BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989175 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Gloria może faktycznie poszukam materiału :)
A w ogóle to podziwiam Cię, że dajesz radę pracować.. ja po 15 minutach spędzonych w pozycji siedzącej zaczynam odczuwać dyskomfort, a po kolejnych 10 brzuś robi się twardy jak kamień i boli.. I w ogóle skupić się nie mogę na niczym i wszystko na opak robię ;) Ostatnio wzięłam kalkulator by dodać do siebie 67 + 28 –bo mój mózg nie ogarnął tak skomplikowanej matematyki :P

Basiek potworki też super ! :) Ale już je wcześniej chciałam i tyle razy oglądałam, że mi się opatrzyły :P A teraz jeszcze mi w oko wpadło zoo na tej aukcji co wstawiłaś :P Może na to zoo się zdecyduję :)

Ja sobie piję kawkę, a w planach mam doczyszczenie salonu, b wieczorkiem Mamusia przyjeżdża :) I będę jej pokazywac ubranka ! :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989176 przez Zazanna
Kupiłam kocyś ;)
Z tej aukcji co Basiek wstawiła :) Koniec męczarni hah ;) Dziś mi się śniły kocyki minky :P A teraz już tylko czekać :)
Miałam już nic nie kupować w tym miesiącu.... :P Ale za to jak mi paczuszki zaczną przychodzić, to będę się czułą jakby była druga gwiazdka heh ;)

Wybrałam ten:

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #989177 przez asiekasiek
Dzień dobry!!

Kassandra trzymamy kciuki oczywiście :D

Dziewczyny przesądy przesądami ale powiedzenie: "wiesz że w ciąży nie wolno przechodzić przed sznurkiem bo dziecko będzie owiniętę pępowiną wokół szyji i może udusić, chcesz tego?!" ehhh ku*wa trochę takie gadanie idiotyczne, te siostry są takie przesądne i w ogóle, przesadzają ze wszsytkim, ale takie powiedzenie czy chce tego to jest nie na miejscu. Oczywiście wyśmiałam ją wtedy!!

Zazanna ja właśnie też czuję się źle po pizzy, brzuch mnie boli i kłuje po niej :( i faktycznie drogi strasznie ten kocyk, kurcze koncepcja mi się zmieniła jak Basia dała linka :p spodobały mi sie osiołki na różowym minky :D

9 lata 6 miesiąc temu #989178 przez Zazanna
Ooo sprawdziłam i wiecie, ze czekam na SIEDEM paczuszek heh B) Plus apteka, więc w sumie 8 :P

Asiek w ogóle mówienie o takich rzeczach przy ciężarnej jest nie na miejscu :/ Ludzie sobie w ogóle nie zdają sprawy ile skzody mogą narobić takim tekstem :/

Hahah Asiek zamawiaj pierwsze co Ci wleci do głowy i nie oglądaj więcej ! :D Chyba, ze chcesz aby w śnie Cię ganiały kocyki minky -wtedy polecam oglądanie -zwłaszcza przed snem ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989179 przez asiekasiek
Mniam zrobiłam sobie przerwę na śniadanko :D jajeczniczkę przyniósł mężulek :D

Gloria dwójka dzieci i trzecie w drodze, masz powera kobieto!! Ale w sumie im człowiek ma więcej na głowie, tym jest bardziej zorganizowany.

Zazanna kocyk świetnie śliczny, taki inny :D ja miałam fioła na punkcie sówek ale właśnie jakiś inny motyw wymyślę ;)

a ja dzisiaj już zakupy :) jejku śniło mi sie dzisiaj że w smykach nie było fotelików samochodowych, i jeździliśmy po wszystkich smykach i w całym KRK brak fotelików :ohmy: :ohmy: ale przejęlam się zakupem chyba...

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989180 przez kasandra9
Dzień dobry:) Jejku, chyba jakiś stres mnie ogarnął...nie wiem, na którą godz. jechać:/ Niby obrony od 11, ale ja jestem jedenasta z kolei (bo przesłali mi mailem listę z kolejnością), jednak boję się, że coś im się odwidzi i będzie inaczej....ale z drugiej strony nie chcę tam gnić nie wiadomo ile i jeszcze się stresować...ale w sumie może bym się pouczyła czegoś...ech...ja chcę już mieć to za sobą!!!!!!!!!!!!!!!
W ogóle wczoraj taka torebka w Parfois mi się spodobała i na nią chyba zachorowałam;(
Myślałam, że od tego bujaczka leżaczka kobitka odpisze (ma też karuzelę nad łóżeczko) i podoba mi się, bo ma takie wyraziste kolory wszystko, podobnie jak mata edu, którą mamy...miałam nadzieję, że załatwimy dziś:P No ale może jeszcze się odezwą do popołudnia .... ;)
Wiecie, że mnie też się śnił ten kocyk minky tuz po zamówieniu?????? One coś muszą w sobie mieć;)
Trzymajcie kciukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii za mnie!!!! Agatka na szczęście ok. 8:00 się odzywała, więc chociaż się nie będę stresować, że dziś milczy;) ona przy tacie taka grzeczna chyba;))) już ja wiem, jak to będzie!! Mnie będzie dawać popalić, a pewnie jak gdzieś się z nią pojedzie albo ktoś do nas wpadnie to będzie aniołek i nikt nie będzie chciał uwierzyć, że to mała terrorystka:P
wkurzaaaaaa mnie ten suwaczek fajnamama, bo się nie aktualizuje jak trzeba!!

9 lata 6 miesiąc temu #989181 przez asiekasiek
Kassandra jesteś jedyna w swoim rodzaju:D tu stresujesz się obroną, a tu zaraz o torebce piszesz, że spodobała Ci się torebka. To więc jak obronisz pracę to leć do sklepu i w nagrodę kup sobie torebkę :D ja bym tak zrobiła :)

9 lata 6 miesiąc temu #989182 przez kasandra9
hahah, świetny pomysł:D Jakaś nagroda musi być, choć mam przeczucie, że już ją ktoś kupi i nie będzie;(
zmieniłam suwaczek zgodnie z planowanym terminem rozpakowania, nie zaś od miesiączki:) tylko się nie mogę przyzwyczaić;)

Bleee, niedobrze mi, naprawdę mnie stres obleciał.

9 lata 6 miesiąc temu #989183 przez asiekasiek
oj tam no na internecie zawsze można ją odnaleźć i kupić :D mi jak na szmateksie spodobała się sukieneczka jeansowa, ale rozmiar był za duży to znalazłam na allegro :D i ją mam :D bo taka chora byłam na nią...

9 lata 6 miesiąc temu #989188 przez Zazanna
Asiek hahah to mamy dziś zakupowe sny :D

Ja też przerwa na śniadanko :) Razowiec z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką :)

Kasandra dasz radę ! Trzymam kciuki z całej siły ! :)

Teraz wymyśliłam, że chciałabym mieć coś z tym wzorkiem w łóżeczku i nic znaleźć nie mogę wrgggrrr :P

9 lata 6 miesiąc temu #989199 przez me.ch
Kasandra, powodzenia trzymamy kciuki Kochana!:)
A torebka w nagrodę jak najbardziej zasłużona, wiec się nie zastanawiaj;)

Asiek mam podobnie, Jak już mu wlezie do głowy to będzie męczyć aż w końcu kupie;)

Zazanka, super wzorek:) tez tak mam że lubię jak mi pasuje, więc mam nadzieję że Ci się uda znaleźć coś jeszcze z tym wzorem :)

Ogólnie widzę że zakupy się nie kończą, wiec super;) u nas tez apteka/kosmetyki po części załatwione - dziękuje za listę Zaz:)

Kilku rzeczy nie kupiłam jeszcze, ale zamówienie u mamy złożone żeby mi ziajke dla bobasa kupiła i proszek dzieciowy bo tu tylko zwykłe jakoś....paczka z ciuszkami już do nas i tak będzie szła wieć się dorzuci tam tylko, a ciuszków od szwagierki mamy tyle na 56 i 62 że kupować już raczej nie powinnam..... ;)

Gloria, Sabina w czym Wy pierzecie dziecięce w uk?:)

Z wózkiem chyba decyzja zapadła, ten co Gloria poleca też jest fajny ale co miłość od pierwszego wejrzenia to jednak miłość ;)

Dodatkowo kupiłam klapki prysznicowe dla siebie i Sama już nie pamiętam co jeszcze, ale myślę że na wszelki wypadek jutro już spakuje walizkę na szpital w razie czego chociaż częściowo, jak zakupy dojada to dodam jeszcze kosmetyki itp no i będziemy przygotowani gdyby jednak trzeba było - oczywiście plan zakłada ewakuację dopiero za 52 dni i tego się trzymamy!! Ale wiadomo, przezorny zawsze ubezpieczony ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989202 przez basiek149
hej :)
Zaz fajny ten kocyk :) mi jeszcze wczoraj p głowie chodził ten co ty wybrałaś zoo tylko jasnozielony :) ale koniec końców jeszcze wczoraj na wieczór zamówiłam jednak potworki białe - szary :) więc w tygodniu też czekam na swoją paczuszkę :)
dzisiaj jeszcze muszę popatrzeć coś z tymi koszulami do szpitala do karmienia ale tak tego nie mam chęci kupować, że szok. jak dla mnie szkoda kasy. ale co zrobić.

Kasandra powodzenia! mocny trzymamy kciuki :)

a co do pizzy to mam nadzieję, że mi nic po niej nie będzie bo dzisiaj chcemy sobie z moim T. na obiad zamówić :D zresztą tyle razy co jadłam pizze w ciąży i nic mi nie było więc mam nadzieję, że i tym razem przejdzie :)

co do wózka to i ja w końcu wybrałam. oczywiście będzie szary :D ciemnoszary :) Tako Captiva, chodził za mną od początku i wybór w końcu padł na niego :) pisałam też wczoraj do mojego znajomego w tej sprawie, jaki byłby czas oczekiwania i w tym miesiącu też chcę do już zamówić. znaczy w lipcu bo czerwiec już nam się kończy :)
www.sklep-smile.pl/kolorystyka-tako3 imitacja lnu kol.04 :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989206 przez glooria

me.ch napisał: Kasandra, powodzenia trzymamy kciuki Kochana!:)
Zazanka, super wzorek:) tez tak mam że lubię jak mi pasuje, więc mam nadzieję że Ci się uda znaleźć coś jeszcze z tym wzorem :)

Kilku rzeczy nie kupiłam jeszcze, ale zamówienie u mamy złożone żeby mi ziajke dla bobasa kupiła i proszek dzieciowy bo tu tylko zwykłe jakoś....paczka z ciuszkami już do nas i tak będzie szła wieć się dorzuci tam tylko, a ciuszków od szwagierki mamy tyle na 56 i 62 że kupować już raczej nie powinnam..... ;)

Gloria, Sabina w czym Wy pierzecie dziecięce w uk?:)

Z wózkiem chyba decyzja zapadła, ten co Gloria poleca też jest fajny ale co miłość od pierwszego wejrzenia to jednak miłość ;)

Dodatkowo kupiłam klapki prysznicowe dla siebie i Sama już nie pamiętam co jeszcze, ale myślę że na wszelki wypadek jutro już spakuje walizkę na szpital w razie czego chociaż częściowo, jak zakupy dojada to dodam jeszcze kosmetyki itp no i będziemy przygotowani gdyby jednak trzeba było - oczywiście plan zakłada ewakuację dopiero za 52 dni i tego się trzymamy!! Ale wiadomo, przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Ja piore w persil non bio lub fairy z dzidziusiem

Wszystkie non bio sa przeznaczone dla dzieci
polecaja tez platki myslane w savers sa dostepne ale ja juz nie kombinowalam
plyn do mycia naczyn tez fairy bo moznac myc w nim dzieciowe butelki

Mech a wiesz ze tutaj nie kaza kąpać do 2 tyg po porodzie dziecka tylko podrywać wacikami

9 lata 6 miesiąc temu #989212 przez Lidziun
hejka dziewczyny jak mija dzien u mnie nuuuuda, a moze barziej nic mi sie nie chce kompletnie nic obiad nieprzygotowany nieposprzatane no jakis dramat, siedze na allegro bo moze od tego jakies sily mi przybeda a wlasnie mamusie chlopcow znalazlam cos fajowego allegro.pl/body-koszula-koszulobody-68-m...eli-i5455436096.html widzialyscie juz to???

9 lata 6 miesiąc temu #989214 przez anisia27
Zazanka nie mam wlasnie nadcisnienia... prawdopodobnie albo taka moja uroda albo dlatego ze mialam lyzeczkowanie aaaa kij z tym coraz blizej nie bede sie tym stresowac :D zyje od tygodnia do tygodnia a zaraz LIPIEC bedzie :))
Tak a propo super zakupy i ten kocyk no rewelacja, tez sie zastanawiam wlasnie. A jaki ma wymiar kocyk??;)

Basiek damy rade wszystkie ! Koniec sierpnia i mozemy sie rozpakowywac :D

Tak dziewczyny pedzicie z tymi postami ze konca nie widac !!!:))

Meszku 3maj sie ! I odpoczywaj jak najwiecej, wakacje juz sa wiec lez do gory brzuchem i leniuchuj !:)))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia