- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia czerwone śpiochy są piękne !
Kasandra śliczna ta pościelka faktycznie <3 Kurcze, to może i ja zainwestuję w „lepszą” Tylko, że pościeli będę musiała mieć kilka później i tu mi się spory wydatek zrobi
Ja pierdzielę ten filmik rządzi !!! hahahahaahhahahah Szczerze to ja bym się bała podejść, że niechcący (lub chcący) dostanę w przysłowiowy łeb
U nas też pusta lodówka… T. miał dziś zrobić zakupy, ale będziemy mieli gości, więc nie zdąży, więc musze wymyślić „coś z niczego”, a on kupi ciasto wracając z pracy, bo nawet nie mam jajek aby upiec
Byłam już po chlebek i truskawki i zapachniało mi jagodziankami i poszłam jeszcze do cukierni i kupiłam ..cztery I właśnie zjadam drugą.. / Szkoda, że T. zadzwonił do mnie jak już wróciłam do domu, bo bym kupiła od razu coś na obiad
Może macie pomysł co zrobić z piersi kurczaka, jednego jajka i fasolki?
Pesq MASAKRA Ludzie są okropni Szkoda, że mnie tam nie było, bo bym im powiedziała co o tym myślę
A z drugiej strony masz rację, odpuść troszkę, daj sobie chwilę wytchnienia i staraj się cieszyć ostatnimi chwilami z brzusiem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Pesq, ludzie są dziwni i nie wychowani na dodatek,. Olej to i się nie przejmuj, wyniki miałaś dobre a jak sama piszesz dla malutkiej to nie robi różnicy, wiec szczerze mówiąc myślę że więcej problemów właśnie z tymi kolejkami i ludzmi.
Lepiej się zrelaksować
Ja dzis na 15.30 na kontrolę jadę dziewczęta zobaczymy co powiedzą...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
mech trzymam kciuki koniecznie daj znac co powiedzieli
juranda zdrowka....masz moze herbate imbirowa?mi bardzo pomagala przy przeziebieniu
pesq :/ masakra ....zreszta ja pamietam jak bylam w pl w ciazy z antosiem i czekalam tez po 15 - 20 ludzi w kolejce na pobranie krwi nie bylo mowy o tym aby ktos laskawym okiem popatrzyl i przepuscil .......taka mentalnosc zreszta tutaj tez wczoraj bylam na zakupach i z torbami do busa to taki mlody koles okolo ja wiem 25 lat mogl miec tez mnie nei przepuscil asshole
u na sdzis piekna pogoda musimy gdzies wybyc bo szkoda zmarnowac siedzeniem w domu
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale pierwsze co mi przyszło do głowy jak zadałaś to pytanie to "czy mam mleko w piersiach" hahahha Mój mózg jest spaczony
Dawaj pomysła
Mnie (nas) ostatnio pan u weterynarza przepuścił Ale i tak czekaliśmy ponad godzinę, bo przed nami było 5 osób (w tym ten pan bezpośrednio przed nami) i jeszcze go pytaliśmy czy jest pewien, bo by z całą trójką byliśmy wtedy Ale widział chyba jak mi kropelki potu po twarzy spływały i mu się musiało żal zrobić.. było tam strasznie gorąco.. a inni mieli w dupie Standard
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ugotuj ryż/makaron/kaszę co chcesz (najlepiej makaron ).
W garnuszku zrób beszamel. Jeśli umiesz, to po swojemu, jeśli nie to ja robie tak - rozpuść masło tak z 2,5 dużej łychy (mam nadzieje, że masz:P, jak nie to ostatecznie olej), wsyp ok jednej czubatej łyżki mąki, zrób z tego takie "rzadkie kluski" w zależności od konsystencji dodaj masło albo olej i podlewaj stopniowo mlekiem, żeby gęstniało a kluski się rozprowadziły. Na koniec przypraw to gałką muszkatałową solą i pieprzem - ja bardzo lubie dodać curry przyprawę.
Na patelni podsmaż w kostkę kurczka, ugotuj fasolkę szparagową. Dorzuć to do sosu - sos jedz z ryżem/makaronem. Ja bardzo bardzo lubię. Najgorzej z tym beszamelem, ale wierzę w to że umiesz, a jak nie to poczytaj przepisy. Pyszne to jest Ja często dodaje brokuły Chociaż ostatnio mi beszamel nie sluży, ale chetnie bym zjadła
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Makaron może być penne ?
I fasolkę też rzucić do sosu z kurczakiem? Tylko to jest ta żołta fasolka, tak ? O tej mówimy?
Nie robiłam beszamelu ale mam wszystko to zrobię tak jak Ty
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sabinka - wlasnie mi przypomnialas ze mialam dzis prasowac ale jakos juz brak sił eh
OO z tego przepisu robi mój mąż i zawsze wychodzi! - magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,12..._niemu_jedzenie.html
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Juz Ci zazdroszcze obiadu Zazanka ;p moze tez zrobie, bo mam chyba wszystko, tylko moze fasolke bede musiala wlasnie brokulem zastapic, ale poza tym klasa
tymczasem debatuje nad rozpoczeciem pakowania torby - jakos zaczelam myslec ze moze jak nie spakuje to nie bedzie trzeba jej uzyc...... a jak spakuje to od razu... ach paranoja jakas.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pazurki pomalowane jak wyschną, to się muszę wziąć za robotę
Ja bym już chciała ubranka prać i prasować.. ale mam ich za mało jeszcze
Pewnie zajmę się tym dopiero pod koniec sierpnia
Na początku upiorę tylko te, które wezmę do szpitala aby były gotowe do spakowania, a resztę później
Dziewczyny wystarczy mi 10 pieluch tetrowych i dwie flanelowe? Czy dokupić więcej ?
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Pesq widzę, że umiesz wymyślić coś z niczego
mi beszamel super wychodzi z takich proporcji: 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki i szklanka mleka, tylko trzeba dobrze mieszać, żeby grudek nie było
mmm ale smaka narobiłyście
ja mam dziś dorsza znad morza, bo teściowej ktoś przywiózł i nam dała
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak nie spakuje to bedzie potrzebna, a jak spakuje to sie nie przyda Zawsze tak mam
Też bym zjadła rybkę...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
edit: u mnie zamrożone dorsze z majówki jeszcze, jakoś nie miałam weny zrobić...ale chyba trzeba będzie:) tylko zastanawiamy się, czy nie jechać nad morze na ten weekend, bo pogoda ma być...więc w tym tyg. chyba już nie usmażę
Pesq, w ogóle to z tą kolejką skandal...naprawdę mega chamstwo i tyle.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale moze jak spakuje tak troche tylko, polowicznie moze, to sie uda
cos bym musiala zjesc na sniadanie, bo monte +banan + jablko z rana troche mnie przytkaly na chwile ale nie na dlugo niestety
moze zrobie sobie z mozarella kanapeczki