BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989306 przez basiek149
oj Asia to będziecie mieli zabawę z kotem :D on swoje, wy swoje :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989307 przez basiek149

Jak bylam chyba w 15tc. pojechalam zawieźć zwolnienie i moja dyrektorka wlasnie tak mnie poglaskala. W sumie wtedy to juz mialam świadomość, ze dzidzi jest jeszcze nisko i śmiać mi sie chcialo, ze w sumie po zoladku mnie pogłaskała :evil: :laugh:

Sylwia, padłam :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #989310 przez asiekasiek
Basia no uparty kot bo wygodniony ze spacerówki wskoczył do fotelika... ale już poszedł sobie obrażony :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #989314 przez glooria
No to sie zaczyna zabawa w kotka i myszke he he
teraz to jeszcze zakryjesz a później

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989316 przez glooria
A co do facetow to tak jest
musisz basiek na spokojnie pogadac bo w nerwach to tylko pogorszycie sprawe
Dzisiaj ogladnij hakas komedie a jutro na spokojnie pogadajcie

Mi chodzlo o taki spiworek footmuff i cena nie jest taka wysoka no chyba ze jakis inny jest jeszcze
allegro.pl/maxi-cosi-oryginalny-spiworek...ble-i5002429814.html

9 lata 6 miesiąc temu #989318 przez asiekasiek
Gloria dzięki za znalezienie tańszego jeszcze niż znalazłam i jeszcze w Krk :) a bo wcześniej pisałam ze do 400 zł kosztuje family fix ten adapter do samochodu żeby fotelik był na klik. chyba coś pokręciłam wcześniej.

w sumie dobrze ze jest ten wózek i fotelik bo poduczy się kota ze to nie jego:)

9 lata 6 miesiąc temu #989319 przez kasandra9
Cześć dziewczynki:) Raz jeszcze dziękujemy za gratulacje:) no to teraz dopiero ze mnie teacherka z krwi i kości ;)

Basiu, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. Fakt, że panowie nie mają z nami łatwo, czasem sobie myślę, jak to z boku wygląda i że dla nich to też niezła próba i może czasem potrzebują wytchnienia od tych obowiązków wszystkich w domu i z nami, no ale...przecież my się też poświęcamy, bo wiadomo - wcale nie jest tak łatwo w tym ciążowym czasie;) No i my też często inaczej reagujemy niż zwykle i wszystko razem się kumuluje. Mój kolegowy nie jest, tu w sumie nie ma żadnego, a i tak czasu by nie miał, bo w tyg. to zakupów nie możemy razem zaplanować, taką ma pracę, w sumie to jednego w Ciechanowie, z którym jak tam jesteśmy, to obowiązkowo się muszą spotkać i najlepiej przy autach doczynkować;) Czasem się złoszczę, że z mamą nie posiedzi i na mnie to spada;) Sama lubię tego kolegę, czasem do nich chodzę, siedzę i gadam. Teraz mój mąż wymyślił, że chciałby z nim pojechać nad morze motorkiem;) Najpierw było mi przykro, no ale co mam się nie zgodzić...ze mną też pojedzie, no ale tymczasem aż tak daleko na dwóch kołach, to nie dla mnie na pewno:) Także jakoś to przeżyję, niech się rozerwie, bo i tak jest kochany :)))))

Asiu, to przyszlałaś z zakupami! Ale fajnie!!:) Basia pisała, że tyle kasy wydane, u nas też, ale pocieszam się, że to już powoli prawie wszystko.
Aaaa i super ta sukienka na wesele!!!

Pesq, wybrałaś idealnie, zeberki <3 :P:P:P

Wróciliśmy z tej Arkadii i od razu drzemka była:) Potem posiedzieliśmy trochę na balkonie, wykąpaliśmy się...bo od jutra do 8 lipca nie ma ciepłej wody u nas;( Co roku nam urządzają jakieś czyszczenie rur czy coś w tym stylu i taka przerwa jest nie za fajna:/
Jutro umówiłam się z koleżanką do kina...tzn. tak szczerze mówiąc to nie mam ochoty, tak rzuciłam na tym grillu, że możemy się na pocz. wakacji spotkać i np. iść włąśnie do kina, no i ta od razu pierwszego dnia wszystko zaplanowała...taki troszkę ciężki z niej przypadek, bo jest 2 lata starsza ode mnie, nadal mieszka z rodzicami, nie spotyka się z nikim i ciągle oczekuje, że wszystkie inne koleżanki powinny się nią interesować, spotykać, podróżować:/ A wszystkie już mężatki, część ma dzieci i tak nie zawsze jest czas...a ona tego do końca nie rozumie.

My mamy 3w1 i myślę, że na początek to nosidełko będzie ok, a potem wybierzemy jakiś fajny fotelik;) Już na pewno mój mąż coś wynajdzie, bo na razie nie jestesmy w temacie;))))

9 lata 6 miesiąc temu #989322 przez me.ch
Mission accomplished!

Tutek zamowiony, uff... :)

Mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni z niego :)

9 lata 6 miesiąc temu #989329 przez asiekasiek
Dzień dobry :)

Kassandra udało Ci się kupić torebkę ?? jak tak to proszę o foto :)

ja wraz z mężem jadę do płyty na meble do stolarni i jak przyjadę zrobię zdjęcia bryki ;)

Mech oj widzę ze Ty też zdecydowalas się na wozeczek :)

będzie któraś chustę kupować ??

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989332 przez kasandra9
Dzien dobry:)
Nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć Wasze wozeczki!!!:)))) pokazujcie szybko!:)
myslalam, ze bede dzis długo spala, ale nic z tego... Wstalam niby tylko siku, ale patrzę, ze jeszcze jest ciepla woda, wiec sie umylam, przetarłam podłogi, zebrałam pranie z balkonu i niby sie polozylam, ale juz nie zasne :/
Dzis powinien przyjechać kurier z rzeczami dla Agatki i z częściami do samochodu, ciekawe, czy zdaza zanim wyjadę, czyli do 12...
A torebkę zaraz pokaze:) jeszcze baletki kupiliśmy, bo przecenione za 29zl. Byly:)))

My raczej ani nosidelka ani chust nie kupujemy. Mala niech jeździ w wózku:))) Nosze ja 9 mcy, tzn mam nadzieje, że 9, wiec wystarczy:)))

9 lata 6 miesiąc temu #989333 przez Sylwia-89
Hej :)
Asiek, nosidełko dostanę w spadku, a nad chustą się zastanowię, bo w szkole rodzenia do której chodzimy są dodatkowo organizowane warsztaty chustonoszenia do 2 m-cy po urodzeniu dziecka.

Widzę, ze juz wszystkie ostro wzięłyśmy sie za kompletowanie wyprawki :) Ja co chwilę dokupuję różne rzeczy, a i tak jak patrzę jeszcze na listę, to jestem daleko w lesie tyle tego wszystkiego ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989340 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Kurcze ja będę musiała zrobić jedną torbę, bo mam taką wieeelkką i żadnej mniejszej.. Ale planowałam zrobić tak, że moje rzeczy będą spakowane już dużo wcześniej, a Małego przygotowane w szufladzie tak aby we wełaściwym momencie je schować :) W ten sposób jeśli będę potrzebowała wcześniej torbę to T. mi będzie mógł dowieźć rzeczy Małego i nic nie zapomni i nie pomiesza :)

Ja nie wchodzę na wagę po weekendzie :D

Asiek piękna sukienka :) Koniecznie musisz się nam pokazać ! :) Najlepiej przed ! :D
Ahahahha koteł w foteliku <3 Zrobiliście zdjęcie? :D
Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z tymi kotełami.. w sensie co zrobić aby nie właziły ?
Kurcze choć z drugiej strony ja jako dziecko od maleńkości spałam z kotem i to była moja ulubiona „maskotka” i wszędzie go targałam pod pachą –a ten kot mnie musiał kochać bardzo bo nigdy mnie nie podrapał heh :P

Basiek pokaż ochraniacz :) Bo ja się jednak waham i chyba kupię i jak będę miała i go zobaczę to wtedy postanowię, czy przyczepiać, czy nie :P
Podoba mi się taki póki co: allegro.pl/3el-posciel-dziecieca-gruby-o...180-i5096801854.html Wzór ten co na zdjęciu głównym :) W ogóle ta pościel mi się podoba :)
Basiek co do męża to masakra z tym, że oni tego po prostu nie rozumieją o.O I uważają, że nic się nie zmieniło.. :/

Sabina o matko :P To mówisz aby nie oglądać?

