BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989036 przez me.ch
Dzięki dziewczyny, jeszcze pooglądam napewno, ale właśnie od początku jestem już zakochana w granderze play turkusowym i wydaje mi się naprawdę super, dlatego rozważam ostro zakup z pl.jednak, mamę wysłać na rekonesans :)
Tym bardziej że Kasandra jako tutkowy ekspert mnie przekonuje coraz bardziej :)

Obyczaje jeszxze te Twoje Gloria, buga coś:) Zapomniałam jak się nazywa :)

My w Londynie jesteśmy, planujemy samochód kupować wkrótce więc transport w większości przypadków do okiełznania, a z wózkiem w metro to tylko z mężem ;)
No i właśnie pod kątem spacerkow najbardziej patrzę, schody mamy i wąskie drzwi też ale wózek na dole planuje zostawiać (tu są u nas dwa mieszkania w jednym domu więc można bezpiecznie we wspólnym wejściu raczej)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989041 przez asiekasiek
Kasia to miłego wypoczywania na działce :D

Mech to może i lepiej że zostajesz bo zawsze jakby coś nie dobrego się działo to jesteś pod dobrą opieką :)

Kassandra to widzę, że w całej PL KEX ma taką opinię ;)

Zazanna idż Ty :P w sumie koleżanka przyjechała z córcią Zuzią potem pojechaliśmy na działkę i ona obrywała sobie truskawki a ja pilnowałam Zuzi i o matko co za ruchlwie dziecko :D roczek będzie miała 1 lipca wszystko ją ciekawi i w ogóle nie usiedzi na miejscu... więc po przyjechaniu do domu zjadłam kanapkę i odpoczywam, ale w poniedziałek zrobię sobie na obiad pyzy z mięsem do tego frytki :) takie buuuum kaloryczne :D

Sylwia uważam że to zbędny wydatek, bo jak zimno jest to zawsze dziecko ubierzesz w kurtkę czy też kombinezonik czy jakiś polar, a jak coś to przykryje się kocem. Ja tak jak Kassandra mam coś dla małej na wyjście ze szpitala itp. a jakieś coś lepszego to kupię jak urodzi się, będę widziała, czy to pulpecik czy małe dzidzi żeby rozm. doapsować :)

Pesq widocznie nie dla Ciebie ta oliwka :( kurcze to teraz coś musisz nałożyć żeby dobrze nawilżyć skórę...

Dziewczyny widzę że nie tylko ja mam problem z jedzeniem, bo ja tak samo nie wiem na co mam ochotę i w ogóle jakiś koszmar kurcze...

9 lata 6 miesiąc temu #989042 przez Zazanna
Kasandra nie martw się ;) Ja mam tak od miesiąca :P Jak coś jednego dnia robię, to następny caaałyyy „odsypiam” –w sensie śpię i leżę na zmianę, bo nie mam siły ręki ruszyć ;)

O rany Pesqu to odstawiaj to świństwo… A ja myślałam, że oliwka ma natłuszczać :P

Ja jeszcze nie mam pomysłu na obiad w sumie, miałam robić, a nie pomyślałam co i w efekcie dalej nic nie mam :P Chłopaki będą za 2 godziny, to już zjem z nimi, tylko co ?
Zjadłabym naleśniki z nutellą, ale się nutella skończyła, bo ktoś ją ostatnio wyjadła łyżeczką :blush:
W sumie też bym zjadła spaghetti, ale nie mam mięsa… a nie chce mi się iiiśććć….. Zwłaszcza, że po mięsko, to musiałabym pójść jednak dalej, w osiedlowym nie kupię.. :/

Kurcze nie mam TYLKO ananasa łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bo bym zrobiła Gloriową sałatkę :angry:
Chyba się będę musiała ruszyć do tego sklepu ehh.

Poszłam obczaić lodówkę i tam jest tyle rzeczy.. a ja na NIC nie mam ochoty.. a głodna jestem jak wilk :/
W sumie to zjadłabym kebab.. ale nie mam koło dooomuuu buuuu :(

9 lata 6 miesiąc temu #989045 przez Zazanna
Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła stanik z Lidla ten taki szary z ciemnobordowym obszyciem i ramiączkami?
Czy u Was też ten stanik ma tak niebotycznie długie druty? Ogólnie jest na mnie idealny, ale te druty są tak długie, że wchodzą (wchodziły) mi pod pachy.. :blink: Może dlatego, że zawsze miałam mały biust a teraz mam duży i on w sumie nie wisi i może dlatego ? W każdym razie wyjęłam je <obrażony> :P
Mam nadzieję, że przez to, że wyjęłam to nie odkształcę sobie biustu czy coś ?
Przepraszam za głupie pytania :P

Ide po jajka i robię naleśniki. Trudno, muszę się zmusić :)

9 lata 6 miesiąc temu #989050 przez kasandra9
Ja i ekspert, bez przesady!:P No ale jeśli jakkolwiek mogłam pomóc, to się cieszę;)
Ech, to z jedzeniem widzę, że to standard na dany tydzień ciąży:P Też muszę zjeść jakiś "obiad", ale nie mam weny..zjadłabym racuchy, ale za mało ziemniaków mam i tez mi się nie chce wyłazić ...tym bardziej, że mąż późno wróci i nie za bardzo już go na noc zapychać racuszkami, więc tylko dla mnie, to się nie opyla grzebać. Rozmrażam mielone...chyba odgrzeję, choć ochoty ni mam wcale:/ Bardziej się truskawek w postaci kogla mogla nie mogę doczekać...no ale to na deser!!!!!!!

Glorii sałatki nie zrobię, bo ja za to mam tylko piersi zamrożone no i ryż by się znalazł, aaaaaaaaaa no i orzechy są, ale reszty ni ma, więc nie zrobię. Kurdeeeeeee, zjem tego kotleta :/ potem truskawki...jak będzie mi się chciało, to ruszę tyłek do biedronki, tym bardziej, że dziś też wywaliłam słoik po nutelli, bo się skończyła <Agatka płacze>
Zazanko, chyba nie powinno być tragedii, lepiej tak niż miałoby Ci być niewygodnie. Pomyśl, że ja panikuję z biustem, co to będzie, co to będzie, a w domu chodzę w sportowym jakimś najrpostszym, w dodatku chyba trochę jest przyduży dla mnie, no ale jak jeszcze mam plecy katować...to już wolę tak:/ Choć po wypłacie chyb pójdę do Esotiq, może większy w obwodzie nie będzie tak na mnie działał, chociaż wiem po ost. dniach, że to nie jest na pewno (tylko) wina stanika jak coś. Ja w sumie w ogólle noszę te same, co przed ciążą, bo mam w sumie niezmienione nic pod i w biuście:)
Dobra, idę jeść.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989053 przez kasandra9
Mielony?? Chyba ta matka oszalała, że na to córka ma ochotę.
Kurdeee, chyba bez sklepu się nie obejdzie;( Co za Gagatek jeden, już nie wie, na czym dupka jej pływa!

edit: zrobiłam turskawki...tak czułam, że nic z tego nie będzie, bo jak je wczoraj byłam, to jakieś takie dziwne...niby cały czas w tym samym miejscu kupuję i były pyszne, tak te jakieś takie wielkie, ale gąbki...wzięłam na łyżeczce i wyplułam, fuuuuuuuuuj.
No normalnie oszaleję!!!!!!!!!!!

9 lata 6 miesiąc temu #989056 przez Zazanna
Oj to ja z lichego B, weszłam na solidne D :P Choć przy brzusiu nie widać, że są takie wielkie, bo mi się brzuś zaczyna od samego biustu i one sobie na nim „leżą” :P Może dzięki temu nie opadną, bo są podtrzymane heh :P –Przepraszam za mało wysublimowany żart :P

Zrobiłam naleśniki :woohoo:
Dla T. z twarogiem na słodko, a dla mnie i brata z „sałatką” –w sensie kurczak, kukurydza, oliwki, pomidory, natka pietruszki” i z serem żółtym ;) Ja do tego oczywiście ketchup :P Naprawdę PYCHA. Gdybym wiedziała wcześniej, że mam na to smak to bym się nie męczyła cały dzień :P

Kasandra miałam ostatnio dokładnie tak samo z truskawkami! Zawsze kupuję u jednego pana, a kilka dni temu były takie wielkie i bez smaku i takie łeeee –z resztą już Was tym zanudzałam :P

9 lata 6 miesiąc temu #989057 przez Zazanna
Ehhh dostałam maila, że apteka wyszła z magazynu i że dostarczenie nastąpi 29... łeeee a po cichu liczyłam, ze będzie dziś jednak :P
No trudno, mogłam się nie zastanawiać 5 tygodni tylko zamówić przedwczoraj.. wiedziałam, że się weekend zbliża w końcu ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989058 przez Sylwia-89
Kasandra zmówiłam ubranka dla małej u Twojego polecanego sprzedawcy. Póki co, super kontakt i w ogóle, mam nadzieję, że jakość będzie równie zadowalająca :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989059 przez kasandra9
Hmmm, może i ja coś takiego bym zjadła, takie naleśniko-tortille, coś w tym stylu.
Przeleżałam troszkę na leżaczku, drzemałam, ale chyba trzeba się powoli zebrać.....nie wiem, czy iść do tego sklepu czy nie :)

edit: Sylwia, cieszę się, mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone, bo wydają się ładne, cena też fajna, oby i jakość za tym szła;) To w nast. tyg. będziemy focić i wstawiać tu:P Tak, u mnie też kontakt fajny, no i dziś wysłali;) Ciekawe, czy coś takiego samego zamówiłyśmy dla dziewczynek:P

9 lata 6 miesiąc temu #989060 przez Zazanna
Odebrałam wynik moczu la la lalalalla laa laa :D
Dobrze, że nie wzięłam antybiotyku :)

Załącznik nie został znaleziony

Jednak częściej będę ufać swojej intuicji :)

9 lata 6 miesiąc temu #989062 przez Sylwia-89
Zazanka super, że nie wzięłaś. Lepiej wstrzymać się z braniem jakichkolwiek leków jesli nie ma sie pewności czy sa potrzebne. Widzę, ze masz pH 7. Jak ja ostatnio mialam to mi ginekolog powiedzial zebym wiecej pila i zamiast slodkich napoi Np. wode z dodatkiem cytryny zeby troche zakwasic mocz, bo jest blisko tej górnej granicy i wlasnie w takich warunkach bakterie szybciej się namnażają.
Podziękowania: Zazanna

9 lata 6 miesiąc temu #989063 przez kasandra9
U mnie też pH wyszło takie, że kazała mi brać wit. C ;) samą brałam na początek, a teraz to prawie codziennie ten Falvit - już nie jest mi niedobrze...albo....albo to od niego taka jestem nie do życia, odkąd go biorę codziennie!!! Muszę poobserwować, czy jest jakaś zależność!!!!!!
Byłam w Biedronce i będę robić sałatkę Glorii, mam nadzieję, że córka będzie szczęśliwa w końcu;) Piotrek się śmiał, jak Mu wysłałam mmsa, odp., że to córka robiła zakupy na bank - no bo...same wielopaki i gabaryty:D W końcu pojawił się nasz ulubiony ręcznik papierowy - polowaliśmy na niego, a ciągle brak, myslelismy, ze wycofali....no a dziś był, więc nie szczędziłam się i wrzuciłam zgrzewkę, czyli 6 takich MEGAśnych rolek, papier toaletowy - dwupak, woda- zgrzewka, płatki kosmetyczne - zgrzewka, były moje soczki Leona przez słomkę (uwielbiam je, schładzam i jak wychodzę, to zimny do torebki) - 2 zgrzewki...i już nie pamiętam, co jeszcze, ale samej mi się śmiać chciało z siebie ;) Idęęęęęęęę robić sałatkę!!!:)

9 lata 6 miesiąc temu #989066 przez Zazanna
Sylwia dzięki za podpowiedź :) Jeśli chodzi o napoje słodkie to odstawiłam już całkiem od kiedy powiedział, że za bardzo tyję.. Jeszcze z czekoladą walczę.. A piję bardzo dużo, tyle, że głównie herbatę.. No ale przestawię się i będę pić szklanę wody z cytrynką w ciągu dnia w tej sytuacji :)

My na zgrzewki to zawsze mleko kupujemy, wodę, ryż, cukier i mąkę :P W sumie cukier to mi schodzi tylko do ciast tak naprawdę, ale jednak schodzi ;) I słodyczy sporo kupowaliśmy… ehh dziwnie mi tak jak idę do mojej słodyczowej szafeczki, a ta tylko smętne biszkopty, jakaś paczka chipsów, herbatniki i wielka paka mentosów owocowych (taka mega wielka kupiona na lotnisku) .. i ZERO czekolady.. ehhh już całą wyjadłam, a zawsze był zapasik :P Już nawet wykończyłam tą z oddawania krwi, która jest raczej niskich lotów pod względem smakowym i też zazwyczaj mi szła do ciast :P No ale trudno, zabroniłam kupować słodkości to mam. A na mentosy w ciąży nie mam ochoty… A przed jadłam jak szalona :P Właśnie T. mi kupił jak wracał z Kuby ;) Zjem po porodzie :)

Ale mi się dziś spać chce... matko jestem wymęczona jak nie wiem.. :)

9 lata 6 miesiąc temu #989068 przez glooria
Oby posmakowala salatka daj znać

Ja bylam kilka razy w londynie z bugaboo i sie sprawdzil
i jeden raz z quinny byuzz i po tej wyprawie szybko go sprzedalam
jak nie chcesz wydawac duzo kasy mech to kup bee 3 a nie ten najnowszy bo on z dodattkami wyjdzie bardzo drogo

No i dodatki tez polecam uzywane kupowac i os
Odsprzedawac jak juz nie beda potrzebne np adaptery
ja mam bee z 2009 roku i jezdze 5 lat i jeszcze pojezdzi z dwa lub wiecej

W autobus ten tako tez wejdzie no ale jak bedziesz np 3 z wozkiem wsiadac to kaza ci zlozyc lub czekac na kolejny i wtedy bedziesz ku.....ic

Zazanka widzisz sama wiesz lepiej
jeden dzien czaseem warto poczekac z antybiotykiem

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia