- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tym bardziej że Kasandra jako tutkowy ekspert mnie przekonuje coraz bardziej
Obyczaje jeszxze te Twoje Gloria, buga coś Zapomniałam jak się nazywa
My w Londynie jesteśmy, planujemy samochód kupować wkrótce więc transport w większości przypadków do okiełznania, a z wózkiem w metro to tylko z mężem
No i właśnie pod kątem spacerkow najbardziej patrzę, schody mamy i wąskie drzwi też ale wózek na dole planuje zostawiać (tu są u nas dwa mieszkania w jednym domu więc można bezpiecznie we wspólnym wejściu raczej)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mech to może i lepiej że zostajesz bo zawsze jakby coś nie dobrego się działo to jesteś pod dobrą opieką
Kassandra to widzę, że w całej PL KEX ma taką opinię
Zazanna idż Ty w sumie koleżanka przyjechała z córcią Zuzią potem pojechaliśmy na działkę i ona obrywała sobie truskawki a ja pilnowałam Zuzi i o matko co za ruchlwie dziecko roczek będzie miała 1 lipca wszystko ją ciekawi i w ogóle nie usiedzi na miejscu... więc po przyjechaniu do domu zjadłam kanapkę i odpoczywam, ale w poniedziałek zrobię sobie na obiad pyzy z mięsem do tego frytki takie buuuum kaloryczne
Sylwia uważam że to zbędny wydatek, bo jak zimno jest to zawsze dziecko ubierzesz w kurtkę czy też kombinezonik czy jakiś polar, a jak coś to przykryje się kocem. Ja tak jak Kassandra mam coś dla małej na wyjście ze szpitala itp. a jakieś coś lepszego to kupię jak urodzi się, będę widziała, czy to pulpecik czy małe dzidzi żeby rozm. doapsować
Pesq widocznie nie dla Ciebie ta oliwka kurcze to teraz coś musisz nałożyć żeby dobrze nawilżyć skórę...
Dziewczyny widzę że nie tylko ja mam problem z jedzeniem, bo ja tak samo nie wiem na co mam ochotę i w ogóle jakiś koszmar kurcze...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
O rany Pesqu to odstawiaj to świństwo… A ja myślałam, że oliwka ma natłuszczać
Ja jeszcze nie mam pomysłu na obiad w sumie, miałam robić, a nie pomyślałam co i w efekcie dalej nic nie mam Chłopaki będą za 2 godziny, to już zjem z nimi, tylko co ?
Zjadłabym naleśniki z nutellą, ale się nutella skończyła, bo ktoś ją ostatnio wyjadła łyżeczką
W sumie też bym zjadła spaghetti, ale nie mam mięsa… a nie chce mi się iiiśććć….. Zwłaszcza, że po mięsko, to musiałabym pójść jednak dalej, w osiedlowym nie kupię.. :/
Kurcze nie mam TYLKO ananasa łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee bo bym zrobiła Gloriową sałatkę
Chyba się będę musiała ruszyć do tego sklepu ehh.
Poszłam obczaić lodówkę i tam jest tyle rzeczy.. a ja na NIC nie mam ochoty.. a głodna jestem jak wilk :/
W sumie to zjadłabym kebab.. ale nie mam koło dooomuuu buuuu
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy u Was też ten stanik ma tak niebotycznie długie druty? Ogólnie jest na mnie idealny, ale te druty są tak długie, że wchodzą (wchodziły) mi pod pachy.. Może dlatego, że zawsze miałam mały biust a teraz mam duży i on w sumie nie wisi i może dlatego ? W każdym razie wyjęłam je <obrażony>
Mam nadzieję, że przez to, że wyjęłam to nie odkształcę sobie biustu czy coś ?
Przepraszam za głupie pytania
Ide po jajka i robię naleśniki. Trudno, muszę się zmusić
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ech, to z jedzeniem widzę, że to standard na dany tydzień ciąży:P Też muszę zjeść jakiś "obiad", ale nie mam weny..zjadłabym racuchy, ale za mało ziemniaków mam i tez mi się nie chce wyłazić ...tym bardziej, że mąż późno wróci i nie za bardzo już go na noc zapychać racuszkami, więc tylko dla mnie, to się nie opyla grzebać. Rozmrażam mielone...chyba odgrzeję, choć ochoty ni mam wcale:/ Bardziej się truskawek w postaci kogla mogla nie mogę doczekać...no ale to na deser!!!!!!!
Glorii sałatki nie zrobię, bo ja za to mam tylko piersi zamrożone no i ryż by się znalazł, aaaaaaaaaa no i orzechy są, ale reszty ni ma, więc nie zrobię. Kurdeeeeeee, zjem tego kotleta :/ potem truskawki...jak będzie mi się chciało, to ruszę tyłek do biedronki, tym bardziej, że dziś też wywaliłam słoik po nutelli, bo się skończyła <Agatka płacze>
Zazanko, chyba nie powinno być tragedii, lepiej tak niż miałoby Ci być niewygodnie. Pomyśl, że ja panikuję z biustem, co to będzie, co to będzie, a w domu chodzę w sportowym jakimś najrpostszym, w dodatku chyba trochę jest przyduży dla mnie, no ale jak jeszcze mam plecy katować...to już wolę tak:/ Choć po wypłacie chyb pójdę do Esotiq, może większy w obwodzie nie będzie tak na mnie działał, chociaż wiem po ost. dniach, że to nie jest na pewno (tylko) wina stanika jak coś. Ja w sumie w ogólle noszę te same, co przed ciążą, bo mam w sumie niezmienione nic pod i w biuście:)
Dobra, idę jeść.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurdeee, chyba bez sklepu się nie obejdzie;( Co za Gagatek jeden, już nie wie, na czym dupka jej pływa!
edit: zrobiłam turskawki...tak czułam, że nic z tego nie będzie, bo jak je wczoraj byłam, to jakieś takie dziwne...niby cały czas w tym samym miejscu kupuję i były pyszne, tak te jakieś takie wielkie, ale gąbki...wzięłam na łyżeczce i wyplułam, fuuuuuuuuuj.
No normalnie oszaleję!!!!!!!!!!!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zrobiłam naleśniki
Dla T. z twarogiem na słodko, a dla mnie i brata z „sałatką” –w sensie kurczak, kukurydza, oliwki, pomidory, natka pietruszki” i z serem żółtym Ja do tego oczywiście ketchup Naprawdę PYCHA. Gdybym wiedziała wcześniej, że mam na to smak to bym się nie męczyła cały dzień
Kasandra miałam ostatnio dokładnie tak samo z truskawkami! Zawsze kupuję u jednego pana, a kilka dni temu były takie wielkie i bez smaku i takie łeeee –z resztą już Was tym zanudzałam
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No trudno, mogłam się nie zastanawiać 5 tygodni tylko zamówić przedwczoraj.. wiedziałam, że się weekend zbliża w końcu
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeleżałam troszkę na leżaczku, drzemałam, ale chyba trzeba się powoli zebrać.....nie wiem, czy iść do tego sklepu czy nie
edit: Sylwia, cieszę się, mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone, bo wydają się ładne, cena też fajna, oby i jakość za tym szła;) To w nast. tyg. będziemy focić i wstawiać tu:P Tak, u mnie też kontakt fajny, no i dziś wysłali;) Ciekawe, czy coś takiego samego zamówiłyśmy dla dziewczynek:P
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrze, że nie wzięłam antybiotyku
Załącznik nie został znaleziony
Jednak częściej będę ufać swojej intuicji
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłam w Biedronce i będę robić sałatkę Glorii, mam nadzieję, że córka będzie szczęśliwa w końcu;) Piotrek się śmiał, jak Mu wysłałam mmsa, odp., że to córka robiła zakupy na bank - no bo...same wielopaki i gabaryty:D W końcu pojawił się nasz ulubiony ręcznik papierowy - polowaliśmy na niego, a ciągle brak, myslelismy, ze wycofali....no a dziś był, więc nie szczędziłam się i wrzuciłam zgrzewkę, czyli 6 takich MEGAśnych rolek, papier toaletowy - dwupak, woda- zgrzewka, płatki kosmetyczne - zgrzewka, były moje soczki Leona przez słomkę (uwielbiam je, schładzam i jak wychodzę, to zimny do torebki) - 2 zgrzewki...i już nie pamiętam, co jeszcze, ale samej mi się śmiać chciało z siebie Idęęęęęęęę robić sałatkę!!!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My na zgrzewki to zawsze mleko kupujemy, wodę, ryż, cukier i mąkę W sumie cukier to mi schodzi tylko do ciast tak naprawdę, ale jednak schodzi I słodyczy sporo kupowaliśmy… ehh dziwnie mi tak jak idę do mojej słodyczowej szafeczki, a ta tylko smętne biszkopty, jakaś paczka chipsów, herbatniki i wielka paka mentosów owocowych (taka mega wielka kupiona na lotnisku) .. i ZERO czekolady.. ehhh już całą wyjadłam, a zawsze był zapasik Już nawet wykończyłam tą z oddawania krwi, która jest raczej niskich lotów pod względem smakowym i też zazwyczaj mi szła do ciast No ale trudno, zabroniłam kupować słodkości to mam. A na mentosy w ciąży nie mam ochoty… A przed jadłam jak szalona Właśnie T. mi kupił jak wracał z Kuby Zjem po porodzie
Ale mi się dziś spać chce... matko jestem wymęczona jak nie wiem..
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Ja bylam kilka razy w londynie z bugaboo i sie sprawdzil
i jeden raz z quinny byuzz i po tej wyprawie szybko go sprzedalam
jak nie chcesz wydawac duzo kasy mech to kup bee 3 a nie ten najnowszy bo on z dodattkami wyjdzie bardzo drogo
No i dodatki tez polecam uzywane kupowac i os
Odsprzedawac jak juz nie beda potrzebne np adaptery
ja mam bee z 2009 roku i jezdze 5 lat i jeszcze pojezdzi z dwa lub wiecej
W autobus ten tako tez wejdzie no ale jak bedziesz np 3 z wozkiem wsiadac to kaza ci zlozyc lub czekac na kolejny i wtedy bedziesz ku.....ic
Zazanka widzisz sama wiesz lepiej
jeden dzien czaseem warto poczekac z antybiotykiem