BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989467 przez basiek149

W sobotę mam wesele i koleżanka miała wieczór panieński w sobotę i wiecie co się stało... wybito jej dwójkę z przodu, a ona jeszcze dużo uśmiecha się i ma duże ładne zęby więc jej współczuje :( w środę mają jej wprawić, mam nadzieję ze w sobotę bedziemy się z tego śmiać... no mam nadzieje bo inaczej będzie musiała być poważna :) heh a ona chciała żebym jechała z nimi :silly: :silly:

współczuje koleżance :D co prawda ta historia wywołała uśmiech na mojej twarzy ale gdyby to mi się trafiło to chyba bym się poryczała :D chyba na pewno :D

co do termometru bezdotykowego to my się na brauna zdecydowaliśmy. znaczy mąż wybrał bo ja tam się specjalnie na takich rzeczach nie znam.
firma znana, cena też nie najgorsza, a jednak to będzie już nam lata służyło.
allegro.pl/bezdotykowy-termometr-elektro...000-i5460533092.html

a co do tych zakupów to naprawdę końca nie widać. ogarnie się ciuszki, to przychodzi czas na kosmetyki i aptekę, jak nie to to znowu wózek, łóżeczko i pościel trzeba kupić i ciągle coś...:) niby cieszę się, że tyle mam a tu się okazuje ile ja jeszcze nie mam ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989468 przez basiek149
a w czym w końcu prałyście bądź będziecie prały ciuszki? bo ja już sama nie wiem czy ta Lovele kupować czy co :pinch:

9 lata 6 miesiąc temu #989471 przez me.ch
Asiek, my wlasnie wczoraj zakupilismy Tommee tippee, nie wiem jak bardzo dobry jest na dluzsza mete, ale tani nie byl wiec mam nadzieje ze nam posluzy, poki co wydaje sie ze mierzy dobrze :)

wspolczuje kolezance, stracic zeba tuz przed slubem to niezbyt ciekawe... ale przynajmniej na starosc bedzie miala dobra opowiesc :D

Basiek, konca nie widac to fakt, non stop cos nowego sie okazuje ze jeszcze potrzeba. No a potem jak juz myslisz ze wszystko masz to dzidzius urosnie i znow trzeba cos nowego i tak juz chyba do 18stki.... :)

Moja mama ma nam przyslac bialego jelenia albo cos w ten desen na sam poczatek, a potem jak Gloria pisala, bede prac w plynie do prania non-bio jakims, teraz uzywamy persilu wiec pewnie dalej bedziemy, jedynie zmienie plyn do plukania na taki z dzidzia jakis bo teraz chyba zawsze niebieski biore (rozne firmy ale zazwyczaj niebieski mi pachnie ladnie ;) )

9 lata 6 miesiąc temu #989473 przez asiekasiek
Dzięki dziewczyny za pomysły z termometrami poczytam opinie:) bo właśnie chcę kupić porządny nawet do 200zł ale żeby dobrze mierzył bo koleżanka ma z rossmax dała chyba 110zł na pewno powyżej 100zł i raz mierzy 38,5 a zaraz 37,2 i właśnie odradzała mi...

Też zaczęłam się śmiać z tego, ale jej mówię, że kurcze jakby naje**na była i wywaliła się na schodach czy z kimś się biła :) a on stała i tańczyła i coś puszczali z takiego pistoletu jakieś confetii czy inne pierodoły i dostała tym wystrzelonym...

Basia ja kupiłam Lovela proszek i płyn do płukania... gorzej jak mała będzie mieć uczulenie i będę musiała wszystko myć w platkach mydlarskich... :blink:

9 lata 6 miesiąc temu #989475 przez Sylwia-89
Ja piorę w płatkach mydlanych Dzidziuś na początek, potem zobaczymy. Niby ma najmniej tych wszystkich dodatków

9 lata 6 miesiąc temu #989485 przez Zazanna
Odnośnie termometru to ja mam zwykły, te na podczerwień są drogie.. ale jeśli się okaże, że zwykły elektroniczny nie zdaje egzaminu to wtedy kupię :)

Koleżanka biedna.. ale ja też się uśmiałam –przepraszam :blush: :)

Przyszła mi apteka! :) Ogólnie jestem zadowolona, mam już prawie wszystko z takich rzeczy. A piszę prawie ponieważ ..przysłali mi RÓŻOWĄ szczotkę i grzebyk :blink: A pisałam, że niebieską... -.-' No i będę musiała kupić nową -tym razem niebieską. Droga nie była, bo to niecałe 7 zł, ale chodzi o sam fakt, że będę teraz musiała o tym pamiętać wgrrr......
A różową komuś oddam ;)

Wrzucam zdjęcia moich zakupów :) Dużo tego wyszło :)
Aż żałuję, że nie mam jeszcze komódki, bo nie mam gdzie tego wszystkiego poukładać .. Póki co schowałam w garderobie, ale i tam okazuje się, że za mało miejsca przygotowałam... No ale jutro wyciągnę torbę i spakuję zgodnie z listą rzeczy dla mnie do szpitala, poza koszulami i piżamą, bo to w praniu i zamówieniu, ale już tą część kosmetyczno-chemiczną będę miała ogarniętą :)
Aaaa i zapomniałam, wyciągnęłam jeden podkłąd poporodowy -w sensie tą niby wielką podpaskę i to wygląda jak wielki pampers tyle, że bez rzepów hahah :D
Jeszcze kolorowego obrazka brakuje z przodu :P

9 lata 6 miesiąc temu #989486 przez Sylwia-89
Asiek, ja taki znalazłam, ale nie znam się i nie wiem czy będzie dobry allegro.pl/termometr-elektroniczny-do-uc...uls-i5194759530.html

Zazanka, ja też się przeraziłam jak zobaczyłam te podkłady. Są meeeega :D

9 lata 6 miesiąc temu #989489 przez asiekasiek
Ja właśnie zastanawiam się nad tym bo dobre opinie ma www.skapiec.pl/site/cat/2316/comp/892566#from15080
Sylwia popatrzę co o Twoim piszą bo cena kusząca.

Zazanna oj tam Bartuś nie będzie pamiętał różowej szczotki :) powiedz mi nakładki na piersi z canpola są wymiarowe?? bo Sylwia kiedyś zamówiła i mówiła, że jakieś wielgachne są...a te z co Ty zamówiłaś??

9 lata 6 miesiąc temu #989490 przez pesq
Dziewczyny ja prałam wszystko w loveli - zastanawia mnie tylko właśnie czy nie uczuli :P A ja alergiczka to nie wiem :whistle: Co do termometru tez szukam, chociaż przy tej ilosci wydatkow myslimy czy nie kupic jakiegos lepszego elektroncznego po prostu... Bo my jescze chcemy ten monitor oddechu i to juz dodatkowy duży wydatek :/

Asia historia z zebem mega :P

Sluchajcie co z Jurada, ona gdzies wyjechala?

9 lata 6 miesiąc temu #989492 przez asiekasiek
Kurcze faktycznie Jurada coś nie odzywa się przyjechała z działki popisała z nami i cisza od tygodnia :unsure:

9 lata 6 miesiąc temu #989494 przez Zazanna
Nie "przymierzałam" jeszcze, więc nie wiem ;) Sprawdzę jutro ;)

No Juradka cicho jakoś ostatnio :(

Nie no kupię niebieską, już nie będę taka ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989499 przez me.ch
A jurada czasem nie pisała że jedzie znowu? Tak coś mi się kojarzyło...

Zaz, nie no, tez bym kupola nowy niebieski ;) w końcu to chłop ;) hehe

U nas te poporodowe raczej wyglądają jak takie najbardziej chamskie grube podpaski jeszcze old-schoolowe i bez skrzydelek.... Przynajmniej te na które ja trafiłam...

Narazie składam kupke rzeczy na komodzie i jak przyjedzie reszta to będę pakować, no chyba że jutro z nudow zacznę, z tym ze jutro na 3.30 na kontrolę idę więc kto wie ile to zajmie...

Kornel dziś tak wariowal po południu jakby nie wiem co... Cały brzuch faluje aż normalnie ;)

9 lata 6 miesiąc temu #989501 przez agatagama
cześć dziewczynki !
melduję się, że jestem po wizycie.
Wg usg wychodzi, że mój maluch waży około 1 kg, a powinien troszkę więcej, więc będziemy obserwować czy będzie zdrowo rósł...
ale mam się nie martwić, lekarz powiedział, że nie każde dziecko rodzi się z wagą idealną 3500....w sumie ja też za duża nie jestem i jak się rodziłam to chyba 2600 miałam...
także się nie stresuję i byle do następnej wizyty ;)
poza tym wszystko gra, wód dużo, Maluch żwawy, serduszko ok, wyniki wszystkie super :)
właśnie chyba też się za niedługo wezmę za pranie i będzie z głowy :) i za monitorem oddechu też się porozglądam, bo czuję, że inaczej będę spędzać noce przy łóżeczku ;P
byłam w odwiedzinach u przyjaciółki co urodziła Frania prawie 4 kg i powiem Wam, że on wcale nie jest duży, wręcz maleńki, aż strach się bać jak brać na rączki takie 2 kg dziecko !;)

9 lata 6 miesiąc temu #989502 przez pesq
Agatka - ja w tym tygodniu (pewnie w piatek) tez mam wizyte i jestem ciekawa jak tam.. Nie denerwuj sie bo nie ma czym :) Co do monitora to my kupimy ten najpopularniejszy o ktorym pisala Zaz - angelcare plytkowy - kolezanka ma i tez poleca. Zwroc na niego uwage :)

9 lata 6 miesiąc temu #989503 przez basiek149
o kurcze Zaz to zaszaleli z tą różową szczoteczką :D
ale ja jak kupowałam taki pojemiczek na smoczek i wybrałam kolor niebieski to przysłali mi zielony i też była zła, chociaż u mnie aż tak drastycznej różnicy mi to nie robiło :D ale potem się okazało, że nie doczytałam aukcji bo tam na dole było napisane, że w tej chwili niebieskich pudełeczek brak... :whistle: no i pogodziłam się z zielenią :)

a te podkłady poporodowe rozdawali u mnie w szpitalu jak byłam po pierwszym porodzie i to była masakra... bardzo szybko wróciłam na zwykłe podpaski bo w tamtym pampersie nie potrafiłam się poruszać :blink: poza tym zwykłe podpaski mi wtedy wystarczyły :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia