym tonie nie robiąc komuś przy okazji wykładu .. ehh ;)

Lidziun ale będziecie mieli ładnie :) A wózek bardzo fajny i faktycznie w świetnej cenie.. ahh ci faceci. Namawiaj, a jak nie podziała, to przypomnij mu, że „ciężarnej się nie odmawia” :)

Basiek Biedulku :* Co do spakowania pod kątem szpitala to masz totalną rację. W zasadzie za każdym razem jak jedziemy na IP to warto mieć ze sobą mini zestaw szpitalny jakby jednak kazali zostać.. Bo w sumie często każą :)

Pesq „'panie doktorze czy to normalne ze kopie z prawej?', 'panie doktorze czy to normalny śluz?', 'panie doktorze czy ten moj katar nie szkodzi dziecku?'” –PADŁAM !!! hahahahahah :D

Meszku wspaniale, że Kornelek jeszcze postanowił poczekać ! Niech czeka jak najdłużej ! :*

My dziś będziemy zamawiać aptekę w końcu :) Myślę, że teraz mam już WSZYSTKO heh :) Dołożyłam jeszcze szampon biały jeleń żeby po porodzie używać –bo te moje co używam bardzo mocno pachną i mogą Małego drażnić.. I wzięłam serum na biust i balsam antycellulitowy na uda –to też na po porodzie żebym od razu zaczęła walkę z moimi „niedoskonałościami” heh ;) Poczytałam i na jakimś forum ginekologicznym gin napisała, że można używać serum na biust, ale lepiej omijać sutki, no i oczywiście nie robić tego przed samym karmieniem –ewentualnie przetrzeć sutki wacikiem z wodą przed karmieniem aby smaku nie psuło :) Więc się będę stosować do tego i nie smarować sutków i otoczek :) I jeszcze tam kilka drobnostek typu krem do rąk etc. dorzuciłam :) I dziś wieczorem zamawiam :D
Miałam iść w weekend na zakupy ale sobie przypomniałam, ze mam szkołę i egzaminy o.O
Zatem na zakupy w poniedziałek idę :) W sensie po ciuuuuszeeeekkkk pierwszyyy!!! <3

Agatka jaki duuuużyyy chłopak ! :D

A nie było mnie, bo MUSIAŁAM zjeść obiad na śniadanie, więc poleciałam prosto z lóżka (zahaczając o prysznic) po warzywka, potem gotowałam, a potem przy jedzeniu nadrabiałam już chyba 8 stron i odpisywałam powyższe :D
Acha -obiad był pyszny ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988778 przez me.ch
Asiek, na szczęście jeszcze 2w1:)
A kropelka kto wie, w końcu co kropelka sklei..;)
Ale w sumie za jakiś czas lepiej żeby wyszedł, wiec nie wiem czy kropelka nie jest zbyt extremalna :):):):)

Agata, ale duży maluch:) gratulujemy koleżance prawie 4kg szczescia!:)

9 lata 6 miesiąc temu #988779 przez kropka 889
Dziewczyny ja juz w domu. Później przeczytam co naskrobalyscie bo teraz idziemy jeść ;)

9 lata 6 miesiąc temu #988782 przez mysia5
Agatka jaki ogromny maluch! :ohmy: my tu sobie kupujemy ubranka na 56 a urodzi się taki wielkoludek i wszystko za małe będzie haha :laugh: mam nadzieje że mój będzie się w miarę trzymał normy :laugh:
Me.ch dobrze że masz opiekę :) i Kornelek niech trzyma się jeszcze w brzusiu no a Ty oczywiście odpoczywaj :)

9 lata 6 miesiąc temu #988783 przez Zazanna
Dziewczyny brała któraś monural w ciąży? Bo mi przepisała ze względu na te leukocyty ale sama nie wiem czy kupować czy poczekać na wizytę u mojego lekarza.. Nic mnie nie piecze i nie boli i nie mam problemu z siusianiem.. a to jest jednak antybiotyk -o czym mi nie powiedziała :/ Dopiero mi przyjaciółka przed chwilą zwróciła na to uwagę.. :/

9 lata 6 miesiąc temu #988784 przez asiulek_dolls
Zaz co dobrego jadlas na sniadanio-obiad?

agatagama duży maluch! gratulacje dla kolezanki! Mój bratanek tez prawie 4kg ważył ale miał 51cm

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988786 przez asiulek_dolls
asiek z tym ukladaniem to tak nie do końca dziś ewentualnie tylko jakieś tam pierdolki, a ciuszki muszę najpierw wyprac (mam w planach wielkie pranie w przyszłym tygodniu bo ma być cieplej i pasowaloby zeby szybko schlo bo nie będę miała gdzie tego wieszac i suszyc) a później muszę zwołać ekipę prasujaca, ale się cieszę ze się zadeklarowały pomóc :)

9 lata 6 miesiąc temu #988789 przez asiulek_dolls
me.ch fajne nosidlo, ja mam od bratowej pożyczone jakieś z mothercare ale podobne do twojego, Kacpra tez w nim nosilam i spoko się sprawdzalo, teraz bardziej się przyda bo nie chce kupować bliźniaczego wózka, dopiero parasolke podwójna kupie, na poczatku razem w gondoli będą jeździć a jak podrosna to jeden do wózka a drugi w nosidlo :) i tak sama dalej jak na podwórko się pewnie nie wybiore z cala trójką hahaha :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #988790 przez glooria
Dzieci na początku podkurczaja nozki i w 56 tez sie zmieszczą

Zreszta mierza dxieci nie wuprostowane tylko od glowki po plecy i po dupce i do stopki wiec to takie inne mierzenie

Mech no widzisz nie ma co planować bo dzidzi samo wybiera kraj
moja milenka stwierdzila że chce w pl

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988791 przez Zazanna
Asiulek ziemniaczki młode, kurczaka w sosie śmietanowo-chrzanowym z koperkiem i fasolkę :) I truskawki <3

9 lata 6 miesiąc temu #988794 przez asiulek_dolls
Mmmmm smakowicie :) uwielbiam fasolke :silly: szkoda ze mam daleko do ciebie bo bym się wprosila na obiadek :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia