BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989215 przez anisia27
Lidziun jakie slodkie!!!!! :woohoo: czyzby rozmiar juz pod swieta Bozego Narodzenia ?? :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989216 przez anisia27
Kassandra, polamania jezyka !! :kiss:

9 lata 6 miesiąc temu #989222 przez asiekasiek
aaa kupiłam wózek Pajero :) oraz fotelik z maxi cosi cabrio:) jestem jeszcze na zakupach czekam na jedzonko mąż poszedł po picie i zaginal w akcji :ohmy: razie kolejki są :) ale jestem podekscytowana :)

9 lata 6 miesiąc temu #989223 przez glooria
Kasandra pewnie juz po a jak nie to trzymam jeszcze kciuki

Zazanka moze wlasnie lepiej ze nikt nam sie nie wtraca w opieke i wychowanie
wiemy ze możemy liczyc i polegac na sobie i to nas scala
chociaz sa sytuacje ze to nas tez przerasta np choroba dziecka lub szpital i wtedy potrzeba nzm kogos chociaz na kklka godzin

Przeraza mnie mysl pobytu w szpitalu
najchętniej chcialabym wejsc i urodzic i wyjsc
ale boje sie komplikacji tych co mialam z emilka i dlugiego pobytu w szpitalu
moglabym sciagnsc mamę ale ona tez czasami zamiast pomoc moze spowodowac większe problemy
np ze trzeba by było ja czym zajac isc z nia po zakupy zawiessc przywiesc i inne
no ale staramy się ogarniać czarne myśli i gdybac pozytywnie

9 lata 6 miesiąc temu #989224 przez glooria
Asiek chwal sie od razu

Ja mam pebble a z milenka uzywalismy cabrio
polecam kupic jeszcze taki fottmuf do fotelika taki spiworek bo cabrio ma dosc wosko w ramionach a jak dojdzie jeszcze kurtka to robi sie problem ale to jsk dziecko ma juz ok 6 mcy

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989226 przez sabina
kasandra powodzenia :)

gloria jak to nie myc dziecka do dwoch tygodni?dlaczego? :huh: ....i btw tez mnie paralizuje mysl o szpitalu :) wejsc urodzic i wyjsc hehee fajnei by bylo :)

ja jeszcze nic nie kupilam dla malej do prania jestem naprawde do tylu z zakupami .....mam pare rzeczy tylko :) kupie cos dzidziusiem tak jak pisze gloria bo antosiowi juz piore w zwyklych kapsulkach takich jak nam

asiekkasiek fajnie ze masz juz wozek....ja dopiero we wrzesniu kupie

zazanna fajny kocyk :)

9 lata 6 miesiąc temu #989228 przez kasandra9
Dziewczynki, dziekuje za kciuki:) juz obronione!:) takze Agatka najmlodsza panna licencjat:))))
Jestesmy w Arkadii i idziemy po torebkę haha

9 lata 6 miesiąc temu #989230 przez glooria

sabina napisał: kasandra powodzenia :)

gloria jak to nie myc dziecka do dwoch tygodni?dlaczego? :huh: ....i btw tez mnie paralizuje mysl o szpitalu :) wejsc urodzic i wyjsc hehee fajnei by bylo :)

ja jeszcze nic nie kupilam dla malej do prania jestem naprawde do tylu z zakupami .....mam pare rzeczy tylko :) kupie cos dzidziusiem tak jak pisze gloria bo antosiowi juz piore w zwyklych kapsulkach takich jak nam

asiekkasiek fajnie ze masz juz wozek....ja dopiero we wrzesniu kupie

zazanna fajny kocyk :)

W uk propaguja nie kapanie dziecka przez ok pierwsze dwa tygodnie
ze względu na to ze niemowle po urodzeniu ma taka blone na skórze i ona powinna sie sama zluszczyc
ma to chronić skore dziecka przed swiatem zlym :P
Myje sie dziecko ale wacikami i woda

A i jeszcze nie kaza nic uzywac do kapieli z tzw zeli i mydelek tylko wode zeby nie zmyc tej warstwy lipidowej

No ale co kraj to obyczaj
nikt nie bedzie krzyczal jezeli bexziesz chciala wykapac dziecko tylko tak naprawde nie ma tam jak bo nie ma tych zlewow wanien jak w pl na wyposazeniu sal

9 lata 6 miesiąc temu #989231 przez glooria

kasandra9 napisał: Dziewczynki, dziekuje za kciuki:) juz obronione!:) takze Agatka najmlodsza panna licencjat:))))
Jestesmy w Arkadii i idziemy po torebkę haha

Gratuluję to teraz mozesz z czystym sumieniem kupic torebke

9 lata 6 miesiąc temu #989232 przez basiek149
Asia chwali się nam tu zaraz! :)

Kasandra ogromne gratulacje! zresztą nie mogło być inaczej. wszystkie wrześnióweczki trzymały za ciebie kciuki plus jeszcze nasze maleństwa tak więc troszkę tych kciuków dzisiaj miałaś :) a teraz masz rację - szalej na zakupach :evil: :D

sabina nie przejmuj się. jak wczoraj usłyszałam kilka rzeczy na temat mojej kuzynki to myślałam, że z krzesła spadnę. otóż, dziewczyna w moim wieku, ma już 2 synków, jakiś czas temu adoptowała swoją siostrę bo tam jakieś problemy rodzinne były i się na to zdecydowała (akurat tu chwała jej za to). za tydzień ma planowaną cesarkę. a z zawodu jest fryzjerką i jeszcze wczoraj obcinała i nakładała farbę mojej siostrze :blink: i ogólnie ma swój zakład fryzjerski i cały czas pracuje. poza tym nie ma jeszcze koncepcji jak nazwać swoją córeczkę, znaczy niby będzie Nadia, ale nie jest do tego do końca przekonana i powiedziała, że najpierw musi zobaczyć córeczkę i wtedy zastanowi się czy to imię będzie jej pasowało. aaa i jeszcze w przeciągu tego tygodnia chce zrobić remont łazienki i kupić wózek...
ona jest niezmordowana, od zawsze prowadziła bardzo chaotyczne i szalone życie. co prawda nie dla mnie taki tryb życia ale co kto lubi :P
ja tam lubię mieć większość rzeczy z góry zaplanowane, lubię się psychicznie nastawić na to co mnie czeka, poukładać wszystko sobie i ogólnie się zorganizować :)

9 lata 6 miesiąc temu #989238 przez Zazanna
Meszku mam nadzieję, że choć trochę się przydała ;)
Jak tylko paczki przyjdą to porób zdjęcia :)
Ja też planuję spakować torbę szpitalną na dniach :) Wolę aby się nie przydała, ale była w pogotowiu :) Więc jak mi przesyłki dotrą to popakuję :) Jeszcze koszule i piżamkę będę musiała uprać –czy to też mam uprać w proszku dla dzieci czy mogę w moim ?

Basiek uratowałaś mnie z tym kocykiem, bo bym szukała jeszcze przez rok :P
Co do pizzy to mnie chyba zgubiła ..żarłoczność -.-‘ Gdybym zjadła mnie, to pewnie nic by mi nie było… a ja przy pizzy nie mam umiaru i jem a się skończy :/ Stara baba, a głupia ;)

Lidziun jakie słooodkie ;) Dla małych Dżentelmenów :D

Anisia zabij mnie nie wiem jaki ma wymiar hahahha :D Tak się skupiłam na wzorze i grubości, że nie sprawdziłam wymiaru :P Chyba ten standardowy? :)

Asiek hhahahaha ja się tak wczoraj ekscytowałam :D Też już chcę wóóózeeekkk i łóżeczko ! :D
My bierzemy 3 w 1, bo chcę mieć fotelik do kompletu :P Zwłaszcza, ze foteliki dla dzidziusia są na króciutko i i tak zaraz będziemy kupować nowy –wtedy już kupimy jakiś „wyrąbany w kosmos” ;)

Kasandra BRAWOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opowiadaj jak było i chwal się torebką ! :)

Ja tez lubię mieć zorganizowane.. z nieplanowanych spraw to mogę na randkę pójść, ale na pewno nie robić remont na ostatnią chwilę :P Sztywniak jestem i bezpieczniej się czuję z planem ;)

Wysprzątałam salon. DOKŁADNIE. W każdym najmniejszym kąciku :) Robiłam to od 10 do 15 o.O I tak się zmęczyłam, że mi się oczka kleją normalnie.. no ale oczywiście robiłam na raty i dużo siadałam i w ogóle.. a i tak ledwo zipię...
No ale jestem zadowolona i uwielbiam mój najukochańszy odkurzacz :D
A teraz jem fasolkę :) Zjadłam też kawałek pizzy z wczoraj (jeden) i mam miseczkę bobu -taki dziwaczny dziś mamy obiad, ale nie miałam siły już stać przy garach, więc warzywka wrzuciłam na wodę, a T. pizzę do piekarnika i wspólnymi siłami coś am powstało ;)
On też bidny od 6 rano porządki i segregacje :D
Ja już dziś tylko odpoczywam, a wieczorem Mamusia :D

9 lata 6 miesiąc temu #989255 przez basiek149
Anisia tam w linku są podane wymiary tego kocyka i poduszeczki.
kocyk 75x100cm
poduszeczka 30x40cm
to jest ten większy kocyk jak co. bo są jeszcze o wymiarach 50x75cm ale ja wolałam od razu wziąć ten większy. praktyczniejszy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #989260 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W ogóle kiepsko się czuję, chyba jednak się trochę przerobiłam dziś :( I oczywiście się zamartwiam już ehhh. Ja to się nigdy nie nauczę.

9 lata 6 miesiąc temu #989261 przez glooria
Hmm a ja lubie jak siostra czy mama czy ktos z rodziny i blizszych znajomych
nienawidzę jak obcy ludzie lub dzieci
kiedys mialam taka sytuacje ze bylam na zakupach i z naorzeciwka szla matka z dziewxzynka i ona tak mnie tracila w brzuch wiem ze chciala sprawdzic co tam jest no ale jednak zabolało to to tak z zaskoczenia i zamachnela sie

A dotykanie brzuszka uwazam za cos co przynosi szczęście
Kuzynka starala sie dlugo i jak bylam w pl to pomacala i za dwa tygodnie test pokazal trzy kreski

9 lata 6 miesiąc temu #989262 przez anisia27
Kassandra, gratulacje ! :laugh:

Zazanna nie zabije Cie, bo nie chce miec dwoch osobek na sumieniu ! :D odpoczywaj :)

Basiek, dzieki! Chyba tez zapisze sobie tego sprzedajacego :cheer:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia