- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Sylwia, padłamJak bylam chyba w 15tc. pojechalam zawieźć zwolnienie i moja dyrektorka wlasnie tak mnie poglaskala. W sumie wtedy to juz mialam świadomość, ze dzidzi jest jeszcze nisko i śmiać mi sie chcialo, ze w sumie po zoladku mnie pogłaskała
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
teraz to jeszcze zakryjesz a później
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
musisz basiek na spokojnie pogadac bo w nerwach to tylko pogorszycie sprawe
Dzisiaj ogladnij hakas komedie a jutro na spokojnie pogadajcie
Mi chodzlo o taki spiworek footmuff i cena nie jest taka wysoka no chyba ze jakis inny jest jeszcze
allegro.pl/maxi-cosi-oryginalny-spiworek...ble-i5002429814.html
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w sumie dobrze ze jest ten wózek i fotelik bo poduczy się kota ze to nie jego:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Basiu, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś. Fakt, że panowie nie mają z nami łatwo, czasem sobie myślę, jak to z boku wygląda i że dla nich to też niezła próba i może czasem potrzebują wytchnienia od tych obowiązków wszystkich w domu i z nami, no ale...przecież my się też poświęcamy, bo wiadomo - wcale nie jest tak łatwo w tym ciążowym czasie;) No i my też często inaczej reagujemy niż zwykle i wszystko razem się kumuluje. Mój kolegowy nie jest, tu w sumie nie ma żadnego, a i tak czasu by nie miał, bo w tyg. to zakupów nie możemy razem zaplanować, taką ma pracę, w sumie to jednego w Ciechanowie, z którym jak tam jesteśmy, to obowiązkowo się muszą spotkać i najlepiej przy autach doczynkować Czasem się złoszczę, że z mamą nie posiedzi i na mnie to spada;) Sama lubię tego kolegę, czasem do nich chodzę, siedzę i gadam. Teraz mój mąż wymyślił, że chciałby z nim pojechać nad morze motorkiem;) Najpierw było mi przykro, no ale co mam się nie zgodzić...ze mną też pojedzie, no ale tymczasem aż tak daleko na dwóch kołach, to nie dla mnie na pewno:) Także jakoś to przeżyję, niech się rozerwie, bo i tak jest kochany ))))
Asiu, to przyszlałaś z zakupami! Ale fajnie!! Basia pisała, że tyle kasy wydane, u nas też, ale pocieszam się, że to już powoli prawie wszystko.
Aaaa i super ta sukienka na wesele!!!
Pesq, wybrałaś idealnie, zeberki <3 :P:P
Wróciliśmy z tej Arkadii i od razu drzemka była:) Potem posiedzieliśmy trochę na balkonie, wykąpaliśmy się...bo od jutra do 8 lipca nie ma ciepłej wody u nas;( Co roku nam urządzają jakieś czyszczenie rur czy coś w tym stylu i taka przerwa jest nie za fajna:/
Jutro umówiłam się z koleżanką do kina...tzn. tak szczerze mówiąc to nie mam ochoty, tak rzuciłam na tym grillu, że możemy się na pocz. wakacji spotkać i np. iść włąśnie do kina, no i ta od razu pierwszego dnia wszystko zaplanowała...taki troszkę ciężki z niej przypadek, bo jest 2 lata starsza ode mnie, nadal mieszka z rodzicami, nie spotyka się z nikim i ciągle oczekuje, że wszystkie inne koleżanki powinny się nią interesować, spotykać, podróżować:/ A wszystkie już mężatki, część ma dzieci i tak nie zawsze jest czas...a ona tego do końca nie rozumie.
My mamy 3w1 i myślę, że na początek to nosidełko będzie ok, a potem wybierzemy jakiś fajny fotelik;) Już na pewno mój mąż coś wynajdzie, bo na razie nie jestesmy w temacie;))))
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Tutek zamowiony, uff...
Mam nadzieje ze bedziemy zadowoleni z niego
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kassandra udało Ci się kupić torebkę ?? jak tak to proszę o foto
ja wraz z mężem jadę do płyty na meble do stolarni i jak przyjadę zrobię zdjęcia bryki
Mech oj widzę ze Ty też zdecydowalas się na wozeczek
będzie któraś chustę kupować ??
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć Wasze wozeczki!!!))) pokazujcie szybko!
myslalam, ze bede dzis długo spala, ale nic z tego... Wstalam niby tylko siku, ale patrzę, ze jeszcze jest ciepla woda, wiec sie umylam, przetarłam podłogi, zebrałam pranie z balkonu i niby sie polozylam, ale juz nie zasne :/
Dzis powinien przyjechać kurier z rzeczami dla Agatki i z częściami do samochodu, ciekawe, czy zdaza zanim wyjadę, czyli do 12...
A torebkę zaraz pokaze:) jeszcze baletki kupiliśmy, bo przecenione za 29zl. Byly:)))
My raczej ani nosidelka ani chust nie kupujemy. Mala niech jeździ w wózku:))) Nosze ja 9 mcy, tzn mam nadzieje, że 9, wiec wystarczy:)))
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Asiek, nosidełko dostanę w spadku, a nad chustą się zastanowię, bo w szkole rodzenia do której chodzimy są dodatkowo organizowane warsztaty chustonoszenia do 2 m-cy po urodzeniu dziecka.
Widzę, ze juz wszystkie ostro wzięłyśmy sie za kompletowanie wyprawki Ja co chwilę dokupuję różne rzeczy, a i tak jak patrzę jeszcze na listę, to jestem daleko w lesie tyle tego wszystkiego
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kurcze ja będę musiała zrobić jedną torbę, bo mam taką wieeelkką i żadnej mniejszej.. Ale planowałam zrobić tak, że moje rzeczy będą spakowane już dużo wcześniej, a Małego przygotowane w szufladzie tak aby we wełaściwym momencie je schować W ten sposób jeśli będę potrzebowała wcześniej torbę to T. mi będzie mógł dowieźć rzeczy Małego i nic nie zapomni i nie pomiesza
Ja nie wchodzę na wagę po weekendzie
Asiek piękna sukienka Koniecznie musisz się nam pokazać ! Najlepiej przed !
Ahahahha koteł w foteliku <3 Zrobiliście zdjęcie?
Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z tymi kotełami.. w sensie co zrobić aby nie właziły ?
Kurcze choć z drugiej strony ja jako dziecko od maleńkości spałam z kotem i to była moja ulubiona „maskotka” i wszędzie go targałam pod pachą –a ten kot mnie musiał kochać bardzo bo nigdy mnie nie podrapał heh
Basiek pokaż ochraniacz Bo ja się jednak waham i chyba kupię i jak będę miała i go zobaczę to wtedy postanowię, czy przyczepiać, czy nie
Podoba mi się taki póki co: allegro.pl/3el-posciel-dziecieca-gruby-o...180-i5096801854.html Wzór ten co na zdjęciu głównym W ogóle ta pościel mi się podoba
Basiek co do męża to masakra z tym, że oni tego po prostu nie rozumieją o.O I uważają, że nic się nie zmieniło.. :/
Sabina o matko To mówisz aby nie oglądać?
Sylwia mój T. wczoraj wyskoczył z tekstem, że „no to jak urodzisz t będę musiał drugi etat wziąć” –więc ja się zaperzyłam, wywód rozpoczęłam i taka w tym wywodzie, że mi pomagać będzie musiał, że to nie te czasy co facet nic w domu nie robił, że ja też przecież zarabiam itd. że nie zauważyłam jak się podśmiewa pod nosem ze mnie -.-‘ Oczywiście żartował, a ja oczywiście jak to ostatnio wszystko biorę na poważnie, a ten ma ubaw po pachy… -.-‘
No ale wkurzyłam się, bo już teraz pracuje całymi dniami.. A ja „postanowiłam”, że to on będzie kąpał dzidziusia, a ja będę wtedy leżeć brzuchem do góry i to będzie „moja chwila wytchnienia” No i oni sobie wtedy więź wyrobią No i on umie kąpać dzieci, a ja nie Więc się idealnie składa
Co do wydawania przez 2 dni… matko. Ja nie wiedziałam, że potrafię TYLE wydać. Pocieszam się tylko, ze to wszystko jest potrzebne –a że przy tym przyjemne w kupowaniu
Kasandra ja też dziś czekam na paczkę I chyba też chust i nosidełek nie kupuję –ale tak naprawdę to wyjdzie w praniu.. Jeśli się okaże potrzebne to kupię
A w ogóle to mnie pobolewa brzuś na dole i oczywiście panikuję Głupia jestem z tym sprzątaniem :/ Dziś nie robię NIC. Będę tylko wychodzić z piesełem na chwilkę, a tak to leżę. Rozłożę sobie narożnik w salonie aby mi było wygodnie i spędzę tam cały dzień.
Oczywiście już miałam stres z tymi wodami znowu, bo w noc "coś" poczułam, ale to niby wydzielina biała -ale ja nie wiem czy to wydzielina jest biała, czy jest biała przez luteinę -.-' No ale mały zasadził kopniaczka po kawie, więc u niego ok.. Lekarza mam za tydzień dopiero. Ale jak będzie więcej tej wydzieliny to do niego zadzwonię po prostu i się zapytam. Poszłabym na ip, ale nie chcę trafić na tą lekarkę co za każdym razem, bo ona mnie trochę straszy.. W sensie bardzo się asekuruje mówiąc i ja sobie zawsze coś wbiję do głowy.. Poszłabym jakby mój lekarz miał dyżur. Tak więc, jak się będę zamartwiać, albo mały będzie za spokojny i będzie więcej wydzieliny to zadzwonię i spytam o której ma dyżur i wtedy pójdę.
Bo jak się wody sączą to cały czas, tak? A ja miałam tylko ciut tego w nocy i ciut rano -ale rano zawsze mam, więc tym się nie martwię. A tak to wkładka suchutka..
Jak następnym razem się wezmę za sprzątanie, to mnie kopnijcie :/
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W zalaczniku torebunia i balerinki;)
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś jeszcze mają się pojawić jagodzianki z takiej najlepszej cukierni w NDM, ale Agatka nawet okrucha nie powącha <foch>
Mogła zachować rozwagę!
PS. a w ogóle moja córka ma rozmiar buta 1-2, bo muszę teraz kupować 38, a nosiłam 36/37