Sylwia mój T. wczoraj wyskoczył z tekstem, że „no to jak urodzisz t będę musiał drugi etat wziąć” –więc ja się zaperzyłam, wywód rozpoczęłam i taka w tym wywodzie, że mi pomagać będzie musiał, że to nie te czasy co facet nic w domu nie robił, że ja też przecież zarabiam itd. że nie zauważyłam jak się podśmiewa pod nosem ze mnie -.-‘ Oczywiście żartował, a ja oczywiście jak to ostatnio wszystko biorę na poważnie, a ten ma ubaw po pachy… -.-‘
No ale wkurzyłam się, bo już teraz pracuje całymi dniami.. A ja „postanowiłam”, że to on będzie kąpał dzidziusia, a ja będę wtedy leżeć brzuchem do góry i to będzie „moja chwila wytchnienia” :) No i oni sobie wtedy więź wyrobią :) No i on umie kąpać dzieci, a ja nie :P Więc się idealnie składa :P

Co do wydawania przez 2 dni… matko. Ja nie wiedziałam, że potrafię TYLE wydać. Pocieszam się tylko, ze to wszystko jest potrzebne ;) –a że przy tym przyjemne w kupowaniu ;)

Kasandra ja też dziś czekam na paczkę :D I chyba też chust i nosidełek nie kupuję –ale tak naprawdę to wyjdzie w praniu.. Jeśli się okaże potrzebne to kupię :)

A w ogóle to mnie pobolewa brzuś na dole i oczywiście panikuję :( Głupia jestem z tym sprzątaniem :/ Dziś nie robię NIC. Będę tylko wychodzić z piesełem na chwilkę, a tak to leżę. Rozłożę sobie narożnik w salonie aby mi było wygodnie i spędzę tam cały dzień.
Oczywiście już miałam stres z tymi wodami znowu, bo w noc "coś" poczułam, ale to niby wydzielina biała -ale ja nie wiem czy to wydzielina jest biała, czy jest biała przez luteinę -.-' No ale mały zasadził kopniaczka po kawie, więc u niego ok.. Lekarza mam za tydzień dopiero. Ale jak będzie więcej tej wydzieliny to do niego zadzwonię po prostu i się zapytam. Poszłabym na ip, ale nie chcę trafić na tą lekarkę co za każdym razem, bo ona mnie trochę straszy.. W sensie bardzo się asekuruje mówiąc i ja sobie zawsze coś wbiję do głowy.. Poszłabym jakby mój lekarz miał dyżur. Tak więc, jak się będę zamartwiać, albo mały będzie za spokojny i będzie więcej wydzieliny to zadzwonię i spytam o której ma dyżur i wtedy pójdę.
Bo jak się wody sączą to cały czas, tak? A ja miałam tylko ciut tego w nocy i ciut rano -ale rano zawsze mam, więc tym się nie martwię. A tak to wkładka suchutka..

Jak następnym razem się wezmę za sprzątanie, to mnie kopnijcie :/ B)

9 lata 6 miesiąc temu #989341 przez kasandra9
Zjadłam wczoraj pozostale pól czekolady... No i Mąż kazał przystopować troche, bo brzuszek mam juz spory...zatem żadnych nutelli i jagodzianki tez nie kupuje, Agatka niech sobie kopie! Potem mamcia bedzie juz w ogóle jak wieloryb, wiec koniec z dogadzaniem hormonom!
W zalaczniku torebunia i balerinki;)

9 lata 6 miesiąc temu #989342 przez Zazanna
Śliczna torebka ! :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #989347 przez kasandra9
Też mnie zauroczyła MEGA:)))
Dziś jeszcze mają się pojawić jagodzianki z takiej najlepszej cukierni w NDM, ale Agatka nawet okrucha nie powącha <foch>
Mogła zachować rozwagę!:)

PS. a w ogóle moja córka ma rozmiar buta 1-2, bo muszę teraz kupować 38, a nosiłam 36/37 :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia